Od godziny 15 w Nintendo eShopie dostêpny jest ju¿ Pokemon Picross - nowa, darmowa gra logiczna Pokemon. Na wstêpie wspomnê, ¿e kiedy tylko w³±czam eShopa, to mam aktualizacjê systemu do zainstalowania. Nintendo okrutnik
Moje pierwsze wra¿enie? Roze¶mia³em siê okropnie, kiedy zobaczy³em ikonê gry Teraz siê pobiera. Wy ju¿ zd±¿yli¶cie wstêpnie siê ograæ?
chwilê pogralem i...
musia³em dokupiæ picritów za hajs, bo wszystkie picrity co mia³em to wyda³em na powiêkszenie paska energii i nie mog³em przej¶æ do kolejnej zony
ciêzkie s± te nonogramy, jak dla mnie trochê za ciê¿kie, wydaje mi siê, ¿e to celowo tak jest, ¿eby u¿ywaæ picritów
Jak pisa³em wiele razy. Kocham Picrossa i kocham Pokemony. Kocham po³±czenie tego.
Nie kocham mikrop³atno¶ci. Bojê siê wydawaæ picrity by nie zostaæ w pupie jak Asmod.
A co do trudno¶ci. Przyznam ¿e miesi±c temu zrobi³em sobie wszystkie plansze z Picrossa dostêpnego w e-shopie(tego pierwszego) i dziêki temu nie mia³em jak na razie problemów.
Ale taki protip. Jak w trakcie czyszczenia planszy zabraknie wam energii a nie chcecie traciæ progressu to zamknijcie konsolkê. Wtedy nabija wam energiê(punkt w minutê) ale czas robienia planszy nie leci. Wiêc idzie zmie¶ciæ siê w tym limicie na misje.
Tak¿e poza koniecznym modelem F2P dosta³em to co chcia³em. Niestety jest on na tyle wredny ¿e Picross nie zdo³a wype³niæ mojego czasu na takim poziomie jak Rumble i Shuffle. Ale kij. Najlepsza z tych darmówek je¶li chodzi o styl gry.
zapomnia³em wspomnieæ, jak ju¿ kupowa³em picrity za hajs, bo nie mog³em przej¶æ dalej, to mi zabrak³o funduszy w eShopie i musia³em do³adowaæ, wiêc oprócz przej¶cia dalej wykupi³em sobie nielimitowan± energiê
teraz to siê mi³o gra
No dobra, nie s±dzê, ¿eby moja opinia by³a wielce twórcza, czy warto¶ciowa, ale temat nazywa siê "pierwsze wra¿enia". Wczoraj wieczorem zd±¿y³em chwilê ograæ siê z Picrossem. Przeszed³em 3-4 plansze i w sumie... zapamiêta³em tylko jakie¶ ¶mieszne kwadraciki, które niewa¿ne jak naciskaæ, prêdzej czy pó¼niej prowadz± do zwyciêstwa. Nie powali³a mnie ta Pokegra, no ale jeszcze dam jej szansê
Przyznam ¿e przy du¿ych puzzlach(15x20) robi siê problem. Nie dlatego ¿e jest trudniej ale bo wiêcej czasu ogarniam pola na których mo¿na co¶ zaznaczyæ. Na szczê¶cie Ashowy Greeninja i Manamphy sprawia ¿e jest lepiej. A jak ju¿ odblokujecie i z³apiecie Zygardów to w ogóle bajka. Tak btw. To gra gdzie debiutuj± formy Zygarda. £adnie.
Niestety do¶æ szybko doszed³em do miejsca gdzie muszê czekaæ na dodatkowe picrities czy jak to tam siê zwa³o. Szósty ¶wiat, 72 sztuki tych punkcików. 100 potrzebuje by i¶æ dalej. Nic nie kupowa³em ponad to do czego zmusza mnie gra. Tak wiêc sta³o siê to czego siê obawia³em. ¯e to nie energia bêdzie mi utrudnia³a granie a brak punktów. Czyli teraz na tych trainingach podbije sobie do setki(na siódmy ¶wiat) tam parê punktów mo¿e wpadnie i dalej czekanie. Bardzo nie³adnie. O ile w Rumblu przechodzenie poprzednich plansz mia³o sens(coraz silniejsze stwory i kolekcjonowanie ich) to teraz mam wszystkie punkty jakie mog³em zdobyæ i przechodzenie poprzednich puzelków pozwoli jedynie pobiæ rekordy.
Kowi kocha picrossy i pokemony ale trochê smuta ¿e takie rozwi±zanie mikrop³atno¶ci. Bêdzie cierpliwie czeka³ ale to ju¿ nie to samo.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.