POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Pokemon Picross - pierwsze wra¿enia
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 3 Grudzieñ 15, 16:43   Pokemon Picross - pierwsze wra¿enia

Od godziny 15 w Nintendo eShopie dostêpny jest ju¿ Pokemon Picross - nowa, darmowa gra logiczna Pokemon. Na wstêpie wspomnê, ¿e kiedy tylko w³±czam eShopa, to mam aktualizacjê systemu do zainstalowania. Nintendo okrutnik : P

Moje pierwsze wra¿enie? Roze¶mia³em siê okropnie, kiedy zobaczy³em ikonê gry :D Teraz siê pobiera. Wy ju¿ zd±¿yli¶cie wstêpnie siê ograæ?

Asmod 
Pewnie nie zna PokeMana
Emuluje dzieñ i noc!

Do³±czy³: 26 Lis 2015
Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 3 Grudzieñ 15, 16:47   

chwilê pogralem i...
musia³em dokupiæ picritów za hajs, bo wszystkie picrity co mia³em to wyda³em na powiêkszenie paska energii i nie mog³em przej¶æ do kolejnej zony xD
ciêzkie s± te nonogramy, jak dla mnie trochê za ciê¿kie, wydaje mi siê, ¿e to celowo tak jest, ¿eby u¿ywaæ picritów

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Wys³any: 3 Grudzieñ 15, 20:06   

Jak pisa³em wiele razy. Kocham Picrossa i kocham Pokemony. Kocham po³±czenie tego.
Nie kocham mikrop³atno¶ci. Bojê siê wydawaæ picrity by nie zostaæ w pupie jak Asmod.
A co do trudno¶ci. Przyznam ¿e miesi±c temu zrobi³em sobie wszystkie plansze z Picrossa dostêpnego w e-shopie(tego pierwszego) i dziêki temu nie mia³em jak na razie problemów.
Ale taki protip. Jak w trakcie czyszczenia planszy zabraknie wam energii a nie chcecie traciæ progressu to zamknijcie konsolkê. Wtedy nabija wam energiê(punkt w minutê) ale czas robienia planszy nie leci. Wiêc idzie zmie¶ciæ siê w tym limicie na misje.
Tak¿e poza koniecznym modelem F2P dosta³em to co chcia³em. Niestety jest on na tyle wredny ¿e Picross nie zdo³a wype³niæ mojego czasu na takim poziomie jak Rumble i Shuffle. Ale kij. Najlepsza z tych darmówek je¶li chodzi o styl gry.

Sygnatura użytkownika

Asmod 
Pewnie nie zna PokeMana
Emuluje dzieñ i noc!

Kontakt:
Wys³any: 3 Grudzieñ 15, 20:38   

zapomnia³em wspomnieæ, jak ju¿ kupowa³em picrity za hajs, bo nie mog³em przej¶æ dalej, to mi zabrak³o funduszy w eShopie i musia³em do³adowaæ, wiêc oprócz przej¶cia dalej wykupi³em sobie nielimitowan± energiê
teraz to siê mi³o gra :D

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 5 Grudzieñ 15, 20:34   

No dobra, nie s±dzê, ¿eby moja opinia by³a wielce twórcza, czy warto¶ciowa, ale temat nazywa siê "pierwsze wra¿enia". Wczoraj wieczorem zd±¿y³em chwilê ograæ siê z Picrossem. Przeszed³em 3-4 plansze i w sumie... zapamiêta³em tylko jakie¶ ¶mieszne kwadraciki, które niewa¿ne jak naciskaæ, prêdzej czy pó¼niej prowadz± do zwyciêstwa. Nie powali³a mnie ta Pokegra, no ale jeszcze dam jej szansê : P

Asmod 
Pewnie nie zna PokeMana
Emuluje dzieñ i noc!

Kontakt:
Wys³any: 6 Grudzieñ 15, 10:14   

Przecie¿ Picrossy to jedna z prostszych gier logicznych xD one nie s± "niewa¿ne jak naciskaæ" xD

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Wys³any: 6 Grudzieñ 15, 16:43   

Przyznam ¿e przy du¿ych puzzlach(15x20) robi siê problem. Nie dlatego ¿e jest trudniej ale bo wiêcej czasu ogarniam pola na których mo¿na co¶ zaznaczyæ. Na szczê¶cie Ashowy Greeninja i Manamphy sprawia ¿e jest lepiej. A jak ju¿ odblokujecie i z³apiecie Zygardów to w ogóle bajka. Tak btw. To gra gdzie debiutuj± formy Zygarda. £adnie.

Niestety do¶æ szybko doszed³em do miejsca gdzie muszê czekaæ na dodatkowe picrities czy jak to tam siê zwa³o. Szósty ¶wiat, 72 sztuki tych punkcików. 100 potrzebuje by i¶æ dalej. Nic nie kupowa³em ponad to do czego zmusza mnie gra. Tak wiêc sta³o siê to czego siê obawia³em. ¯e to nie energia bêdzie mi utrudnia³a granie a brak punktów. Czyli teraz na tych trainingach podbije sobie do setki(na siódmy ¶wiat) tam parê punktów mo¿e wpadnie i dalej czekanie. Bardzo nie³adnie. O ile w Rumblu przechodzenie poprzednich plansz mia³o sens(coraz silniejsze stwory i kolekcjonowanie ich) to teraz mam wszystkie punkty jakie mog³em zdobyæ i przechodzenie poprzednich puzelków pozwoli jedynie pobiæ rekordy.
Kowi kocha picrossy i pokemony ale trochê smuta ¿e takie rozwi±zanie mikrop³atno¶ci. Bêdzie cierpliwie czeka³ ale to ju¿ nie to samo.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: