Ja wrócê do tego Hidden Power, o którym pisa³em we wcze¶niejszych postach. Otó¿, czy jak nauczê moj± Eevee Hidden Power i ewoluuje j± we Flareona to bêdzie mia³a Hidden Power-fire type?
Ale proszê, wyt³umacz mi, ¿ebym wiedzia³ na czym to polega(tak na przysz³o¶æ) Bo np. jak bym chcia³ daæ Jolteonowi HP-Ground. Nie wiem jak to zrobiæ...
aby mieæ odpowiedni typ hp, to musisz mieæ odpowiednie IVs
ka¿dy pokemon ma ró¿ne ivs, s± one ustalane na pocz±tku walki lub przy wykluciu
ivs swojego pokemona mo¿esz sprawdziæ na IV klakulatorz (w poradniku masz linki do dwóch) lub za pomoc± PokeSava (mo¿esz je równie¿ tam zmieniæ, je¶li ci nie zale¿y na uczciwym graniu)
jak chcesz graæ uczciwie, to w pokesavie sprawdzaj tylko ivs (mo¿esz to robiæ tylko na nieoryginalnej grze, takiej na karcie pamiêci), a¿ bêdê w³a¶ciwe
mo¿esz te¿ w grze sprawdziæ typ hp swojego pokemona (u go¶cia w Veilstone City), u niego najlepiej próbuj a¿ do uzyskania w³a¶ciwego typu hp
pyta³e¶ siê jeszcze co znaczê poszczególne IVs
masz je tak jak statystyki (hp, atak, defensywa, itd), wzmacniaj± one dan± statystykê, maksymalne ilo¶æ IVs w danej statystyce to 31
mam nadziejê, ¿e pomog³em, jak nie, to ¶mia³o tu pisz, chêtnie pomogê ponownie
Tak swoj± drog±, HP Ground dla Jolteona to do¶æ kiepski pomys³, ale có¿...
Nie wiem jakie s± wszystkie mo¿liwe dla HP Ground, ale chyba pomys³ Spiritomba ze sprawdzaniem in-game jest najlepszy. Bo w±tpiê, ¿eby¶ zbreedowa³ prawie perfect poczka.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.