POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:24
DSi + Acekard 2i = Pokemon Cheats?
Autor Wiadomo¶æ
Leito_PL 
Pewnie nie zna PokeMana
BIG BOSS

Do³±czy³: 30 Lis 2009
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
  Wys³any: 5 Grudzieñ 09, 10:19   DSi + Acekard 2i = Pokemon Cheats?

Siema
Nieznalazlem podobnego tematu lub dobrej odpowiedzi.
Posiadam DSi i Acekard 2i. Czy jest sposob zeby dzialaly tam cheaty/kody do gier Pokemon P/Plt/D ??
Prosze o wyjasnienie i jakis poradnik/opis dokladny jak to zrobic. :D

Sygnatura użytkownika
pisac na GG: 2957469 - jesli chodzi o DS'a i POKEMONY P/D/Plt

pmgc92
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 06 Gru 2009
Wys³any: 6 Grudzieñ 09, 15:25   

W³a¶nie te¿ szuka³em i nie mogê nic znale¼æ !!! B³agam o POMOC !!!

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 6 Grudzieñ 09, 16:24   

Za³ama³am siê przez was.

Jak macie folder z softem, to w nim znajduje siê folder o nazwie "cheats" (Czy jako¶ tak). Wchodzicie do niego i widzicie parê plików z koñcówk± "dat". Wchodzicie na jak±¶ stronê z cheatami do pobrania (takie z koñcówk± dat mo¿na znale¼æ np. na GBA Temps) i pobieracie cheaty (Je¶li s± spakowane, rozpakowujecie, naturalnie ;)) Wrzucacie to, co pobrali¶cie to tego folderu i voila!
Nastêpny krok to szukanie kodów przed gr±. Wchodzicie w zak³adkê Cheats i klikacie na "Rebuild", Cheaty powinny wam wyskoczyæ.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

wiesiek1995 
Gapa, gubi PokeBalle
Wookie

Do³±czy³: 05 Lut 2009
Wys³any: 6 Grudzieñ 09, 18:49   

a na r4 jak

Leito_PL 
Pewnie nie zna PokeMana
BIG BOSS

Do³±czy³: 30 Lis 2009
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
Wys³any: 8 Grudzieñ 09, 09:13   

Mam te cheats ale jak zaznacza je na ( o) nie na (x) to gra siê nie wlancza. Co¶ trzeba ustawiæ w opcjach? Przypadkowo ustawilem autorun i ciagle mi siê 1 gra sama wlancza i niewiem jak to wy³±czyæ Help najlepiej GG :(

Sygnatura użytkownika
pisac na GG: 2957469 - jesli chodzi o DS'a i POKEMONY P/D/Plt

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 8 Grudzieñ 09, 14:57   

Zaznacza siê je na "x"
Tak, trzeba ustawiæ Enabled dla "Cheats".
Spróbuj pod³±czyæ kartê do kompa, co¶ tam pogrzebaæ i w³o¿yæ ponownie. Mi zadzia³a³o.
Je¶li chodzi o w³±czenie gry, to nie wiem. Mi gry chodz± dobrze.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 8 Grudzieñ 09, 15:39   

Kiedy w³±czasz acekarda i masz napis Loading to przytrzymaj x (czy tam select nie pamiêtam ju¿). Wtedy autorun nie zadzia³a.
Nie grzeb w karcie o ile siê nie znasz bo usuniesz jakie¶ wa¿ne dane.
Poza tym radze zmieniæ softa na AKAIO i ¶ci±gaæ cheaty od producenta softa. Tam dzia³± wszystko bez zarzutu.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: