Próbowali takie ju¿ robiæ, ale nikomu siê nie chce....
Bo to g³upota. Dobrze znam ten mechanizm z czasopism dzieciêcych, gdzie dystrybutor/reklamodawca daje swoje produkty do rozdania, a redakcja wymy¶la konkurs.
Oczywi¶cie, nie mog± napisaæ dzieciom, ¿e mogliby daæ te nagrody ot tak, wiêc wymy¶laj±, aby dzieci robi³y bzdurne rysunki które i tak nikogo nie obchodz±, a maj± sprawiaæ wra¿enie, ¿e konkurs jest m±drzejszy ni¿ wys³ania jakiego¶ prostego has³a na nr. SMS.
A potem, i tak tych konkursowych prac siê nie publikuje w czasopi¶mie, a wiêksze cwaniaki lub zabiegani redaktorzy to nawet zapominaj± podaæ wyniki/wys³aæ nagrody, które bior± dla swoich dzieci . Z kolei fizycznie prace id± na przemia³. Nikogo nie obchodz±, bo ich wymaganie mia³o pozorowaæ, ze niby jest to wa¿ne.
Ten mechanizm jest obna¿any w³a¶nie przy okazji konkursów graficznych, bez nagrodowych, organizowanych na forach. Jakim cudem to ma niby pobudzaæ forum, to nie wiem. Ale fajnie jest pisaæ takie bzdurne propozycje.
Ale...je¶li ju¿ w 2009 r. nikomu siê tu nie chcia³o korzystaæ z tych konkursów, to krzy¿ na drogê tym, co mieli podobne pomys³y rok temu.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 18 Listopad 12, 09:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Próbowali takie ju¿ robiæ, ale nikomu siê nie chce....
Bo to g³upota. Dobrze znam ten mechanizm z czasopism dzieciêcych, gdzie dystrybutor/reklamodawca daje swoje produkty do rozdania, a redakcja wymy¶la konkurs.
Oczywi¶cie, nie mog± napisaæ dzieciom, ¿e mogliby daæ te nagrody ot tak, wiêc wymy¶laj±, aby dzieci robi³y bzdurne rysunki które i tak nikogo nie obchodz±, a maj± sprawiaæ wra¿enie, ¿e konkurs jest m±drzejszy ni¿ wys³ania jakiego¶ prostego has³a na nr. SMS.
A potem, i tak tych konkursowych prac siê nie publikuje w czasopi¶mie, a wiêksze cwaniaki lub zabiegani redaktorzy to nawet zapominaj± podaæ wyniki/wys³aæ nagrody, które bior± dla swoich dzieci . Z kolei fizycznie prace id± na przemia³. Nikogo nie obchodz±, bo ich wymaganie mia³o pozorowaæ, ze niby jest to wa¿ne.
Smutna prawda. Ludzie lubi± komplikowaæ ¿ycie na si³ê.
PokeMan napisa³/a:
Ten mechanizm jest obna¿any w³a¶nie przy okazji konkursów graficznych, bez nagrodowych, organizowanych na forach. Jakim cudem to ma niby pobudzaæ forum, to nie wiem.
Mo¿e pobudziæ w ten sposób, ¿e ka¿dy chce siê pokazaæ i byæ najlepszym. Jednak mo¿e byæ to dobre krótkoterminowo i najczê¶ciej jednorazowo, i to przy du¿ej ilo¶ci u¿ytkowników, wiêc lepiej odpu¶ciæ takie pomys³y
Smutna prawda. Ludzie lubi± komplikowaæ ¿ycie na si³ê.
Ludzie ludziom, bowiem dopiero niedawno siê dowiedzia³em, ¿e takie postêpowanie jest wymuszone przez pewne przepisy prawne - w przypadku braku elementu kreatywnego, przy organizacji konkursu (choæby o zabawkê o warto¶ci 100 z³) trzeba siê postaraæ o jakie¶ zezwolenie...
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.