POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
II zawieszenie PBF
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha
Sir

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 23 Lipiec 15, 18:18   II zawieszenie PBF

Od jakiego¶ czasu aktywno¶æ PBFu pozostawia³a wiele do ¿yczenia. Tote¿ dzieñ 23 lipca 2015 uznajê za oficjaln± datê zakoñczenia wspó³pracy z naszymi dotychczasowymi Mistrzami Gier - Afilem, Byakuraiem i lugi±1942. Bardzo im dziêkujê za trud w³o¿ony w pracê dla dobra PokeCollect.

Pierwsze zawieszenie PBF og³osi³ 10 listopada 2012 PokeMan. 17 marca 2013 podj±³em jednak decyzjê o reaktywacji wobec nastrojów u¿ytkowników forum i po dog³êbnej analizie szans. Sam podj±³em siê prowadzenia PBFu i de facto zosta³em jego Opiekunem. Jestem bardzo zadowolony z tego co uda³o siê nam osi±gn±æ.

Jednak reaktywuj±c PBF wiedzia³em o strasznym zmêczeniu materia³u oraz substytucyjnej konkurencji w postaci gier online: PokeLife, PokeBitwy i wiele wiêcej opartych na podobnych (lub wrêcz tych samych silnikach).

Pomijam ju¿ nietrwa³o¶æ PBFu w ogóle - niegdy¶ PBFy mia³y siê dobrze pod³±czone do wielkich for Pokesceny - Pokemon Valhalla Forum, PokeCollect, Forum Revival i Pokemon Polska - gdy¿ to ruch na forach napêdza³ PBF (nigdy odwrotnie!). I tak d³ugo wytrzymali¶my w tej kwestii - ca³y okres trwania PBFu za mojej kadencji uznajê wiêc za umiarkowany sukces.

Nie chcemy przegapiæ tendencji rynkowych i zmian, które zachodz± w internecie, trzeba zatem zrezygnowaæ z czego¶ w imiê wiêkszej warto¶ci.

PBF zostaje zawieszony (nie zamkniêty wieczy¶cie) poza ogólnymi informacjami, gdzie postowanie jest jak najbardziej dopuszczalne. Nie odrzucam ewentualno¶ci restytucji PBFu, gdyby znalaz³o siê kilka osób chêtnych do jego prowadzenia, gdyby koniunktura siê zmieni³a lub gdyby PokeLife zosta³o wreszcie zatrza¶niête w trumnie historii.

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 21 Wrzesieñ 15, 19:16   

A ja dziêkujê Tobie, Conque¶cie za podjêcie mêskiej decyzji, której wykonania nale¿a³o siê spodziewaæ. Cytuj±c tytu³ jednej poke-piosenki z pierwszej polskiej oficjalnie wydanej p³yty: "Wszystko siê zmienia". Mogê tylko dodaæ, ¿e historia i wspomnienia trwaj± w nas, póki my ¿yjemy. Nigdy nie lubi³em PBFu, nigdy nie rozumia³em, próbê gry w to co¶ podj±³em, nie wygra³em :D . I tak w koñcu po latach kilku, znik³o to, co mi siê nie podoba³o. Szkoda tylko, ¿e sama idea nie zdech³a, tylko wesz³a na wy¿szy poziom wykonawczy. Niebezpiecznie zbli¿aj±cy siê do formy substytucyjnej dla nieszczê¶ników, którzy albo nie maj± kasy na konsolê, albo nie ogarnêli czego¶ takiego jak emulator. Mam tu na my¶li oczywistego raka pokefanów czyli PokeLife. O tym napisa³ ju¿ wy¿ej Conquest:

Conquest napisa³/a:
wiedzia³em o strasznym zmêczeniu materia³u oraz substytucyjnej konkurencji w postaci gier online: PokeLife, PokeBitwy i wiele wiêcej opartych na podobnych (lub wrêcz tych samych silnikach).

Pomijam ju¿ nietrwa³o¶æ PBFu w ogóle - niegdy¶ PBFy mia³y siê dobrze pod³±czone do wielkich for Pokesceny - Pokemon Valhalla Forum, PokeCollect, Forum Revival i Pokemon Polska - gdy¿ to ruch na forach napêdza³ PBF (nigdy odwrotnie!). I tak d³ugo wytrzymali¶my w tej kwestii - ca³y okres trwania PBFu za mojej kadencji uznajê wiêc za umiarkowany sukces.

A wiêcej o sprawie, ów jegomo¶æ napisa³ w tym artykule, za co mu po stokroæ dziêkujê. Mi³o, ¿e zdrowy rozs±dek nadal gdzie¶ siê tli, po¶ród morza bezrefleksyjno¶ci.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: