POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Zawieszenie PBF
Autor Wiadomo¶æ
PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 10 Listopad 12, 08:14   Zawieszenie PBF

PBF zostaje oficjalnie zawieszony, ostatni MG odszed³ 28 pa¼. i tê datê oficjalnie uznajê, za koniec PBFu na PokeCollect.

Trzymali¶my siê d³ugo i jeste¶my ostatnim du¿ym PokeForum które zrezygnowa³o z PBF.

PBF na Pokemon Valhalla Forum zosta³ zamkniêty ju¿ 28 lipca 2011 r. Z kolei na Revivalu, PBF zamar³ na pocz±tku lipca tego roku, a na PoPLu ostatni post w jakiej¶ grze jest z po³owy pa¼dziernika. Na dodatek Rev i PoPL zrobili pseudofuzjê PBFów tworz±c projekt The Wyspa na którym oprócz Poków, mo¿na zagraæ w realiach innych tzn. np. HP, Dragon Age, Shaman King itd. Jak siê mo¿na domy¶liæ okaza³o siê to niewypa³em, gdy¿ niestety, Vulpi przespa³ zmiany w internecie i nadal kieruje siê podej¶ciem z roku 2008 r. który ju¿ aktualny nie jest.

Zreszt±, pamiêtajmy, ¿e PBFy OD ZAWSZE by³y tworem nietrwa³ym i nierozwojowym. Jedynymi powa¿nymi si³ami napêdowymi dla for, s± 2 rzeczy - download albo/i mega profesjonalna i ambitna tre¶æ (np. bycie forum jakiej¶ dobrej i znanej strony). Kiedy¶ po prostu upada³y PBFy tylko na darmowcach, a te na powa¿nych forach (typu PC czy Rev) dycha³y, ale by³y. Teraz i tu siê skoñczy³o...

Dlaczego ? Powodem jest sukces PokeLife i PokeBitw czyli polskich przegl±darkowych gier online o Pokemon. I tak, kiedy¶ dzieci chc±c siê pobawiæ sz³y na PBFy, ale teraz tego nie zrobi± bo jest ³atwiejszy sposób - PokeLife. Kto tego nie rozumie wypada z rynku i biadoli, kto zrozumie - przetrwa os³abiony, ale przetrwa.

Dlatego okazuje siê, ¿e prze¿yli¶my wszystkich, kolegów z PoPLa tylko o 2 tygodnie, ale wa¿niejszy jest chlubny fakt, ¿e wytrzymali¶my NAJD£U¯EJ SPO¦RÓD WSZYSTKICH (licz±cych siê na PPS).

I w tym miejscu nie wypada, nie podziêkowaæ Trójce naszych MG czyli Afilowi, Byakuraiowi i Nenlothowi którzy okazali siê najwytrwalszymi MG którzy byli do ostatnich chwil PBFu. Dziêkujê Wam za to. Tak po prostu.

Jest to tylko zawieszenie PBFu, bo nie wykluczam, ¿e w przysz³o¶ci kto¶ bêdzie chcia³ byæ MG, albo pograæ na PBF. Mo¿e te¿, PokeLife padnie na amen, czego ¿yczê sobie nie tylko ja, ale i inni gracze na PPS, bowiem PokeLife obecnie odwiedza ju¿ 6 razy wiêcej osób ni¿ Valhallê, wiêc wiecie...

Mogê za to obiecaæ, ¿e PBF bêdzie ponownie aktywny, je¶li pojawi siê minimum 2 chêtnych na bycie MG, którzy bed± te¿ mieli graczy, albo mieli jakie¶ pomys³y na o¿ywienie PBFu. Ale póki co Close...a raczej pseudo close, bo zablokowane zostaj± tylko dzia³y z grami. Ten z "ogólnymi informacjami" nie

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Conquest 
Nosi czapkê Asha
Sir

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 10 Listopad 12, 09:27   Re: Zawieszenie PBF

PokeMan napisa³/a:
Zreszt±, pamiêtajmy, ¿e PBFy OD ZAWSZE by³y tworem nietrwa³ym i nierozwojowym. Jedynymi powa¿nymi si³ami napêdowymi dla for, s± 2 rzeczy - download albo/i mega profesjonalna i ambitna tre¶æ (np. bycie forum jakiej¶ dobrej i znanej strony). Kiedy¶ po prostu upada³y PBFy tylko na darmowcach, a te na powa¿nych forach (typu PC czy Rev) dycha³y, ale by³y. Teraz i tu siê skoñczy³o...

Mam ju¿ do¶æ tych niezliczonych PBFów na gotowco-darmowcach. Ludzie zamiast zaj±æ siê "profesjonalnym" PBFem na du¿ym forum wol± skakaæ o kolejnych PBFciach. Ani to m±dre, ani fajne.

PokeMan napisa³/a:
Jest to tylko zawieszenie PBFu, bo nie wykluczam, ¿e w przysz³o¶ci kto¶ bêdzie chcia³ byæ MG, albo pograæ na PBF. Mo¿e te¿, PokeLife padnie na amen, czego ¿yczê sobie nie tylko ja, ale i inni gracze na PPS, bowiem PokeLife obecnie odwiedza ju¿ 6 razy wiêcej osób ni¿ Valhallê, wiêc wiecie...

Jak dla mnie to mog± upadaæ. Dzi¶ jestem z³y :vabi: -_-

PokeMan napisa³/a:
Mogê za to obiecaæ, ¿e PBF bêdzie ponownie aktywny, je¶li pojawi siê minimum 2 chêtnych na bycie MG, którzy bed± te¿ mieli graczy, albo mieli jakie¶ pomys³y na o¿ywienie PBFu. Ale póki co Close...a raczej pseudo close, bo zablokowane zostaj± tylko dzia³y z grami. Ten z "ogólnymi informacjami" nie

Pomys³y siê znajd± :ninja: Znawców PBFu na PPSie nie brakuje :vabi:

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 10 Listopad 12, 22:03   

Od siebie dodam ¿e by³em przy tym gdy na pierwszy PC(tym najpiewsiejszym) wysz³a propozycja na to by PBF zaistnia³. Te parê lat temu gdy by³o to w miarê nowe nikt nie zak³ada³ fora bez PBFa. By³em nawet jedn± z osób które chcia³y tego spróbowaæ. I w³a¶nie moim pierwszy by³ ten ca Collecie. ¯a³uje tylko ¿e moja pamiêæ jest taka nietrwa³a do Nicków. Nie pamiêtam mojego pierwszego MG. Ale do¶æ d³ugo u neigo gra³em. Za to historiê pamiêtam.

Muszê wam przyznaæ ¿e to do¶æ dziwne uczucie jak co¶ w czym bra³em udzia³ jako jedenz pierwszych upada dopiero po paru latach. Zw³aszcza przy tak nietrwa³ych rzeczach jak PBFy.
No nic. PokaMan ma ca³kowit± racjê zamykaj±c go. Mo¿e w przysz³o¶ci gdy nadejdzie nam userów to wrócimy do tego. Chocia¿ w±tpie. Take akcje na PV nie dzia³aj±.
A wiêc mo¿na powiedzieæ ¿e to swoisty koniec PBFów na polskiej scenie. Te które teraz s± zapewne nie przetrwaj± wakacji.
Wypada wiêc podziêkowaæ Collectowi za historiê PBFów. Zapewne gdyby nie my to teraz wygl±da³oby to zupe³nie inaczej.
Ale teraz jest to tak potrzebne jak przeciêtnemu mango¿ercy(PokeMan ma swoj± wersjê tego s³owa) kiepski dubbing ;)

Sygnatura użytkownika

De 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 10 Pa¼ 2009
Kontakt:
Wys³any: 13 Listopad 12, 23:13   

Gratuluje, nawet w poscie informujacym o zamknieciu PBFa jestes wstanie przemycic swoja ideologie :)

Kapuczino 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 24 Maj 2012
Wys³any: 20 Listopad 12, 14:40   

Nie rozumiem sensu tematu. Skoro ostatni GM zrezygnowa³ to wystarczy³o zostawiæ sprawê jak jest, a nie bawiæ siê w przemówienia, ¿e PBFy i tak umieraj±.

Cytat:

Dlatego okazuje siê, ¿e prze¿yli¶my wszystkich, kolegów z PoPLa tylko o 2 tygodnie, ale wa¿niejszy jest chlubny fakt, ¿e wytrzymali¶my NAJD£U¯EJ SPO¦RÓD WSZYSTKICH (licz±cych siê na PPS).

Ale i tak umar³o. Wed³ug mnie czas zacz±æ robiæ co¶ konstruktywnego, jako¶ zachêciæ ludzi do wspó³pracy, a nie ca³y czas chwaliæ siê.

Cytat:
Zreszt±, pamiêtajmy, ¿e PBFy OD ZAWSZE by³y tworem nietrwa³ym i nierozwojowym.

Patrz wy¿ej, co sam napisa³e¶. Skoro s± nietrwa³e to po co one w ogóle s±? Moim zdaniem PBF przetrwa³by z dwóch powodów:
- GM, którzy zawsze chêtnie odpisz±
- Gracze, którzy chêtnie bêd± graæ
Niby wszystko takie proste, ale niektórym po prostu siê to nudzi. Co wtedy? Olaæ sprawê i czekaæ a¿ zdechnie czy szybko znale¼æ zastêpcê? Sam sobie odpowiedz.

Conquest:

Cytat:
Mam ju¿ do¶æ tych niezliczonych PBFów na gotowco-darmowcach.

Twoja prywatna opinia raczej nikogo nie interesuje, zrozum to w koñcu ;* Skoro tak masz do¶æ to nie wchod¼ na nie. Ja znam jeden PBF na darmowcu i jestem zdumiony, ¿e trzyma siê. Atmosferka jest super, jakby kto¶ chcia³ linka, pw.

Cytat:
Ludzie zamiast zaj±æ siê "profesjonalnym" PBFem na du¿ym forum wol± skakaæ o kolejnych PBFciach. Ani to m±dre, ani fajne.

Zamiast gadaæ od rzeczy to w³a¶nie zaj±³by¶ siê czym¶ konstruktywnym ni¿ pisaniem "ludzie blabla zajêliby siê blabla...", które do niczego nie prowadzi. Wait a sec. Prowadzi, ale skutek jest odwrotny, bo zamiast pomóc, wzbudzasz niechêæ, przynajmniej w moim odczuciu.

Od siebie dodam tyle do adminów:
Chcecie pomocy? Macie moj±. Mogê nawet zostaæ tym GMem (do¶wiadczenie mam). Jednak nie bêdê bawiæ siê w ¿adne reaktywacje, rewolucje czy inne. Po prostu bêdê robiæ swoje.

Conquest 
Nosi czapkê Asha
Sir

Kontakt:
Wys³any: 20 Listopad 12, 17:08   

Kapuczino napisa³/a:
Nie rozumiem sensu tematu. Skoro ostatni GM zrezygnowa³ to wystarczy³o zostawiæ sprawê jak jest, a nie bawiæ siê w przemówienia, ¿e PBFy i tak umieraj±.

Przemówienie jest dlatego, ¿e PBF jest oficjalnie zawieszony, co widaæ w og³oszeniu.

Kapuczino napisa³/a:
Cytat:
Mam ju¿ do¶æ tych niezliczonych PBFów na gotowco-darmowcach.

Twoja prywatna opinia raczej nikogo nie interesuje, zrozum to w koñcu ;*

Forum jest od tego ¿ebym pisa³ prywatn± opiniê. Generalnie nie pyskuj, bo nie jeste¶ wszystkimi innymi, aby wiedzieæ ¿e ich to nie interesuje ;*

Kapuczino napisa³/a:
Skoro tak masz do¶æ to nie wchod¼ na nie. Ja znam jeden PBF na darmowcu i jestem zdumiony, ¿e trzyma siê. Atmosferka jest super, jakby kto¶ chcia³ linka, pw.

Nie mówiê, ¿e wszystkie s± z³e, ale jest ich za du¿o...

Kapuczino napisa³/a:
Cytat:
Ludzie zamiast zaj±æ siê "profesjonalnym" PBFem na du¿ym forum wol± skakaæ o kolejnych PBFciach. Ani to m±dre, ani fajne.

Zamiast gadaæ od rzeczy to w³a¶nie zaj±³by¶ siê czym¶ konstruktywnym ni¿ pisaniem "ludzie blabla zajêliby siê blabla...", które do niczego nie prowadzi. Wait a sec. Prowadzi, ale skutek jest odwrotny, bo zamiast pomóc, wzbudzasz niechêæ, przynajmniej w moim odczuciu.

Wiesz, gdyby ludzie s³uchali m±drzejszych, to do czego¶ by prowadzi³o. Piszê posty przemycaj±c swoj± ideologiê - s± dydaktyczne xD A niechêæ wywo³ujesz Ty, bo nie odnosisz siê do argumentów, przynajmniej w moim odczuciu :)

Kapuczino 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 24 Maj 2012
Wys³any: 20 Listopad 12, 17:25   

Ale nikt nikogo nie s³ucha, dlatego jest, co jest. Czyli tzw. "nic". Nie przyszed³em tutaj krytykowaæ (tak, oczywi¶cie pewnie tak to wygl±da), a co¶ zdzia³aæ, zachêciæ czy co¶. Generalnie jest zastój i nikt mi nie wmówi, ¿e nie mam racji. Tak¿e ten no... Ja zawsze mam si³ê, by co¶ robiæ, tylko z regu³y nikt mnie nie dopuszcza do takowej. Je¿eli poczu³e¶ siê ura¿ony to wybacz, nie mia³em tego na celu, ale naprawdê ca³y ten temat jest gadaniem "co by by³o, gdyby", a wszyscy wiemy, ¿e nikomu siê nie chce. Trololo, ale mi siê chce.

De 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 10 Pa¼ 2009
Kontakt:
Wys³any: 24 Listopad 12, 17:19   

Cytat:
Wiesz, gdyby ludzie s³uchali m±drzejszych, to do czego¶ by prowadzi³o. Piszê posty przemycaj±c swoj± ideologiê - s± dydaktyczne

Brzmi to jakby¶ uwa¿a³ siê za m±drzejszego, a przecie¿ tak nie jest.

Cytat:
Forum jest od tego ¿ebym pisa³ prywatn± opiniê.

Cytat:
Generalnie nie pyskuj,

Brzmi to jakby¶ ty móg³ a on nie :)

Je¶li poczu³e¶ siê ura¿ony to wybacz, mia³em to na celu.

Conquest 
Nosi czapkê Asha
Sir

Kontakt:
Wys³any: 24 Listopad 12, 17:23   

De napisa³/a:
Cytat:
Wiesz, gdyby ludzie s³uchali m±drzejszych, to do czego¶ by prowadzi³o. Piszê posty przemycaj±c swoj± ideologiê - s± dydaktyczne

Brzmi to jakby¶ uwa¿a³ siê za m±drzejszego, a przecie¿ tak nie jest.

Masz racjê - nie uwa¿am siê za m±drzejszego, to inni tak uwa¿aj±, no i maj± racjê :sliniak: Chocia¿ w sumie to uwa¿am siê za takowego, takie ol¶nienie

De napisa³/a:
Cytat:
Forum jest od tego ¿ebym pisa³ prywatn± opiniê.

Cytat:
Generalnie nie pyskuj,

Brzmi to jakby¶ ty móg³ a on nie :)

Bo ja jestem w³adza i mogê ^^

De napisa³/a:
Je¶li poczu³e¶ siê ura¿ony to wybacz, mia³em to na celu.

Nie wysz³o ci, ale dziêki za starania :D

Ostatnio zmieniony przez Conquest 24 Listopad 12, 17:34, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Pelek2000 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 08 Gru 2012
Wys³any: 8 Grudzieñ 12, 11:36   

Generalnie to jestes gorszy niz gonzo.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach