POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
1 Sierpieñ 13, 22:15
Silent Hill : New Episodes
Autor Wiadomo¶æ
mati74316 
Gapa, gubi PokeBalle
Matt ^^

Do³±czy³: 02 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 20 Grudzieñ 09, 14:52   Silent Hill : New Episodes

Na samym starcie ostrzegam : Nie jest to Plagiat ! Jest to moja wizja , moja fabu³a opowie¶ci Silent Hill! Nic nie ¶ci±gam! Jest to opowiadanie z serii Horror.

Prolog

By³a zimna Grudniowa noc w mie¶cie Rengard. Na dworze szala³a ¶nie¿yca , a wszyscy byli schowani w swych ciep³ych domach krz±taj±c siê dooko³a , nie mog±c znale¼æ ¿adnej roboty dla siebie. Tylko nieliczni siedzieli przy kominkach czytaj±c ksi±¿ki lub bawi±c siê razem ze sw± rodzin±.
I w³a¶nie tu zaczyna siê ca³± historia... W jednym z domów ... Nasz bohater nazywa siê Matt Carlson... Jest samotnikiem. Wygl±d Matta nie jest szczególny... D³ugie rude w³osy , wysoki mê¿czyzna o smuk³ej sylwetce. Matt jest szanowanym profesorem i znawc± zjawisk paranormalnych. Jego atutem s± duchy i rzeczy temu podobne. Ale dosyæ o Mattie. Ca³a sytuacja rozgrywa siê w nocy. Jest godzina 4.00 nad ranem. Matt siedzi w fotelu zasypany ksi±¿kami o duchach , zjawach i ¿yciu po ¶mierci, lecz nagle ca³± nostalgie przerywa telefon. Matt wstaje z fotela podchodzi do telefonu i mówi zaspanym g³osem:
- Tak , s³ucham.
- Dobry Wieczór Panie Carlson , Czy przeszkadzam? –Odrzek³ tajemniczy g³os.
- A z kim mam zaszczyt rozmawiaæ?
- Nazywam siê Jacob Donewhew , jestem profesorem historii. Mam do Pana bardzo wa¿n± sprawe... Lecz nie jest to rozmowa na telefon.
- Emmm... Dobrze. Ale gdzie mamy siê spotkaæ i kiedy?
- Wola³bym jak najszybciej. To sprawa ¿ycia i ¶mierci.
Matt sta³ ze s³uchawk± przy uchu ca³kowicie zdezorientowany i nie wiedzia³ co ma powiedzieæ. Lecz nagle odrzek³:
- Dobrze... Wiêc dzisiaj o godzinie 12.00 bêdê wolny. Gdzie siê spotkamy?
- Wola³bym aby¶my spotkali siê u mnie na uczelni. Czy móg³by Pan przyjechaæ do Jeilstone ?
- Emmm... Tak móg³bym. Wiêc jutro o 12.00 bêdê u pana.
- Dziêkuje bardzo. – Odrzek³ mê¿czyzna, po czym szybko siê roz³±czy³.
Po tym wszystkim Matt sta³ tam my¶l±c:
- O co chodzi³o temu mê¿czy¼nie? Co to za sprawa ¿ycia i ¶mierci?
Jego my¶li st³umi³ d¼wiêk gotuj±cej siê wody. Matt poszed³ do kuchni , wypi³ herbate po czym po³o¿y³ siê spaæ. Wkoñcu o 12.00 czeka³a go podró¿ do Jeilstone.

Sygnatura użytkownika
You know that I want you
And you know that I need you
I want it bad, a Bad Romance

I want your love and
I want your revenge
You and me could write a Bad Romance
(Oh-oh-oh-oh-oooh)
I want your love and
All your lover's revenge

Oh-oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh-oh
Caught in a Bad Romance
Caught in a Bad Romance

Lady GaGa - Bad Romance <3

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 20 Grudzieñ 09, 19:19   

S³abe, ma³o siê na razie dzieje. Ale mo¿e 6/10

Qiza 
Powoli siê wkrêca
Dawniej Sara =)

Do³±czy³a: 14 Lis 2009
Sk±d: Johto
Kontakt:
Wys³any: 20 Grudzieñ 09, 19:22   

E tam, mi siê podoba 10/10. :D :sliniak: :[

Sygnatura użytkownika
||Moja Gra||
||Moja Sygnatura||

Go¶æ kliknij w jajka!

Piszê poprawnie po polsku.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 21 Grudzieñ 09, 13:49   

Jest "suspense"! Czeakm na dalsze czê¶ci.
8/10

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

mati74316 
Gapa, gubi PokeBalle
Matt ^^

Do³±czy³: 02 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 21 Grudzieñ 09, 14:05   

Rozdzia³ 1 – Spotkanie
Godzina 12.00 Jeilstone , uczelnia profesora Jacoba Donewhew. Matt doje¿d¿a na miejsce spotkania z tajemniczym mê¿czyzn±. Pierwszy widok jaki widzi mê¿czyzna to wielki gmach uczelni , wspania³e korynckie kolumny piêknie zdobione ró¿nymi wzorami. Na samym dziedziñcu ro¶nie wiele wspania³ych ro¶lin i drzew. Matt wkracza przez wielkie drzwi uczelni do jej ¶rodka. Budynek w ¶rodku wcale nie ró¿ni siê od zewnêtrznej czê¶ci. Na wysokich schodach sta³ mê¿czyzna... Czarne jak u kruka w³osy , niskawy , mê¿czyzna o têgiej budowie cia³a. Jego oczy by³y tak przejrzyste ¿e zobaczyæ mo¿na by³o dusze tego mê¿czyzny. Po chwili mê¿czyzna podszed³ do Matta i odrzek³:

-Witam Pana na mojej uczelni Panie Carlson. Nazywam siê Jacob Donewhew. To ja do Pana dzwoni³em rano.
-Witam tak¿e. Mi³o mi Pana poznaæ. A wiêc, o jak± wa¿na sprawê chodzi³o? – odrzek³ Matt.
-Wola³bym o tym porozmawiaæ w bardziej „skromnym” miejscu. Proszê za mn±.

Prof. Jacob prowadzi³ Matta przez wiele korytarzy... W niektórych klasach odbywa³y siê wyk³ady , a w niektórych uczniowie rozmawiali na ró¿ne tematy. Szli tak a¿ w koñcu zatrzymali siê przy jednym z pokoi.
-O to mój gabinet. Zapraszam – mê¿czyzna zaprosi³ Matta rêk± po czym wszed³ za nim.
Pokój prof. Wygl±da³ na ca³kiem skromny. Niebieskie ¶ciany , ma³e drewniane biurko, obrazy na ¶cianie. Lecz jeden widok przyci±gn±³ uwagê Matta. By³ to kawa³ek ¶ciany na którym wisia³y zdjêcia pewnego miasteczka. Wygl±da³y na dosyæ stare zdjêcia. Mê¿czyzna podszed³ do ¶ciany aby obejrzeæ owe zdjêcia. Widnia³y na nich sklepy , szpital , szko³a i domy. Nic niezwyk³ego. Tylko... Dlaczego nie by³o na nich ¿adnych osób?

-Widzê ¿e zainteresowa³y Pana moje zdjêcia – odrzek³ Prof. Jacob.
-Tak s± bardzo... zaskakuj±ce.
-Tak... W³a¶nie w tej sprawie Pana tu wezwa³em.
-A, co to ma zwi±zanego ze mn±?
-Profesorze Carlson, Czy s³ysza³ Pan kiedy¶ o miasteczku zwanym Sillent Hill ?
-Nie nie s³ysza³em. A powinienem ?
-Hmmm... Nie , nie powinien Pan , lecz s±dzê ¿e powinien Pan znaæ historie Sillent Hill.
Opowiem Panu co tam siê zdarzy³o. Proszê usi±¶æ – odrzek³ mê¿czyzna pokazuj±c na fotel.
Matt usiad³ i zacz±³ s³uchaæ.

-Miasteczko Sillent Hill , by³o miasteczkiem górniczym po³o¿onym nad jeziorem Toluca w stanie Wirginia Zachodnia. Lecz w roku 1898 , wybuch³ podziemny po¿ar w tamtejszej kopalni. Zginê³o ca³e miasto. Nikt nie ocala³. Po¿ar ten trwa tam do dzi¶ dnia. Lecz od pewnego czasu zaczê³y dziaæ siê tam dziwne rzeczy. Stacje radiowe odbieraj± dziwne sygna³y SOS , ludzie przeje¿d¿aj±cy obok tego miejsca odbieraj± szokuj±ce telefony w których s³ychaæ p³acz ma³ej dziewczynki , krzyki ludzi oraz wycie syren stra¿ackich. Ludzie widz± zjawy pa³êtaj±ce siê przy bramie wjazdowej do miasta. Najgorsz± informacj± jest to ¿e... 2 dni temu wys³a³em tam mojego przyjaciela aby zbada³ ca³± sytuacje , lecz ... On nie wróci³ stamt±d. I tu potrzebuje Pana pomocy.

Matt wyrwany jakby z transu mówi:

-Ale jak ja tu mogê Panu pomóc?
-Musi Pan tam pojechaæ , zbadaæ ca³± sytuacje , odnale¼æ mojego przyjaciela i ... Wróciæ ¿ywym.
Matt ca³kowicie zszokowany opowiadaniem i pro¶b± profesora odpowiada:
-Ale co ja tu mogê zdzia³aæ?
-Podobno jest Pan profesorem od zjawisk paranormalnych. Specjalizuje siê pan w duchach i magii.
-No tak to prawda... Ale nie mia³em jeszcze nigdy mia³em szansy aby rozwik³aæ tak± sprawê.
-Rozumiem Pana... Ale tylko Pan mo¿e mi w tym pomóc. B³agam Pana z ca³ego serca. Niech mi Pan pomo¿e.
-Ehhhh... No dobrze. Pomogê Panu. Ale co ja z tego bêdê mia³?
-Je¶li chodzi o pieni±dze to nie graj± tu one ¿adnej roli.
-Dobrze... Pojadê tam. Jutro z samego rana wyruszê.
-Dziêkuje Panie Carlson. Doceniam to. Proszê , Oto dokumentacja o miasteczku Sillent Hill. Mapa, historia, zdjêcia i... Kamera. Proszê wszystko nagrywaæ co Pan tam znajdzie.
-Tak, postaram siê. – powiedziawszy to Matt uda³ siê ku wyj¶ciu.
-Mój przyjaciel nazywa siê Donten Andrew.
-Dobrze nie zapomnê o tym. Do widzenia Panu.

Matt obejrza³ mapê drogi do miasta po czym obmy¶li³ trasê podró¿y. Wsiad³ do samochodu i pojecha³ do domu. Jutro czeka go tajemnicza i zapewne niebezpieczna podró¿. Trzeba siê do niej przygotowaæ.

Sygnatura użytkownika
You know that I want you
And you know that I need you
I want it bad, a Bad Romance

I want your love and
I want your revenge
(Oh-oh-oh-oh-oooh)
I want your love and
All your lover's revenge

Caught in a Bad Romance
Caught in a Bad Romance

Lady GaGa - Bad Romance <3

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 21 Grudzieñ 09, 19:24   

Jest dobrze. Nastrój horrorowy, ale to nie to samo co film.
9/10

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 24 Grudzieñ 09, 16:02   

fajowe... Horror bêdzie bez dwóch zdañ. 10/10 i candy dla ciebie :D

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: