Wys³any: 27 Wrzesieñ 09, 13:22 Keczcup siê leje Max szaleje
Max Ketchup jedna z bardziej znanych postaci w swoim mie¶cie przez to, ¿e prowadzi bloga, na którym obra¿a wszystkich. Mia³ przez to spore problemy, ale jako¶ mieszkañcy przywykli do tego.
Wydoro¶la³ przez to, ¿e odby³ naukê pod okiem wielkiego mistrza ball makerstwa Kurta.
Tam nie mia³ ³atwego ¿ycia, wstawanie o czwartej, chodzenie spaæ po pó³nocy, tak go zahartowa³o, ¿e teraz nawet zd±¿y wstaæ do szko³y. Jednak nadal pozostaje dzieckiem.
Gdy pewnego razu poszed³ w g³±b lasu natkn±³ siê na zespó³ R, któremu skrad³ Cyndaquila.
Od razu siê z tym pokemonem zaprzyja¼ni³, ca³e wakacje spêdzili na wspólnych zabawach i treningach. Jednak nasta³y chude lata dla jego rodziny, by³o to zim±. I w jego rodzinnym Hajzengugengagenlandzie podczas ¶wi±t musia³ staæ na dworze w zamian za ogrodowego krasnala.
Przebrany za pomocnika Miko³aja odpêdza³ od domu z³e moce. Jego Cyndaquil sta³ obok niego ca³± zimê. Od czasu do czasu odwiedzali go rodzice, którzy przynosili mu jedzenie.
Ale jak skoñczy³ siê kryzys i ojciec Maxa móg³ wróciæ do tutejszej fabryki keczupów „Pudliszki”.
To by³o bardzo prze³omowe dla Maxa, który postanowi³, ¿e ju¿ nie bêdzie krasnalem, a mistrzem.
Pomys³ mo¿e nie oryginalny, ale zawsze jaki¶. Spakowa³ swój plecak, do którego w³o¿y³ najbardziej potrzebne przedmioty prawdziwego mê¿czyzny tj. gazetê edukacyjn± PlayBoy, samochód na baterie oraz zapas keczupu na ca³y rok.
Po¿egna³ siê z mam±, tat± i ruszy³ pewnym krokiem w kierunku New Bark Town.
Gdy tam dotar³ bardzo go widok tego miasta zdziwi³, gdy¿ wed³ug ulotki z biura podró¿y, znajdowa³ siê tu kurort niczym z serialu Nie ma to jak hotel, którego Max by³ wiernym fanem.
Codziennie ogl±da³ go po dobranocce. Ale skoñczy mówiæ wy³±cznie o nim xd.
Przejd¼my do fabu³y. Zdziwi³o go to tak bardzo, ¿e niemal ga³y wysz³y mu na wierzch.
Ale có¿ mia³ zrobiæ biedny 13 latek, bez dachu nad g³ow±, uda³ siê do miejscowego profesora z nazwiska Elm, ale w internecie podawa³ pseudonim Pedobear.
Jak wszed³ do ¶rodka laboratorium przywita³ siê z profesorem, który czule go przytuli³.
Maxa to zdziwi³o, ale co on wie o tym ¶wiecie.
No nic, otrzyma³ od profesora pokedex i pokegear.
Wychodz±c powiedzia³: 'Ale z niego peda³' i uda³ siê na zachód.
Tam on i jego Cyndaquil, który wcze¶niej ukrywa³ siê w czerwonej kuli m³odzieñca natknêli siê na dzikiego pokemona. By³ taki gro¼ny, ¿e na sam widok ch³opak siê prze¿egna³. Odmówi³ trzy zdrowa¶ki i ruszy³ do ataku na pó³ metrowego, ob¶linionego, napakowanego, gotowego do walki HootHoota, pokemona, który potrafi zetrzeæ pocz±tkuj±cego trenera na miazgê.
Zobaczymy jak potocz± siê losy Maxa, ile przeleje siê keczupu i czy uda mu siê pokonaæ HootHoota.
Wiêc zadziwiasz mnie sw± histori± Zaczynamy...
Zdenerwowany wyj±³e¶ z kieszeni przedmiot po¿±dania wielu m³odych trenerów pokemon - pokedex. Od razu zacz±³e¶ rozpracowywaæ jak dzia³a. By³e¶ na tyle sprytny, ¿e domy¶li³e¶ siê, ¿e trzeba nim najechaæ na pokemona, w koñcu mia³ w nazwie cz³on 'poke'. No nic, uruchomi³e¶ urz±dzonko i zaczê³a siê magia, bo tak to mo¿na by³o nazwaæ, zacz±³e¶ od naciskania ró¿nych przycisków po kolei, a¿ w koñcu wpisa³e¶ magiczn± cyfrê jak± jest 155, numer twojego pokemona w pokedexie.
Pokedex pokaza³ nastêpuj±ce dane:
Ok, sorki za nieobecno¶æ ale net mi siad³
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.