Spheal wola³ zostaæ z tob±. Faktycznie zaczê³o siê ¶ciemniaæ. Zostawi³e¶ Pokedex, zakopany w ¶niegu. Po oko³o 15 minutach norania w ¶niegu, wróci³e¶ do miasta. Ca³kowicie zmarzniêty czu³e¶ jak nastêpuje ca³kowite odmro¿enie ca³ego cia³a. Palce bola³y tak, ¿e ich nie czu³e¶. Ujrza³e¶ swój dom i wszed³e¶ do niego. Ciotka Marion, która ciê przygarnê³a, do swego domu, zauwa¿y³a ciê i podbieg³a za³amuj±c rêce - Joseph'ie! Jak d³ugo ciê nie by³o! Martwi³am siê okropnie! Jeste¶ ca³y przemarzniêty i zimny. Ledwo widzisz na oczy! Szybko zdejmuj ten kombinezon! Po³ó¿ siê na kanapie! Spheal! Przynie¶ tu 2 koce! Na mi³o¶æ bosk±, mog³e¶ zas³abn±æ na tym mrozie!- wo³a³a z przera¿eniem. Pomog³a ¶ci±gn±æ ci ubranie ochronne i po³o¿y³a na sofie okrywaj±c szczelnie przyniesionymi przez pokemona kocami. Ogieñ hucza³ mocno w wielkim kominku i ju¿ po chwili poczu³e¶ siê b³ogo i nawet ciep³o z kubkiem kakao w rêku. Zegarem pokazywa³ godzinê 20:32. O tej porze, zimno jest nie do zniesienia. Marion, zadbawszy o ciebie, wróci³a do gotowania czego¶, co pysznie pachnia³o. Nagle co¶ kremowego wylaz³o spod sto³u. No tak. Akka. Ninetales ciotki. Lisica dmuchnê³a ogniem w kominek, chyba tak dla rozrywki, bo p³omieñ nie gas³. Podesz³a do ciebie i poliza³a ci rêkê. Zaraz potem, znów le¿a³a na swym ulubionym miejscu obok telewizora, uk³adaj±c siê do drzemki. Nim siê spostrzeg³a, twój Spheal chrapa³ smacznie w objêciach jej ogona.
Marion wygra³a j± kiedy¶ w cyrku jeszcze jako Vulpix. Lisica pomaga jej we wszystkich pracach domowych, pilnuje domu, oraz nadzoruje spokój w restauracji ciotki. Mo¿e, póki jeszcze nie ¶pisz, czas powiedzieæ Marion ¿e ju¿ wkrótce siê rozstaniecie? ¯e wyruszasz w sw± nieznan± podró¿ ze Sphealem. Jutro, mo¿e ju¿ nie byæ czasu.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
To straszne ! Teraz, akurat teraz, gdy ,,polubi³em'' jakiego¶ cz³owieka, muszê od niego odej¶æ. No có¿, marzenie czeka, i to jakie. Zobaczyæ Articuno... piêknego i nieskazitelnego króla wszelkiego co piêkne, nieskazitelne i lodowe. Ale, wpierw musia³bym znale¼æ jaki¶ sposób, aby dostaæ siê do Konto.... chwila, czy Pokedexy s± cenne ? Nie czuj±c swojej nogi uznajê, ¿e jeszcze muszê trochê poczekaæ, dlatego te¿ nie czekaj±c na nic wiêcej wypijam kakao jednym duszkiem.... efekt wcale mnie nie zadowoli³. Poparzy³em sobie jêzyk i gard³o. Teraz mój g³os przypomina gremliny z Harrego Pottera. Je¶li w ogóle tam by³y.
- Ym... ciotko - Zacz±³em niedbale, do¶æ dziwnie i ,,niechêtnie'' - Masz mo¿e jakie¶ encyklopedie o pokemonach ?
Patrzê siê na ni± do¶æ smutnym wzrokiem, i mam nadziejê, ¿e nie bêdzie pyta³a o zbyt du¿o.
- A poza tym, przyda³a by mi siê te¿ encyklopedia Berry, Pokemonów, od Kanto, do Sinnoh ³±cznie i mini encyklopedia geografii. Chodzi mi o mapy naszego ¶wiata. - Teraz ju¿ nie mam tej nadzieji, bo wiem, ¿e bêdzie pytaæ.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Akka podnios³a g³owê. Widaæ wcale nie zanosi³a siê na spanie, lecz ciche czuwanie. Spojrza³e¶, powoli przenosz±c swój wzrok na jej oczy. Brwi Ninetales by³y zmarszczone, a ¶lepia mieni³y siê szkar³atem od ognia. Patrzy³a na ciebie z g³êbokim wyrzutem.
Marion po chwili odwróci³a g³owê do ciebie. Wyraz jej twarzy by³ inny. Smutny. Westchnê³a, i rzek³a do ciebie: - A wiêc nadszed³ ten czas. Wiedzia³am, ¿e tak niespokojna dusza jak ty, nie usiedzi d³ugo na miejscu. Co do ksi±¿ek, o które mnie pytasz to mam t± od Pokemonów i jaki¶ ma³y atlas geograficzny. Encyklopediê jagód mia³am kiedy¶ lecz poniszczy³a siê i wyrzuci³am. Kiedy zamierzasz wyruszyæ? Jutro? Je¶li tak to mam co¶ dla ciebie.- powiedzia³a z ¿alem, podesz³a do kredensu i wyjê³a z jego szuflady ca³± zawarto¶æ. Pieni±dze o ³±cznej warto¶ci 1000$, PokeNav oraz 5 pustych pokeballi.- Nawet nie próbuj odmawiaæ ich przyjêcia Josephie. Bêdê szczê¶liwa, ¿e mogê zrobiæ dla ciebie co¶ po¿ytecznego. Chcesz gulaszu?- zapyta³a, jak gdyby nigdy nic. Ach,.. Marion. Tyle dobrego dla ciebie zrobi³a. Nie martwi³e¶ siê ju¿ tak bardzo, lecz ciê¿ej na sercu by³o ci z Akk±. Ta lisica przywi±za³a siê do ciebie. Trudno, czas leczy rany.
Ciotka wyci±gnê³a z szafki 2 encyklopedie. Jedn± wielk± i mosiê¿n± pod tytu³em: "Wielka encyklopedia Pokemonów" i drug±, o nazwie "Ilustrowany atlas krain ¶wiata". Poda³a ci je. Mo¿e to czas by dowiedzieæ siê czego¶ o Sphealu?
--------------------------
Zapisz rzeczy do sygny, któr± za chwilê zrobisz.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Nic nie mówi³em, a wsta³em podszed³em do ciotki, spojrza³em na ni±, i próbowa³em siê przytuliæ. ¯e te¿ to zrobi³em.. no có¿, moja ciotka jest wspania³± osob±, chyba jedyn± tak± na ¶wiecie, reszta ludzi to ZUO ! Ale, je¶li jedna osoba jest dobra, to czy znajdê inn±, któr± tak polubiê ?
- Ciociu - Zwracam siê mi³ym g³osem, tak, sam jestem temu zdziwiony.- Dziêkujê - Wyszepta³em cicho, choæ nadal trochê my¶lê nad dobroci± ludzk±... przypomnia³y mi siê w³a¶nie brutalne has³a, jakie wpada³y mi do g³owy jak :
Brutalna Rzeczywisto¶æ ?
Mam to na co dzieñ, gdy budzê siê rano, a to nadal ten sam ¶wiat
Ludzie mówi± :
CO TO ZA ¦WIAT ?!
A gdyby zaczêli od nowa, by³oby tak samo.
- Ale to tylko moja filozofia, tworzê j± i zatrzymujê dla siebie, no przynajmniej na razie. - My¶lê po czym patrzê znów na twarz mojej ciotki, jest lepiej ni¿ by³o na pocz±tku.
------------
Wiem, ¿e bez ³adu i sk³adu
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Ona spojrza³a na ciebie ze ³zami w oczach, taka nie¶wiadoma, taka cicha. Akka warknê³a dudni±cym pomrukiem. Przytuli³e¶ siê do cioci, czuj±c jak wielki ¿al rozchodzi sie po ca³ym twoim ciele przynosz±c smutek. Dlaczego musi tak byæ? Nie wiedzia³e¶ i chyba nawet nie chcia³e¶. Po chwili wspólnej zadumy cioteczka posz³a siê po³o¿yæ spaæ, maj±c za sob± ciê¿ki dzieñ na koniec zepsuty twoja nowin±. Ty tak¿e nie zwleka³e¶ i obróci³e¶ siê na drugi bok, zdawa³o ci siê ¿e jeszcze w my¶lach s³ysza³e¶ Akkê: Dlaczego to robisz? Co ona zrobi³a? Przywi±za³y¶my siê do ciebie
Gor±ca ³za powstrzyma³a my¶li, powoduj±c natychmiastowy sen.
Ten z kolei nie nale¿a³ do najmilszych, lecz by³ niezwyk³y. ¶ni³ ci siê ptak. Articuno, tak go zw±? Stra¿nik Kanto. Jednak wiêzi³ go kto¶. Cz³owiek, a on tak ³ka³ o pomoc. Obudzi³es siê zalany potem, a twarz oswietli³y ci pierwsze promienie s³oñca.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
- Jeszcze jeden taki sen, i wiem, ¿e nigdy wiêcej nie zasnê.... - My¶lê patrz±c na swoje kolana pod ko³dr±. Nie to, ¿e schowa³em g³owê, a bardziej chodzi³o mi o to, ¿e to kolana siê tam schowa³y. Po kilku chwilach namys³u, jak to u mnie czêsto bywa gdy mam taki g³upi sen, spojrza³em przez okno.
- Ah ! To niesamowite ! Tutaj ¶wieci s³oñce !? - My¶lê z niedowierzaniem, no có¿, tak bywa, ¿e rzeczy oczywiste odkrywa siê pó¼niej, ni¿ te bardziej skomplikowane.
- A.... mniejsza z tym, muszê siê po¶wiêciæ.... - Zaczynam, ale moja bu¼ka nie wypuszcza ani s³owa - Z tego, ¿e obudzi³ mnie koszmar, wnioskujê, ¿e moja kochana ciocia jeszcze nie wsta³a, a wiêc mo¿e zrobiê jej, ¶niadanie do ³ó¿ka ? Tak, to dla takiego ,,mistrza'' wielka misja ! - Dokoñczy³em swoj± my¶l i wsta³em z kanapy/ ³ó¿ka. Powoli rozgl±dam siê po pokoju, potem idê do kuchni, tzw. cichaczem. Gdy dostajê siê do kuchenki sma¿ê to co moja ciotka lubi najbardziej na ¶niadanie. No, a przynajmniej mam taki plan.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.