POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Co obejrzeæ?
Autor Wiadomo¶æ
emachel 
Gapa, gubi PokeBalle
aria on the planetes

Do³±czy³: 27 Wrz 2009
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
Wys³any: 27 Sierpieñ 13, 14:18   

*odkopuje odkop, LoL*
Fajny temat o anime, to ja polecê parê tytu³ów, które w ogóle tu nie pad³y (no có¿ siê dziwiæ, powiedz anime, fanboje "big 3" siê odezw±, lolz).

TTGL - klasyk, klasyk i klasyk do n-tej potêgi. Z tajemniczych i nie zrozumia³ych do mnie powodów w ogóle nie wymieniany, choæ nie wierzê ¿e wiêkszo¶æ tego nie widzia³a, bo to grzech. W zasadzie anime zbyt dobre by trzeba by³o je polecaæ, swoj± drog± dziecko twórców NGE, o którym nikt nie wspomina (dziwne, bo wiem ¿e np. fap jest tego fanbojem), a sam tego nie zrobiê, bo serii nie ¶ledzê/¶ledzi³em.

Steins;Gate - mo¿e mniej klasyk, ale soon to be klasyk. Anime o podró¿ach w czasach, ale podchodz±ce do tematu w sposób niekonwencjonalny i mocno ambitny. Poruszaj±ce, wci±gaj±ce jak cholera (24 epy w przeci±gu 40 godzin pisz±c w trakcie kolokwium to mój osobisty rekord) i o dziwo nawet mi trudno doszukaæ siê w nim jaki¶ niedoci±gniêæ.

Kokoro Connect - slice of life'ów kilka tutaj wymieniono, choæby Clannada, którego nie polecam ze wzglêdu na beznadziejn± drug± seriê, to ja wspomnê o produkcji która moim osobistym zdaniem jest w tym gatunku arcydzie³em. Poruszaj±ce, ale zarazem na si³ê nie staraj±ce siê zmusiæ widza do p³aczu, niesamowicie dojrza³e i dotykaj±ce masy ¿yciowych tematów i zmuszaj±ce do refleksji anime, a na dodatek wci±¿ potrafi±ce trwale przykuæ uwagê widza. Na uznanie zas³uguj± projekty postaci (bynajmniej te wizualne, co nie znaczy ¿e ta warstwa produkcji kuleje, a wrêcz przeciwnie) i to w jaki sposób twórcy wyegzekwowali konwencjê jak± przyjêli. Pe³en jestem uznania.

Fate/Zero - szukacie anime akcji? Lepszego nie widzia³em. Szukacie kozackiego i w ogóle badass g³ównego bohatera, intrygi która wci±ga od pocz±tku do koñca, nie rozczarowuje tym jak siê koñczy i bez przerwy was zaskakuje? No to wci±gajcie ten tytu³. I nie polecam kontynuacji, bo jest ¶rednia. Zw³aszcza g³ówny bohater, skrajny przypadek syndromu Shirou. Chwila...

Te tytu³y u góry mogê poleciæ ka¿demu i o ka¿dej porze, to teraz parê bardziej kontrowersyjnych i w sumie zale¿±cych od gustu. Mnie siê podoba³y, ale niekoniecznie Wam musz±.

Toaru... No dobra, wiecie. Jestem fanbojem. By³em, jestem i bêdê. Ale powiedzcie sami, czy temu anime nie jest a¿ ¿al nie fanbojowaæ? Przyznajcie siê, kto z Was to ogl±da³ i nigdy nie dozna³ orgazmu na widok Akceleratora? W ogóle, s± tacy ludzie?...

Madoka... Okej. To anime nie jest cudowne, ma swoje wady i problemy (przede wszystkim z postaciami), ale ma co¶ czego nie da siê odmówiæ. Klimat. Niedawno obejrza³em sobie 2 filmy kinowe bêd±ce recapem tego co pokaza³o anime z ulepszon± animacj± i... Holy shit. Tego anime siê nie ogl±da, jego siê przede wszystkim s³ucha! ¦cie¿ka d¼wiêkowa, za któr± odpowiada fenomenalna Kajiura Yuki (m.in. Fate) jest wrêcz niesamowita, pe³na klimatu i magii. 5 p³yt ze ¶cie¿k± d¼wiêkow± w trybie ekspresowym zasili³o moje zasoby. Poza tym anime ma w miarê dobr± fabu³ê, choæ bardziej za spraw± sposobu jej prezentowania. Niestety, film pierwszy ekranizuj±cy pierwsze 8 odcinków musia³ mocno je skondensowaæ i przez przyspieszony pacing nie wydaje mi siê, ¿e bêdzie robiæ tak dobre wra¿enie na odbiorcy jak to by³o w wypadku anime. Drugi film, czyli pozosta³e 4 epy zosta³ na odwrót - wyd³u¿ony w stosunku do orygina³u o parê nowych scen i tu faktycznie przyznam, ¿e wysz³o to lepiej ni¿ kiedykolwiek. Mo¿na czepiaæ siê cliche'owego i pretensjonalnego zakoñczenia... But I still cry evry tiem ;_; A tak btw to anime to ju¿ klasyk, choæ dyskutowa³bym czy zas³u¿enie.

I jeszcze parê ciekawostek, które wymieniê tylko z tytu³u:
Ga-Rei: Zero, Higashi no Eden, Kami Nomi zo Shiru Sekai (o tym akurat bym napisa³ wiêcej, bo jest sympatyczne), AnoHana (tear fully stacked ;_;), Psycho-Pass (co¶ tam s³ysza³em o drugiej serii).

A teraz uwaga...

CHAMSKA REKLAMA

Po wiêcej recenzji i felietonów nt anime zapraszam na mojego bloga~

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez emachel 27 Sierpieñ 13, 14:22, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 27 Sierpieñ 13, 14:44   

emachel napisa³/a:
Przyznajcie siê, kto z Was to ogl±da³ i nigdy nie dozna³ orgazmu na widok Akceleratora? W ogóle, s± tacy ludzie?...

*podnosi r±czkê*

pewnie ucieszy ciê fakt ¿e Akcelerator dosta³ w³asn± mangê, która bêdzie mieæ debiut na prze³omie 2013/2014. A To Aru Kagaku no Accelerator, je¶li pamiêtam i bêdzie podobne do railgunki.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

emachel 
Gapa, gubi PokeBalle
aria on the planetes

Do³±czy³: 27 Wrz 2009
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
Wys³any: 27 Sierpieñ 13, 15:02   

DominLoL napisa³/a:
pewnie ucieszy ciê fakt ¿e Akcelerator dosta³ w³asn± mangê, która bêdzie mieæ debiut na prze³omie 2013/2014. A To Aru Kagaku no Accelerator, je¶li pamiêtam i bêdzie podobne do railgunki.

MY LIFE IS COMPLETE

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 27 Sierpieñ 13, 15:07   

http://www.animenewsnetwo...s-his-own-manga - szczegó³owe info tutaj

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

adus7 
Pewnie nie zna PokeMana
adus7

Do³±czy³: 28 Lip 2014
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 30 Lipiec 14, 16:39   

Dragon Ball, ja obejrza³em ca³± sagê i polecam :)

Sygnatura użytkownika
Jakby kto¶ chcia³ do³±czyæ do PokeLife to zapraszam : http://poke-life.net/rejestracja.php?polec=396645

Hyu 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 23 Wrz 2012
Kontakt:
Wys³any: 30 Lipiec 14, 17:58   

Un-Go.

Parse 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 16 Sty 2015
Wys³any: 20 Styczeñ 15, 10:24   

ja polecam Tokyo Ghoul. Zaczalem to osttanio ogladac i oderwac sie nie moge :D

yourcareer85 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 23 Sty 2015
Sk±d: G³uszyca
Wys³any: 27 Styczeñ 15, 12:27   

Od siebie polecam Angel Beats oraz Sakurasou no Pet na Kanojo

Sygnatura użytkownika
Interesuje Ciê rozwój kariery zawodowej lub chcesz sprawdziæ, jaka posada jest dla Ciebie najlepsza? Zajrzyj do nas, a przekonasz siê, ¿e rozwój zawodowy nie musi byæ nudny. Pomo¿emy Ci stworzyæ dobre CV, wybierzemy odpowiednie szkolenia i wska¿emy, w jakim kierunku warto siê rozwijaæ.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: