POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
22 Listopad 13, 21:08
PokeNova - nowy PBF o tematyce Pokemon
Autor Wiadomo¶æ
Vaphel 
Pewnie nie zna PokeMana
cio³ek

Do³±czy³: 10 Lis 2013
Sk±d: warmia
Kontakt:
Wys³any: 14 Listopad 13, 18:57   

Inaka napisa³/a:
Vaphel napisa³/a:
Có¿ MG zosta³y osoby zaufane, potrzebowali¶my na pocz±tek kilku wiêc bawienie siê w testy mog³o spowlniæ tylko nap³yw graczy.
Statystyka mo¿e i marna, antyreklamowcy byli nam bardzo nieprzychylni i ju¿ nie powiem kto nimi by³ bo znowu by wysz³o, ze robiê komu¶ chamsk± antyreklamê. :)

Tan, Vaphelu, wiemy o tym, dlaczego na jednym forum wasza za³oga ma bany, a na waszym forum panuje przekonanie, ¿e trzeba zniechêcaæ przez rozsiewanie z³ej opinii o konkurentach, wiêc powstrzyma³abym siê tutaj przed u¿ywaniem s³owa "antyreklamowcy". Ale có¿, to nie moja sprawa.

Tak, tylko teraz powiem wprost - crystalowcy (wtajemniczeni wiedza o kogo konkretnie chodzi), robili nam z³y fame zaraz po tym jak mój pbf powsta³ i zanim ja dopu¶ci³em siê strasznego czynu zaproszenia na niego kilku znajomych z Crystala. Nie moj± te¿ win± jest to, ze macie tam co macie i wytkniêcie wam tego tak zabola³o wasze dupki. A no i te super fajne napady waszej ekipy na moje forum kiedy to robili¶cie mi tam burdel przez kilka dobrych godzin i co sprz±ta³em przez drugie tyle. Jeste¶cie bardzo bez winy. Bardzo. :)

Zanate 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 15 Lis 2013
Wys³any: 15 Listopad 13, 16:21   

Ku ¶cis³o¶ci, najazd faktycznie zosta³ zrobiony przez 3? Mo¿e 4 userów po tym, jak rzuci³e¶ siê na Crystala i reklamowa³e¶ swojego PBFa jawnie. Ró¿nica polega na tym, ¿e zaraz po banach u Ciebie, zostali za t± akcjê ukarani u nas za nieciekawe reprezentowanie swojego PBFa w innym miejscu i od tej pory ¿adnych dziwnych akcji nie by³o. I nie opowiadaj bzdur, ¿e to trwa³o kilka godzin, bo to ³adnie wygl±da na papierze. Ca³o¶æ tego trwa³a mo¿e pó³ godziny? G³ównie dlatego, ¿e "naje¼d¼cy" zostali ¶ci±gniêci na ziemiê na Crystalu. Widocznie kiepski z Ciebie admin, skoro ~30 postów sprz±ta³e¶ przez kilka godzin, w momencie, w którym Twoich postów by³o tam mo¿e nawet nie z 10. :)

I nie pierdziel, ¿e zaprasza³e¶ znajomych. Pytali¶my kilku najnowszych u¿ytkowników o to, czy dostali reklamê. I co? Odpowied¼ by³a twierdz±ca. Twoje t³umaczenie? "To nie ja, to kto¶ z mojego konta". Na konto bankowe te¿ wpuszczasz ka¿dego "kogo¶"?

Twoje wytkniêcia akurat guzik nas obchodz±, bo s± subiektywne, co wiêcej, bezpodstawne. Tyle tylko, ¿e jak masz nam co¶ do powiedzenia, to mów to do nas, a nie wszêdzie dooko³a. Internet jest ma³y, my to widzimy. Podk³adasz siê tylko i wnerwiasz ludzi, a potem p³aczesz, ¿e do Ciebie zagl±daj± i maj± jakie¶ pretensje, po czym banujesz ich wbrew regulaminowi, który zreszt± sam napisa³e¶.

I to tyle na temat tej krypto-anty-reklamy.

Sygnatura użytkownika
czarna rozpacz...
Ostatnio zmieniony przez Zanate 15 Listopad 13, 16:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 15 Listopad 13, 16:34   

Nudne. Dajcie spokój. Tyczy siê to dwu stron.

Zanate napisa³/a:

I nie pierdziel, ¿e zaprasza³e¶ znajomych. Pytali¶my kilku najnowszych u¿ytkowników o to, czy dostali reklamê. I co? Odpowied¼ by³a twierdz±ca. Twoje t³umaczenie? "To nie ja, to kto¶ z mojego konta". Na konto bankowe te¿ wpuszczasz ka¿dego "kogo¶"?

Truly? Chodzi o reklamy rozsy³ane przez PW? Szczyt reklamozjebowstwa zosta³ osi±gniêty. Uczcie mnie. Serio.

Pierwsza sprawa. Trzeba nie mieæ honoru by tak± metod± siê reklamowaæ.
Druga. Trzeba byæ ostro rypniêtym by za tak± formê reklamy siê czepiaæ robi±c najazdy. Aczkolwiek rozumiem ¿e to akcja by³a paru userów a nie Crystala jako ogó³u.
Ostatnio zmieniony przez kowalt 15 Listopad 13, 16:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 15 Listopad 13, 16:49   

kowalt napisa³/a:
Obrazek

[...]

Druga. Trzeba byæ ostro rypniêtym by za tak± formê reklamy siê czepiaæ robi±c najazdy. Aczkolwiek rozumiem ¿e to akcja by³a paru userów a nie Crystala jako ogó³u.

S³usznie, to siê robi nudne, nawet ja ju¿ tracê zapa³.
A wyja¶niaj±c drug± cze¶æ cytatu z wiadomo¶ci Kowalta - chodzi o akcjê administratora i jednego z MG na PokeNovie, którzy na Crystalu rozsy³ali t± metod± reklamê... w zasadzie Crystal nie bra³ w niej udzia³u, wiêc...

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Loca 
Pewnie nie zna PokeMana
Khykhy~

Do³±czy³a: 29 Sie 2013
Wys³any: 15 Listopad 13, 21:25   

Pierwsz± rzecz± rzucaj±c± siê w oczy jest kiepska oprawa graficzna forum. Mo¿na by powiedzieæ, ¿e robiona przez pó³ godziny w paincie. Na dodatek, forum zbyt jaskrawe. Na pocz±tek radzi³abym zainwestowaæ w jakiego¶ porz±dniejszego grafika. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e wygl±d forum naprawdê potrafi wiele zmieniæ. Szczerze, to nie obejrza³am nawet po³owy forum. Znaczy siê, nie spojrza³am na tre¶æ. Zrób z tym co¶. Po drugie.. Forum, mimo tego, ¿e ju¿ ma te kilka miesiêcy sta¿u, nie ¿yje. Z tego, co zaobserwowa³am, wszystkie osoby loguj±ce siê w ci±gu 24h s± MG. To bardzo s³abo. Poza tym, osób na tym stanowisku jest za du¿o. Nie ukrywajmy, forum jest ma³e i nie wymaga takiego zbiorowiska osób prowadz±cych gry. Dwóch w zupe³no¶ci by wystarczy³o, a przynajmniej na ten czas. Po trzecie, reklama. Wygl±da bardzo ubogo i prawdê mówi±c, gdyby zosta³a wywieszona obok barwnych, ³adnie opisanych og³oszeñ, nie zwróci³abym na ni± uwagi. Poza tym, wstawka o patriotyzmie jest zbêdna. Na dodatek, nie ³adnie k³óciæ siê w reklamach. Dla takiego ¶wie¿aka, który nie wie nic o PBF'ach i widzi w temacie z reklam± k³ótnie na pewno nie wejdzie z u¶miechem na forum, a co dopiero zostanie na nim d³u¿ej. Jak siê k³óciæ, to po cichu i gdzie indziej. Ale, ¿eby tak nie krytykowaæ, powiem, ¿e macie jeden du¿y plus. Gracze staraj± siê trzymaæ dobry poziom. Nie tylko w postach, ale i w swoich grach. My¶lê, ¿e je¿eli wywalicie t± paskudn± oprawkê, zaprosicie wiêcej ludzi, oraz administrator nie bêdzie odpowiada³ na zaczepki "konkurencji" my¶lê, ¿e forum mo¿e zostaæ ca³kiem przytulnym miejscem, zarówno dla ¿ó³todziobów, jak i dla tych bardziej obeznanych. Bo niestety, muszê przyznaæ, ¿e niektórym forom brak otwarto¶ci na nowych ;/.

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 16 Listopad 13, 11:30   

Co do tematu... lubiê jak siê do mnie pisze na GG i prawie wymaga tego, bym siê zarejestrowa³ na forum, którego nawet nie chce mi siê odwiedzaæ, powo³uj±c siê na to, ¿e LUBIÊ PBF'y. Hmm... tak, w³a¶nie.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Byakurai 
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 16 Listopad 13, 11:49   

No có¿ ja na pw musia³em obudziæ mój humanizm i siê rozpisywaæ na temat "jak to martwe konta nie powinny byæ priorytetem w powstawaniu forum", bo po kilku wiadomo¶ciach w których nie wykazywa³em ¿adnej inicjatywy zosta³em do tego wrêcz zmuszony. Naj¶mieszniejsze jest to, ¿e mo¿esz mówiæ (pisaæ) nie, ale i tak bêdziesz dostawaæ wiadomo¶ci, ¿e zarejestrowaæ siê mo¿esz i nic wiêcej

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 16 Listopad 13, 12:31   

Jak ja Ci mogê nawet pokazaæ rozmowê na GG, która jest wrêcz ¶mieszna. Co¶ mi siê wydaje, ¿e równie dobrze móg³bym za swoje odpowiedzi wstawiæ co¶ kompletnie od czapy, a i tak otrzyma³bym t± sam± wi±zankê argumentów, ¿e mam siê zarejestrowaæ. Moi drodzy, to ju¿ podchodzi pod agresywn± reklamê, prawda?

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

De 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 10 Pa¼ 2009
Kontakt:
Wys³any: 16 Listopad 13, 20:55   

Wow, klotnie o forum gdzie jest 65 userow z czego polowa to puste konta.

Brzydkie, wali po galach i w dodatku same reklamy. Czemu nie mozna czegos porzadnie zrobic?

Pierdzia³ka 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 17 Lis 2013
Wys³any: 17 Listopad 13, 00:51   

Kto¶ tu musi w koñcu wzi±æ stronê Wafelka bo a¿ przykro siê robi...

kowalt napisa³/a:

Pierwsza sprawa. Trzeba nie mieæ honoru by tak± metod± siê reklamowaæ.

My¶lê, ¿e wje¿d¿anie komu¶ na honor z takiego powodu fajne nie jest. I nie zrozumcie mnie ¼le, nie uwa¿am ¿eby ten sposób reklamy by³ dobry pod wzglêdem etycznym, ale na pewno by³o to sprytne i w sumie gdyby to by³ handel a nie ¶wiat pbfów to by³by bogaty.
I to by³a akcja Crystalu, bo te 8 osób, konkretnie 8 wlaz³o na PokeNovê i dzia³a³o otwarcie jako Crystal bo tak siê okre¶lili i najazd nie by³ za reklamê, tylko z zawi¶ci do Wafla, dla zabawy i ogólnie dlatego, ze ¶mia³ zrobiæ w³asne forum.
My¶licie, ze forum wygl±da ¼le bo ma 4 miechy i ma³o co siê tam dzieje? To powiem wam co¶. Wiecie czeu nie ma pbfów w takim wieku z takimi osi±gniêciami a mimo to ¿yj±ych? Bo wiêkszo¶æ ludzi siê poddaje du¿o wcze¶niej a Wafelek to twarda sztuka i stara siê wyci±gn±æ swoje forum na wy¿szy poziom mimo i¿ ma wiêcej wrogów ni¿ sprzymierzeñców i praktycznie adminuje temu forum sam.
Prawda jest taka, ze PBFy to zamkniêty ¶wiat i obecnie rzadko przychodzi kto¶ z zewn±trz. Wszyscy gramy na tych samych, czasem zmieniamy nicki ale to wszystko. Patrz±c na to w ten sposób ³atwo stwierdziæ, ze graczy nie da siê wzi±¶c z nik±d in±d ja z innych pbfów oferuj±c co¶ lepszego. I znów - nie twierdzê, ¿e kradzie¿ u¿ytkowników w taki sposób jest ok, choæ w sumie po napisaniu tego kolejny raz dochodzê do wniosku, ze straszne to nie by³o. Bo w sumie co siê sta³o Crystalowi? Straci³ jednego gracza bo nawet je¿eli kto¶ zaszczyci³ swoj± obecno¶ci± PokeNovê to gra równie¿ i na ówcze¶nie wspomnianym pbfie.

Jak komu¶ przeszkadza jaskrawo¶æ forum to niech popracuje ze swoim monitorem, je¿eli s± tu tak starzy ludzie jak ja i Wafel to mo¿e pamiêtaj± Pokemon Orange i wiedz±, ze to co oferuje obecny design Pokenovy wcale nie bije tak po oczach. I jak na painta wygl±da ca³kiem nie¼le choæ moim zdaniem w obecnej dobie kolorowych stron dobrze jest mieæ mniej napchanego w layoucie (np. serebii.net).
I to tyle ode mnie, sta³o siê, zrobili rózni ludzie to i owo a rozdmuchiwanie tego i obrabianie komu¶ dupy w nieskoñczono¶æ jest g³upie. Szczególnie w takim temacie, który z za³o¿enia ma promowaæ stronê.
Powiedzia³bym co¶ jeszcze Tobie Zanate ale to ju¿ za³atwimy sobie na gadu. :)
Pokój i wolno¶æ!
Ostatnio zmieniony przez Pierdzia³ka 17 Listopad 13, 00:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: