POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
22 Listopad 13, 21:08
PokeNova - nowy PBF o tematyce Pokemon
Autor Wiadomo¶æ
Vaphel 
Pewnie nie zna PokeMana
cio³ek

Do³±czy³: 10 Lis 2013
Sk±d: warmia
Kontakt:
  Wys³any: 10 Listopad 13, 12:38   PokeNova - nowy PBF o tematyce Pokemon

Link Klik!

Jeste¶my pocz±tkuj±cym PBF-em o tematyce Pokemon. Dzia³amy od lipca tego roku i zgromadzili¶my na naszym pok³adzie ponad 50 u¿ytkowników, którzy napisali ³±cznie ponad 320 postów i mamy chrapkê na wiêcej! :)

Znacz±co ró¿nimy siê od ju¿ istniej±cych for tego typu i staramy siê by u nas nie tworzy³o siê jedno grono wzajemnej adoracji, które spycha³oby resztê u¿ytkowników w cieñ. Stawiamy na równo¶æ i dobr± zabawê, która powinna dotyczyæ ka¿dego. :)

Mamy u siebie oprócz dzia³ów MG, które s± podstaw± gry, dzia³y z Day-Care gdzie mo¿na rozmno¿yæ i podtrenowaæ swoje stworki, Safari Zone (w budowie), które s³u¿y jako dodatkowe ¼ród³o Pokemonów, a tak¿e rozbudowane Centrum handlu i walk z ró¿nymi NPC.

Stawiamy na patriotyzm, dlatego wszystkie nazwy (ataki, zdolno¶ci, itemy), którym da³o siê utworzyæ sensowne t³umaczenia zosta³o przet³umaczone na jêzyk polski a by unikn±æ pomy³ek w nawiasach stosujemy równie¿ nazwy oryginalne.

Ale to wszystko tylko gadanie, zapraszam na forum, zarejestruj siê i graj razem z nami. :) Enjoy!
Ostatnio zmieniony przez Vaphel 13 Listopad 13, 23:21, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 10 Listopad 13, 15:16   

Yay, czyli jednak zmieniacie koncept reklamy z konceptu "Podbierajmy userów innemu PBF-owi" na reklamê otwart±? Cieszy mnie to.
Nie cieszy mnie natomiast to, ¿e praktycznie u was MG mo¿e zostaæ ka¿dy (chyba tylko jeden z waszych MG, jak patrzê, mia³ przeprowadzony wcze¶niej test) i ogólna forma PBF-u, która mnie lekko odrzuca.
A tak na po¿egnanie w sprawie tej opinii - powodzenia, przyda wam siê, je¶li zamierzacie wytrzymaæ tyle samo czasu, co Eternal czy Crystal, amen.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 10 Listopad 13, 15:48   Re: PokeNova - nowy PBF o tematyce Pokemon

Vaphel napisa³/a:

Dzia³amy od lipca tego roku i zgromadzili¶my na naszym pok³adzie ponad 50 u¿ytkowników, którzy napisali ³±cznie ponad 320 postów i mamy chrapkê na wiêcej! :)

Do¶æ marna ta statystyka. Chodzi o ilo¶æ postów. Wychodzi wam setka postów miesiêcznie. Trzy dziennie. Cosik nietenteges przy takiej ilo¶ci userów :P

Ale có¿. ¯yczyæ powodzenia bo jaki¶ czas temu przekona³em siê ¿e prowadzenie takiego cosia nie jest ³atw± spraw±. ¯yczê Ci fajnych ludzi którzy zechc± Ci pomóc. Inaczej skoñczysz marnie :P

Yuuki 
Pewnie nie zna PokeMana
Córka Sebastiana.

Do³±czy³a: 29 Sie 2013
Sk±d: Japonia
Kontakt:
Wys³any: 10 Listopad 13, 17:34   

Pomijaj±c to, i¿ 4 u¿ytkowników, to jedna i ta sama osoba, po³owa ogólnie jest z Crystala, innych wzi±³ sobie poprzez ³amanie regulaminu innego forum o chamskiej reklamie. I jest pe³no u¿ytkowników z 0 postami, czyli ogólnie nie graj±cymi. Z tego co patrzê po spisie... To gra tam... 8 osób, którzy s± aktywni. Wliczaj±c w te posty, te które by³y potrzebne do zrobienia forum... Oj cienko.

Sygnatura użytkownika

Kaimi 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 09 Lis 2013
Sk±d: Opole
Wys³any: 11 Listopad 13, 18:12   

Wchodzê i pierwsza my¶l to: "Wszed³em w top gier?"

Forum wygl±da jak klasyczny top (Tabelki,jedna pod drug± z obrazkiem i opisem),grafikê MG wybierali sobie sami czy kto¶?Je¶li jest grafika to lepiej,¿eby by³a jednego rodzaju,a nie ka¿da inna (kilka "malowany",kilka graficznych i gar¶æ cynamonu).
A reklama sama w sobie nie zachêci³a mnie do wej¶cia na stronê (Wszed³em,przez post Inaki),reklama ma byæ barwna,pe³na energii,zamiast "mamy kilo u¿ytkowników i dwa wiadra postów" lepiej napisaæ "U¿ytkownicy nap³ywaj± jeden po drugim zachêcani przez starszych graczy,forum siê rozwija" itd.

Pragnê te¿ zauwa¿yæ,¿e t³umaczenie ataków, item;ów i ca³ej reszty czêsto nieraz siê koñczy,osobi¶cie by³am na kilku forach spolszczonych i najczê¶ciej dochodzi³o do k³ótni bo "to nie tak siê t³umaczy",zwyk³y scratch ma dwa t³umaczenia wed³ug anime (Drapanie,rysa),Flame charge znany jest jako nitro ³adunek (Bon ³adniej brzmi). Cz³owiek to istota,która znajdzie ka¿dy b³±d byle mieæ na co narzekaæ.

Mimo to,mam nadziejê,¿e forum bêdzie siê rozwija³o i ¿yczê powodzenia w szukaniu nowych u¿ytkowników.
Ostatnio zmieniony przez Kaimi 11 Listopad 13, 18:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Vaphel 
Pewnie nie zna PokeMana
cio³ek

Do³±czy³: 10 Lis 2013
Sk±d: warmia
Kontakt:
Wys³any: 13 Listopad 13, 22:58   

Có¿ MG zosta³y osoby zaufane, potrzebowali¶my na pocz±tek kilku wiêc bawienie siê w testy mog³o spowlniæ tylko nap³yw graczy.
Statystyka mo¿e i marna, antyreklamowcy byli nam bardzo nieprzychylni i ju¿ nie powiem kto nimi by³ bo znowu by wysz³o, ze robiê komu¶ chamsk± antyreklamê. :)
Ta Yuuki, piszesz o swoich 4 multi? :) Wychodzi na to, ze o jednym jesszcze nie wiem.
Co do reklamy, napisa³em prawdê i ka¿dy kto wie jak wygl±daj± pocz±tki takiego projektu widzi, ze ¼le nie jest. A co do t³umaczeñ, moje to tylko propozycja, wa¿ne by w Karcie postaci by³o podwójnie co by ka¿dy móg³ sobie sprawdziæ o co chodzi. Nie jest to idealne ale moim zdaniem lepsze ni¿ sztuczne, nieodmienione wtr±cenie nazwy angielskiej w ¶rodku zdania po polsku. :)
Ostatnio zmieniony przez Vaphel 13 Listopad 13, 23:25, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 14 Listopad 13, 16:00   

Vaphel napisa³/a:
Có¿ MG zosta³y osoby zaufane, potrzebowali¶my na pocz±tek kilku wiêc bawienie siê w testy mog³o spowlniæ tylko nap³yw graczy.
Statystyka mo¿e i marna, antyreklamowcy byli nam bardzo nieprzychylni i ju¿ nie powiem kto nimi by³ bo znowu by wysz³o, ze robiê komu¶ chamsk± antyreklamê. :)

Tan, Vaphelu, wiemy o tym, dlaczego na jednym forum wasza za³oga ma bany, a na waszym forum panuje przekonanie, ¿e trzeba zniechêcaæ przez rozsiewanie z³ej opinii o konkurentach, wiêc powstrzyma³abym siê tutaj przed u¿ywaniem s³owa "antyreklamowcy". Ale có¿, to nie moja sprawa.
Co do testów na MG - z tego, co widzê, widzê, ¿e by³ jeden test na MG przeprowadzony chyba tylko u pierwszego kandydata na samym pocz±tku... wiêc w zasadzie ca³a twoja wiadomo¶æ to wiadomo¶æ sprzeczna. Amen.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 14 Listopad 13, 16:31   

Za moich czasów to PBFy mia³y w dupie inne PBFy. Ka¿dy gra³ wszêdzie i nikomu nie przeszkadza³o ¿e istnieje konkurencja. Ba. Fajnie by³o siê ³±czyæ i dogadywaæ.

A dzi¶ jak ju¿ jakie¶ ktosie siê spotkaj± to so flejmy, k³ótnie, p³acz i zgrzytanie zêbów.

Nie o tak± scenê walczy³em. Nie takiego PPSu broni³em w³asn± piersi±. Nie takich czasów chcia³em do¿yæ.

Sygnatura użytkownika

Ketchup 
Gapa, gubi PokeBalle
D¿em z pomidorów

Do³±czy³: 24 Lip 2013
Sk±d: Zewsz±d
Kontakt:
Wys³any: 14 Listopad 13, 17:29   

Ostatnio by³a przecie¿ fuzja pbf-u PoPLa i Revivala. Co prawda nie wypali³, ale przez kilka pierwszych tygodni by³o nawet przyjemnie. Potem oba fora siê rozpad³y i trafi³em tutaj... W³a¶ciwie dlaczego opisuje tutaj moj± historiê? :drago:

Sygnatura użytkownika
Tu ma byæ sygnatura, ale jestem zbyt leniwy ¿eby napisaæ cokolwiek oprócz tego zdania.

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 14 Listopad 13, 17:42   

Kowalt, wiesz, zapewne forum, z którego p. Vaphel odszed³, tworz±c w³asny PBF, mog³oby mieæ to w jelicie grubym, gdyby nie to, ¿e pan V. z³ama³ kilka razy regulamin tego¿ forum, reklamuj±c usilnie swoje w³asne i o to toczy siê ca³a sprawa.

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: