Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D Bear wants justice
Wiek: 29 Do³±czy³: 14 Sie 2009 Posty: 3250 Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 1 Lipiec 13, 15:46
Kunegunda szybkim ruchem (co jest trochê zastanawiaj±ce, skoro jest t³usta jak ¶winia... oh wait) dobieg³a do twojej Dusty, po czym zaatakowa³a j± swoimi ró¿owiutkimi wymionami. Sentret spróbowa³ ich omin±æ, ale niestety oberwa³ i odlecia³ kilka metrów dalej. Miltank tylko poruszy³a dzwoneczkiem i czeka³a na nastêpny ruch przeciwnika.
-Miltank, czas na u¿ycie twojej najpotê¿niejszej broni! Milk Drink i to w tej chwili. - Zawo³a³ twój przeciwnik. Jego krowa tylko kiwnê³a i zaczê³o wysysaæ mleko ze swoich t³u¶ciutkich wymion. Wygl±da³o to o wiele bardziej komicznie ni¿ pisz±c o to, aczkolwiek musia³o dzia³aæ, bo Miltank wygl±da³a lepiej ni¿ wcze¶niej. Najwyra¼niej jej punkty hp zosta³y przywrócone.
-Haha, to teraz zaczynamy prawdziw± zabawê. Kundzia u¿yj Defense Curl by zwiêkszyæ swoj± defensywê po czym zaatakuj go Stompem. Powtarzaj t± taktykê kilkakrotnie. Gdy tylko przeciwnik bêdzie chcia³ Ciê zaatakowaæ to wiesz, szybkim ruchem staraj siê jej unikn±æ - zacz±³ wrzeszczeæ dzieciak, który mia³ czelno¶æ Ciê wyzwaæ na walkê. Publiczno¶æ, która teraz siê wam przygl±da³a by³a trochê zdziwiona zachowaniem twojego rywala jak i jego muæki. Nic wiêc dziwnego, ¿e wiêkszo¶æ z nim z wra¿enia wola³a sobie usi±¶æ na zielonej trawce, która by³a nieopodal. Twoja Dustbuster zawinê³a siê jeszcze raz w kulkê, po czym szybko zacz±³ atakowaæ Kundzie u¿ywaj±c swojego Quick Attacku. Nastêpnie zacz±³ obskakiwaæ wielkie krówsko chc±c j± zdenerwowaæ, a potem zaatakowa³ j± w plecy dziêki swoich szybkim ruchom, co zabola³o j± krytycznie. Krowa tylko zamucza³a i widaæ by³o, ¿e ju¿ ledwo stoi na swoich kopytkach
Miltank - 35% hp
Dustbuster - 54% hp
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Wiek: 31 Do³±czy³: 10 Maj 2009 Posty: 4027 Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 16 Lipiec 13, 20:36
- Go¶ciu, ten atak by³ niesmaczny! Zarówno w sensie fizycznym jak i bior±c pod uwagê d³ugo¶æ walki! Widzisz przecie¿, ¿e praktycznie nie masz szans, Dustbuster dominuje, mo¿e nie wielko¶ci±, ale sercem i technik±; jednak musisz u¿yæ healera, ¿eby to trwa³o jeszcze d³u¿ej, tylko irytujesz.- perorujê cz³owiekowi jak w³a¶nie spad³a atrakcyjno¶æ walki, co wszystko, oczywi¶cie, jest jego win±.
Tak w sumie, to ten Milk Drink, niezale¿nie jak zabawnie wygl±da³, strasznie mu pomóg³, no ale nie mogê tego przyznaæ, puff. Dlatego trzeba to szybko skoñczyæ, je¶li to krówsko ca³y czas bêdzie piæ swoje mleko, to ta walka bêdzie trwa³a w nieskoñczono¶æ. Let's. Do. This.
- Dobra, Dusty, czas to powoli koñczyæ. Nie mo¿emy pozwoliæ na Milk Drinki, dlatego proszê, aby¶ wpad³ w co¶ rodzaju berserku. Atakuj Scratchem praktycznie non-stop, obsi±d¼ Kunegundê jak muchy brzoskwiniê na s³oñcu w piêkny dzieñ, skorzystaj ze swojego najwiêkszego atutu, szybko¶ci, je¶li bêdziesz ca³y czas naparzaæ, wtedy Miltank nie bêdzie móg³ siê leczyæ. Oczywi¶cie najpierw jednak uniknij tej wielkiej masy, Stomp mo¿e nieco zaboleæ.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Wys³any: 5 Sierpieñ 13, 16:16
Komentarz przed odpisem. Znalaz³em na necie dzia³aj±cy programik wyliczaj±cy exp za walkê... oj za Miltanka bêdzie tego du¿o
===========
-Niesmaczny, niesmacznym, ale za to jak bardzo efektywny! Poza tym, wiesz jakie dobre jest mleko Miltanka? Stary, powiniene¶ go spróbowaæ. To tylko dziêki niemu jestem taki zdrowy i wypoczêty! - Zacz±³ ma³± dyskusje m³odzian, który chyba by³ zniesmaczony twoim komentarzem na temat wysysania mleka przez jego najs³odsz± krowê. W tym samym czasie jednak Dustbuster nie wys³uchiwa³a tych wszystkich epitetów, które l±dowa³y na konto t³ustego krówska, tylko ruszy³a do ataku. Po us³yszeniu twoich poleceñ wpad³a tak jakby w trans. Szybkim atakiem dobieg³a do swojej rywalki w konkursie na najs³odszego pokemona tej drogi, a nastêpnie bez opamiêtania zaczê³a ok³adaæ j± Scratchem. Biedna Kundzia nie mog³a zrobiæ nic innego ni¿ po kilku rundkach otrzymywania obra¿eñ wreszcie legn±æ na ziemie i dokonaæ ¿ywota... nie, to by by³o za proste, w koñcu bawimy siê w Family Friendly Game nie prawda? Muæka zamuuuu³a tylko dono¶nie i po³o¿y³a siê na trawie. Wyraz twarzy na jej mordce pokazywa³, ¿e wywiesza bia³± flagê jak Francuzi w prawie ka¿dej wojnie. Twój przeciwnik nie by³ zadowolony z tego faktu, aczkolwiek musia³ prze³kn±æ gorycz pora¿ki i wzi±æ siê w gar¶æ.
-Dobra walka. Nastêpnym razem nie bêdzie tak prosto i nie dam Ci tak ³atwo wygraæ. Bêdê trenowa³ i w koñcu Ciê pokonam. Ryder - zapamiêtaj to imiê, poniewa¿ gdy nastêpnym razem siê spotkamy, bêdziesz przynajmniej wiedzia³ kto wyzywa Ciê na walkê. - Zawo³a³ m³odzian, a nastêpnie poda³ Ci d³oñ jak cywilizowany cz³owiek. Ty oczywi¶cie bêd±c bardzo dobrze wychowanym cz³owiekiem, jak to na syna miliardera przysta³o, odpowiedzia³e¶ tym samym. Ryder kiwn±³ Ci g³ow± na dowiedzenia, a nastêpnie podszed³ do swojej ulubienicy. Widaæ, ¿e zdoby³e¶ w³a¶nie rywala, a kto wie czy nawet nie przysz³ego towarzysza. Twój Sentret natomiast dumny z pierwszej prawdziwej wygranej podbieg³ do Ciebie i zacz±³ ocieraæ siê o twoj± nogê. T³um gapiów, którzy przygl±dali siê twojej wspania³ej walce powoli rozchodzi³ siê w swoje strony. Niektórzy nawet chcieli wyzwaæ Ciê na kolejne walki, ale chyba siê powstrzymali widz±c stan Miltanka. Mog³e¶ wreszcie kontynuowaæ swoj± wspania³± podró¿ przez drogê czterdzie¶ci cztery.
=================
Sentret zdobywa 615 exp
Sentret lvl up
HP: 28, Atk: 15, Def: 12, SpA: 12, SpD: 14, Spe: 9
Naturka: Quirky
Brak nowych ataków
Obecny lvl - 11 (93%)
Sygnatura użytkownika
Kontakt:
Wys³any: 12 Sierpieñ 13, 20:59
- Hell yeah! ¦wietna robota Dustbuster! Pokaza³a¶ klasê w tej walce! - chwalê mojego Pokemona, g³aszcz±c go delikatnie.
¦ciskam rêkê mojego przeciwnika, dziêkuj±c mu za walkê.
- O, na pewno siê jeszcze zobaczymy... Pytanie jaki bêdziemy mieli do siebie stosunek. - mówiê, okraszaj±c wypowied¼ promiennym u¶miechem. Bielutkie zêby, Colgate Max White 3D z jonami srebra chroni±cymi przed poceniem... wait, to nie ten kosmetyk.
Chowam Sentret to PokeBalla, po czym ponownie rozgl±dam siê po otoczeniu, wystawiaj±c twarz do s³oneczka.
Oj, ten m³ody napsu³ mi trochê krwi. Troszkê fotonów na pewno poprawi mi humor.
Dos³ownie chwilkê siê opalam, przepraszam, "opalam", po czym ruszam dalej Route 44, poszukuj±c nowych Pokemonów i kolejnych rywali, dobrze by³oby gdyby nie byli tak irytuj±cy jak poprzedni.
Nie jestem pewien, czy chcia³bym spotkaæ tego ma³ego jeszcze raz. Chocia¿ jego Miltank by³by cennym sprzymierzeñcem. Bullshit! Z³apiê sobie w³asnego. No, do dzie³a.
Rozpoczynam stawiaæ d³ugie kroki, jak to mam w zwyczaju w poszukiwaniu nowych przygód.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Wys³any: 31 Sierpieñ 13, 13:35
Ah przygody. Kto by ich nie chcia³, ¿yj±c w takim magicznym ¶wiecie. W sumie znam takiego jegomo¶cia, ale on nadrabia swoj± dedukcj± i m±dro¶ci±, któr± zazwyczaj ukrywa, ale to nie to uniwersum. Ty za¶ ch³onny wszystkiego co zobaczysz i dotkniesz, rozpocz±³e¶ w³a¶nie szczê¶liw± przechadzkê przez ostatki drogi czterdzie¶ci cztery, by w koñcu na samym jej krañcu zobaczyæ wspaniale wygl±daj±ce wej¶cie do Ice path, ozdobione wszelakimi b³yskotkami, które w dziwny sposób jeszcze nie zosta³y skradzione przez pobliskich z³odziei. Bez ¿adnego patrzenia za siebie, postanowi³e¶ zrobiæ swój pierwszy krok i wszed³e¶ do miejsca, które oddziela³o Ciê od twojej pierwsze odznaki. Pierwsze co zdo³a³e¶ poczuæ to przera¿aj±cy ch³ód, ale zwa¿ywszy na to, ¿e znajdowa³e¶ siê w³a¶nie w lodowej jaskini, to postanowi³e¶ przestaæ o tym my¶leæ, bo mo¿e tez samo przejdzie. Twoim oczom ukaza³ siê wspania³y widok zamro¿onych stalaktytów i stalagmitów oraz piêkny lodowy chodnik, je¿eli tak mo¿na nazwaæ udeptan± przez poprzednich zwiedzaj±cych drogê, która prawdopodobnie prowadzi³a do wyj¶cia. W sumie by³o to jedyne bezpieczne miejsce, bo na wszystkim innym mog³e¶ siê ¶lizgaæ jak na lodowisku. Oprócz szczê¶liwego wyj¶cia z tej jaskini, mia³e¶ tez tutaj inny cel, o którym bardzo dobrze wiedzia³e¶. Pomimo faktu, ¿e twoja wspania³a DustBuster jest niepokonana, to jednak w walce z Clair no có¿. Musia³e¶ wiêc z³apaæ jakiego¶ pokemona, który czai³ siê gdzie¶ tutaj. I módlmy siê wszyscy, aby to nie by³ Zubat. Nagle pomiêdzy kolejnymi ¶cianami lodowego segmentu zobaczy³e¶ niezidentyfikowany cieñ. Zdawa³oby siê, ¿e postaæ, która zostawia wspomniany ju¿ cieñ p³acze, a tak¿e mówi co¶, co przypomina ludzk± mowê. Uwiêziona biedna duszyczka, która zgubi³a siê w jaskini? To ju¿ niestety musisz sprawdziæ sam.
Sygnatura użytkownika
Kontakt:
Wys³any: 7 Wrzesieñ 13, 15:31
Wkraczaj±c do Ice Path od razu przypomnia³ mi siê tekst z jednego z moich ulubionych filmów z dzieciñstwa, który na potrzebny sytuacji zmodyfikowa³em, mrucz±c go pod nosem.
- Mro¼no do¶æ. - po czym u¶miecham siê przywo³uj±c wspomnienia.
Ice Path oznacza³ nowe miejsce, gdzie mo¿na z³apaæ Pokemona. I có¿ siê stanie, gdy bêdzie to Zubat, nie gram chyba przecie¿ w Nuzlocke, czy¿ nie? Zawsze mo¿na wybraæ siê na jakie¶ d³u¿sze polowanie, nigdy za ma³o si³y ofensywnej na Clair. Jesus Christ, to bêdzie (przepraszam za wyra¿enie) pogrom ¿ydowskiej krwi, ta kobieta mnie zniszczy. Trzeba bêdzie opracowaæ na ni± co¶ porz±dnego. Z tych rozwa¿añ wyrwa³ mnie bezczelny strach. Zwyczajnie przestraszy³em siê cienia, który pojawi³ siê miêdzy lodowymi ¶cianami. Co gorsza, wydawa³ d¼wiêki.
Gulp. Shite. Co teraz. Strasznie siê bojê. Chêtnie sprawdzi³bym co to, ale nie jestem pewien co mo¿e mi siê staæ. Ale trzeba siê prze³amaæ. Przecie¿, co mo¿e pój¶æ ¼le. Najwy¿ej... Zginê. Tooooooooo... Raczej nie jest dobra opcja. Ale szanse na to nik³e. Argh. Do boju! Raphael, nie mo¿esz pietraæ przed byle czym. Co pomy¶la³aby dziewczyna, gdyby tu by³a. No i przed Dustbuster te¿ nie mogê siê zb³a¼niæ. - g³êboki oddech.
- Idê.- mówiê do siebie, jakby próbuj±c siebie zmotywowaæ - Dustbuster, b±d¼ gotowa. - mówiê do swojego Pokemona, którego uprzednio wypuszczam z PokeBalla.
Podchodzê do USO (Unknown Seen Object) i usi³ujê zrozumieæ, o co tutaj chodzi.
Sygnatura użytkownika
Wys³any: 12 Pa¼dziernik 13, 13:38
Dustbuster spojrza³a na Ciebie z ulitowaniem, po czym wskoczy³a Ci na plecy, po czym schowa³a siê w twojej marynarce. Najwyra¼niej nie za bardzo pasowa³ jej pomys³ przebywania w tej ch³odnej jaskini. Ty jednak nie zwa¿aj±c na jej czyny ruszy³e¶ dalej ku p³aczu, który przy coraz bli¿szej odleg³o¶ci zdawa³ siê zamieniaæ w przera¿aj±cy ryk istoty nie z tego ¶wiata. Gdyby¶ by³ teraz w skórze jakiego¶ tchórzliwego psa i jego w³a¶ciciela, to zapewne by¶ uciek³ gdzie raki zimuj±, ale nie! Ty dzielnie, chocia¿ prze³ykaj±c ¶linê, ruszy³e¶ dalej, by dowiedzieæ siê, co wydobywa te d¼wiêki. Zawsze mog³a to byæ dziewczyna uwiêziona pod stert± kamieni, wyj±ca z bólu... prawda? Gdy doszed³e¶ do miejsca, w którym odg³osy by³y najg³o¶niejsze i prawie nie do prze¿ycia, zacz±³e¶ siê rozgl±daæ za pocz±tkiem ca³ej tej ³amig³ówki. Odpowied¼ by³a jednak bli¿ej ni¿ my¶lisz. Przy najbli¿szym pokrytym przez lód kamieniu znajdowa³ siê cieñ. Gdy jednak skierowa³e¶ tam swoje kroki, to rzecz, któr± zobaczy³e¶... to nie by³o to, co chcia³by¶ odkryæ. Twoim oczom ukaza³a siê postaæ wzrostem przypominaj±ca ¿eñskiego kar³a*. Nie by³o ona jednak cz³owiekiem, a przynajmniej na to, to wygl±da³o. Jej twarz by³a pokryta fioletow± cer±, blond w³osy siêga³y a¿ do ramion, a jej sukienkê mo¿na okre¶liæ tylko w jeden sposób: Lady in red, is dancing with me. Cheek to cheek, there's nobody here. Na twoje i moje szczê¶cie nie bawimy siê w pokefillie, wiêc na tym skoñczymy opis tego pokemona. Stworek, po zobaczeniu Ciê od razu przesta³ nadawaæ. Najwyra¼niej brakowa³o mu kontaktu, bo chcia³ siê od razu do Ciebie przykleiæ i wyssaæ z Ciebie ca³e ciep³o. Na to oczywi¶cie nie pozwoli³ twój ukochany pokemon za pazuch±, który chyba w³±czy³ tryb przetrwania i od razu wyskoczy³ spod twojej marynarki, gotowy do walki. Twój przeciwnik widz±c to odskoczy³ od was i szykowa³ siê do ataku. Dusty spojrza³a na Ciebie czekaj±c na twoje rozkazy.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Ostatnio zmieniony przez Byakurai 13 Lipiec 14, 01:14, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Kontakt:
Wys³any: 17 Lipiec 14, 13:43
- Damn! It's a trap! To co¶ chce zdobyæ moje zaufanie, po czym bezczelnie wykorzystaæ moje cia³o dla swojej korzy¶ci! To zabrzmia³o ¼le.
- Dobra robota, Dustbuster! Teraz chwila mobilizacji, spróbujmy z³apaæ tego stworka! Chocia¿ dobrze by³oby siê najpierw nieco o nim dowiedzieæ. - koñczê wypowied¼, wyjmuj±c mojego PokeDexa.
Nie mo¿na przecie¿ tak staæ i czekaæ a¿ maszyna zadzia³a, nic nie jest perfekcyjne, mo¿e siê zwiesi i co wtedy. Zostanê taki sam na lodzie (pun not intended), a to co¶ zje mnie i mojego pupilka. Trzeba walczyæ!
- Dustbuster! U¿yj Quick Attack! Spróbuj unikn±æ wszelkich ataków tego Pokemona za pomoc± swojej zwinno¶ci! A kiedy ju¿ doprowadzisz do zwarcia, nie przestawaj go drapaæ! Niezbyt skomplikowana taktyka, ale co innego mogê wymy¶liæ. Na razie przynosi³a sukces. Jak mawiali wielcy teoretycy futbolu, zwyciêskiego sk³adu siê nie zmienia. Czy te¿... movesetu, w tym przypadku. Ufff, dobrze ¿e Dusty szybko siê zorientowa³, jaki plan ma ten Pokemon. Gdyby nie ona, ju¿ dawno wygl±da³bym jak przepyszny kawa³ek mro¿onych dolarów. Czysty s³eg, jednak elegancki, a zimny drañ. At least I would be looking... COOL. (yes, this pun was intended.)
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.