POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Jakiej muzyki s³uchasz?

Twój typ muzyki?
Rock
20%
 20%  [ 37 ]
Metal
15%
 15%  [ 27 ]
Reggae
4%
 4%  [ 8 ]
Techno
5%
 5%  [ 10 ]
Electro
5%
 5%  [ 9 ]
Country
1%
 1%  [ 2 ]
Hip-Hop
8%
 8%  [ 16 ]
Rap
6%
 6%  [ 12 ]
Pop
12%
 12%  [ 23 ]
Discopolo
2%
 2%  [ 5 ]
Muzyka popularna
5%
 5%  [ 9 ]
Muzyka klasyczna
3%
 3%  [ 6 ]
Winamp nale¿y do brata! :<
2%
 2%  [ 5 ]
Punk
2%
 2%  [ 4 ]
Ich troje
0%
 0%  [ 0 ]
Xaroksa na skype' ie.
3%
 3%  [ 6 ]
EMO
0%
 0%  [ 1 ]
G³osowañ: 69
Wszystkich G³osów: 180

Autor Wiadomo¶æ
Poke96 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 07 Sie 2011
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 13, 10:01   

Widzê, ¿e bêdê w du¿ej mniejszo¶ci...

Zag³osujê tylko na electro, gdy¿ nie ma mojego ulubionego kierunku muzyki elektronicznej - trance. S³ucham ju¿ od paru lat, najpierw pojedyncze kawa³ki, potem wiêcej :)
Oprócz trance s³ucham równie¿ electro, progressive house, house, a czasami nawet hardstyle, dubstep i drum'n'bass.

Ulubieni twórcy: Armin van Buuren, deadmau5, Swedish House Mafia, Daft Punk, Headhunterz, Heatbeat, Skrillex, Dog Blood, Knife Party, Andrew Rayel.

Oprócz elektronicznej lubiê te¿ pos³uchaæ rapu, rocka i popu.

emachel 
Gapa, gubi PokeBalle
aria on the planetes

Do³±czy³: 27 Wrz 2009
Sk±d: Bydgoszcz
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 13, 19:51   

Ekspertem od muzyki nie jestem, ale czym siê ró¿ni hip-hop od rapu i co to jest "muzyka popularna" i czemu jest osobnym gatunkiem?...

Ja bêdê nale¿a³ pewnie do mniejszo¶ci, ale nie dzielê muzyki na gatunki, tylko s³ucham tego co mi siê po prostu podoba. A ¿e lubiê japoñskie klimaty, to najczê¶ciej bêdzie to jaki¶ jpop/jrock, choæ ostatnio zacz±³em s³uchaæ nieco power metalu. Tja.

Sygnatura użytkownika

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 13, 20:52   

ja siê na muzyce trochê znam

muzyka popularna jest nie tyle oddzielnym gatunkiem, co 'zaszufladkowanym'. Jest to muzyka puszczana (teraz lub kiedy¶) w najpopularniejszych stacjach radiowych i telewizyjnych. Ka¿dy muzyk stara siê wydaæ 'popowy' kawa³ek dla promocji swojego singla lub p³yty i walcz± dziêki temu o pozycje w top listach. Nawet mój ukochany muzyk Trent Reznor (Nine Inch Nails) stosowa³ bardzo chwytliwe i rytmiczne elementy wpadaj±ce w ucho, by poprzez 'popowato¶æ' swoich utworów, zostaæ na listach MTV.

Za starych czasów mieli¶my polsk± listê hiciorów "30 TON", w której o pozycje walczy³ ka¿dy muzyk, niewa¿ne czy mainstreamowy, czy undergroundowy, czy mia³ teledysk czy nie x)

natomiast rap to ogólnie styl '¶piewu', a sam hip-hop to ju¿ pe³ny gatunek xP

wracaj±c do tego, czego ja s³ucham - ³atwiej bêdzie mi napisaæ czego nie s³ucham...

A nie s³ucham szitu xD Pozdrawiam xDDDDD
Ostatnio zmieniony przez 4xI 28 Sierpieñ 13, 22:21, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Fyne-Q 
Pewnie nie zna PokeMana
Fenek

Do³±czy³a: 24 Wrz 2009
Sk±d: Ciechanów
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 13, 22:08   

emachel napisa³/a:
Ja bêdê nale¿a³ pewnie do mniejszo¶ci, ale nie dzielê muzyki na gatunki, tylko s³ucham tego co mi siê po prostu podoba. A ¿e lubiê japoñskie klimaty, to najczê¶ciej bêdzie to jaki¶ jpop/jrock, choæ ostatnio zacz±³em s³uchaæ nieco power metalu. Tja.
Mog³abym napisaæ dos³ownie to samo... o.O A IA na twoim avku tylko potêguje to wra¿enie e3e

Ale tak oprócz tego, to z rzeczy charakterystycznych - kocham muzykê z niektórych gier. A dok³adniej z Castlevanii i BlazBlue, to dla mnie po prostu mistrzostwo.

BanjoOpos 
Pewnie nie zna PokeMana
Brudas

Do³±czy³: 28 Sie 2013
Wys³any: 29 Sierpieñ 13, 12:49   

Jak ju¿ wspomnia³em w temacie powitalnym, s³ucham g³ównie metalu. Z bardziej znanych w Plsce kapel s³ucham miêdzy innymi - Vader, Cannibal Corpse, Behemoth, Venom, Sepultura, Slayer, Darkthrone i wiele innych.
Od czasu do czasu pos³ucham sobie te¿ trochê Deathcore. (Job for a Cowboy, Abiotic, Oceano)
Czasem trochê Rocku. (AC/DC, Pink Floyd)
Czasem mam krótk± fazê na pierwszy album grupy Kaliber 44 :)
Ostatnio zmieniony przez BanjoOpos 29 Sierpieñ 13, 12:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: