Zag³osujê tylko na electro, gdy¿ nie ma mojego ulubionego kierunku muzyki elektronicznej - trance. S³ucham ju¿ od paru lat, najpierw pojedyncze kawa³ki, potem wiêcej
Oprócz trance s³ucham równie¿ electro, progressive house, house, a czasami nawet hardstyle, dubstep i drum'n'bass.
Ulubieni twórcy: Armin van Buuren, deadmau5, Swedish House Mafia, Daft Punk, Headhunterz, Heatbeat, Skrillex, Dog Blood, Knife Party, Andrew Rayel.
Oprócz elektronicznej lubiê te¿ pos³uchaæ rapu, rocka i popu.
Ekspertem od muzyki nie jestem, ale czym siê ró¿ni hip-hop od rapu i co to jest "muzyka popularna" i czemu jest osobnym gatunkiem?...
Ja bêdê nale¿a³ pewnie do mniejszo¶ci, ale nie dzielê muzyki na gatunki, tylko s³ucham tego co mi siê po prostu podoba. A ¿e lubiê japoñskie klimaty, to najczê¶ciej bêdzie to jaki¶ jpop/jrock, choæ ostatnio zacz±³em s³uchaæ nieco power metalu. Tja.
muzyka popularna jest nie tyle oddzielnym gatunkiem, co 'zaszufladkowanym'. Jest to muzyka puszczana (teraz lub kiedy¶) w najpopularniejszych stacjach radiowych i telewizyjnych. Ka¿dy muzyk stara siê wydaæ 'popowy' kawa³ek dla promocji swojego singla lub p³yty i walcz± dziêki temu o pozycje w top listach. Nawet mój ukochany muzyk Trent Reznor (Nine Inch Nails) stosowa³ bardzo chwytliwe i rytmiczne elementy wpadaj±ce w ucho, by poprzez 'popowato¶æ' swoich utworów, zostaæ na listach MTV.
Za starych czasów mieli¶my polsk± listê hiciorów "30 TON", w której o pozycje walczy³ ka¿dy muzyk, niewa¿ne czy mainstreamowy, czy undergroundowy, czy mia³ teledysk czy nie x)
natomiast rap to ogólnie styl '¶piewu', a sam hip-hop to ju¿ pe³ny gatunek xP
wracaj±c do tego, czego ja s³ucham - ³atwiej bêdzie mi napisaæ czego nie s³ucham...
A nie s³ucham szitu Pozdrawiam xDDDDD
Ostatnio zmieniony przez 4xI 28 Sierpieñ 13, 22:21, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ja bêdê nale¿a³ pewnie do mniejszo¶ci, ale nie dzielê muzyki na gatunki, tylko s³ucham tego co mi siê po prostu podoba. A ¿e lubiê japoñskie klimaty, to najczê¶ciej bêdzie to jaki¶ jpop/jrock, choæ ostatnio zacz±³em s³uchaæ nieco power metalu. Tja.
Mog³abym napisaæ dos³ownie to samo... o.O A IA na twoim avku tylko potêguje to wra¿enie e3e
Ale tak oprócz tego, to z rzeczy charakterystycznych - kocham muzykê z niektórych gier. A dok³adniej z Castlevanii i BlazBlue, to dla mnie po prostu mistrzostwo.
Jak ju¿ wspomnia³em w temacie powitalnym, s³ucham g³ównie metalu. Z bardziej znanych w Plsce kapel s³ucham miêdzy innymi - Vader, Cannibal Corpse, Behemoth, Venom, Sepultura, Slayer, Darkthrone i wiele innych.
Od czasu do czasu pos³ucham sobie te¿ trochê Deathcore. (Job for a Cowboy, Abiotic, Oceano)
Czasem trochê Rocku. (AC/DC, Pink Floyd)
Czasem mam krótk± fazê na pierwszy album grupy Kaliber 44
Ostatnio zmieniony przez BanjoOpos 29 Sierpieñ 13, 12:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.