POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
19 Sierpieñ 13, 19:39
Zapisy na racje ¿ywno¶ciowe
Autor Wiadomo¶æ
DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 06:43   

Inaka, sama mnie prosi³a¶ wiêc ja tylko to utrwalam:
Kontynuujemy star± grê?
http://pokecollect.net.pl/viewtopic.php?t=1721

^^

of,c jak chcesz to co¶ mo¿esz pozmieniaæ albo mo¿emy zrobiæ restart historii ( te same zasady ale od nowa zaczynamy, taka moja propozycja .

(Jakby¶ siê zgodzi³a na to drugie to bym prosi³ wtedy o zmianê poka partnerskiego na Riolu)

Czekam na odpowied¼ :]

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 08:52   

Domin, owszem, ale jednak wola³abym tê pierwsz± opcjê, i¿ kontynuujemy stary temat.
Ten teges, Riolu mogê uwzglêdniæ jako pro¶bê, wiêc spokojnie xD

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 10:02   

i git. No to czekam :)

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Kleszczu 
Pewnie nie zna PokeMana
I dobrze mi z tym

Do³±czy³: 30 Mar 2013
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 17:54   

Mam nadziejê, ¿e mogê siê wkrêciæ na ³ono poszukiwaczy przygód (skoro mogê braæ udzia³ w dwóch przygodach wed³ug... regulaminu xD )

Imiê i nazwisko/ksywka: Lukas Terrawer / Lukas (wo³aj± po imieniu)
Wygl±d: Cz³owiek ¶redniego wzrostu, o krótkich i br±zowych w³osach (a nie kot), a tak¿e piwnych oczach. Sylwetka pomiêdzy atlet±, a fanem hamburgerów, a wiêc ¶rednio, choæ wbrew pozorom kondychê i formê w miê¶cniach ma. Co do ubioru: preferuje styl moro, temu czêsto nak³ada kurtkê i spodnie w tej owej stylistyce, dziêki czemu czêsto sprawia wra¿enie wojskowego (kim nigdy nie by³, nie jest i nie bêdzie). Ponadto solidne trapery i spory plecak i mamy gotowego na wyzwania cz³owieka.
Profesja: Trener
Profesja dodatkowa: Rysownik, uwielbia tworzyæ obraz tego, co widzi.
Historia: Lukas nigdy nie by³ typem domownika. Widz±c mapê rejonu Unova wiedzia³, ¿e ma w ¿yciu pewien cel, zwi±zany z opuszczeniem rodzinnego miasta, by móc udowodniæ sobie jedno - ¿e nie jest ot zwyk³ym cz³owiekiem, a ma mo¿liwo¶ci, by siêgn±æ rzeczy wielkich, o których móg³by wspominaæ. Dlatego te¿ w ka¿dej chwili wolnej wyrusza³ na poznawanie okolic lepiej, a tak¿e by nauczyæ siê przetrwania w terenie, jak i praktykowa³ liczne treningi, dziêki którym móg³ byæ silniejszym, szybszym i po prostu lepszym. Z tego powodu by³ te¿ czêsto nierozumiany przez spo³eczeñstwo i traktowany nieco jako "dziwak, któremu poprzewraca³o siê w g³owie", jako ¿e trenerzy wyruszaj± w ¶wiat w nieco wcze¶niejszym wieku. Oczywi¶cie mia³ to gdzie¶, co poskutkowa³o tym, ¿e nigdy nie mia³ prawdziwych przyjació³, choæ potrafi³ szybko nawi±zywaæ kontakt - po prostu nikt nie nad±¿a³ za jego pomys³em na ¿ycie.

Jednak pocz±tki by³y trudne, gdy przy pierwszej podró¿y jednak przeszar¿owa³, a jeden skok zakoñczy³ siê skrêceniem kostki, co znacz±co utrudni³o mu powrót do domu oddalonego o kilka kilometrów. Gdy po przej¶ciu kilku metrów pad³ z wycieñczenia na skutek pulsuj±cego bólu, a w g³owie zaczê³y pl±taæ z³e my¶li, ujrza³ przed sob±... Stantlera? Nie móg³ w to uwierzyæ, tym bardziej, ¿e Pokemon jakby oczekiwa³, by on móg³ wskoczyæ na jego grzbiet. Nie widz±c innej opcji, po d³u¿szej chwili i paru upadkach dotar³ do Pokemona, a nastêpnie pad³ z wycieñczenia ledwie chwilê po dotarciu na grzbiet Stantlera. Obudziwszy siê w swoim ³ó¿ku nie móg³ uwierzyæ w to wszystko, tym bardziej, gdy us³ysza³, ¿e znaleziono go nieprzytomnego przy wej¶ciu do miasta, a samego Pokemona nikt nigdy nie widzia³. "Los da³ mi szansê, nie mogê jej teraz zmarnowaæ, jednak d³uga droga przede mn±", pomy¶la³, po czym rozpocz±³ starania i przygotowania na ruszenie w przygodê, któr± sobie obieca³ po zakoñczeniu szko³y i z³apaniu chwili, która pozwoli³aby mu wyj¶æ poza swe miasto i ruszyæ ku nieznanemu. Chcia³ równie¿ odnale¼æ tego "ratownika", jednak nigdy mu siê to nie uda³o- mo¿e wyruszenie w inne rejony pozwoli mu odnale¼æ tego, który pomóg³ mu w trudnej chwili...
Charakter: Cz³owiek optymistycznie nastawiony do ¿ycia, potrafi±cy jednocze¶nie byæ realist±, co pozwala mu nie odlecieæ. Zawsze by³ wrogiem nieprawo¶ci, lecz sam za praworz±dnego nigdy siê nie uwa¿a³. Ciekawy ¶wiata - mo¿e w³a¶nie dlatego ruszy³ w nieznane, by odkrywaæ rzeczy nowe. Ponadto potrafi³ wykazaæ siê odrobin± empatii, temu nie potrafi po prostu min±æ kogo¶, kto sprawia wra¿enie skrzywdzonego.
Cel: Celem g³ównym jest osi±gniêcie czegokolwiek. Wiem, ¿e na pocz±tku to g³upio brzmi, jednak Lukas nie chce ot tak prze¿yæ swego ¿ycia, a po prostu... zaistnieæ i zostaæ zapamiêtanym. Dlatego w pierwszej kolejno¶ci stawia na Ligê, jednak czas poka¿e, czy g³ówny priorytet siê nie zmieni. Co poza tym? Prze¿yæ przygody, o których bêdzie wspominaæ do koñca ¿ycia.
Towarzystwo: Nie.
Rywale: Obecnie nie.
Starter: Magnemite
Kraina, miasto: Unova / Aspertia City (je¶li nie odpowiada, to mo¿e byæ to Nuvema Town)
Styl gry:
- Na levele?: Tak
- Typ gry: Wiêkszy
- Gatunek: Nie musi to byæ komedia, jednak ¶ladowe elementy humoru nie zaszkodz±. Najlepiej pasuje tu zwrot "gra akcji", czyli wielkie zdarzenia dziej±ce siê na oczach ma³ego cz³owieka, aczkolwiek na inne elementy siê nie obra¿am.
Pro¶by: Brak na chwilê obecn±.

Oczywi¶cie mogê poprawiæ niektóre elementy (np Historiê), je¶li tylko trzeba - wystarczy tylko poinformowaæ mnie via PW. :)

Sygnatura użytkownika
NICO

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 13, 16:51   

Gomene, ¿e tak d³ugo zwleka³am... szkolne urwanie g³owy itepe.
Do samego zapisu nic nie mam, jednak historia jako¶ mnie nie zafascynowa³a. Owszem, jest do prze³kniêcia, jednak nie lubiê prowadziæ gier "na si³ê", bez tego zainteresowania histori±... tak wiêc z wielkim ¿alem zmuszona jestem odrzuciæ :(

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 15:39   

Imiê i nazwisko/ksywka: Cabby
Wygl±d: M³ody, ¶rednio wysoki, szczup³y, zaniedbany facet, w wojskowych ciuchach znalezionych na jakim¶ trupku. Ciemny blondyn, w³osy ¶redniej d³ugo¶ci (prawie opadaj±ce na ramiona), niebieskie oczy, zawsze stylowo ubrudzony ¿yciem w tym ¶wiecie.
Profesja: W sumie to ¿adna szczególna, mo¿e byæ trener, trochê hodowca.
Profesja dodatkowa: Chemik
Historia:
Urodzi³em siê w Kanto, ca³e dzieciñstwo spêdzi³em w tej piêknej zielonej krainie, pe³nej s³odkich Caterpie i z³o¶liwych Mankeyów.

W domu? No w domu w porz±dku, kochaj±cy rodzice, ojciec oficer, mama zajmowa³a siê domem i czasem miesza³a ró¿ne leki dla s±siadów i ich pokemonów (tak, st±d moje zainteresowanie, jestem z zami³owania chemikiem). Wszystko wydawa³o siê i¶æ w dobrym kierunku, mia³em dziewczynê, piêkn± Maggie, zaczyna³em studia chemiczne i bawi³em siê z zaprzyja¼nionymi stworkami, jako¶ nigdy nie potrzebowa³em swojego.

Ale przysz³y gorsze czasy, nad nasz± piêkn±, idylliczn± krain± zawis³y gêste chmury nuklearnego py³u, nic nie by³o ju¿ takie samo. Na pewno straci³em ojca (by³ bardzo blisko miejsca zrzutu tej ma³ej bomby, nios±cej ¶mieræ, mutacje i zniszczenie), prawdopodobnie matkê i dziewczynê, by³em wtedy na uczelni, w specjalnym pokoju pod ziemi± do badañ nad promieniotwórczo¶ci±, tylko to mnie uratowa³o. Po wybuchu wszystko siê zmieni³o, wiêkszo¶æ ro¶linno¶ci usch³a. Z piêknej krainy, Kanto sta³o siê pustynn± dzicz±, pe³n± nieprzyjaznych band, i wrogo nastawionych stworków. Nie umia³em nigdzie znale¼æ ¿adnego z przyjemnych pokemonów jak Pikachu, czy Caterpie, chyba wiêkszo¶æ miêkkich przyjació³ tego nie prze¿y³a. Przez ca³y tydzieñ ukrywa³em siê w ruinach mojego wydzia³u.

Trzeciego dnia uratowa³em zasypanego Geodude, wysadzi³em dla niego przej¶cie zmieszanym przeze mnie dynamitem, i wiecie co? Chyba jest to pierwsze przyjazne mi stworzenie od czasu wybuchu...

Charakter: Ja? No sk±d mam wiedzieæ, zazwyczaj nie jestem mi³y, potrafiê walczyæ o swoje, w takich warunkach bez tego ciê¿ko.
Cel: Prze¿yæ, znale¼æ mamê i dziewczynê.
Towarzystwo: Na pocz±tku nie.
Rywale: Potencjalnie wszyscy.
Starter: Geodude
Kraina, miasto: Kanto po zag³adzie nuklearnej.
Styl gry:
- Na levele?: Nie
- Typ gry: Nie za bardzo rozumiem ró¿nice, na razie ³atwy.
- Gatunek: Chcê poczuæ pustkê, i klimat zniszczonego ¶wiata (ale jednocze¶nie, ¿e nic siê nie zmieni³o, gwiazdy i s³oñce dalej s± te same) i to, ¿e wiêkszo¶æ ludzi i pokemonów jest do mnie wrogo nastawiona.
Pro¶by: No ej, poprowad¼ mi grê. We¼ pod uwagê okoliczno¶ci, bêdê musia³ sam tworzyæ leki dla Pokemonów, wiêkszo¶æ sklepów i klinik jest zniszczona, albo przynajmniej porz±dnie uszkodzona. Mo¿na wymy¶liæ alternatywn± chemiê w tym ¶wiecie, mo¿emy jako¶ bazowaæ na realnej (nie jestem z niej dobry, ale nie powinno byæ ¼le).
Ostatnio zmieniony przez Vabigoon 3 Maj 13, 17:20, w ca³o¶ci zmieniany 8 razy  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 13, 18:11   

Yep, przyjmujê, ale gra jutro/pojutrze ze wzglêdu na wredn± matmê i dziwne wypracowanie z anglika =.=" Chemiê raczej zrobi³abym alternatywn± z domieszk± realnej ;)

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 13, 20:14   

Spoko luz, mo¿emy zmy¶laæ, bêdzie wygodniej :)

Fyne-Q 
Pewnie nie zna PokeMana
Fenek

Do³±czy³a: 24 Wrz 2009
Sk±d: Ciechanów
Kontakt:
Wys³any: 30 Lipiec 13, 17:12   

Jak ju¿ mówi³am... x'D

Imiê i nazwisko/ksywka: Lena Garrard / Lenny
Wygl±d: http://sta.sh/01sfy0ky3nuc (pierwsze ciuchy - podczas wyjazdu; drugie - ju¿ w trakcie gry. Tak, ch³opiêc± budowê cia³a zrobi³am celowo)
Profesja: Z³odziej (a w³a¶ciwie pomocnik z³odzieja)
Profesja dodatkowa: sportowiec (o ile to mo¿liwe)
Historia: ¿eby nie wyd³u¿aæ ci masakrycznie tematu z zapisami, masz na stashu: http://sta.sh/024636840wl2 p:
Charakter: Lena zazwyczaj stara siê byæ sympatyczna, lecz z drugiej strony chêtnie droczy siê z innymi. Czêsto zapomina o powadze sytuacji, co zwykle prowadzi do k³opotów. Zazwyczaj weso³a, ale niektórzy (np. osoby o wysokim statusie spo³ecznym, ale te¿ zwykli powa¿ni doro¶li) j± onie¶mielaj±, przez co mo¿e ma³o siê odzywaæ. £atwo j± zdenerwowaæ, je¶li wie siê, jak (nienawidzi swojej budowy cia³a). W przeciwnym wypadku po prostu ¶mieje siê z obelg. Ciekawska do bólu.
Cel: dotrzeæ do domu; dowiedzieæ siê, o jakiej organizacji/grupie mówi³ mê¿czyzna
Towarzystwo: ten z³odziej z historii~ ;3
Rywale: -
Starter: Shinx
Kraina, miasto: Sinnoh, prawdopodobnie w pobli¿u Hearthome City
Styl gry:
- Na levele?: Tak
- Typ gry: Prosty
- Gatunek: jakby to powiedzieæ (nigdy nie umiem znale¼æ dobrych s³ów) - co¶ w stylu raczej powa¿niejszej historii z tajemnic± (ale nie krymina³), ale mo¿e te¿ z elementami komediowymi/niewielkim romansem ;') (co jak co, ale gender-bender nie jest w stanie byæ zupe³nie powa¿ny, prawda?)
Pro¶by: ¿adnych specjalnych~

Wiem, ¿e historia mog³aby praktycznie zahaczaæ o pocz±tek gry (o ile w ogóle bêdzie x'D), ale inaczej nie da³oby siê tego wprowadziæ. Sorki za sposób opisania i d³ugo¶æ, jako¶ nie umia³abym tego uj±æ w typowych kilkunastu zdaniach z perspektywy trzeciej osoby ;-;. Wybaczysz? <3

*jak zwykle stresuje siê*

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 31 Lipiec 13, 12:18   

Nya, przeczyta³am w nocy i jestem zainteresowana, aczkolwiek zastanawiam siê, co zrobi³a ze swym biustem... a dobra, ju¿ widzê.
Witamy na pok³adzie, pozwól, niestety, ¿e gra bêdzie jutro :(

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: