POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Styczeñ 17, 20:47
Tin Speaker
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 23 Marzec 13, 06:41   Tin Speaker

Tin Speaker to podcast nagrywany przez Krugsa na Forum Tin Tower. Do tego momentu doczeka³ siê sze¶ciu ods³on. Zaprezentujê o czym by³y kolejne czê¶ci:
  • Tin Speaker (1) - 12-12-12
    - powrót forum Pokemon Polska
    - trochê o PPSie od Krugsa
    - sprawy wewêtrzno-TinTowerowe
    Stosunkowo niez³a czê¶æ, te gorsze przysz³y potem : P

• Tin Speaker (2) - 3 dwunastki, 3 siódemki, 3 osoby, 1 atak
    - o wydarzeniach z grudnia 2012 - wyciekach z forum wewnêtrznego Tin Tower oraz kolejnych flejmach, a tak¿e o wniosku o odwo³anie Gonza i BZW Golem ze stanowisk
    - krytyka Krakonu
    Ten podcast jest jeszcze ca³kiem dobry :sliniak:

• Tin Speaker (3) - ¦wiata ci±g dalszy
    - wej¶cie muzyk± techno :omg:
    - o niedosz³ym koñcu ¶wiata
    - o VI generacji
    - o Tin Tower PBFie
    - nic o flejmach i PPSie, czyli nic ciekawego :ninja:
    Ten jest ju¿ s³abszy z powodu ostatniego podpunktu...

• Tin Speaker (4) - Jaki Sylwester? MANJEK!
    - spekulacje nt. wydarzeñ 8 stycznia
    - wywiad z Mañkiem (ca³kiem ciekawy)
    Tu jest dobrze, bo wywiad ratuje ca³o¶æ :)

• Tin Speaker (5) - Co grypa robi z cz³owieka
    - o Krakonie
    - o VI generacji
    - wywiad z Conquestem, czyli mn± :ognia:
    To te¿ wygl±da s³abo, ale my¶lê, ¿e wywiad* jako element stale ratuj±cy podcast znów zadzia³a³ ^^

• Tin Speaker (6) - ENYTHING
    - historia Tin Towera
    - kalendarium Tin Towera
    - wywiad z Enygm±
    Podcast jest dobry, gdy¿ zawiera spor± lekcjê historii :D

I tu lista odcinków, które siê ukaza³y jest skoñczona...

A teraz o ca³o¶ci: podcast spowodowa³ wiele flejmów wokó³ Tin Towera, Pokemon Valhalli, Nid, Krugsa i.in.

*Wywiady s± przeprowadzane w dosyæ dziwny sposób, ale jaki plan, taki wywiad.

A Wam siê podoba?

Ostatnio zmieniony przez Conquest 23 Marzec 13, 16:57, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Do³±czy³: 03 Maj 2013
Sk±d: W³oc³awek
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:50   

Dziwnie u³o¿ona tre¶æ postu, ale skoro ju¿ jest...

Podcast ten jest strasznie s³aby, zarówno pod wzglêdem merytorycznym jak i wykonania od strony technicznej.

Ale nawet i tutaj znajd± siê jakie¶ plusy - zosta³ on stosunkowo szybko zawieszonym projektem ;).

Sygnatura użytkownika
Pasjonat ¿ycia, entuzjasta kultury.

Zapraszam na http://sunori.pl
Ostatnio zmieniony przez Jabuko 3 Maj 13, 21:50, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Tenzin 
Pewnie nie zna PokeMana
hng

Do³±czy³: 12 Lip 2012
Sk±d: Republic City
Wys³any: 5 Maj 13, 11:13   

RAK

zakopujê.

Sygnatura użytkownika

Krugs 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 23 Sty 2010
Sk±d: Polska
Wys³any: 5 Maj 13, 21:04   

Ziew, nie nagrywam, bo mi siê nie chce :P

Sygnatura użytkownika
Vintage Krug is back!

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 13, 22:16   

nie nagrywasz, bo zachowujesz resztki swojej godno¶ci, której i tak niewiele ci zosta³o

Krugs 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 23 Sty 2010
Sk±d: Polska
Wys³any: 5 Maj 13, 23:41   

4xIjestêg³up napisa³/a:
nie nagrywasz, bo zachowujesz resztki swojej godno¶ci, której i tak niewiele ci zosta³o

Powiedzia³ jad±cy po godno¶ciach i nie maj±cy szacunku do innych ludzi i Pokefanów gwiazdorzyna PPSowska maj±ca tyle wspólnego z Pokemonami co elektrownia atomowa a Polska.

Nie nagrywam tak¿e, bo pokazujê gest Kozakiewicza PPSowi, a w³a¶ciwie tej strony, któr± reprezentujesz ty, twoi ludzie i to ca³e kó³ko wzajemnej adoracji (czyt: lo¿a szyderców). Dlaczego? Bo nie warto, skoro Pokefanów jest o wiele mniej ni¿ dawniej, proste.

Ja resztkê godno¶ci mam. Powiem wiêcej: mam swoj± godno¶æ. Wiesz czym siê ró¿niê od ciebie? Nie sprzeda³em siê nikomu. A ty sw± godno¶æ po prostu sprzeda³e¶.

Ach, czasami dobrze by³o usun±æ siê w cieñ, ¶wiêty spokój od PPSu dzia³a tak koj±co i relaksuj±co, polecam wszystkim ludziom dobrej woli, satysfakcja gwarantowana :)

Zreszt±, to, co kto¶ zrobi³, napisa³, a mo¿e i ja napisa³em g³upio na swój, na czyjkolwiek temat, albo mo¿e zachowa³em siê po prostu jak troll lub totalny hipster dla jaj, albo cokolwiek, jakie¶ wkrêty czy inne ¿ale, bóle dupy czy kompromituj±ce teksty, cokolwiek, co mog³oby mnie pogr±¿yæ (albo nawet cokolwiek zedytowaæ co¶, czego nie mia³o miejsca rzeczywi¶cie, a mia³oby ponoæ byæ, tylko komu¶ siê nudzi³o)...

Ch³opie, Hulkowi Hoganowi zrobiono seksta¶mê z kim¶ tam, wiêc wiesz...

Sygnatura użytkownika
Vintage Krug is back!

Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Kontakt:
Wys³any: 6 Maj 13, 00:23   

Wyszed³e¶ na debila i t³umaczysz: E ziomy, to by³o dla jaj i tak przecie¿ :D .

Kto Ty jeste¶, Optic?

Wracaj±c do nieudanego porównania z elektrowni± atomow± i krajem naszym ojczystym:
Tak bardzo zepsuæ porównanie, highfive!

Nikomu siê nie sprzeda³e¶? Ale sprzeda³e¶ siê czemu¶ - g³upocie. I widaæ jeszcze co¶ dorzuci³e¶ gratis, bo dosta³e¶ podwójny przydzia³ racji ¿ywno¶ciowych i intelektualnych. Lub ich braku, nevermind.

Nie wiem Vap, nie masz szacunku do ludzi? Chyba raczej masz, co nie? No w³a¶nie, a ten tutaj wpad³ i Ciê obra¿a. I co, niby on ma szacunek? No ej no...

Nie usun±³e¶ siê w cieñ, tylko ¿ycie sprzeda³o Ci kopa w ty³ek, Panie samotny bez przyjació³.

Cry me a river.
Or even an ocean.

Sygnatura użytkownika

Tenzin 
Pewnie nie zna PokeMana
hng

Do³±czy³: 12 Lip 2012
Sk±d: Republic City
Wys³any: 6 Maj 13, 08:01   

>Lo¿a szyderców istnieje/istnia³a i by³a czym¶ zorganizowanym xD

Krugsa³ke, wygrywasz tym tekstem we wszystko. Nie nagrywaj±c spe³niasz zachcianki Ciemnej Strony Mocy (która to oznacza fandom, który Ty mylisz z pojêciem sceny), która swoj± drog± jest zaje bista, bo mamy ciasteczka :3c

Nie nagrywasz, bo jak to mówisz - "forsowali" Ciê i przeforsowali. Mo¿esz byæ dumny z jako¶ci rakcastu, w którym prawdy nie by³o za grosz, a s³u¿y³ Ci do atakowania Bogu ducha winnych ludzi, rozdzierania starych dram, których nie by³e¶ nawet obserwatorem, a wys³ucha³e¶ na³adowanej emocjami opinii jednej ze stron (patrz: twoje pierniczenie o obiektywizmie podcastu). Dodaj do tego fakt, ¿e w dziale redakcja, opis Twojej skromnej osoby zajmuje wiêcej miejsca ni¿ to, co pozosta³a czê¶æ ekipy napisa³a razem. Od pocz±tku chcia³e¶ wystawiæ siê na ¶wiecznik, problem w tym, ¿e zamiast szukaæ kontrowersji i poklasku, trzeba by³o faktycznie co¶ robiæ (patrz: nid, która jest powszechnie szanowana za skanlacje).

Godno¶æ? Mo¿e i masz, ale rozumu, który pozwoli³by Ci siê z niej nie odzieraæ co krok, niestety brakuje. Brakuje Ci te¿ poczucia w³asnej warto¶ci, które z poczuciem godno¶ci i godnym zachowaniem idzie w parze. Jak ju¿ jadê personalnie - studia psychologiczne nie wylecz± Twoich problemów, a zrobi± z Ciebie freaka który zamiast pomagaæ ludziom, bêdzie im tylko szkodzi³. Ale nie przejmuj siê, w imiê studiowania tego, w czym jest siê dobrym, powiniene¶ kontynuowaæ.

Robisz sobie przerwê i ukrywasz siê w cieniu? Bardziej jak: "nie chc± mnie i odrzucili na bok."

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Tenzin 6 Maj 13, 08:35, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 6 Maj 13, 08:43   

odwo³am siê do pytania o brak szacunku do ludzi
rzeczywi¶cie, przyjmuje ten cios na siebie
ale nie ukrywam, ¿e Podcast Tin Towera mi osobi¶cie przyniós³ wiêcej z³ego i pod³ego, ni¿ po¿ytecznego, ¶miesznego czy mi³ego - i nie jestem sam w takiej ocenie
prawda jest taka, ¿e im dalej nagrywa³e¶ swoje wypowiedzi i dzieli³e¶ siê nimi z innymi, tym bardziej szacunek do ciebie podupada³
nie piszê ju¿ tylko o twoich failach - bo ty to robi³e¶ z premedytacj±... tak jak PokeMan od zarania dziejów.
A takie b³êdy ciê¿ko nazwaæ 'b³êdami', prêdzej g³upot±, z czym siê zgadzam z powy¿szymi postami.

I krugsie, mo¿e moje pro¶by zawsze traktujesz jako ataki na twoj± osobê (w sumie wisi mi to, bo wiem ¿e jeste¶ przewra¿liwionym na swoje ego), ale w moich poradach jest b³agalna pro¶ba, by¶ przesta³ siê wydurniaæ - i taki sam przekaz znajdziesz w ka¿dej dzia³alno¶ci 'lo¿y szyderców'

Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Kontakt:
Wys³any: 6 Maj 13, 16:17   

On studiuje psychologiê...oh gosh, chyba z prenumerat± Pani Domu pod pach±.

Jakikolwiek student psychologii na jakiejkolwiek uczelni wiedzia³bym jak rozumieæ takie pojêcia jak godno¶æ, 'sprzedaæ siê' i tym podobne.

Co do bol±cej Ciê w ty³ek lo¿y szyderców - akcja ta mia³a miejsca na Pokemon Valhalli i skupia³a wokó³ siebie te osoby, które chcia³y (na chêciach siê skoñczy³o, bo im nie wysz³o) byæ fajne - celujesz w z³y target, ta grupa ju¿ nie istnieje, wiêc nie mo¿e Ciê atakowaæ.

------------------------------------------
A co mi tam, zrobiê jeszcze u¿ytek ze swojej wiedzy psychologicznej.
Mo¿na u Ciebie wykryæ objawy abulii (co samo w sobie jest nomen omen niemo¿liwe z przyczyn ograniczaj±cych cz³owieka). I nie chodzi tutaj konkretnie o 'wolê' sam± w sobie, ale o ch³odn± ocen± sytuacji - tj. motywacja dzia³ania (czemu?), do¶wiadczenie ¿yciowe oraz poziom umys³owy.

No i skoro jeste¶ ju¿ na jakiej¶ lepszej psychologii (a nie takiej p³atnej dla debili), to zapozna³e¶ siê pewnie ze sprzê¿eniem zwrotnym Tomaszewskiego.
Zrób wiêc z tego u¿ytek.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Jabuko 6 Maj 13, 16:25, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum