primo _ for me wszystko co za¶piewa Giorgio Vanni sam lub w duecie z Christin± jest boskie, no i jêzyki latino w³oskie/francuskie s± boskie w piosenkach, ale rzecz gustu. Jap i Pol s± bardzo podobne jêzykowo, wszak Jap. bli¿szy Polskiemu. No i W³osi zawsze siê rw± do robienia w³asnych openów, których monta¿ video wygl±da jakby to by³a zwyk³a AMVka.
Legends napisa³/a:
rawdziwa sztuka od 0:45 ^-^.
ej, ale ta Tea co¶ w krótkiej spódniczce i w ogóle du¿o girlsów w tych openach jap., a w ANG, Tea bardzo neutralnie pokazana i tylko ona z girlsów...
Legends napisa³/a:
Orygina³ zawsze najlepszy .
przyk³ad z Pokemona - W filmie 11 w wersji ANG jeden aktor robi³ za Mia³a i Jamesa, u nas normalnie, nie wiem jak w Jap. ale raczej te¿ dobrze
Podoba mi siê ten temat, mogê zawsze ciekawostki przemyciæ
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Tak, do¶æ ciekawe anime. Kojot ponad 100 odcinków samego GX przeora³. Jak potem z nim gra³em to tylko po angielsku nawija³. Ale orginalnych kart nie mam. Jak co¶, zapraszam na duel przez VDA <virtual dueling system>
Mo¿e i gada³em. Ciesz siê ¿e nie po japoñsku.
I nie przeora³em 100 tylko ok; 200+ ~~
Anime - no powiedzmy ujdzie.
Karty - Takie sobie, orygina³ów nie mam (za drogie --") ale posiadam jako tako karty które s± podróbkami " dobrymi ". D:
Dopiero teraz zauwarzy³em ten temat:d Jak dla mnie jest to ¶wietne anime. Czasmi pojedynki niepotrzebnie siê przeciagaj±, ale ujdzie. Najbardziej lubie YGO GX momentami mozna siê po¶miaæ, a pojedynki te¿ s± ciekawe. Szkoda, ¿e nie zrobili polskiego dubbingu, ale takiego porz±dnego. Aktualnie ogl±dam odcinki po japoñsku lub gram w gry YGO.
no i nie ma wszystkich odc. w necie które s± po PL dub
Autocytat, muszê. Od czasu napisania tych s³ów wiele siê zmieni³o. Kto¶ odnalaz³ brakuj±ce 6 odcinków i w listopadzie 2011 r. wrzuci³ do neta. Tak wiêc, mamy ju¿ komplet wszystkich odcinków jakie emitowa³ Polsat/TV4 z kultowym dubbingiem.
Wojas021 napisa³/a:
Dopiero teraz zauwarzy³em ten temat:d
Szkoda, choæ i tak s± tacy, co nadal do tej pory go nie zauwa¿yli, wiêc...
Wojas021 napisa³/a:
Czasmi pojedynki niepotrzebnie siê przeciagaj±, ale ujdzie.
Podobnie, a nawet gorzej = d³u¿ej by³o w DB
Wojas021 napisa³/a:
Najbardziej lubie YGO GX momentami mozna siê po¶miaæ, a pojedynki te¿ s± ciekawe. Szkoda, ¿e nie zrobili polskiego dubbingu, ale takiego porz±dnego
Aby zrobiæ dubbing, najpierw musi byæ jaka¶ stacja chêtna do emisji.
A w tym temacie odpisujê dlatego bo dzisiaj wynik³a taka dyskusja - czytaæ od do³u, do góry:
Shoutbox pewnego forum niepokowego na którym jestem Tajemniczym1 napisa³/a:
marek - N kwi 14, 2013 1:14 pm
nie wiem jak jest "wylaszczony" w odniesieniu do ch³opaka, ale Tajemniczy ewidentnie taki jest
Tajemniczy1 - N kwi 14, 2013 1:13 pm Edytuj Usuñ
Naturalne w³osy mam jak s³wany Jakub Giersza³, tylko jeszcze stawiam je gum±, wiêc wygl±da to jak Yugi. Kretes > tak, wrzucê, mo¿e nawet dzi¶.
Pottero - N kwi 14, 2013 1:13 pm
W³osy à la postaæ z anime to ja mam zawsze rano :P. Nie licz±c wiosny i lata.
Kretes96 - N kwi 14, 2013 1:12 pm
Tajemniczy1, czy zamierzasz wpisaæ na dubbpediê informacje serialu, którego pierwszy dub zosta³ zrobiony przez Start, a drugi zrobiony przez studio, które w swoich ty³ówkach posiadaj± wyczytane tylko jakie¶ 40% obsady.
AtoMan - N kwi 14, 2013 1:10 pm
w³osy a la Yugi. oficjalnie jeb³em.
marek - N kwi 14, 2013 1:10 pm
ale ten, ja u¿ywam wy³±cznie markowych ubrañ. No bo czyich innych?
Tajemniczy1 - N kwi 14, 2013 1:08 pm Edytuj Usuñ
bródkê golê na 9 mm, baczki na 6
marek - N kwi 14, 2013 1:07 pm
jak pamiêtam, Tajemniczy ma dziewczynê (która wie o redubie czo³ówki ¶winki Peppy!), wiêc co¶ w tym musi byæ
Tajemniczy1 - N kwi 14, 2013 1:06 pm Edytuj Usuñ
ja np. w krótkich wlosach oraz kurtce wygl±dam jak chuchro z gim. za to w marynarce a`la Yugi z YGO oraz d³ugich w³osach (te¿ mam takie jak Yugi) + zapuszczonej bródce wygl±dam wyjebi¶cie
Pottero - N kwi 14, 2013 1:06 pm
Co to jest „taliowany”?
AtoMan - N kwi 14, 2013 1:06 pm
:facepalm:
Tajemniczy1 - N kwi 14, 2013 1:04 pm Edytuj Usuñ
Seryll - N kwi 14, 2013 9:52 am te seriale Nicka maj± chyba za zadanie, aby normalne ch³opaki popad³y w kompleksy jakie¶. tam to s± m³odzi Bogowie <<<< gó...cio prawda, wystarczy zapu¶ciæ w³osy i u¿ywaæ markowych, taliowanych ubrañ
AtoMan - N kwi 14, 2013 12:59 pm
te¿ wola³em ogl±daæ inne rzeczy. ale zblokowali powtórki MMPR z Pokemonami i by³o przy okazji.
Seryll - N kwi 14, 2013 9:52 am
te seriale Nicka maj± chyba za zadanie, aby normalne ch³opaki popad³y w kompleksy jakie¶. tam to s± m³odzi Bogowie
Seryll - N kwi 14, 2013 12:15 am
ch³opcy z BTR s± ¶liczni a¿ przykro. no i jeszcze Freddie z ICarly - zw³aszcza w nowszych odcinkach ciastek z niego
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 14 Kwiecieñ 13, 22:04, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
A ja siê przyznam ¿e ostatnio kiszê:
ANIME:
Yu-Gi-Oh - odcinek ???55-58???
GX - odcinek ???7-8???
GRY:
Dice
Duel Academy
kiedy¶ gra³em w EDS
To i ja quotnê siebie opisuj±c postêpy, doda³em jakie¶ 150 odc (zosta³o ze 20) pierwszej serii, ofc ogl±dam z napisami. Polecam, rozkrêca siê.
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.