POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
YGO (DM, GX, 5D)
Autor Wiadomo¶æ
Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 16:31   YGO (DM, GX, 5D)

Na pewno ka¿dy z was pamiêta jeszcze, gdy jako ma³y berbeæ ³azi³ do kolesia na straganie u ruskich, który posiada³ na sprzeda¿ ogrom kart YGO (dla niewtajemniczonych, Yu-Gi-Oh) (ofkors podróby). Ale czy kto¶ pamiêta jeszcze ANIME I MANGÊ?!
Tak tak, du¿o tego. O mandze nie mówiê bo nie spodoba³a mi siê, ale anime jest wrêcz przegenialne.
Tutaj ma³a adnotacja dla komentatorów: je¶li ogl±da³e¶ tylko to co pu¶ci³ Polsat/TV4, nie udzielaj siê w temacie "bajka dla dzieci".
Generalnie obejrza³em ko³o 70 epizodów (japoniec, polskie/angielskie napisy), muszê stwierdziæ ¿e to jest genialne samo w sobie.
Nie bêdê tutaj nawija³ o wersji Polskiej, bo jedyne co by³o w niej jako tako niez³y, to dubbing.
Kto¶ z was ogl±da³? :sliniak:

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 16:36   

Ja pamiêtam, jestem na bie¿±co z openingami japoñskimi i z odcinkami na RTL II.
Co prawda angielski opening te¿ jest niez³y, ale przyznam ¿e ucieszy³oby mnie gdyby DXD zajê³oby siê tym, przecie¿ ta¶my ze zwyk³ym YGO nie musz± byæ a¿ tak drogie. o GX bêdzie trudniej a o 5D nawet nie wspominam :D

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 16:40   

DominLoL napisa³/a:
Ja pamiêtam, jestem na bie¿±co z openingami japoñskimi i z odcinkami na RTL II.
Co prawda angielski opening te¿ jest niez³y, ale przyznam ¿e ucieszy³oby mnie gdyby DXD zajê³oby siê tym, przecie¿ ta¶my ze zwyk³ym YGO nie musz± byæ a¿ tak drogie. o GX bêdzie trudniej a o 5D nawet nie wspominam :D

¯adna polska stacja nie wyemituje tego. Powód?
U nas anime s± traktowane jako "chiñskie bajki do siedmiolatków".
W YGODM ocenzurowali np. rewolwer Keitha :( .
Strach pomy¶leæ jaka by³aby przeciêtna d³ugo¶æ odcinka serii 2...
Przejrzyj odcinek 53, przemy¶l co Polska by z nim zrobi³a.
BTW. Zna kto¶ mo¿e nazwê utworu z endinga serii 2 YGO DM?
Ten który lecia³ równomiernie z Shufflem...

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 16:45   

ok, pierwsza saga odpada, ale GX moglibby pu¶ciæ, co brutalnego tam masz?

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 16:46   

GX nie ogl±da³em, to nic nie mówiê (na razie) :C.

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 17:25   

Tak, do¶æ ciekawe anime. Kojot ponad 100 odcinków samego GX przeora³. Jak potem z nim gra³em to tylko po angielsku nawija³. Ale orginalnych kart nie mam. Jak co¶, zapraszam na duel przez VDA <virtual dueling system>

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 18:48   

Legends napisa³/a:
Ale czy kto¶ pamiêta jeszcze ANIME I MANGÊ?!

Dlaczego nie ? Toæ to by³o pó¼niejemitowane ni¿ s4 na Polsacie, w czasie pokeposuchy 2002-04 r.

Legends napisa³/a:
muszê stwierdziæ ¿e to jest genialne samo w sobie.
Nie bêdê tutaj nawija³ o wersji Polskiej, bo jedyne co by³o w niej jako tako niez³y, to dubbing.
Kto¶ z was ogl±da³? :sliniak:

Zgadzam siê, ja Poki zawsze ceni³em za muzykê i t± "dziwn±" ty³ówkê
( 15 nazwisk aktorów ? jakie¶ nieznane studio ? brak info o montazyscie ? )
a dopiero YGO za fabu³ê. No i tak, dub te¿ fajny, prawie pokemonowy bo zabrak³o Lanton i Hani, ale ca³a reszta tych g³ównych by³a. I nawet re¿yserkê wyczytali :) owszem, ¿ona kierownika Studia, ale zawsze co¶ ;)

DominLoL napisa³/a:
Co prawda angielski opening te¿ jest niez³y,

polecam Ci W³oski:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kjmE5Wm6a5g[/youtube]

DominLoL napisa³/a:
przecie¿ ta¶my ze zwyk³ym YGO nie musz± byæ a¿ tak drogie.

Cena to piku¶, wydobyæ ta¶my polskie z tym co nagrali by³oby trudne.

Legends napisa³/a:

¯adna polska stacja nie wyemituje tego. Powód?
U nas anime s± traktowane jako "chiñskie bajki do siedmiolatków".

Legends napisa³/a:
Strach pomy¶leæ jaka by³aby przeciêtna d³ugo¶æ odcinka serii 2...
Przejrzyj odcinek 53, przemy¶l co Polska by z nim zrobi³a.

Po primo > O ile emitowa³by to polsat/TV4 , to cenzura by³aby tylko fabryczna czyli 4KIDSowa, przy DXD by³aby by "polska" np. to co robi± z NieMaToJakHotelem , gdzie inne wersjê emituj± na DC, in± na DXD, a jeszcze inna bêdzie na TVP2. Ale dub robili do uncut wersji, wiêc mog± takie wygibasy robiæ. Sk±d wniosek, ¿e Polsat by³by good ? Bo chociazbt ju¿ kiedy¶ AtoMan umie¶ci³ na YT ( niestety, jak zwykle skasowali ) filmik pogl±dowy z tym jak Polsat la³ na s1-3 i puszcza³ co mia³, do wersji z FoxKids gdzie by³a "polska" cenzura, FoxKidsowa.
A propo serii 2, to mia³a byæ w Polsce. Informacja pseudo-oficjalnymi kana³ami
( czy wydawca "nowego" Kawaii ,Phoenix Press mia³ jak±¶ umowê z polsatem ? tego siê ju¿ chyba nie dowiemy )
dosz³a do fanów anime tak ok. 2005 r. Niestety, podobno ze wzglêdu na brutalno¶æ, zrezygnowano z emisji. No i nadal istnieje sprawa niewyemitowanego w Polsce odc. 49 ( ostatniego ) serii 1... ciekawe czy by³ nagrany...Lecz tego te¿ tym bardziej siê nie dowiemy, bo jak np. Klimek nie pamiêta kto re¿yserowa³ jak±¶ popierdu³kê któr± nagrywa³ rok temu, to tym bardziej nie pamiêta co siê dzia³ 6 lat temu...

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Rycerz Czes³aw 
Bug Catcher

Do³±czy³: 22 Sie 2009
Sk±d: Poznañ
Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 19:27   

YGO na DXD? Nierealne. Taka stacje nie pokarze za nic czego¶ gdzie zabieraj± dusze... -_-
W Polsce wg mnie tego nie zobaczymy( a szkoda, bo YGO jest du¿o ciekawsze od dzisiejszych Pokemonów.)Polsat pokazuje od d³u¿szego czasu, ¿e anime ma za przeproszeniem, w dupie. Miejmy tylko nadziejê, ¿e zrobi± wiêcej polskich napisów, bo jak na razie nie¼le to wychodzi.
DuelMonsters kapitalne, a co do GX siê nie wypowiem bo jeszcze nie ogl±da³em( mam zamiar w nied³ugiej przysz³o¶ci)

Sygnatura użytkownika

Go¶æ zrób dobry uczynek, kliknij w jajka lub pokemony ^^
Virtuadopt

By Evil Wolf

By QuerryPass

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 19:40   

Rycerz Czes³aw napisa³/a:
YGO na DXD? Nierealne

Musieliby mocno poci±æ, za co mieliby wiêkszy opieprz od fanów ni¿ przy Narzuto, o sta³o¶ci dubowej nie wspomnê, bo Gawek ( polski Yugi ) jest praktycznie niedostêpny, a dubbingi jego to jak siê okazuje cha³turka z czasów studenckich ( tych drugich, na kierunku kierownik produkcji w stolicy ) kiedy siê wszystkiego ³apa³.

Taka stacje nie pokarze za nic czego¶ gdzie zabieraj± dusze... -_-

wyu¶nie taka by³a podobno argumentacja Polsatu

Polsat pokazuje od d³u¿szego czasu, ¿e anime ma za przeproszeniem, w dupie.

Nie by³by/bedzie mia³ je¶li Disney takowe wypu¶ci :) czyli w grê wchodzi tylko film Spirited Away - W krainie bogów

No i jeszcze zapomnia³em wspomnieæ, ¿e strony i scena YGO w Polandii le¿y ( oprócz forum o karciance na ISA ). ostatnio ostatnia strona pad³a - yugioh.pl i mamy j± tylko na WA :( no i nie ma wszystkich odc. w necie które s± po PL dub

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 7 Kwiecieñ 10, 19:42, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 7 Kwiecieñ 10, 19:40   

PokeMan napisa³/a:

[youtube]jaki¶ link[/youtube]

£ii, cienizna xd.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gXQpzD5pwv0&feature=related[/youtube]
TO a¿ zachêca do ogl±dania, szczególnie kawa³ek 0:39 ^-^.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FIZahGImkkg&feature=related[/youtube]
Prawdziwa sztuka od 0:45 ^-^.
Orygina³ zawsze najlepszy :D .

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych