POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
20 Kwiecieñ 13, 07:02
VI generacja oficjalne og³oszona
Autor Wiadomo¶æ
Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 20:07   

Filmik ma datê 8.01.2012 ;) To tak offtopuj±c.
Nie jest ¼le. Stworki mog± byæ (niekoniecznie s± z³e, ale mog³y byæ ciutkê lepsze, najwa¿niejsze, ¿e ognisty wymiata), postaæ mêska mo¿e byæ, to, co przedstawiono na filmiku te¿. W zasadzie to mnie ju¿ zadowala.
Trochê mnie zastanawia tytu³ obu gier. Y i X. W zasadzie mo¿na zauwa¿yæ, ¿e oba Poki-legendy maj± w sobie co¶ z jednej z tych liter, a dok³adniej Y xD Zastanawia mnie ta zale¿no¶æ kszta³tu w stosunku do nazwy... chyba, ¿e po prostu Japoñcom zabrak³o rzeczy, które mo¿na upchn±æ w nazwie nowej gry.
Nyan, co do spekulacji nt. ³a¿enia person± po Europie - nie wydaje mi siê, ¿eby tak zrobili... raczej wydziel± czê¶æ naszego uroczego kontynentu i przemianuj± to na nowy region... strzelam, ¿e miasto z wie¿± a la Eiffel bêdzie jednym z bardziej dopracowanych. (nikt nie zabrania spekulacji na ten temat, wiêc fantazjujê).

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 11 Styczeñ 13, 15:51   

Drewko napisa³/a:
XYZ kojarzy mi siê z 3 wymiarami. Tymi literami s± opisane 3 wspó³rzêdne. Skoro jest XY ("Szeroko¶æ" i "d³ugo¶æ") to powinno by byæ te¿ Z ("G³êboko¶æ"/"Wysoko¶æ")

I w³a¶nie od tego pochodz± nazwy gier.

Drewko napisa³/a:
I nie pierdzielcie ¿e nie mamy czym za¶wieciæ w takiej grze. Wawel albo co¶ by³oby mi³e. Skoro d¿apañce zrobili grê o Chopinie to czemu by nie wstawiæ czego¶ o nas w pokemonach? :P

Jak najbardziej jest siê czym pochwaliæ, ale zainteresowanie tym Japoñców to ju¿ ca³kiem inna sprawa.

Inaka napisa³/a:
Filmik ma datê 8.01.2012 ;) To tak offtopuj±c.

Przyznajê: kopiowalem z Serebii jak lecia³o xD

Znamy ju¿ nazwy legend VI generacji. S± to:

Xerneas (Pokemon X) i Yveltal (Pokemon Y). Co o nich s±dzicie?

[ Dodano: 12 Styczeñ 13, 09:04 ]

Ostatnio zmieniony przez Conquest 12 Styczeñ 13, 09:05, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 12 Styczeñ 13, 20:36   

Od siebie dodam i¿ ze skanów które poda³ Conquest odczytano wagê i wzrost legend.

Xerneas (ゼルネアス) mierzy 3 metry wysoko¶ci, i wa¿y 215kg.

Yveltal (イベルタル) mierzy 5,8 metra i wa¿y 203kg.

Niby takie info które tak na prawdê nic nam nie mówi. Mogliby od razy typy podaæ. Bo jak na razie wydajê siê ¿e ptak bêdzie mia³ przewagê nad tym jeleniem.

Sygnatura użytkownika

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 12 Styczeñ 13, 20:49   

kowalt napisa³/a:
Od siebie dodam i¿ ze skanów które poda³ Conquest odczytano wagê i wzrost legend.

Xerneas (ゼルネアス) mierzy 3 metry wysoko¶ci, i wa¿y 215kg.

Yveltal (イベルタル) mierzy 5,8 metra i wa¿y 203kg.

Niby takie info które tak na prawdê nic nam nie mówi.

Niby te dane nic nie mówi±, ale czym¶ trzeba zape³niæ miejsca na dane w PokeDexie : P

kowalt napisa³/a:
Mogliby od razy typy podaæ. Bo jak na razie wydajê siê ¿e ptak bêdzie mia³ przewagê nad tym jeleniem.

Mi jeleñ podchodzi pod trawa/stal, a ptak pod mrok/lot, a jak Wy s±dzicie?

Ostatnio zmieniony przez Conquest 12 Styczeñ 13, 20:50, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Drewko 
Gapa, gubi PokeBalle
Drewniany Kolega

Do³±czy³: 09 Gru 2010
Sk±d: Tczew
Wys³any: 12 Styczeñ 13, 21:47   

Psychic/Grass
Psychic/Flying

Sygnatura użytkownika

Because Erika is the best :]

Gargul 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 10 Maj 2011
Kontakt:
Wys³any: 13 Styczeñ 13, 01:17   

Oczywi¶cie, ¿e:
Stell/Psychic (ewentualnie Grass)
Dark/Flying (ewentualnie Ghost)

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania dla Nenlotha, za wszystkie porady dotycz±ce poków i wgl :D xD

Pokemoniak 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 16 Sty 2013
Wys³any: 20 Styczeñ 13, 15:34   

Patrzcie :

Dziki pikaczu z³apany !

Bitwa pokow ;d

A na deser atak ! :D

Zapowiada sie ¶wietnie , ciekawe czy trzeba mieæ now± konsole .

A tu mo¿ecie lookaæ na inne sreny : Bulbapedia : Pokemon X i Pokemon Y

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Pokemoniak 20 Styczeñ 13, 15:36, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 20 Styczeñ 13, 16:08   

Wszystko wygl±da ¶wietnie. Tylko czekaæ :D

Pokemoniak napisa³/a:
ciekawe czy trzeba mieæ now± konsole .

Jak ju¿ pisa³em - Nintendo 3DS

lexsiso 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 03 Wrz 2012
Wys³any: 7 Luty 13, 09:58   

No jak na razie zapowiada siê bardzo ciekawie ^^ Grafika spoko, chocia¿ mnie osobi¶cie na kolana nie powala. Co do starterów- Lisek wymiata, ale obawiam siê, ¿e jego ewolucja nie bêdzie zbyt piêkna. Pewnie te¿ dostanie podtyp walcz±cy, chocia¿ to ju¿ siê lekko nudne robi. Mo¿e twórcy zerw± z tradycj±? Aby. Co do ¿aby- teraz wygl±da spoko ale na ostatnim stadium bêdzie to pewnie wielka koks ropucha xd A co do trawiastego to jest naprawdê fajny, mam nadziejê, ¿e on zachowa swoj± urodê :<

Co do legend- mi siê one nie podobaj±. Jeleñ jak dla mnie jest wyj±tkowo szkaradny, ¿e to potrafi podnie¶æ g³owê z takim poro¿em, które dodatkowo siê ¶wieci. Za to ptak jest mocno przekombinowany, rozumiem, ¿e legenda ni mo¿e by³ zwyk³ym prostym Pokemonem., no ale co to ma byæ? Chocia¿ pewnie wybiorê Pokemon X, lepszy jeleñ ni¿ lataj±ce monstrum.

A co z kolejnymi eevee-ewolucjami? Mam nadziejê, ¿e w tej genie pojawi± siê nowe stworki, doskona³y sposób na promowanie nowego sposobu ewolucji.
Je¶li tak to jestem ciekawa jakie to bêd± typy ;3

Sygnatura użytkownika

Kleszczu 
Pewnie nie zna PokeMana
I dobrze mi z tym

Do³±czy³: 30 Mar 2013
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 15:58   

A napiszê se tu. Za tydzieñ w kolejnym Smashu NARESZCIE co¶ powiedz± wiêcej o grach VI generacji. Tradycyjnie zapowiada siê arcyma³a liczba nowo¶ci (a kr±¿± legendy, mity i podania, ¿e mowa o trzech nijusach, nie dwóch, nie czterech, lecz trzech), jednak pewne jest info, ¿e pojawi siê nowy Pokemon z 6 generacji (kto to bêdzie?), a czemu jest to pewne? Bêdzie Junichi Masuda, bêdzie znak zapytania, to s± znaki tajemnicy.

Sygnatura użytkownika
NICO

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku