POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
20 Kwiecieñ 13, 07:02
VI generacja oficjalne og³oszona
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 14:34   VI generacja oficjalne og³oszona

Od kilku(nastu) dni, kiedy to za po¶rednictwem Twittera og³oszono, ¿e 08.01.2013 przedstawiona zostanie wiadomo¶æ dotycz±ca przysz³o¶ci Pokemonów, w sieci pojawi³y siê tony plotek, spekulacji i domys³ów. Niektórzy s±dzili, e bêd± to remake'i gier III generacji - Ruby i Sapphire. Inni twierdzili, ¿e zostanie og³oszona VI generacja. Jeszcze inni zastanawiali siê nad zmianami w anime.

Oficjalne info korporacji Pokemon: w VI generacjê wkroczymy w pa¼dzierniku!

Dzi¶ o 12:00 odby³ siê Pokemon Direct:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qUe45m9J_CM&feature=player_embedded[/youtube]

Od³oszono na nim takie innowacje jak:
  • Nintendo DS nie u¶wiadczy ju¿ nowych gier spod znaku Pokemon
  • Nowe gry pojawi± siê na ca³ym ¶wiecie w tym samym czasie
  • Mo¿emy obejrzeæ filmik ze ¶wiada gry, który w ca³o¶ci jest w 3D
  • Na koniec mamy sporo nowego materia³u do kontunuowania spekulacji: nowe gry zostan± nazwane Pokemon X i Pokemon Y, a starterami bêd± Chespin (trawiasty), Fennekin (ognisty) i Froakie (wodny).

Screeny:

Startery:

Loga nowych gier:

Legendy:

Zapraszam do konwersacji :)

Ostatnio zmieniony przez Conquest 8 Styczeñ 13, 15:26, w ca³o¶ci zmieniany 8 razy  

Drewko 
Gapa, gubi PokeBalle
Drewniany Kolega

Do³±czy³: 09 Gru 2010
Sk±d: Tczew
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 14:56   

Poki wygl±daj± ³adnie (Ale mam ju¿ do¶æ legendarnych jeleni, i w ogóle jeleni w pokach...)
Pe³ne 3D... meh, mogli zostaæ w 2D. Du¿o lepiej to wygl±da³o.

Sygnatura użytkownika

Because Erika is the best :]

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 14:58   

Doklej resztê starterów.

Ogólnie grafika wygl±da ³adnie. Ale tego mo¿na siê by³o spodziewaæ. Podejrzewam ¿e jeszcze ze dwie kolejne generacje handheldów i na Pokemony bêdzie mo¿na spokojnie popatrzeæ bez marudzenia.

Co do stworków. Teraz mi siê nie podobaj±.Trawiasty wygl±da tak sobie. ¯aba jest paskudna. Lis jako¶ siê broni. Ale podobne zdanie mia³em o V generacji. A teraz ju¿ na ni± nie marudzê. Wiêc potrzebuje czasu by jednak dojrzeæ Pokemona w tych Pokemonach :)

Co do legend. Zak³o¿yæ mo¿na ¿e bêd± to maskotki gier(no te z ok³adek).
To ptkaowate co¶ mi siê ma³o podoba. Ale znaj±c ¿ycie bêdzie silne. A to drugie kojarzy mi siê z ewolucj± jelenia z Unovy.

Nazwy mi siê nie podobaj±. Mo¿e jeszcze zostan± zmienione? Ale je¶li nie to mo¿na w ciemno stawiaæ ¿e je¶li bêdzie trzecia wersja to nazywaæ siê bêdzie z.

Sygnatura użytkownika

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 15:04   

kowalt napisa³/a:
Doklej resztê starterów.

To daj linka :D

£apcie filmiki:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2MYbmIxzer8&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4bIrWryFc7A&feature=player_embedded[/youtube]

Ostatnio zmieniony przez Conquest 8 Styczeñ 13, 15:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 8 Styczeñ 13, 15:10   

Wycinane na szybko:

Wydaje siê ¿e w systemie rozgrywki rewolucji nie bêdzie. Mnie ciekawi jak to bêdzie z ewolucjami starych Pokemonów. Tylko V gena? Czy te¿ poprzednie? A mo¿e w ogóle?

Sygnatura użytkownika

Drewko 
Gapa, gubi PokeBalle
Drewniany Kolega

Wys³any: 8 Styczeñ 13, 15:10   

Tak btw. Skoro s± pokemon X i pokemon Y (I maskotki robione pod te gry) to mo¿na siê spodziewaæ ¿e 3 legenda bêdzie Zetk± i pó¼niej dostaniemy pokemon Z.

Sygnatura użytkownika

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 15:28   

By³em przekonany, ¿e da³em wszystkie obrazki :drago: xD

Najlepiej bêdzie, je¶li ewolucje bêd± te¿ ze starszym genami :)

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 8 Styczeñ 13, 16:59   

Po obejrzeniu zapowiedzi jeszcze raz rzuci³a mi siê w oczy pewna wie¿a. Co¶ na kszta³t Wie¿a Eiffla.

I tu siê nasuwa moje pytanie: czy¿by mieliby¶my mo¿liwo¶æ zagraæ w Pokemonowej wersji Europy. Póki co wszystkie mapy z g³ównych gier dawa³o radê umiejscowiæ gdzie¶ na ¶wiecie. Pierwsze cztery w Japonii i Unovê w USA(NY bodaj¿e). Wiêc mo¿e nowy region przyniesie nam zabawê w Francji. Lub równie¿ w pozosta³ej czê¶ci Europy. Ciekawe co by wymy¶lili u nas.

Sygnatura użytkownika

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 17:12   

Drewko napisa³/a:
Poki wygl±daj± ³adnie (Ale mam ju¿ do¶æ legendarnych jeleni, i w ogóle jeleni w pokach...)

Wiesz, s± jelenie, ³osie, renifery, daniele i wiele wiêcej xD Mnie te¿ siê to nie podoba.

kowalt napisa³/a:
Trawiasty wygl±da tak sobie. ¯aba jest paskudna. Lis jako¶ siê broni. Ale podobne zdanie mia³em o V generacji. A teraz ju¿ na ni± nie marudzê. Wiêc potrzebuje czasu by jednak dojrzeæ Pokemona w tych Pokemonach :)

Tutaj w pe³ni siê zgadzam :)

kowalt napisa³/a:
Co do legend. Zak³o¿yæ mo¿na ¿e bêd± to maskotki gier(no te z ok³adek).
To ptkaowate co¶ mi siê ma³o podoba. Ale znaj±c ¿ycie bêdzie silne.

Na moje oko to dopiero wstêpny kszta³t. Bêdzie dobrze : P

kowalt napisa³/a:
A to drugie kojarzy mi siê z ewolucj± jelenia z Unovy.

Mnie te¿, ale skoo ma to byæ legenda to raczej nie.

kowalt napisa³/a:
Nazwy mi siê nie podobaj±. Mo¿e jeszcze zostan± zmienione? Ale je¶li nie to mo¿na w ciemno stawiaæ ¿e je¶li bêdzie trzecia wersja to nazywaæ siê bêdzie z.

YXZ - kojarzy mi siê z koñcem, wiêc wolê nie widzieæ Zetki

kowalt napisa³/a:
Po obejrzeniu zapowiedzi jeszcze raz rzuci³a mi siê w oczy pewna wie¿a. Co¶ na kszta³t Wie¿a Eiffla.

I tu siê nasuwa moje pytanie: czy¿by mieliby¶my mo¿liwo¶æ zagraæ w Pokemonowej wersji Europy. Póki co wszystkie mapy z g³ównych gier dawa³o radê umiejscowiæ gdzie¶ na ¶wiecie. Pierwsze cztery w Japonii i Unovê w USA(NY bodaj¿e). Wiêc mo¿e nowy region przyniesie nam zabawê w Francji. Lub równie¿ w pozosta³ej czê¶ci Europy. Ciekawe co by wymy¶lili u nas.

Polskie drogi :D Ale o polsce pewnie nie pomy¶l± -_-

Ostatnio zmieniony przez Conquest 8 Styczeñ 13, 17:13, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Drewko 
Gapa, gubi PokeBalle
Drewniany Kolega

Wys³any: 8 Styczeñ 13, 19:22   

XYZ kojarzy mi siê z 3 wymiarami. Tymi literami s± opisane 3 wspó³rzêdne. Skoro jest XY ("Szeroko¶æ" i "d³ugo¶æ") to powinno by byæ te¿ Z ("G³êboko¶æ"/"Wysoko¶æ")

I nie pierdzielcie ¿e nie mamy czym za¶wieciæ w takiej grze. Wawel albo co¶ by³oby mi³e. Skoro d¿apañce zrobili grê o Chopinie to czemu by nie wstawiæ czego¶ o nas w pokemonach? :P

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Drewko 8 Styczeñ 13, 19:25, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: