POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Problemy z Pokemon Black2/White2 w no$gba
Autor Wiadomo¶æ
Mkbewe
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 06 Lis 2012
  Wys³any: 6 Listopad 12, 14:26   Problemy z Pokemon Black2/White2 w no$gba

Witam wszystkich
jestem tu nowy i liczê na Wasz± pomoc.
Mój problem polega na tzw black sceenach. W japoñskiej wersji patchowanej co pewien czas zawiesza³ siê albo by³ czarny ekran, poszukalem nieco i trzeba by³o wkleiæ plik o nazwie FIRMWARE i jest prawie OK bo jak robiê zmiany u Poków czy jak gram to nie ma ju¿ czarnego ekranu ale niestety w drugim mie¶cie jak ju¿ sie pokona³o trenera to trzeba i¶æ na pó³noc i tam jest taki go¶ciu co zaprowadza do kina. I tu w³a¶nie jak ogl±dam film to robi siê czarny ekran. Natomiast w amerykañskiej wersji zaraz po naci¶niêciu NEW GAME robi sie czarny ekran. Czy mo¿na to naprawiæ w inny sposób ni¿ FIRMWARE? Z góry dziêki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez Mkbewe 6 Listopad 12, 14:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 6 Listopad 12, 15:07   

Wpierw polecam zmieniæ emulator.
Znajdziesz go tu:
http://pokecollect.net.pl/viewtopic.php?t=4881

Je¿eli wci±¿ bêd± problemy to dobrze by by³o zmieniæ ROMA na spatchowanego. Jak znajdê jakie¶ dzia³aj±ce linki to Ci podam.

Sygnatura użytkownika

Mkbewe
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 6 Listopad 12, 15:15   

Nie przepadam za desmume albo mi nie odpala albo odpala na 50% podczas gdy w no$gba mogê spokojnie do 150%

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 6 Listopad 12, 15:33   

Zak³adam ¿e te procenty to prêdko¶æ emulacji.
Tylko ¿e istnieje jeden ma³y problem z No$gba. Nie by³ aktualizowany ju¿ od dawna. Za to Deesume potrzebuje ca³kiem mocnego sprzêtu.

Z tego co siê doczyta³em na No$gba nie dzia³a. Za to z tego co wiem dzia³a na jakim¶ wynalazku który zwie siê No$zoomer. ALe nie wiam na jakiej zasadzie. Nigdy siê tym nie bawi³em. Wystarcza mi Deesuem i konsola.

Sygnatura użytkownika

Mkbewe
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 6 Listopad 12, 15:45   

Ale to prawie to samo. Zobaczê jeszcze raz z Pokemon White 2
A wiesz mo¿e czy gdzie¶ na tej stronie jest amerykañska wersja Pokemon Black lub White 2?

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 6 Listopad 12, 15:52   

Tu na razie nie ma.

Ale podam Ci linki z innego polskiego forum o którym wspominaæ mi nie wypada.

Black 2

White 2

Obydwie wersje s± spatchowane. Wiêc na odpowiednim No$zoomerze powinno ¶migaæ. Nieco wolniej ale powinno.
Ostatnio zmieniony przez kowalt 6 Listopad 12, 18:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Mkbewe
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 6 Listopad 12, 18:23   

Co¶ mi poszlo nie tak. W zoomerze jest tak samo jak w no$gba a w desmume nie widaæ obrazu :/

Pokemoniak 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 16 Sty 2013
Wys³any: 3 Luty 13, 13:05   

Wywal ten [ powiem brzydko] syf ze swojego komputera . Pobierz Desume 0.99 - Desume 0.99

Nie zmieniaj ustawieñ , pobierz gre z linka który poda³ kowalt .

Mkbewe napisa³/a:
Co¶ mi poszlo nie tak. W zoomerze jest tak samo jak w no$gba a w desmume nie widaæ obrazu :/

I nie mów ¿e jest czarny ekran na desumie 0.99 , bo najwidoczniej nawet go nie raczy³e¶ pobraæ .. W za³±czniku masz screna z mojej gry , nie mam czarnego ekranu .. Je¶li chcesz moge na YT wstawiæ filmik , jak uruchamiam gre przez Desume , daje now± gre i gram . . . Zrób to , a potem opisz Rezultaty , a jak nadal masz swoje zdanie , to poczekaj a¿ stworz± kod na czarny ekran dla tego " ¶miecia " [ No&Gba].

Pokemon Black 2 (U)_26_7702.png
Plik ¶ci±gniêto 7847 raz(y) 23,43 KB

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych