Przy czym mo¿na to ró¿nie liczyæ. Paradoksem ¶wiatowym jest, ¿e wszyscy uznaj± IL (które samo w sobie jest nieoficjaln± nazw± któr± wszyscy bezmy¶lnie powtarzaj±) za pierwsz±, tymczasem oficjalna strona podaje, ¿e "first season" to pierwsze 52 odcinki. Ale oczywi¶cie wiêkszo¶æ ludzi woli liczyæ po czo³ówkach, przez co potem powstaj± nieporozumienia, takie jak te, kiedy wiêkszo¶æ ludzi by³a z³a, ¿e na Polsacie w pewnym momencie przerwano Wyspy Pomarañczowe które trwaj± podczas drugiej po³owy drugiego sezonu oraz przez 11 odcinków trzeciego sezonu.
To i tak ma³e piwo, wobec tego, ¿e niewydane odcinki (tak jak by³o z tymi o Plasmie) s± niepotrzebnie wliczane do listy odcinków, przez co powstaj± b³êdne wyobra¿enia o banowaniu odcinków.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
W Japonii pierwsza seria to wszyskie odcinki w których Ash podró¿uje po Kanto i Johto. Krótko mówi±c japoñska seria koñczy siê praktycznie z opuszczeniem kolejnej partnerki.
A co do tego co napisa³ PokeMan.
Mnie zawsze wmawiano ¿e nasza pierwsza seria zawiera 82 odcinki(³±cznie z odcinkiem o Porygonie i o Dratinim). Czyli do koñca walki z Ritchiem.
Jeszcze sobie przypomnia³em, to napiszê kilka rzeczy:
- Pierwsze 2 sezony u nas zdubbowano za jednym zamachem tzn. zdubbowano w jednym ci±gu 104 odcinki, a trwa³o to do ok. stycznia 2001 r.
- Polsat puszcza³ te 2 sezony razem, przez co potem w niektórych programach TV, premiera 3. sezonu (11 odcinków Ligii Pomarañczowej oraz ca³e Johto Journeys) by³a nazwana "Pokemon 2", za¶ premiera s4 by³a oznaczana jako "Pokemon 3". Jednak¿e w materia³ach Polsatu by³a prawid³owa numeracja.
- Pierwsze 52 odcinki mo¿na rozumieæ jako s1, gdy¿ od 53 odc. zmienia siê ty³ówka, na krótsz±
- Podobnie jest z pomarañczowymi wyspami, tylko w tym przypadku, odcinki nale¿±ce do s2 (83-104) maj± czo³ówkê pe³n±, minutow±, za¶ w odc. 105-116 (nale¿±ce do s3) jest ta sama, ale skrócona do 18 sekund
- Text polskiej ty³ówki jest taki sam w s2 i s3.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.