POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
14 Lipiec 12, 15:39
Poke Land!
Autor Wiadomo¶æ
Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Do³±czy³: 25 Lis 2008
Sk±d: Lublin
Kontakt:
Wys³any: 15 Marzec 09, 20:03   

No to tak, wiele przyby³o nowo¶ci do strony... Mianowicie otwarcie forum i Toplisty.

Forum - http://forum.pokeland.pl/ - zmodyfikowa³em theme aby wygl±da³ jak najbardziej podobnie do strony. Co prawda w PHP i grafikiem ¶wietnym nie jestem, ale my¶lê, ¿e jak na moje umiejêtno¶ci dobrze mi wysz³o. Skrypt: phpbb2 by Przemo.

Toplista - http://top.pokeland.pl.pl/ - oparty na Aardvarks PHP TopSites, chyba jedynego darmowego skryptu Toplist do umieszczania na w³asnym serwerze. Theme tak jak wcze¶niej - wygl±daæ ma jak najbardziej podobnie do strony, tu wysz³o mi chyba jeszcze lepiej.

Otwarcie Downloadu - co prawda jest te¿ taka mo¿liwo¶æ na forum, ale jako¶ na stronie bardziej przypad³o mi to do gustu. Na razie ma³o rzeczy, choæ mam wszystkie linki. Za Upload dziêkujê DominLOLowi, który zezwoli³ na u¿ycie owych linków.

Zmiana theme'u na samej stronie - tak, to co powiedzia³ Raik przemy¶la³em i wybra³em ten. Teraz muszê zrobiæ inne logo, bo nie lubiê obrazków z Arkeisa -.-

PokeDex w trakcie roboty - hmm, plusem bêdzie to, i¿ CHYBA jako jedyni w Polsce bêdziemy mieæ Cry!

Liczna redakcja - oczywi¶cie jak na tak± stronkê. Du¿o pracuj±, to trzeba przyznaæ.

Teraz prosi³bym Was o wytyczenie jak najwiêkszej ilo¶ci b³êdów na stronie, poniewa¿ bardzo chcê aby by³a dopracowana. No i tym, pisz±cym z³e opinie bezpodstawnie dziêkujê, a tym, którzy robi± to wytyczaj±c b³êdy serdecznie dziêkujê.

*Wiem, na tych wszystkich stronach kolory s± takie jaskrawe, ale to ³adnie siê komponuje ;)

MojeGBA 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 28 Lut 2009
Sk±d: Crystal River City
Kontakt:
Wys³any: 16 Marzec 09, 00:19   

Pozwoli³em sobie przejrzeæ z grubsza twoj± stronê i mogê ci powiedzieæ co mniej wiêcej osobniki mojego pokroju widz± na pierwszy rzut oka.

Layout.
Budowa Strony jest bardzo prosta, co jest zaliczane na plus. Bardzo ³atwo nawigowaæ po stronie, wiêc obs³uga jest niemal intuicyjna.

Design.
Tutaj bêdê nieobiektywny, gdy¿ niebieski jest jednym z moich ulubionych kolorów. Wygl±d strony naprawdê bardzo mi siê podoba, a logo wcale nie jest z³e. Je¿eli robi³e¶ je samodzielnie, a "nie masz zdolno¶ci graficznych", to szczerze gratuluje... bo u mnie grafika jest moj± piêt± (jak± chyba wiesz). Sam wygl±d strony jest bardzo czytelny i mi³y dla oka.

Szybko¶æ dzia³ania.
Tu jest s³aby punkt. W³asna domena to na pewno plus, ale równie wa¿ny jest tak¿e szybki hosting, a w chwili gdy sprawdza³em (jest pó¼no, wiêc ruch powinien byæ ma³y) twoja strona ³adowa³a siê za wolno (oko³o 30-35 sekund na ³±czu 10Mbit).

Forum.
W praktyce Forum ma prawie zawsze zupe³nie inny wygl±d ni¿eli Strona. Dla tego na plus nale¿y zaliczyæ ¿e robisz cokolwiek aby by³y one do siebie podobne pod wzglêdem wygl±du. A jednak muszê siê przyczepiæ. Strona ma raczej ciemny design, wiêc je¿eli chcesz aby forum by³o do niej podobne, to wykorzystanie obecnego motywu mo¿e byæ k³opotliwe. Forum bije po oczach swoj± jasno¶ci±, wiêc osoba która przechodzi z serwisu g³ównego na forum mo¿e dostaæ oczopl±su.

Zawarto¶æ.
Tu niestety siê nie wypowiem. Narazie oceni³em twoj± stronê "na pierwszy rzut oka". Jutro przejrze j± nieco dok³adniej i zedytuje tre¶æ swojego posta.

Ogó³em.
Strona zapowiada siê bardzo ciekawie... Mo¿e byæ jedn± z lepszych i bardziej profesjonalnych o tej tematyce. Oby tak dalej.

Pozdrawiam, MojeGBA

Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Kontakt:
Wys³any: 16 Marzec 09, 17:33   

No, wielkie dziêki za ocenê ;D

Logo nie jest mojej roboty, robi³ je Latios210. Co do niego zastrze¿eñ nie mam, ale jak patrzê na Pokemony z Arkeisa to mi siê ¿ygaæ chce i tyle...

Dziwne, mi strona w³±cza siê od razu, obrazki te¿... Ale mówisz o tym, ¿e ca³a strona siê powoli w³±cza czy same obrazki? Je¿eli to drugie to mo¿e byæ nawet normalne, bo wiêkszo¶æ jest w .png.

Jasny kolor forum: na forum zrobi³em ankietê, który theme podoba siê najbardziej. Mamy do dyspozycji dwa Pokemonowe + SubSilver. Ten drugi jest ciemny, choæ wiêcej g³osów dosta³ jasny. I tego raczej zmieniaæ nie chcia³bym. A jak kto¶ ma epilepsje to niech odpoczywa od kompa raz na 10 minut ;D

A dalsz± ocenê napisz proszê w kolejnym po¶cie, bêdzie lepiej ;)

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 16 Marzec 09, 20:31   

Jak wesz³em .. TFU wszed³em to mi siê zawiesi³o chodzi o Fan Center :/
Popraw.Logo nooo przejdzie troszku nie pasuje do Theme'a ale ujdzie :D

Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Kontakt:
Wys³any: 16 Marzec 09, 20:49   

No wiesz, mi siê nic nie wiesza³o, wiêc to mo¿e jednorazowy przypadek.

Mia³em opinie, ¿e logo jest bardzo dobre i pasuje, chocia¿by kolorystycznie, dziwne.

Sygnatura użytkownika

MojeGBA 
Gapa, gubi PokeBalle

Kontakt:
Wys³any: 16 Marzec 09, 23:10   

No to pora jeszcze raz oceniæ. Na twoj± pro¶bê bêdê krytyczny.

I. Serwis

Strona g³ówna sprawia wra¿enie profesjonalnego serwisu, wszelkie informacje s± bardzo czytelne, za¶ kolory dobrze dobrane.Logo jest dobrze dopasowane pod kolorystyke i jest dobrej jako¶ci.

Gorzej niestety z poddzia³ami. Download jest praktycznie zerowy. Podobnie jest niestety z Pokedexem.
Zdecydowanie lepiej jest natomiast je¿eli chodzi o oferte wymiany. Twoja oferta mo¿e wypromowaæ serwisy nowe, ale z szans± na zdobycie du¿ej popularno¶ci b±d¼ z ciekaw± tre¶ci±.

Formularz kontaktowy dzia³a prawid³owo, wiêc nie powinno byæ problemów gdy jaki¶ u¿ytkownik zechce siê z tob± skontaktowaæ.

Spis osób w redakcji jest ma³o czytelny. Standardowe tabele s± niestety ma³o czytelne, ma³o estetyczne i nie wygl±daj± zbyt profesjonalnie.

Bior±c pod uwagê to co napisa³e¶... ta strona ma du¿± szansê na bycie jedn± z najbardziej profesjonalnych, a jednak Dzia³ Pomoce jest zbyt ma³o rozbudowany a ponadto znajduj± siê tam b³êdy.

Lepiej jest je¿eli chodzi o Fan Arena. Tapety s± ciekawe, nie jest ich jednak zbyt wiele, a nadto tylko w rozdzielczo¶ci 1024x768. PokeRadio jest ciekawe, ale nie obs³uguje Polskich znaków, wiêc powiniene¶ usun±æ je z tytu³ów piosenek... np. Bede Mistrzem zamiast Bêdê Mistrzem.

Translate - Bardzo dobrze ¿e dbasz o osoby, które nie znaj± jêzyka Polskiego, ale t³umacz Google bardzo czêsto w przypadku takich stron jak twoja pope³nia za du¿o i zbyt ra¿±ce b³êdy.

Shoutbox - Tego oceniæ nie mogê. Reklama - Reklama nie jest nachalna wiêc mo¿e byæ, natomiast zastanowi³bym siê nad animowanymi buttonami.

Ogó³em
Strona ma perspektywe na przysz³o¶æ, ale musisz zastanowiæ siê czy chcesz j± reklamowaæ gdy nie jest skoñczona. To mo¿e odstraszyæ u¿ytkowników.

II. Forum.
Logo podobnie jak w g³ównym serwisie, jest ³adne. Kolorystyka idealnie dopasowana do wygl±du strony.

Regulamin - profesjonalnie napisany, ³atwy do zrozumienia.
W praktyce ciê¿ko mi oceniaæ co¶ co nie jest skoñczone. A mo¿e raczej co ma tak ma³o postów. Ale na pewno jest na dobrej drodze.
Motyw.
Do dyspozycji masz dwa ciekawe motywy - g³ówny (xandblue) i FreeTableBlack2. SubSilvera powinne¶ ca³kowicie wywaliæ bo nie pasuje do twojego serwisu.

Jest jeszcze jeden szkopu³ - tzw. Broken Links (np BRAK [wkrótce]).

Na forum s± b³êdy kolorystyczne, tj. tekst jest zbyt jasny / ciemny w stosunku do t³a (w g³ównym motywie nie jest to widoczne, ale w tym ciemnym niestety tak).

Koñcz±c pragnê ¿yczyæ powodzenia w dalszym prowadzeniu serwisu. Liczê na to ¿e bêdzie to jeden z lepszych serwisów o tej tematyce w ca³ym globalnym ¶wiecie.

Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Kontakt:
Wys³any: 16 Marzec 09, 23:24   

I. Serwis
PokeDex tak, jest kiepski, chwilowo zosta³ zawieszony, lecz do Downloadu mamy wszystkie linki, które jeszcze nie zosta³y dodane (dziêki DominLOL).

Translate - a nasz jaki¶ lepszy? Ja raczej nie, wiêc i tak my¶lê, ¿e to dobre rozwi±zanie.
Animowany button? A jaki my niby mamy :D

B³êdy - niee. To co poda³e¶ mi na GG to nie b³±d, lecz ¼le zrozumia³e¶.

Resztê b³êdów postaram siê ponaprawiaæ w czasie jak najbli¿szym. OGROMNE dziêki za czas na wytyczenie b³êdów.

Sygnatura użytkownika

MojeGBA 
Gapa, gubi PokeBalle

Kontakt:
Wys³any: 17 Marzec 09, 19:56   

Sam wybra³e¶ ostr± recenzjê.
Je¿eli chodzi o Pomoce.
Fire Red/Leaf Green - Twoim zamierzeniem by³o pokazanie pierwszych form poszczególnych Pokemonów (napisa³e¶ tak na GG).

Electabuzz jest pierwszym stadium. Elekid jako Pokemon Dziecko jest stadium zerowym. To tyczy siê dzieci Pokemon takich jak Pichu, Cleffa, IgglyBuff, Magby, czy wspomniany ju¿ Elekid. Oczywi¶cie, do ciebie nale¿y decyzja jak to bêdzie przedstawiane, ale w wersji OSTREJ uzna³em to jako b³±d.

Dodatkowo, w pomocach nie powinno byæ pytañ do u¿ytkowników b±d¼ niejasnych podpowiedzi.

Cytat:

Je¿eli go spotkasz, przedmiot który masz 6 w plecaku wielokrotnie siê sklonuje, najlepiej zrobiæ to z np. Nuget'em, Masterball'em. Aby powiêkszyæ szanse na jego spotkanie nale¿y porozmawiaæ z dziadkiem który pokazuje jak z³apaæ pokemony, na jego pytanie odpowiedzieæ Yes lub No, popróbujcie. Nie radzê go ³apaæ gdy¿ wywo³uje on wiele b³êdów, np problemy z grafik±, ale spotkanie go jest niegro¼ne. Je¿eli go jednak z³apiesz, bêdzie mia³ ataki Water Gun i Sky Attack. Mo¿na daæ mu Rare Candy, najprawdopodobniej ewoluuje w Kangaskhana!

Nale¿y odpowiedzieæ no i polecieæ u¿ywaj±c Fly na Cinnabar Island. Nastêpnie i¶æ w prawo i wskoczyæ do wody oraz p³ywaæ po brzegu. W pisaniu artyku³ów jestem do¶æ dobry ( o ile znam temat), wiêc je¿eli chcesz mogê przebudowaæ ten artykul od nowa.

Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Kontakt:
Wys³any: 17 Marzec 09, 22:53   

Zawsze jak kto¶ wy¶le jaki¶ artyku³, staram siê jak najbardziej poprawiæ (z polskiego jestem dobry i to nie mój art), ale czasami zapominam. Szczególnie, ¿e to by³ pierwszy art Mynara, ale je¿eli chcesz, to ¿aden problem, mo¿esz ;D

Sygnatura użytkownika

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 7 Lipiec 09, 16:04   

Powiem tak - strona istnieje i jest dobra, tylko brakuje jakiego¶ konia Poci±gowego, czego¶ co by chwyci³o, ale jak ju¿ wspomnia³em, nie jest ¼le, jest tak na 3 +.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: