POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
30 Maj 12, 06:42
Trudny pocz±tek drog± do sukcesu?
Autor Wiadomo¶æ
Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 18 Luty 12, 13:23   

Farfetch'd zauwa¿ywszy, co robisz odskoczy³ od ataku, po czym przyst±pi³ do pe³nej ofensywy. Ruszy³ na twojego pokemona z pe³n± swoj± szybko¶ci± jak na kaczkê przysta³o. Zauwa¿y³a¶, ¿e jego skrzyd³o pokry³o siê fioletowym czym¶, po czym twój przeciwnik uderzy³ tym w twojego ma³ego wilczka ca³± si³±, ale mimo gro¼nego wygl±du, nic z³ego jak zatrucie siê nie sta³o.
-Co to by³o? - Zapyta³ Xander, po czym wyci±gn±³ pokedex i zeskanowa³ Farfetch'da by uzyskaæ informacje o tym ataku.
-Poison Jab - atak typu truj±cego. Oponent d¼ga przeciwnika czym¶ ostrym, co mo¿e te¿ zatruæ przeciwnika. - Powiedzia³ pokedex. W tym samym czasie twój Vulpix ruszy³ do ataku, i szybkim ruchem zacz±³ ciskaæ w przeciwnika Ember jak i Tail Whip by obni¿yæ jego obronê. Dzika kaczka tylko siê u¶mia³a i zaczê³a go dziobaæ, na co twój pokemon odpowiedzia³ drapi±c go ³ap±. Jak widaæ na zamieszczonym obrazku, walka bêdzie interesuj±ca.

Vulpix - 85%
Farfetch'd - 75%
==============================
Sorki za brak odpisu, ma³y brak weny mia³em.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Do³±czy³a: 12 Gru 2011
Wys³any: 20 Luty 12, 10:20   

Byakurai napisa³/a:
twojego ma³ego wilczka

1. Wilczka?!? xD
2. Spoko, spoko. A ju¿ mia³am siê przenosiæ :P
- Kyuung, nie atakuj, tylko czekaj, a¿ do ciebie podejdzie. Raczej nie rzuci kijkiem, ale je¶li to zrobi, ty uskocz i ten kijek z³ap, a potem uciekaj. Je¶li nie rzuci to czekaj a¿ podejdzie. Gdy to zrobi uniknij ataku i u¿yj Ember prosto w pokemona - spojrza³am na Vulpixa, ¿eby mieæ pewno¶æ, ¿ewszystko zrozumia³. W koñcu to by³a jego pierwsza walka...

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 25 Luty 12, 23:54   

Farfetch'd postanowi³ zrobiæ ci na z³o¶æ i rzuci³ swoim porem nie w twojego pokemona, a prosto w twoj± g³owê. Kij uderzy³ siê, po czym wróci³ do niego jak ¿ó³ty bumerang. Twój Vulpix nie by³ z tego zachwycony i rzuci³ siê na niego z pe³nym przy¶pieszeniem, przez co uderzy³ go ca³a moc± z g³ówki. Nastêpnie przeskoczy³ nad nim i u¿y³ Ember, przez co go poparzy³.
-¦wietnie ci idzie Koori, tak trzymaæ. - Dopingowa³ ciê Xander. Po jego zachowaniu mo¿na by³o zaobserwowaæ, ¿e albo chce i¶æ jak najszybciej dalej, albo zaczyna ciê lubiæ, ale wracaj±c do walki. Br±zowa kaczka zwinnymi ruchami unika³a ataków twojego ma³ego lisa, jaki i te¿ bardzo piêknie i z gracj± atakowa³a go coraz to nowymi kombinacjami. Niestety dla niej Vulpix siê nie poddawa³ i unika³ wiêkszo¶æ ataków bardzo szybko i profesjonalnie. Widaæ by³o, ¿e jest z niej dobry zawodnik. Szybko i zwinnie zaczê³a u¿yæ swojego najpotê¿niejszego ataku jak na ten moment, a Ember w jej wykonaniu wygl±da³ wrêcz piêknie. Jej oponent nie mia³
¿adnych szans

Vulpix - 50%
Farfetch'd - 30%

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 27 Luty 12, 11:46   

-¦wietnie, Kyuung! - krzyknê³am, czuj±c, jak ro¶nie mi guz na g³owie. Bêdzie pewnie wysoko¶ci Mount Everestu. Skrzywi³am siê. Gdy us³ysza³am s³owa Xandera, zrobi³o mi siê cieplej na sercu. No nic, my¶lê.
- Dobrze, a teraz wykoñcz kaczkê! Gdy bêdzie próbowa³a ciê zaatakowaæ podskocz i u¿yj Ember z góry, a potem szybko podbiegnij i jeszczwe raz u¿yj Ember!
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Afil ~ Upominam o przestrzeganie pisania w czasie tera¼niejszym... albo przysz³ym.
Ostatnio zmieniony przez Afil 27 Luty 12, 15:41, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 12 Marzec 12, 16:09   

Mog³aby¶ pisaæ trochê .... no wiesz "I need moooooore" no i to co napisa³ Afil to te¿.
====================================================================================
Farfetch'd popatrza³ na ciebie, po czym stan±³ w jednym miejscu u przyj±³ ponownie postawê defensywn±. Twój Vulpix natomiast ruszy³ na niego z pe³n± szybko¶ci±. Poruszy³ szybko ³apkami, po czym zaatakowa³ go z g³owy, ³±cz±c to ze skokiem i Ember. Farfetch'd by³ ju¿ zmêczony, teraz tylko twój ruch.
-To, co Koori, ³apiesz go? Nie no, chyba ju¿ nie masz wyboru. Zrani³a¶ go i raczej ju¿ nale¿y do ciebie. - Powiedzia³ Xander. Trochê mia³ racjê, co do tej zranionej kaczki. Twój pokemon stan±³ obok twojej nogi i zacz±³ siê ³asiæ. Czeka³ na twój kolejny ruch.
-BTW: Gdzie teraz idziemy? - Dopyta³ siê ciebie twój towarzysz.
=============
Sory za taki odpis, ale mam próbne egzaminy (dzisiaj, jutro i ¶roda) i jestem trochê zmêczony.

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 14 Marzec 12, 15:33   

Ojej, wspó³czujê. Spoko, po prostu nie mia³am weny ;)
Teraz wybacz za taki krótki odpis, ale niestety poprawka z matmy z pó³rocza siê k³ania, w sobotê piszê, wiêc siê uczê...
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Wyci±gam z kieszeni pokeballa, po czym rzucam nim w kaczkê.
"S³odka jest. Lub s³odki", my¶lê. Spogl±dam raz na pokeball, raz na ³asz±cego siê pokemona
- Dobrze siê spisa³a¶, Kyuung, brawo - u¶miecham siê do Vulpixa, g³aszcz±c go po ³ebku.
- Hmm - patrzê na Xandera. Ach, te jego w³osy! - My¶lê, ¿e mogliby¶my ruszyæ do jakiego¶ miasta. Które miasto jest najbli¿ej? - pytam, patrz±c nadal na chybocz±cy siê pokeball. Mam nadziejê, ¿e Farfetch'd bêdzie mój. Lub moja. To zale¿y od p³ci.
Ostatnio zmieniony przez Koori 14 Marzec 12, 15:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 20 Marzec 12, 19:47   

-Najbli¿sze miasto? No to raczej Viridian City. Znajduje siê tam sala trenerów pokemon, wiêc bêdziesz siê tam sprawdziæ i powalczyæ o odznakê. - Powiedzia³ Xander. W tym samym czasie, kiedy to mówi³, pokeball, który rzuci³a¶ w stronê Farfetch'da przesta³ siê ruszaæ, a dzika kaczka by³a ju¿ twoja.
-Gratuluje, z³apa³a¶ swojego pierwszego pokemona, mo¿e i ja te¿ co¶ znajdê dla siebie. - Doda³, po czym zacz±³ siê rozgl±daæ za jakimi¶ ciekawymi stworkami. Niestety dla niego i szczê¶liwie dla ciebie, niczego nie znalaz³, wiêc mogli¶cie wyruszaæ. Twój Vulpix pochodzi³ jeszcze przy twojej nodze, tul±c siê do niej, po czym usiad³ przed tob± i rado¶nie pomacha³ swoimi ogonami. By³ bardzo szczê¶liwy z wygranej walki. Widaæ po nim by³o szczê¶cie, które potrafi³ bardzo s³odko z siebie wyrzuciæ by zobaczyli je wszyscy wko³o. Bi³a od niego ciep³a barwa.
-Tak krótko go masz, a on ju¿ tak siê do ciebie przywi±za³. Widaæ, ¿e bêdzie lojalnym i pos³usznym towarzyszem twojej podró¿y i zapewne wygrasz z nim du¿o walk o odznakê jak i te¿ pokazowych. - Doda³ twój towarzysz.

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 22 Marzec 12, 16:39   

U¶miecham siê, s³ysz±c tak mi³e s³owa z tak piêknych ust
- Hm... Pierwsza sala to nie byle co - mówiê, siêgaj±c po pokeball. Wypuszczam z niego kaczkê i znów skanujê j± pokedexem.
- Mam nadziejê, ¿e go nie zawiodê jako trenerka - dodajê, patrz±c na Kyuung ze szczê¶ciem w oczach
- Cze¶æ Farfetch'd. Mi³o mi, ¿e bêdziemy razem podró¿owaæ - zwracam siê do Kyuung - Pewnie chcia³aby¶ odpocz±æ, prawda? - wyci±gam jej pokeball, czekaj±c na reakcjê pokemona. Na poczekaniu wymy¶lam imiê dla kaczusi

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 31 Marzec 12, 12:17   

-Farfetch'd - Krzyknê³a kaczuszka, po czym z piêknym podskokiem uderzy³a ciê w g³owê swoim porem.
-Farfetch'd#83 - pokemon dzika kaczka. Typ: normalny, lataj±cy, abillity - Inner Focus (Pokemon jest niepodatny na potkniêcie) wzrost - 0,8m, waga - 15kg, lvl 6 - Nie potrafi prze¿yæ bez swojego pora, dlatego te¿ broni siê nim podczas ataków na jego ¿ycie. Ataki: 1.Poison Jab 2.Peck 3.Leer 4.Sand-attack - Wydusi³ z siebie mechanicznym g³osem pokedex. Kiedy twoja urz±dzenie skanowa³o twój nowy nabytek, ten przyj±³ pozê modela. Mo¿e chcia³ ci siê przypodobaæ? No có¿, Xander ju¿ zacz±³ i¶æ w kierunku, Viridian City, musia³a¶ siê po¶pieszyæ.

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 4 Kwiecieñ 12, 06:17   

- Super. Kolejny guz. Farfetch'd, wracaj - celujê pokeballem w kaczkê, masuj±c obola³± g³owê
- Xander, poczekaj! - wo³am
- Chod¼, Kyuung, ty te¿ odpocznij - wyci±gam pokeball Vulpixa i równie¿ j± doñ chowam. Zaczynam biec za Xanderem
- Jakie pokemony ma trener sali w Viridian? - pytam Xandera, kiedy go ju¿ doganiam - Mam tylko nadziejê, ¿e nie kamienne. Nie znoszê kamiennych pokemonów. Brr...

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: