POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
30 Maj 12, 06:42
Trudny pocz±tek drog± do sukcesu?
Autor Wiadomo¶æ
Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 5 Luty 12, 14:43   Trudny pocz±tek drog± do sukcesu?

Obudzi³a¶ siê. Przez okno zas³oniête br±zowymi zas³onami przebija³y siê leniwie ¿ó³te promienie s³oñca, które w³a¶nie wschodzi³o nad Pallet Town. Zegarek na szafce stoj±cej obok ³ó¿ka wybija³ godzinê dziewi±t±. Rozci±gnê³a¶ siê i wsta³a¶, a twoje oczy ujrza³y piêkny b³êkitny pokój, z br±zowym puchatym dywanem na ¶rodku. Z telewizorem i komputerem na biurku, które, pomimo, ¿e nikt tu w tym pokoju teraz nie mieszka, by³a czyste i nie by³o widaæ na nim ¿adnego u¿ytku. Wysz³a¶ za drzwi i us³ysza³a¶ g³os Xandera.
-Koori, zrobi³em ¶niadanie. Zejdziesz na dó³? – Zapyta³. Na te s³owa szybko zesz³a¶ na parter po krêconych schodach. Usiad³a¶ przy stole, a przed tob± le¿a³ trzy talerze, na jednym le¿a³ ca³y stos nale¶ników, a obok znajdowa³ siê sos klonowy. Xander usiad³ naprzeciw tobie, po czym sam zacz±³ je¶æ.
-Czêstuj siê, a przy okazji. Cieszê siê, ¿e pi¿ama mojej siostry pasowa³a na ciebie. Twoje ubrania chyba ju¿ siê wysuszy³y. – Powiedzia³, a nastêpnie bez ¿adnych dalszych pytañ zaczêli¶cie je¶æ. Po skoñczeniu posi³ku, twój towarzysz poszed³ pozmywaæ, a ty ruszy³a¶ w stronê ³azienki, któr± Ci on pokaza³. Ju¿ po nastêpnych trzydziestu minutach byli¶cie gotowi do drogi. Laboratorium profesora Oaka na szczê¶cie nie by³o daleko. Znajdowa³o siê na piêknie obro¶niêtej kwiatami zielonej górce. Górka ta nawet by³a du¿a. Mog³a¶ zauwa¿yæ tam stajnie pêdz±cych Taurosy. By³o ich mniej wiêcej trzydzie¶ci, wiêc to du¿e stadko. Po kilku minutach drogi, doszli¶cie pod drzwi laboratorium. Weszli¶cie, a waszym oczom ukaza³ siê pewien pe³en wigoru staruszek.
-Ha ha, Xander. Có¿ to za mi³a kole¿anka z tob± przysz³a? Czy¿by te¿ chcia³a wyruszyæ w podró¿? Dobrze, wiêc, jak zapewne widzicie tam na stole znajduje siê sze¶æ pokeballi. Kiedy¶ dawa³em tylko trzy, ale ostatnio mam ich wiêcej, dziêki jednej osobie i jej darowizn, ale ok. Bez przeci±gania o to i wasze wybory. – Powiedzia³ profesor, po czym podszed³ do sto³u i wzi±³ do rêki wszystkie pokeballe. Rzuca³ nimi po kolei, a waszym oczom ukazywa³y siê coraz to inne pokemony. By³y to wed³ug kolejno¶ci: Vulpix, Torcoal, Hoppip, Tangela, Ducklett i Finneon. Ka¿dy z nich by³by dobrym startem, ale mogli¶cie wybraæ tylko po jednym.
-Ja wezmê t± s³odk± rybkê Finneona. – Powiedzia³ Xander. No có¿, zosta³ tylko twój wybór.
======================================================================
S³ucha³em przy tym Queen, wiêc sory, ¿e tak d³ugo.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Do³±czy³a: 12 Gru 2011
Wys³any: 5 Luty 12, 14:55   

ja wolê mettalicê ;)
------------------
Có¿. Wybór tak naprawdê nie by³ dla mnie trudny. Gdy tylko zobaczy³am ma³ego, czerwonego liska z tymi s³odkimi oczyma i sze¶cioma d³ugimi ogonkami, od razu zapragnê³am go mieæ. Wyobrazi³am ju¿ sobie siebie sam± z piêknym, wyewoluowanym Ninetalesem, a wokó³ nas biega³y inne moje pokemony. U¶miechnê³am siê rozmarzona.
Jednak nie mog³am podj±æ tej decyzji sama. Vulpix musi mnie zaakceptowaæ jako trenerkê, pomy¶la³am. Podesz³am do niego i ukucnê³am
-Cze¶æ, maluchu. Chcia³by¶ ze mn± podró¿owaæ? - spyta³am. U¶miechnê³am siê do Vulpixa, czekaj±c na jego decyzjê. Bardzo podoba³ mi siê równie¿ Finneon Xandera, jednak nie gustowa³am w wodnych pokemonach. Duckleta w ogóle nie zna³am, widocznie by³ Pokemonem z innego regionu. Tangela i Torkoal nie nadawa³y siê raczej do pokazów, a ja chcia³abym zostaæ s³awn± koordynatork± i trenerk± w jednym. Hoppip za¶ wygl±da³ s³abowicie. Pod±¿aj±c tym tropem, tylko Vulpix by³ odpowiednim pokemonem dla mnie.

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 5 Luty 12, 15:12   

Pisz w czasie tera¼niejszym ok?
===============================
-Vul...pix? Vulpix! - Powiedzia³ pokemon, po czym wystrzeli³ ze swojego ma³ego pyszczka trochê dumy, po czym zacz±³ siê chyba u¶miaæ. Wskoczy³ ci na ramiê, po czym zacz±³ ciê lizaæ, tak chyba dziel± siê sympati±. Torkoal, patrz±c na to za³ama³ siê, a stó³ pod nim siê za³ama³. Ciê¿ki ¿ó³w to có¿ siê dziwiæ. Profesor widz±c, ¿e wybrali¶cie sobie starterów, podszed³ do szafki, po czym wyci±gn±³ dwa pokedex'y i 10 pokeballi, po piêæ dla ka¿dego z was. Byli¶cie ju¿ gotowi na podró¿ pokemon. Poda³ ci te¿ opakowanie na wst±¿ki, bo chcesz byæ przecie¿, koordynatork±.
-No to, co Koori, wyruszamy? Kierunek Viridian City! Kto wie, jakie przygody nas czekaj± w tej podró¿y - Powiedzia³ Xander. Tak to by³o to, twoja wielka podró¿ pokemon w³a¶nie siê rozpoczê³a,

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 5 Luty 12, 15:25   

Hm? Staram siê, ale w ka¿dym pbf'ie pisa³am w przesz³ym i ciê¿ko mi siê przestawiæ ^.^"
Btw sory za gramatykê ale mam star± klawiaturkê i niektóre klawisze, np e, z, x itd ciê¿ko siê naciska.
--------------------
Biorê od Profesorka rzeczy przeznaczone dla mnie i u¶miecham sie
- Dziêkujê - mówiê, po czym odwracam g³owê do Vulpixa
- Nazwê ciê Kyuung, zgoda? - pytam. Potem odwracam siê do Xandera. Nadal nie mogê na niego patrzeæ jak na przyjaciela. Bardzo mi siê podoba, ale nie chcê mu na razie o tym mówiæ..G³aszczê swojego nowego przyjaciela po ³ebku, zastanawiaj±c siê jednocze¶nie, czy w Viridian City s± pokazy
- Na co jeszcze czekamy? - pytam, ¶miej±c siê. Szczê¶liwa wychodzê z laboratorium

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 5 Luty 12, 15:39   

-Ej no, poczekaj na mnie. - Powiedzia³ Xander, po czym wybieg³ zaraz za tob± z laboratorium. Profesor Oak pomacha³ wam na po¿egnanie, a wy szybkim ruchem zbiegali¶cie z górki, by wyj¶æ z Pallet Town i drog± numer jeden doj¶æ do miasta, które na szczê¶cie nie znajduje siê, a¿ tak daleko od waszego obecnego po³o¿enia. Wyszli¶cie z miasta, a twoim oczom ukaza³y siê piêkne widoki. Zaro¶niête drzewa, piêkne krzewy i kwiaty. Kilka pokemonów biegn±cych tu i ówdzie poszukuj±c jedzenia. Niebieskie jagódki i droga, wy³o¿ona ¿ó³tymi kamyczkami. Twój Vulpix zamrucza³ trochê, a nastêpnie ³agodnie i leniwie po³o¿y³ siê na twoich ramionach, wchodz±c ³apami w twoje w³osy.
-Takim tempem do Viridian City dojdziemy za godzinê, nie ma, co. Fajnie, ¿e na siebie wpadli¶my. Zawsze ra¼niej podró¿owaæ z osob± towarzysz±c±. - Za¶mia³ siê Xander.

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 5 Luty 12, 15:43   

- Pewnie, zawsze razem lepiej siê chodzi. To... Kim chcia³by¶ zostaæ? Trenerem czy koordynatorem? - pytam, ¿eby jako¶ podtrzymaæ rozmowê. U¶miecham siê patrz±c na te wszystkie dzikie pokemony i wypatruj±c okazji do walki lub z³apania jakiego¶ pokemona lataj±cego. Tak do kompletu.

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 5 Luty 12, 22:05   

Podczas rozgl±dania zauwa¿y³a¶ kilka pokemonów, ale jeden szczególnie zapad³ ci w pamiêæ. By³a to br±zowa dzika kaczka z czym¶ z porem w ³apie.
-Far...fetch'd. Far...fetch'd. - Odezwa³ siê do was pokemon.
-No nie powiem, niez³y ten pokemon. Bêdziesz go ³apa³a, czy idziemy do miasta? - Zapyta³ siê ciebie Xander. -A co do pytania. Chce zostaæ trenerem pokemon, a ty trener i koordynator? - Serwowa³ twój towarzysz pytaniem za pytaniem. Widaæ by³o, ¿e chce ciê bardziej poznaæ, tylko nie wiedzia³ jak o to spytaæ. Twój Vulpix natomiast popatrzy³ na mo¿e swojego oponenta, po czym jak gdyby nigdy nic, dalej ucina³ sobie drzemkê na twoich ramionach. Tereny na walkê niby dobre, waszym oczom ukaza³a siê pobliska polana, gdzie mo¿na by³o bezpieczne stoczyæ walkê.

Sygnatura użytkownika

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 7 Luty 12, 11:50   

- Tak, ja nie chcê siê ograniczaæ jedn± profesj±. Jako trener i koordynator w jednym zbiorê wiêcej do¶wiadczenia - u¶miechnê³am siê do Xandera, po czym wyjmujê pokedex i skanujê pokemona.
- Kyuung, masz ochotê na walkê? - spyta³am mojego liska, jednocze¶nie ogl±daj±c wyniki skanu. Nagle co¶ mi siê przypomnia³o
- Kyuung, jakie ty w ogóle znasz ataki? - spyta³am, skanuj±c i jego pokedexem. Zupe³nie o tym zapomnia³am!
--------------------
Sorki za opó¼nienie ale niestety nie mia³am kiedy wej¶æ. Teraz bêdê prawie codziennie, ale tylko na chwilê.
Ostatnio zmieniony przez Koori 7 Luty 12, 11:54, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 7 Luty 12, 14:35   

No ok :P
--------
Pokedex napisa³/a:
Vulpix

Vulpix - pokemon lis. Mierzy 0.6m i wa¿y 9,9kg. Potrafi kontrolowaæ kulê ognia. Gdy ro¶nie jej sze¶æ ogonów dzieli siê, by powsta³a ich wiêksza ilo¶æ.

Lvl: 5
Natura: Wytrzyma³a (Hardy)
Zdolno¶æ: Flash Fire (Zwiêksza si³ê ataków typu fire, je¿eli zostanie trafiony atakiem tego typu.
P³eæ: Kobieta
Ataki:
1. Ember
2. Tail Whip
3.
4.

- Farfetch'd - pokemon dzika kaczka. Nie potrafi prze¿yæ bez swojego pora, dlatego te¿ broni siê nim podczas ataków na jego ¿ycie.
Finneon - pokemon ryba. Dolna linia na jego ciele mo¿e przechowywaæ ¶wiat³o s³oneczne. ¦wieci w nocy
- Powiedzia³ pokedex czytaj±c swoje skany
-Vulpix - Powiedzia³ twój starter, po czym zeskoczy³ z twoich ramion wprost przed dzik± kaczkê. Farfetch'd widz±c to wyci±gn±³ przed siebie swój warzywno podobny kij, jako znak na obronê i walkê jednocze¶nie.
-Far...fetch'd? Farfetch'd, Farfetch'd! - Zacz±³ wo³aæ, a nastêpnie waln±³ twojego Vulpixa porem w g³owê. To oznacza³o walkê!
===================================================
Sory za taki dziwny odpis, ale to przez te skany xD

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Byakurai 7 Luty 12, 14:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Koori 
Pewnie nie zna PokeMana
Master Of Fire

Wys³any: 8 Luty 12, 12:02   

-¦wietnie! Zaczynajmy! - mówiê. Przez chwilê siê zastanawiam. To moja pierwsza walka i mam zamiar z³apaæ tego pokemona!
- Kyuung, na pocz±tek u¿yj Ember, celuj w Farfetch'da. Uwa¿aj na jego dziób oraz patyk, mo¿e nim rzuciæ. Unikaj jego ataków. Wierzê w ciebie!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: