No wla¶nie, niedlugo zobaczymy Zoroarka a pewnie po tym premierê 14 sezonu. PokeMan wspomnial ¿e dubbing do 14 serii jest na ukoñczeniu, wiêc mo¿e to jest dobra pora by¶my pospekulowali kto bêdzie podkladaæ glosy za poszczególne postacie z tej serii ?
Kogo by¶cie obstawili do roli glownych bohaterów, Tripa, jak i pr. Juniper ?? Ja je¿eli chodzi o Cilana, to zdecydowanie jestem za tym aktorem który gral Tracey'ego. Od razu gdy uslyszalem glos angielski, to moje pierwsze skojarzenie bylo wla¶nie odno¶nie Tracey'ego, ale tego z drugiego sezonu, nie z ¿adnego innego ;D O ile mnie pamiêæ nie myli to aktor nazywal siê Wojciech Paszkowski bodaj¿e?
A je¶li mialbym siê wzorowaæ na wersji japoñskiej to dalbym tutaj Dariusza Bla¿ejewskiego. On ma dono¶ny i spokojny ton, tak jak Mamoru Miyano (który jest przystojny )
Trip- No có¿, wzoruj±c siê na wersji amerykañskiej gdzie glos brzmi jakby mial 40lat, nie wiem kogo bym tu obstawil ale podejrzewam ¿e nadalby siê tutaj Mateusz Narloch gdyby zmienil trochê swój ton. Mo¿e i nie ma zbyt doroslego glosu, ale pasuje do charakteru Tripa i przypomina trochê glos japoñski,
Co do wersji japoñskiej to my¶lê by daæ tutaj Wojciecha Rotowskiego gdy¿ ten ju¿ bardziej przypomina japoñskiego Shootie <33
Pr. Juniper- Gdy tylko uslyszalem amerykañski glos to wiedzialem ¿e to jest Emily Jenness (Dawn z DP) i tak te¿ pisalo na Bulbapedii, przez co potem zmieniono o.O A ju¿ my¶lalem ¿e mam racjê :< W ka¿dym b±d¼ razie, odpowiednia bylaby tutaj Magdalena Krylik (przywróccie mi j±, blagam x.X) albo Katarzyna Laska. Wiêkszy sentyment mam do p. Krylik, ale Laska by siê bardziej chyba nadawala do roli profesorki (heh, tak samo my¶le o Sakurze z Naruto )
Je¶li siê sugerowaæ japoñsk± wersj± to zdecydowanie musi to byæ glos który jest dono¶ny ale nie za surowy. Wla¶nie Magdalena Krylik bylaby tu dobrym wyborem, no ale ona grala Dawn i ju¿ chyba do pokemonów nie powróci ;(
Iris- Glos Iris w wersji angielskiej podklada Eileen Stevens, czyli ta sama aktorka która robila za Lyrê. U nas byla to Monika Pikula, ale nie widzi mi siê jako¶ ona w roli Iris ;/ Owszem, p. Pikula pasuje do dziewczyn zakrêconych, lekko ¶wirniêtych czy nawet do starszych i m±drych jak Cynthia (bardziej wolê w tej roli Joannê Pach, tutaj Eurocom dopasowal j± genialnie) ale jednak natura jak i zachowanie Iris kompletnie j± skre¶la. Na powrót Rulewicz ju¿ bym te¿ raczej nie liczyl. W Angielskiej wersji ma ona glos spokojny, nawet lekko flegmatyczny i trochê przytlumiony, a jestem ciekaw jakby siê u nas sprawdzil projekt ¿e kobieta graj±ca Asha gralaby kogo¶ innego z glownych bohaterów. W stanach Veronica Taylor siê w tym sprawdzila, mo¿e nasza Hania by spróbowala ? :-) Oczywi¶cie ¿artuje, no ale je¶li kogo¶ wybieraæ pod wzglêdem amerykañskiej wersji to mo¿e to byæ albo Joanna Pach (kobieta ma glos dono¶ny, taki dziki, pasowalby do Iris ;) )
Je¶li mam siê wzorowaæ wedlug japoñskiej wersji to ZDECYDOWANIE Agnieszka Wi¶niewska, co jak co, ale glos jak dla Iris to ma cudowny <33 Bo¿e, jak ja bym chcial uslyszeæ j± w tej roli, marzê o tym, idealnie odzwierciedla slodki glosik Irysi Mniam, to niemal tak samo genialny wybór jak Joanna Pach do roli Cynthi (gdy dadz± mi jak±¶ Sztejner albo kolejn± emo-Dawn-Krylik dla slodkiej Iris to ich zabijê >.<)
No a wy jakie macie wyobra¿enie odno¶nie dubbingu do 14 serii?
Kogo by¶cie dali i do jakich ról?
Zapraszam do spekulacji bo 14 seria zbli¿a siê wielkimi krokami ;)
niedlugo zobaczymy Zoroarka a pewnie po tym premierê 14 sezonu.
Je¶li pó³ roku to wg. Ciebie "po tym" ...
Amger napisa³/a:
PokeMan wspomnial ¿e dubbing do 14 serii jest na ukoñczeniu,
Ech, na PoPLu to tylko da³em example harmonogramu tj. 5 maja w USA nagrywaj± odcinek - hipotetycznie - 46, a w Polsce mog± siê ju¿ zajmowaæ jego robieniem np. ju¿ od 16.
Amger napisa³/a:
to moje pierwsze skojarzenie bylo wla¶nie odno¶nie Tracey'ego, ale tego z drugiego sezonu, nie z ¿adnego innego ;D O ile mnie pamiêæ nie myli to aktor nazywal siê Wojciech Paszkowski bodaj¿e?
Nie. Imiê siê zgadza, ale to by³ Majchrzak. Na przysz³o¶æ, role pobocznych/epizodówek polecam sprawdzaæ w tabelkach na PV.
Amger napisa³/a:
a jestem ciekaw jakby siê u nas sprawdzil projekt ¿e kobieta graj±ca Asha gralaby kogo¶ innego z glownych bohaterów. W stanach Veronica Taylor siê w tym sprawdzila, mo¿e nasza Hania by spróbowala ? :-)
Taki "project" by siê U NAS nie sprawdzi³. Nie ka¿dy aktor potrafi modulowaæ g³os, by gadaj±c ze sob±, nie by³o tego s³ychaæ. Poza tym, to w³a¶nie przez to, pl dub jest o mile ¶wietlne lepszy ni¿ ang. gdzie Mia³ i James = jeden g³os, a kiedy¶ May i Ash = jeden g³os itd. Owszem, taki W³odarczyk robi³ i za Brocka i za Garego, ale nie ka¿dy umie wydobywaæ z siebie 2 ró¿norakie barwy i tony g³osu.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Okej, co do Wojciecha to przyznajê, mój bl±d, chodzilo o Majchrzaka, masz racjê ;d.
No ale co do manipulowania glosu, to skoro nie Hania, to mo¿e kto¶ inny bêdzie robiæ za Cilana jak i za Tripa?
Taki powrót do korzeni gdzie jeden aktor robil za Brocka i Gary'ego
(btw. ja uwa¿am seriê BW za inny serial ni¿ dotychczasowy ''pokemon'' który jak dla mnie siê skoñczyl na sezonie DP,
i seriê 14 uwa¿am za nowy serial pokemon wiêc mo¿na by trochê ekipy z 1 serii ¶ci±gn±æ, ale to raczej niewyobra¿alne ;( ).
Poza tym, nikt nie wie kiedy bêdzie BW wiêc sk±d wiesz ¿e mo¿e to byæ za pol roku?
Osobi¶cie uwa¿am i¿ dostaniemy ten sezon szybciej ni¿ by¶my siê tego spodziewali, ale proszê o jedno, niech ju¿ nie cuduj± tak z obsad± bo za czasów DP po odej¶ciu Krylik
to cholernie nie moglem siê przyzwyczaiæ do Wyr±bkiewicz i jej stylu grania w 11 serii,
Magdalena Krylik przyzwyczaila nas do czego¶ innego i mi to weszlo w pamiêæ :] Jesli tak samo bêdzie z Iris to nie¼dzierzê >.<
O ile jeszcze w ''Naruto'' oba glosy Sakury byly o podobnym tonie
(Magdalena Krylik która genialnie gra emocjonalnie, i Joanna Pach która gra uczuciowo) to ju¿ zastosowanie kuracji''odmladzania'' by_Eurocom podczas 11 serii dla Dawn byla grzechem >.< Tak, rozumiem ¿e Krylik musiala odej¶æ, no ale tak za ni± têsknilem, marzê ¿eby jeszcze wyst±pila w Pokemonach, chocia¿by w roli Juniper ;(
Owszem, mo¿e i Wyr±bkiewicz bardziej przypomina oryginaln± Toyoguchi i ma sw33t glosik, ale to Krylik byla pierwsza i dziêki niej poczulem ¿e Dawn nie jest jak±¶ tam ''slodk± lady'' a ''12-toletni± emo nastolatk± która uprawia seks w wielkim mie¶cie'' :] (ja to mam skojarzenia <33 o.O)
No i te¿ pozostaje sprawa openingu.
Cuz.., chcialbym ¿eby za¶piewal to duet Katarzyny Laski i Krzysztofa Pietrzaka
(co jak co, ale takie co¶ wyszlo by ¶wietnie, obydwoje maj± dono¶ne glosy, a gdyby jeszcze tak za¶piewali w takim stylu jaki Wlochy maj±
to ju¿ wogole <33, btw. to czemu Wlochy dostaly bezpo¶rednio premierê BW po Stanach i Niemcy którzy nas przechytrzyli bo zrobily nas w konia z puszczaniem 13 serii? Ju¿ my¶leli¶my ¿e przegonimy niemców, a gdzie tam :] Oni se chowali 14 seriê na czarn± godzinê :| )
Poza tym, nikt nie wie kiedy bêdzie BW wiêc sk±d wiesz ¿e mo¿e to byæ za pol roku?
Osobi¶cie uwa¿am i¿ dostaniemy ten sezon szybciej ni¿ by¶my siê tego spodziewali
Za pó³ roku (luty/marzec) to najbardziej prawdopodobna data bo DXD jako¶ tak ma (przynajmniej z pokami), ¿e woli poczekaæ a¿ studio dubnie ca³y sezon i pó¼niej pu¶ciæ go ciurkiem z niewielkimi przerwami. Zreszt± stacja sama stwierdzi³a na swoim kanale YT, ¿e emisja s14 nast±pi najprawdopodobniej w przysz³ym roku.
Jak ju¿ wcze¶niej pisali¶my, 2 stycznia na Disney XD startuje Czerñ i biel. Oficjalny kana³ YouTube Disney XD zdradzi³ szczegó³y dotycz±ce jego emisji. Nowe odcinki bêdziemy mogli ogl±daæ od poniedzia³ku od pi±tku o 8:05 i 16:55 (czyli 5 nowych odcinków na tydzieñ), a powtarzane bêd± w weekendy o 7:35, 18:35 i 20:45. Daje to nam 22 nowe ocinki serialu w styczniu. Nie wiadomo jeszcze nic na temat tego czy emisja premierowych odcinków bêdzie kontynuowana w lutym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.