POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Gazetka Pokecollect, numer 5
Autor Wiadomo¶æ
Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 13:54   Gazetka Pokecollect, numer 5

Wstêp i ¯ycie Forum

Pora na podsumowanie kolejnego miesi±ca na forum. Jednak obchodzili¶my kolejn± wa¿n± datê, podobn± obchodzili¶my rok temu. No tak, w³a¶nie rocznica – druga ¶ci¶lej mówi±c – naszego powstania. Od dwóch lat jeste¶my online. Dlatego oprócz comiesiêcznego podsumowania dodam jeszcze parê statystyk wraz z opisami.
Có¿ mo¿na powiedzieæ na pocz±tek? Ju¿ pierwszego dnia pa¼dziernika mo¿na by³o zauwa¿yæ, ¿e jest nowy regulamin forum. W³a¶ciwie osobi¶cie nie zauwa¿y³em w nim ró¿nic, po³±czenie z scalenie regulaminów pojedynczych dzia³ów. Dalej bardzo wa¿n± rzecz± jest to, ¿e teraz ju¿ oficjalnie opiekunem PBFu zosta³ Nenloth i spisuje siê on, przynajmniej w mój odczuciu dobrze na tym stanowisku. Powo³ano na próbê Kojota, zdobywa on szybko gry wiêc szef siê nie pomyli³. Do tego zaobserwowa³em, ¿e ostatnio PokeMan siê jakby obudzi³ i spamuje ile mo¿e. Osobi¶cie uwa¿am ¿e co¶ „kropkowego” siê za tym kryje, jednak nie uda³o mi siê wiele o tym dowiedzieæ, jednak co¶ chyba jest na rzeczy. Wiem te¿, ¿e Raik robi (a mo¿e i zrobi³, kto wi kiedy to wejdzie w ¿ycie) nowy, oczodajny styl na forum. Tym, co jednak zostanie tematem miesi±ca bêdzie Testowy Turniej Pokemon Online organizowany pod przewodnictwem Kojota. Zg³osi³o siê na niego wyj±tkowo du¿o, bo a¿ 12 osób, z czego tylko 2 nie rozegra³y ¿adnego meczu. Obecnie koñczy siê faza grupowa, zobaczymy jak bêdzie dalej. Ja sam osobi¶cie wyszed³em z grupy, a tymi którym te¿ siê to uda³o s± Enygma, Imagius i prawdopodobnie I like Bread, a dalej Drago, Rubin, Titiz i organizator pod pseudonimem Draciel.
A teraz pora na obiecane statystyki które mo¿na znale¼æ pod adresem Statystyki. A wiêc jak widaæ od Marca-Kwietnia ilo¶æ postów, a tak¿e tematów spada. Podobnie by³o Z rejestracjami, ale te przynajmniej w wakacje podskoczy³y. Jak widaæ ani kampania wrze¶niowa, ani gry Black i White nie przyci±gnê³y ludzi. Ciekawie wygl±da tabela najaktywniejszych userów, prawdopodobnie ju¿ nied³ugo wymogiem na ni± bêdzie posiadanie tysi±ca postów. Najlepsi s±: Nenloth z 3600 i udzia³em 9% z ca³o¶ci, dalej Nexus
DominLoL z ok. 2900 i udzia³em 7%, z podobym jest tak¿e Byakurai z dorobkiem ok. 2700. Dalej Afil (ok.1725), natêpnie Inaka ok. (1375) i poxer ok. (1200). Nastêpnymi powy¿ej 1000 s± Kojot ok. (1100), Drago (1060) i Maron (1015) i zamykaj±cym t± stawkê. Jednak Pokemanowi brakuje tylko kilku postów, powodzenia ziom!
Tym pozdrowieniem koñczê swoje wywody i zapraszam do przeczytania reszty gazety, tej z dzisiaj, oraz tamtej za miesi±c.

Odcinki

Pokemon Best Wishes Episode 3 (Mijumaru ! Meguroko ! Critical Moment !) 
Ash i Iris id± do 1 sali Pokemon. Rozpoczyna siê k³ótnia. Koñczy to Mijumaru, który przywi±za³ siê do Asha. Ash postanawia go z³apaæ, ale okazuje siê ¿e ju¿ ma trenera. Nagle przypomina sobie Mijumaru - Wodny Starter Isshu który pokazywa³a Dr. Aragagi. Ash udaje siê do PokeCenter. Po krótkiej rozmowie, Dr. Aragagi przesy³a Poke Balla Mijumaru. Stworek w miêdzyczasie ucieka. Po przej¶ciu kilku metrów wpadaj± w dziurê. Pomocn± d³oñ podaje im ch³opiec, który t³umaczy ¿e to przez Meguroko. Oboje id± do "Spa" jego ojca, Ash, Pikachu, Kibago postanawiaj± odpocz±æ w piasku. Plan wypali³, Meguroko przyszed³ i zaatakowa³ Asha i Pikachu. Kradnie Pikachu u ucieka. Mijumaru próbuje odbiæ Pikachu ale sam zostaje uwiêziony w szczêce Meguroko. T± akcjê przerywa zespó³ R który ju¿ od Kanto chce zdobyæ Pikachu. £api± Meguroko i odje¿d¿aj±. Meowth rzuca Granata Dymnego by u³atwiæ ucieczkê. Wêdrówkê zespo³u R przerywa stado Meguroko, które chc±c uratowaæ ich szefa, kopi± dó³. Pod wp³ywem tego koparka zakopuje siê. Wreszcie Meguroko puszcza Pikachu i Mijumaru. Kilka chwil pó¼niej Ash z Iris przybiegaj± i obserwuj± t± sytuacjê z ukrycia. Nagle z ziemy pod wysokim ci¶nieniem pojawi± siê wysokie strumienie wody. Niszcz± ska³y, ¿³obi± ma³± wysepkê na której s± Pokemony. Meguroko jeden za drugim chwyta zêbami ogon poprzednika i robi± most. Ash po nim przechodzi i nakazuje im przej¶æ na drug± stronê. Nagle wysepka siê zapada, i w ostatniej chwili Iris ³apie Asha. 

Pokemon Best Wishes Episode 4 ( Battle Club! A Mysterious Pokemon Appears!!) 
Iris u¶wiadamia Asha, ¿e miasto do którego dochodz± nie ma Gymu. Ash siê trochê z³o¶ci, jednak Iris zaczyna opowiadaæ mu o klubie walk który jest w tym mie¶cie. Gdy dochodz± obserwuje walkê Janovy i Futachimaru. Ch³opiec który walczy³ z Janov± przegrywa. Drugi wyzywa Asha na walkê. Niespodziewanie przerywa alarm w sk³adzie jedzenia. Po przyj¶ciu na miejsce nikogo nie ma. Rejestr kamery pokazuje zespó³ R i tajemniczego Pokemona. Przypuszczaj± ¿e jest to Umbreon. Zespó³ R wpada na pomys³, aby Meowth przemalowa³ siê na kolory Umbreona ¿eby odci±gn±³ uwagê reszty, a oni podwêdz± ¿arcie. Tymczasem Ash i Iris, uk³adaj± kilka misek z karm±, aby przyci±gn±æ tego Pokemona. Ostatecznie znajduj± go ¶pi±cego. W³a¶ciciel Centrum Walk opowiada historiê o Pokabu. Zespó³ R kradnie u¶pionego Pikachu (który zosta³ poturbowany przez Mijumaru). Do akcji wchodzi Pokabu na czele z Ashem. Stworek rozwala tarczê ochronn± ratuj±c Pikachu. Iris chcia³aby Pokabu by³ jej drugim Pokemonem, ale on woli Asha.

Wywiad z Vabigoonem

Kojot: Chcia³bym wam przedstawiæ naszego Uploadera na Emeryturze - Vabigoon!

Kojot: Dobra zacznijmy. Na pocz±tek chcia³bym aby¶ siê nam przedstawi³: Imiê, wiek, sk±d pochodzisz?
Vabigoon: tajne, wiek znacie... Dowód sobie wyrobi³em niedawno, tajne.

Kojot: Kiedy do³±czy³e¶ do grona u¿ytkowników PokeCollect?
Vabigoon: 7 listopada 2008 roku, dos³ownie kilka dni po reaktywacji Pokeboardu.

Kojot: Czy by³e¶ na starym PokeCollect?
Vabigoon: Nie, idealnie trafi³em na praktycznie ¶wie¿utkie forum wiêc zdecydowa³em ¿e siê zarejestrujê, szuka³em wtedy czego¶ ciekawego i po rejestracji na Revie, którego najzwyczajniej w ¶wiecie nie ogarnia³em wbi³em na PC i tak mi ju¿ za 4 dni mija drugi rok.

Kojot: Wiemy ¿e przez d³u¿szy czas by³e¶ Junior Adminem. "Przysz³a" sama czy byæ mo¿e stara³e¶ siê o ni±?
Vabigoon: O tak, w sumie dalej jestem 'JA', tylko po prostu na urlopie maturalnym. Z moim awansem to by³a do¶æ ciekawa sprawa. Pewnego dnia, nie pamiêtam dok³adnie kiedy zaoferowa³em Komarkowi w shoutboxie, ¿e móg³bym mu pomóc z wrzucaniem odcinków, poinstruowa³ mnie co i jak i da³ Br±zowy kolorek - wówczas Uploader z ograniczonym dostêpem do panelu administracyjnego, po skoñczonej akcji dobija³em siê do wszystkich, którzy mogli co¶ zdzia³aæ, o zdjêcie ze mnie tego ciê¿aru ale jako¶ nikt siê do tego nie kwapi³ (Bo "po co?") i zosta³em tak w tym br±zowym kolorze, który z biegiem czasu zosta³ przemianowany na kolor Junior Admina, wiêc i ja sam siê nim sta³em.

Kojot: Co s±dzisz o Tera¼niejszym PokeCollect? Czy zmierza w dobr± stronê czy byæ mo¿e stacza siê na dno. Co by¶ w ogóle zmieni³?
Vabigoon: Tak wiêc (nie zaczynamy zdania od 'tak wiêc' matole!). Tera¼niejsze Pokecollect mówi±c krótko i tre¶ciwie stacza siê w dó³, co widaæ na pierwszy rzut oka zagl±daj±c w ogólnodostêpne statystyki http://pokecollect.net.pl/statistics.php
Cudowne reformy Pokemana, wykrêcanie forum, skracanie i robienie przegenialnych chwytów marketingowych, reklamowych i jakich¶ tam jeszcze, jak widaæ forum nie do koñca s³u¿y, lecz winy za taki obrót spraw nie mogê przypisaæ tylko Poke, pewnie sam te¿ mam w tym jaki¶ udzia³, poza tym wszyscy wiemy ¿e nasza strona-matka pad³a i musimy sobie radziæ jako samotne forum, tak mniej wiêcej jakby nagle Charon mia³ sobie radziæ bez Plutona. Wchodz±c trochê dalej w g³±b, nie podoba mi siê do koñca forma sprawowania rz±dów nad forum przez Drago, ale nie mo¿na siê tu jako¶ teraz o co¶ dok³adnie przyczepiæ, wiêc przyjmijmy, ¿e to tylko jakie¶ moje urojenia.

Kojot: Koñcz±c temat PokeCollect, przejd¼my do twojej osoby. Jak± muzykê preferujesz, i jaki zespó³ b±d¼ wokalista jest twój ulubiony?
Vabigoon: Najbardziej kocham Rock, g³ównie progresywny i Bluesa. Mam strasznie du¿o ulubionych zespo³ów ale takie ¶cis³e top (kolejno¶æ przypadkowa):

Marillion
The Alan Parsons Project
Gentle Giant
Pink Floyd
The Who
Jimi Hendrix
The Doors
Chris Rea
Frank Zappa
BB King
ZZ Top
Robert Johnson i Robert Lockwood

W sumie i tak pomin±³em strasznie du¿o wykonawców, których czêsto s³ucham i lubiê.

Kojot: W co obecnie grasz na komputerze/konsoli?
Vabigoon: Na komputerze ostatnio w nic, ale jak zwykle za jaki¶ czas trafi mnie faza na moje standardowe tytu³y czyli m.in Starcrafta, Diablo 2 czy Heroesy 2/3. Na Dsie katujê Soma Bringera i Tetrisa . A mam nadziejê, ¿e ju¿ za nied³ugo pogram sobie w Pokemony Blue na GBC.

Kojot:Czy interesujesz siê sportem? Je¶li tak to jakim?
Vabigoon: Du¿o je¿d¿ê na rowerze, lubiê p³ywaæ w jeziorach i ³owiæ ryby.

Kojot: Teraz seria krótkich pytañ. Ulubiona potrawa?
Vabigoon: Pizza

Kojot: Ulubiony przedmiot?
Vabigoon: £adowarka.

Kojot: Ulubiony przedmiot szkolny?
Vabigoon: Matematyka

Kojot: Ulubiona Manga?
Vabigoon: Pokemon.

Kojot: Ulubione Anime?
Vabigoon: Z tasiemców to Dragon Ball, a z krótszych Ayakashi i Hellsing

Kojot: Ulubiony Klub Sportowy?
Vabigoon: Lakersi - bo to jedyny jaki mi teraz do g³owy przychodzi, wiêc ulubiony bo tylko o nim pamiêta³em ^^

Kojot: Chcia³by¶ kogo¶ pozdrowiæ?
Vabigoon: pozdrawiam Kojota, Marona, Paqusia, Drago, Prostego Xarcia, Siebie, Nenlotha, Afilka i wszystkich o których bezczelnie zapomnia³em.

Kojot: Tym pytaniem zakoñczymy wywiad: Co s±dzisz o u¿ytkownikach PokeCollect?
Vabigoon: W wiêkszo¶ci s± to fajni ludzie.

Kojot: Dziêkujê za cenne minuty po¶wiêcone wywiadowi. ¯yczê powodzenia na maturze!

Mini FAQ

Ostatnio na forum pojawi³ siê konkurs Pokemon Online, te¿ chcesz powalczyæ? Je¿eli tak, to przeczytaj!

¦ci±gn±³em grê, co teraz?
Zainstaluj, w³±cz i wejd¼ w Team Builder. Ustaw tam swoje pokemony i siebie oraz zapisz plik. Teraz kliknij „Close”, a dalej „Go Online”. Wybierz serwer, wejd¼ na niego i na górnym pasku kliknij „Tiers”. Wejd¼ w wybran± generacjê i wybierz swoj± grupê, prawdopodobnie bêdzie to OU lub Uber. Teraz kliknij „Find Battle” na dole. Poczekaj na swoj± pierwsz± walkê.

Po zmianie clienta zepsu³ mi siê ca³y team, co robiæ?
Otwórz go starym i kliknij w Export. Skopiuj i wejd¼ w nowy client. Zaznacz pi±t± generacjê w górnych zak³adkach i naci¶nij Import, wklej i zapisz team.

Kiedy kogo¶ wyzywam wyskakuje mi b³±d lub wyrzuca z gry...
Bywa, ja te¿ nie mogê wyzwaæ niektórych osób... Ale na szczê¶cie nie wszystkich, oby szybko naprawili te usterki.

Jak mogê sprawdziæ mój ranking?
Poszukaj na li¶cie swojego nicku i wejd¼ w niego. Zobaczysz to, co zobaczy³by wyzywaj±cy, w tym ranking.

Humor

Chuck Norris

To nie naukowcy odkryli rozszczepianie siê atomu - to Chuck Norris postanowi³ kopn±æ z pó³obrotu najmniejsz± rzecz na ¶wiecie.

Kiedy Einstein my¶la³ nad teori± wzglêdno¶ci, Chuck Norris podszed³ do niego i powiedzia³ 'kwadrat'.

¯aden kompas nie pokazuje gdzie jest pó³noc. Wszystkie pokazuj± na miejsce, w którym akurat jest Chuck Norris.

Chuckowi Norrisowi nie zdarzaj± siê pomy³ki w literowaniu. Je¶li jednak jaka¶ siê zdarzy, Oxford uznaje nieomylno¶æ Chucka i poprawia b³±d w swoim s³owniku.

Ca³a muzyka techno jest oparta na ro¿nych sposobach bicia serca Chucka Norrisa.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes wybra³ siê z Dr Watsonem do lasu. Biwak or something. W pewnym momencie w nocy Holmes budzi Watsona i pyta:
- Drogi Watsonie, czy ¶pisz?
- Nie..
- A co widzisz nad sob±, drogi Watsonie?
- Widzê miliony gwiazd drogi Sherlocku.
- I co ci to mówi, drogi Watsonie?
- Zale¿y jak na to spojrzeæ: z astronomicznego punktu widzenia mówi mi to, ¿e s± miliony galaktyk z miliardami gwiazd; z astrologicznego punktu widzenia widzê, ze wchodzimy w znak Byka; z meteorologicznego punktu widzenia mówi mi to, ¿e jest szansa na dobr± pogodê jutro; z futurystycznego punktu widzenia sadze, ze kiedy¶ ludzie bêd± ³ataæ do gwiazd.... A có¿ Tobie to mówi drogi Sherlocku?
- Mnie to mówi, drogi Watsonie, ¿e kto¶ nam zapier..... namiot!

Zeszyty

Bogurodzica ¶piewana by³a czêsto na rozpoczêcie bitwy pod Grunwaldem.

Bogurodzica by³a napisana w jêzyku polskim po ³acinie.

Boles³aw Krzywousty w swoim testamencie da³ kawa³ek ziemi tak¿e swojej ¿onie Salmonelli.

Instrukcje

Na deserze Tiramisu, na spodzie pude³ka: "Nie odwracaæ do góry dnem."

Na kostiumie Supermana dla dzieci: "W³o¿enie tego kombinezonu nie umo¿liwi ci latania."

Na butach importowanych z Chin: "Nie chodziæ po deszczu"

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Ostatnio zmieniony przez Maron 6 Listopad 10, 19:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Tommy 
Bug Catcher
aka tom455

Do³±czy³: 26 Maj 2009
Sk±d: z okolic komputera
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 14:07   

Fajne :D
Widzê, ¿e koniec og³oszony przez Nenlotha, jednak nie nadszed³ ^^

Sygnatura użytkownika
Nowi userzy to spamerzy,
¦redni userzy to lamerzy,
a Starzy userzy to szpanerzy,
Czyli normalny jest tylko Henio :D

by QuerryPass

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 14:20   

Nadzed³, ale poszed³ zrobiæ sobie kawê.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 14:22   

Uh... i znowu to cholerne poczucie winy, ¿e ja jednak nie pomog³em przy tym numerze... :/

Zaraza 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 31 Sie 2010
Wys³any: 6 Listopad 10, 14:45   

A jednak widzê, ¿e zrobili¶cie gazetkê :)
A co do gazetki zauwa¿y³em 1 b³±d:
[b]Vabigoon: Pizza
Jakim cudem te [b] siê pojawi³o? xD

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 15:45   

Uciê³o im [/B] i nie dokoñczy³o kodowania.

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 16:39   

Maron napisa³/a:
Do tego zaobserwowa³em, ¿e ostatnio PokeMan siê jakby obudzi³ i spamuje ile mo¿e. Osobi¶cie uwa¿am ¿e co¶ „kropkowego” siê za tym kryje, jednak nie uda³o mi siê wiele o tym dowiedzieæ, jednak co¶ chyba jest na rzeczy.

Gucio na rzeczy...po prostu ratujê honor forum ( np. w obliczu tych z góry którzy robi± dla nas s13 ), podtrzymuj±c przy ¿yciu najwa¿niejsze dzia³y Pokemonowe, a konkretnie 1/2 ich.
Maron napisa³/a:
Tera¼niejsze Pokecollect mówi±c krótko i tre¶ciwie stacza siê w dó³, co widaæ na pierwszy rzut oka zagl±daj±c w ogólnodostêpne statystyki http://pokecollect.net.pl/statistics.php

Ja tam monitorujê uu które nam spad³o o po³owê...5 dni po zamkniêciu PS.
Maron napisa³/a:
Cudowne reformy Pokemana, wykrêcanie forum, skracanie i robienie przegenialnych chwytów marketingowych, reklamowych i jakich¶ tam jeszcze, jak widaæ forum nie do koñca s³u¿y, lecz winy za taki obrót spraw nie mogê przypisaæ tylko Poke, pewnie sam te¿ mam w tym jaki¶ udzia³, poza tym wszyscy wiemy ¿e nasza strona-matka pad³a i musimy sobie radziæ jako samotne forum

Przeanalizuj to, kto siê loguje na forum teraz, a kto kiedy¶ i powstanie ci takie dzia³anie:
Ogó³ u¿ytkowników ogó³em MINUS userzy przypadkowi i true pokefans czyli userzy z strony RÓWNA SIÊ zostaje sta³a grupka userów, pokefanów tylko w 20-30%, którzy od dawna wchodz± tylko na forum ( na Vall itp. ju¿ nie, nawet na inne pokefora niet ) i którzy bêd± zawsze, czy zmniejszê liczbê dzia³ów czy nie.
¦cinanie liczby produktów/dzia³ów w firmie/etc. to podstawowe dzia³anie w biznesie ( proszê wybaczyæ, ale mam takie dojrza³e zainteresowanie, bo mam plan na przysz³o¶æ ) kiedy teenmanager wchodzi do przero¶niêtego molochu utrzymuj±cego masê pierdó³ typu przedszkole przyzak³adowe czy sto³ówka. Ja bym nawet powiedzia³, ¿e moje dzia³anie zahamowa³o odp³yw ludu. A no i tak, oczywi¶cie szkodzê forum, jeszcze przez to, ¿e jako ostatnia osoba piszê sensownie w 2 dzia³ach pokemonowych...ale ja wolê pisaæ posty, ni¿ w pisaæ w SB które to ju¿ kompletnie nic nie daje forum, je¶li kto¶ patrzy z zewn±trz.
Poza tym...to p. Panie Vabi wyci±³ kiedy¶ po³owê toplist bo siê pan na tym ni zna³...a ruch stamt±d jaki¶ by³.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 6 Listopad 10, 17:03   

Zaraza napisa³/a:
A jednak widzê, ¿e zrobili¶cie gazetkê :)
A co do gazetki zauwa¿y³em 1 b³±d:
[b]Vabigoon: Pizza
Jakim cudem te [b] siê pojawi³o? xD

W pytaniu wy¿ej zapomnia³em wstawiæ znacznik
Kod:
[/b]

Maron popraw to.
Ostatnio zmieniony przez Kojot 6 Listopad 10, 18:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 17:55   

£adnie, ³adnie. Mówi³em, ¿e bêdzie koniec, ale jednak nie.

Pyta³em ciê, czy chcesz, to co ju¿ mam, wiêc humor i FAQ wam nie wysz³o. :P

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 6 Listopad 10, 17:56   

Cytat:
Poza tym...to p. Panie Vabi wyci±³ kiedy¶ po³owê toplist bo siê pan na tym ni zna³...a ruch stamt±d jaki¶ by³.

Nie... ja wyci±³em po³owê toplist bo czêsto nie dzia³a³y lub by³y to toplisty ZAGRANICZNE, na cholerê nam miejsce w hiszpañskiej topli¶cie, i hiszpañski ruch na polskiej stronie. Jedyn± osob±, która siê tu nie zna jeste¶ niestety ty o wielki mistrzu który kreujesz siê na geniusza marketingowego.

Cytat:
Przeanalizuj to, kto siê loguje na forum teraz, a kto kiedy¶ i powstanie ci takie dzia³anie:
Ogó³ u¿ytkowników ogó³em MINUS userzy przypadkowi i true pokefans czyli userzy z strony RÓWNA SIÊ zostaje sta³a grupka userów, pokefanów tylko w 20-30%, którzy od dawna wchodz± tylko na forum (na Vall itp. ju¿ nie, nawet na inne pokefora niet) i którzy bêd± zawsze, czy zmniejszê liczbê dzia³ów czy nie.

Z tego co wiem to twoje cudowne dzia³ania mia³y na celu powiêkszenie liczby u¿ytkowników :D wiêc nie wypychaj siê wat± :x
a poza tym 'ogó³ u¿ytkowników ogó³em', 'równa siê zostaje' - jeste¶ moim Sensei'em sk³adni.

Cytat:
¦cinanie liczby produktów/dzia³ów w firmie/etc. to podstawowe dzia³anie w biznesie (proszê wybaczyæ, ale mam takie dojrza³e zainteresowanie, bo mam plan na przysz³o¶æ) kiedy teenmanager wchodzi do przero¶niêtego molochu utrzymuj±cego masê pierdó³ typu przedszkole przyzak³adowe czy sto³ówka.

U nas ¶ciêtych zosta³o zaledwie kilka dzia³ów, reszta zosta³a idiotycznie pochowana, a i zauwa¿y³em ciekaw± rzecz ^^ Pokecollect to tak ¶rednio firma/etc.

Cytat:
Ja tam monitorujê uu które nam spad³o o po³owê...5 dni po zamkniêciu PS.

A czy ja o tym nie wspomnia³em przypadkiem?

Cytat:
A no i tak, oczywi¶cie szkodzê forum, jeszcze przez to, ¿e jako ostatnia osoba piszê sensownie w 2 dzia³ach pokemonowych...

Czy ja co¶ o tym, mówi³em? No raczej nie. A i skoro piszesz tam jako ostatnia osoba to sobie odpu¶æ... Rozmowa z samym sob± to objaw nie do koñca zdrowej psychiki, a rozmowa z lud¼mi którzy pisz± bezsensownie nie ma najmniejszego nawet sensu.

Cytat:
Ja bym nawet powiedzia³, ¿e moje dzia³anie zahamowa³o odp³yw ludu.

Ja bym nawet powiedzia³, ¿e twoje dzia³anie co najwy¿ej nic nie da³o o ile nie zaszkodzi³o.

I w ogóle no offence poke, ale nie pompuj siê bo pêkniesz z tej dumy i samozadowolenia kiedy¶.

A co do gazetki, gratulujê wydania, dziêkujê za bardzo mi³o przeprowadzony wywiad i ¿yczê wam jak to kto¶ powiedzia³ jako wasz ojciec chrzestny ¿eby¶cie siê zebrali do kupy i powalczyli dalej.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: