POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Ciekawostka
Autor Wiadomo¶æ
PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 20 Marzec 10, 11:28   Ciekawostka

piszê, aby zachowa³o siê dla potomno¶æi
z dzisiejszego shouta:

http://209.85.129.132/sea...lient=firefox-a

Dziesi±ty koment od góry. IMO kole¶ nawet nie mia³ tam za³o¿onego konta, wiêc opini± takiego "przyjezdnego" nie ma co siê przejmowaæ, zreszt± pisownia wykazuje, ¿e to jaki¶ frustrat mylacy nicki ( no ja przepraszam AtoMan, a PokeMan, a Daru maj± jakie¶ ró¿nice, choæby wiekowe = jestem najm³odszy ^^ z tej trójcy ).

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=955974297
a tutaj mamy ¶lep± wiarê, ¿e na fali renesansu Pokemon w Polsce, da siê opchn±æ to co mamy za free, za kosmiczn± cenê, co jest oczywi¶cie niemo¿liwe, bo na tym samym serwisie mo¿na znale¼æ to samo, du¿o taniej.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

norbert1915 
Bug Catcher
Kocham POKEMONY

Do³±czy³: 29 Sie 2009
Sk±d: z regionu Kanto
Kontakt:
Wys³any: 28 Marzec 10, 22:56   

Jak drogo ja widzia³em na allegro za 30 z³ a nie za 100z³ (oszaleli ludzie)

Sygnatura użytkownika

kurnik3478 
Bug Catcher
Gary z Alabasti!

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 29 Marzec 10, 08:11   Re: Ciekawostka

PokeMan napisa³/a:
piszê, aby zachowa³o siê dla potomno¶æi
z dzisiejszego shouta:

http://209.85.129.132/sea...lient=firefox-a

Dla mnie to nic wielkiego to taki ma³e ruszenie bo jak sami wiemy te serie które emituje SC-FI nie s± z lektorem nie s± zdubbingowane ale s± puszczane z napisami zadko kiedy siê zdarza ze SC-Fi pusci cos z lektorem. Mi to osobi¶cie nie przeszkadza ale to nie wiele to ruszy puszczaj±c anime z napisami które zawsze mo¿na obejrzeæ na choæby na kreskówkach No ale lepszy ryc nisz nic ja mam nadzieje ze siê kiedy¶ doczekam Blecha na SC-Fi

PokeMan napisa³/a:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=955974297
a tutaj mamy ¶lep± wiarê, ¿e na fali renesansu Pokemon w Polsce, da siê opchn±æ to co mamy za free, za kosmiczn± cenê, co jest oczywi¶cie niemo¿liwe, bo na tym samym serwisie mo¿na znale¼æ to samo, du¿o taniej.

Ja osobi¶cie posiadam Pokemon1 oryginalne które naby³em na allegro za skromn± dyszkê :) Lecz jeszcze nigdy nie widzia³em Pokemon3 DVD wyszed³ ten film w wersji DVD?

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Listopad 10, 15:35   

Wiêc tak...
Pierwszy link który poda³em, zmieni³ siê, aktualny to: http://webcache.googleuse...lient=firefox-a

M4tEUSh! napisa³/a:
to taki ma³e ruszenie bo jak sami wiemy te serie które emituje SC-FI nie s± z lektorem nie s± zdubbingowane ale s± puszczane z napisami zadko kiedy siê zdarza ze SC-Fi pusci cos z lektorem. Mi to osobi¶cie nie przeszkadza ale to nie wiele to ruszy puszczaj±c anime z napisami które zawsze mo¿na obejrzeæ na choæby na kreskówkach No ale lepszy ryc nisz nic ja mam nadzieje ze siê kiedy¶ doczekam Blecha na SC-Fi

Problem w tym, ¿e "mangozjeby" ( jak ich mo¿na nazwaæ ) ni kumaj±, ¿e Anime MIA£O swój szczyt w Polsce Daaawno temu...kiedy na Polsacie emitowano Dubbingowane Anime ( nie tylko Poki ) i kiedy wydawano jedyne - z prawdziwego zdarzenia - czasopismo o M&A czyli Kawaii. Anime z dubem przyci±ga³ m³odych ludzi. Teraz kiedy takowych ju¿ prawie nie ma ( co to jest, jedno Anime na DXD, drugie na CN ), ni ma nowych fanów, wydaje siê mniej Anime na DVD/Mang..a oni p³acz±, ¿e stacje TV nie chc± puszczaæ anime..puszcz±, ale w wersji normalnej. Szkoda tylko, ¿e "mangozjeby" nawet nie staraj± siê dowiedzieæ, ¿e dubbingi robi± nie TV, a studia, przez co potem tacy którym nic nie mówi± takie nazwy jak ( IZ-Text, (¶p)Eurocom, Master Film....) pisz± pierdo³y o Dubbingach Jetixowych...gdy takowych nie ma. Co najwy¿ej mo¿na pisaæ " Dubbingi Katowickie", "Dubbingi Eurocomu" itd.
Z drugiej strony, wymagaj± od TV i wydawców zrozumienia i np. tego, aby t³umaczy³ na DVD cz³ek co lubi Anime, a SAMI nic nie kumaj± i jedyne co o dubbingu wiedz±, toto, ¿e Shrek by³ fajny i chc± takie w Anime. Oczywi¶cie, g ich obchodzi, ¿e to inna animacja, inny bud¿et, inny "proces przygotowawczy". Wiêc skoro oni nie, no to TV nie i wiêkszo¶æ sensownych ludzi rozumiej±cych problem te¿ nie. I nie chodzi tu aby ka¿dy mangofan umia³ wyliczaæ studyja itp. tu chodzi tylko, o odrobinê zrozumienia, nauczenie siê, ¿e cenzura a jako¶æ dubbingu to dwie ró¿ne rzeczy ( cenzurê da³ wydawca, a studio dubuje to co dostaje, a nie wg. swojego widzimisiê vide ich idiotyczne uwagi wobec Naruto ), ¿e generalizowanie w stylu "jetixowi aktorzy" to debilizm...

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Titiz 
Powoli siê wkrêca
30.10 urodzinki :D

Do³±czy³: 13 Lut 2009
Kontakt:
Wys³any: 8 Listopad 10, 15:37   

No có¿ poke na tym ¶wiecie jest pe³no debilów i co zrobiæ?

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

,,A day without you is like a year without rain''

Matt Yuri

MG: Kojot

Poki: Snorunt, Koaruhie

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach