POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Kojot
3 Maj 11, 20:31
Który bêdzie lepszy;>

Który z nich bêdzie najlepszy?:)
Lucario
87%
 87%  [ 14 ]
Togekiss
12%
 12%  [ 2 ]
G³osowañ: 16
Wszystkich G³osów: 16

Autor Wiadomo¶æ
szostek1
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 24 Pa¼ 2010
  Wys³any: 25 Pa¼dziernik 10, 20:35   Który bêdzie lepszy;>

Witam.
Proszê was o pomoc wyboru pokemona w Pokemon Platinum.
W sk³adzie zamierzam mieæ :
Shaymina, Arceusa, Giratine, Empleona, Garchomp I tu nie wiem który

Do wyboru s±:
-Togekiss
-Lucario

PROSZÊ O UZASADNIONE WYPOWIEDZI:) Z GÓRY DZIÊKUJE.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 25 Pa¼dziernik 10, 20:58   

Lucario, najlepszy mo¿liwy wybór z kilku powodów.
1.Przydaje siê w grze, ca³e Platinum, HG i White z nim przeszed³em!
2.Szeroka gama ataków + Aura Sphere, zawsze trafia!
3.Coola¶nie wygl±da!

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

szostek1
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 24 Pa¼ 2010
Wys³any: 25 Pa¼dziernik 10, 21:21   

Dziêki. A co my¶lisz o reszcie squady?;d
Co¶ do zmiany, czy mo¿e zostaæ.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 26 Pa¼dziernik 10, 06:17   

ja bym z tym do fabryki poszed³ i se odpu¶ci³ Arceusa, dopiero po lidze go dostaniesz : O i to jeszcze z eventem.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Dento 
Pewnie nie zna PokeMana
Chikorita ATAK !

Do³±czy³: 24 Gru 2010
Sk±d: Sanyou City
Wys³any: 24 Grudzieñ 10, 12:47   

Lucario poniewaz kest silny.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 24 Grudzieñ 10, 13:39   

Ale ubernia... Dobra, spróbujemy. Widaæ, ¿e zale¿y ci tylko na ataku.

Togekiss te¿ jest silny, Dento. Jednak¿e je¶li chodzi o in-game to lepiej sprawdzaja sie Mixy, wiec polecê Lucario.

Close Combat, Ice Punch, Dark Pulse, Dragon Pulse

Jest ca³kiem dobrym setem. Co do reszty, radzê ci wyrzuciæ Ubery do s± cziterskie i ¿adna przyjemno¶æ nimi graæ (czyt. Giratina, Garchomp, Arceus). Co do Empoleona, dobry, jedmnak¿e w in-game siê ci nie przyda, gdy¿ wymaga on po¶wiêcenia czasu w walce i specyficznego setu, na który nie wpadniesz. Zapewne.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 27 Grudzieñ 10, 11:40   

S³uchajcie, takie opisy czy jest silny i fajnie wygl±da wcale nie pomagaj±. Zróbmy dog³êbniejsz± analizê. Zak³adam, ¿e znasz podstawowe pojêcia. Jakby co¶, to pytaj.

Togekiss:
Statsy:
85/50/95/120/115/80 = 545

Jak widzimy, Togekiss ma potê¿ny Special Attack, ale tak¿e do¶æ dobre (85/95/115) obrony ratuj± go przed szybk± ¶mierci±. Co wiêcej, Togekiss ma jeden stat malusieñki, który powinien byæ od razu wyeliminowany.

Abilities:
Serene Grace- szanse na efekt uboczny s± podwojone, co jest zawsze przydatne.
Hustle- zamienia accuracy na power. Co jak co, ale Kiss ju¿ i tak jest silny, wiêc nie ma raczej du¿ego sensu.

Movepool:
Panie, to¶my trafili na szeroki pool. Co wiêcej, jest tam du¿o speciali, bardzo potê¿nych, a tak¿e nawet lecz±ce. Tak wiêc widzimy, ¿e Togekiss mo¿e zarówno s³u¿yæ jako sweeper:

Togekiss @ Life Orb
Timid/Modest, Serene Grace
Air Slash, Nasty Plot, Aura Sphere, Fire Blast

Nasty Plot zwiêksza Special Attack, na których bazuje reszta, dziêki Air Slashowi masz 60% szans na flinch przy attaku, Fire Blast dostaje za¶ 20% szans na burn. Wiêc widaæ, ¿e daje potê¿ne ataki, denerwuj±c flinchem i powoduj±c czasami burny.

Ale tak¿e jako support:

Togekiss @ Leftovers
Bold, Serene Grace
Air Slash, Thunder Wave, Roost, Heal Bell

Powoduj±c paralysis dziêki Thunder Wave i flinchuj±c od Air Slasha.

A tak¿e jako typowo defensywny poczek:

Togekiss @ Leftovers
Bold, Serene Grace
Roost, Reflect, Light Screen, Air Slash

No, wyszed³ z tego nawet Dual Screen. Ale powinien pe³niæ rolê dobrego walla. Mo¿na te¿ tam gdzie¶ wpakowaæ Wish.

Ta analiza pokaza³a nam, ¿e Togekiss jest fantastycznym bulky sweeperem z do¶æ dobrymi statsami i jest idealnym kandydatem dla teamów, które potrzebuj± sponge'a, a Togekiss mo¿e t± us³ugê zapewniæ w do¶æ przyzwoitym wykonaniu.

Lucario:
Statsy:
70/110/70/115/70/90 = 525

Sumka nieco ni¿sza ni¿ Togekissa, ale chyba nie chcia³bym, ¿eby te 20 pkt. wpakowali mi w defensy. :P

Abilities:
Steadfast- zwiêksza Speed o 1 poziom, kiedy jest flinchowany.
Inner Focus- nie mo¿e byæ sflinchowany.

Widzimy, ¿e oba dotycz± flincha, wiêc stanowi do¶æ dobre przeciwieñstwo Togekissa, który bazuje na flinchu.

Movepool:
No i siê zaczyna. P³ywasz w ruchach. Potê¿nych ruchach. Lucario ma tak szeroki pool, ¿e mo¿e zarówno byæ Choice sweeperem w [u]ka¿dym[/b] rodzaju z tych itemków (Band, Specs, Scarf), a tak¿e ma dostêp do wzmacniaczy jak Swords Dance, Calm Mind czy Agility. Co wiêcej, mo¿e nauczyæ siê takich priority jak Extremespeed czy Vacuum Wave, do spó³ki ze STAB Bullet Punchem. Co wiêcej, dostaje potê¿ne STABy w postaci Close Combat czy Cross Chop, ale polecam ten pierwszy, gdy¿ Cross Chop zabiera ci slot na EggMove. Kilka przyk³adów zmiatacza:

Lucario @ Life Orb
Adamant, Steadfast/Inner Focus
Swords Dance, Close Combat, Crunch/Stone Edge, Extremespeed

Jeden SD, po czym niszczysz wszystkich i wykañczasz z Extremespeeda.

Lucario @ Choice Specs
Modest/Timid, Inner Focus/Steadfast
Aura Sphere, Shadow Ball, Dragon Pulse/HP Rock, Vacuum Wave

Masakra dziêki Choice. Niszczy du¿o rzeczy, mimo niezbyt potê¿nych ataków.

I tak dalej. Móg³bym wymieniaæ jeszcze masê setów, ale mi siê nie chce. :P

Widzimy, ¿e Lucario ma nie tylko potencja³ na physicala i speciala, ale tak¿e na mixa, który w in-game sprawdza siê fantastycznie. Jest to sweeper, który nie umie siê broniæ, ale rekompensuje to sobie du¿ym speedem i potê¿nymi atakami.

Zrobi³em ci analizy. Wybór nale¿y teraz do ciebie.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Fozdu 
Pewnie nie zna PokeMana
Im Back!!!

Do³±czy³: 27 Lut 2011
Sk±d: Okolice Olsztyna
Wys³any: 28 Luty 11, 07:18   

Lucario bo naprawde jest dobry a reszta skladu spox poza arceus nie wiem poszukaj dialgi albo darkraja lub azelfa itp masz du¿o wyborów ja na p/d

-torterra
-dialga
-darkrai
-azelf
-stelix
-machomp
s³aby sk³ad bo dopiero zdobu³em odznaki i tak usun±³em wole grac inerpkiemi :music:

// [Kojot] Patrz kole¿ko na datê. Problem ju¿ dawno zosta³ rozwi±zany, twój post jest zbêdny. +1

Sygnatura użytkownika
Im Back

Klikajcie!!

Ostatnio zmieniony przez Kojot 28 Luty 11, 21:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum