POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
22 Maj 12, 19:39
Z³apie je wszystkie, a do tego zdjêcia zrobie!
Autor Wiadomo¶æ
jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Do³±czy³: 06 Kwi 2009
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 10, 12:58   

Koa by³ jednak zbyt szybki. Chc±c - nie chc±c ujrza³, jak Horsea próbuje zanurzyæ siê w wodzie. Szybko wiêc dok³adnie namierzy³ swojego przeciwnika i kiedy zobaczy³ szybko p³ywaj±cy punkt uderzy³ Water Gunem, na wskutek czego Horsea zwyczajnie uderzy³a o dno ów jeziorka.
Dopiero nastêpna czê¶æ taktyki wysz³a znacznie lepiej; wodny konik strzelanie dooko³a b±belkami na opanowane praktycznie do perfekcji.
Mimo wszystkich ataków, a wydawa³y siê byæ do siebie bardzo podobne i musia³y mieæ prawie identyczny skutek, Twój podpoieczny wyszed³ na prowadzenie. Póki co, jest ono niewielkie, ale zawsze jakie¶ tam jest.

Horsea: 39,9%
    Koaruhii: 37,5%

---

Czy¿by trzecia strona xD ? I powodzenia w naborze na MGów :D

Titiz 
Powoli siê wkrêca
30.10 urodzinki :D

Do³±czy³: 13 Lut 2009
Kontakt:
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 10, 14:20   

dziêki :D
-----------------------------------
Nie wiem chyba j± wycofie... Ta kaczka jest zbyt silna... A my jeste¶my pocz±tkuj±cy... Nie wiem co robiæ...
- Horsea ta kaczka jest zbyt silna. Albo siê poddamy albo wymy¶limy co¶ na tyle silnego aby dokopaæ Koaruhii. Tylko, ¿e pomys³y mi siê skoñczy³y...
Naprawdê nie mam pomys³ów... Wszystkie kombinacje ataku ju¿ wykorzysta³em, ale zosta³a obrona i inne! A to siê mo¿e udaæ!
- Horsea wiem co zrobimy! Jako i¿ jest on bardzo szybki i zwinny zrobimy mu klatkê! Jak± klatkê? Oczywi¶cie, ¿e z b±belków! Otocz go jak najwiêksz± ilo¶ci± b±bli i uformuj to tak aby nie da³o siê wydostaæ, mo¿e byæ to sto¿ek, prostok±t, kwadrat wszystko jedno co zrób tak jak Ci bêdzie najwygodniej. Gdy bêdzie zapuszkowany u¿yj Attract i SmokeScreen, a nastêpnie natrzyj na niego g³ow± celuj±c w skrzyd³o. Gdy bêdzie jaka¶ dziura od razu j± za³ataj kolejna porcj± b±belków. I rób tak ca³y czas dopóki kaczka nie bêdzie próbowa³a siê uwolniæ. Gdy spróbuje siê wydostaæ pozwól jej na to - niech my¶li, ¿e wysz³a na prowadzenie. W rzeczywisto¶ci wcale tak nie jest i zaatakujesz naszym krêgiem w to samo skrzyd³o! Jak spróbuje zaatakowaæ u¿yj SmokeScreen, a do tego dowal jej z Attract. Na koniec kilka uderzeñ g³ow± i skakanko po plecach. Nie poddaj siê, wygramy!

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

,,A day without you is like a year without rain''

Matt Yuri

MG: Kojot

Poki: Snorunt, Koaruhie

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Wys³any: 6 Pa¼dziernik 10, 14:48   

Dobra taktyka i wszystkie motywacje skierowane oczywi¶cie w stronê Twojego Pokemona - Horsea przynios³y jak najbardziej pozytwny skutek. Klatka okaza³a siê ¶wietnym pomys³em, zdesperowany Pokemon nie wiedzia³, jak siê z niej uwolniæ, kolejne ataki konika wodnego tylko pogr±¿a³y zdesperowan± kaczk±. Horsea zdobywa oczywi¶cie 80% do¶wiadczenia, czyli do nastêpnego poziomu brakuje jej tak niewiele. Koaruhii bardzo powoli obudza siê ze stanu nieprzytmno¶ci, niemniej jednak niestety stan Horsea znacznie siê pogorszy³. Pomimo wygranej ten Pokemon jest ju¿ bardzo zmêczony ci±³± podró¿± i dwoma stoczonymi walkami, dlatego te¿ chwilowa wizyta w Centrum Pokemon bêdzie raczej niezbnêdna. Na szczê¶cie ten budynek jest bardzo blisko st±d, tak wiêc bêdziesz móg³ wybraæ siê do niego praktycznie w ka¿dej chwili.

Titiz 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 7 Pa¼dziernik 10, 17:51   

- Jest uda³o siê nam, pierwsza prawdziwa walka za nami!- wykrzykuje z entuzjazmem - Horsea by³a¶ cudowna! - oddaje podziw dla mojej towarzyszki - Na razie wracaj do swojego pokeballa, tam odpoczniesz, a gdy bêdziemy w centrum pokemon ca³kowicie zregenerujesz swoje si³y. - wyci±gam czerwono - bia³± kulkê i naciskam guzik znajduj±cy siê na ¶rodku ball'a.
Koaruhii by³ bardzo silnym przeciwnikiem, co z nim zrobiæ? Mam go tu jak na widelcu, a Chinchou mogê szukaæ tak d³uga, a i tak go nie znajdê. Z³apiê go na zawodu, a pó¼niej komu¶ oddam, chyba ¿e stworzê z nim bardzo siln± wiê¼, ale to siê dopiero oka¿e... Na turniej na pewno siê przyda, bo jest bardzo silny i zna dobre ataki. A wiêc werdykt: ³apiê tê kaczkê! Szukam moich pustych pokeball'i. Gdy je znajdujê biorê jednego i rzucam w kaczkê. Ciekawe czy siê za³apie, ale to siê zobaczy.
- No dalej doleæ i z³ap go ! - wo³am i czekam patrz±c ca³y czas na ball'a.

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

Matt Yuri

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Wys³any: 8 Pa¼dziernik 10, 15:43   

Znalezeienie jednego z wielu PokeBalli nie nale¿a³o na szczê¶cie do najtrudniejszych czynno¶ci w Twoim ¿yciu. Szybko rzuci³e¶ bia³o - czerwony przedmiot prosto w stronê kaczki. Tym samym Ball zacz±³ kiwaæ siê i bujaæ na wszystkie strony. Zaczê³a siê chwile grozy i napiêcia; Pokemon mo¿e siê z³apaæ, ale oczywi¶cie nie musi.
1...2...3...4...5...10. Niestety mo¿na by doliczyæ do stu, PokeBall ca³y czas albo zwyczajnie siê kiwa³, albo czerwony laser wypuszcza³ potworka z powrotem na wolno¶æ. Przy ka¿dej, kolejnej próbie wszystko siê powtarza³o.

Ujza³e¶ jednak, ¿e kto¶ inny rzuci³ dziwnym Ballem w Pokemona.
1...2...3...4...5...10! Tak tym razem szczê¶cie "komu¶" dopisa³o. Po chwili jednak wy³oni³a siê ca³a i przepiêkna postaæ Twojej ukochanej mamusi.
- Synku¶ z³apa³am dla Ciebie tego Pokemona. Proszê!
Powiedzia³a wrêczaj±c Ci do rêki dziwnego Balla. Kiedy tylko ujza³a Twoj± niepewn± minê doda³a:
- To GreatBall! A teraz chod¼ jutro zawody. Musisz zd±¿yæ siê zapisaæ!

Titiz 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 9 Pa¼dziernik 10, 18:42   

- Wiedzia³em, ¿e sk±d¶ go znam! Sk±d go wytrzasnê³a¶? Podobno maj± silniejsz± moc ni¿ zwyk³e pokeballe i trudniej je zdobyæ... To prawda? - pytam siê swojej mamusi - I dziêkuje, ¿e go dla mnie z³apa³a¶. A tak w ogóle gdzie s± te zapisy?
Kurczê to trochê dziwne, ¿e moja mama z³apa³a dla mnie pokemon'a, a nie jest trenerk±, a ja nie da³em rady... No, ale mogê zachowaæ swój honor przyzwoitego trenera, bo przecie¿ moja rodzicielka u¿y³a silniejszego balla ni¿ pokeball - great balla. Ca³y czas zastanawiam siê sk±d ona go mia³a... To dziwne zawsze ma to co potrzebuje. To siê nazywa matczyne wyczucie...
- Co jutro zawody?! Przez walkê z Koaruhii kompletnie o nich zapomnia³em! Jeszcze tyle treningu mnie czeka. Muszê wymy¶liæ pe³no kombinacji, mamo pomo¿esz mi gdybym mia³ problemy? Wymy¶lanie kombinacji nie szybko mi wychodzi...
-----------------------------------------------------
Mo¿na daæ grê do archiwum( powód wiesz jaki)

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

Matt Yuri

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach