Offensive Zapdos @ Life Orb
Nature: Modest
EVs: 252 SA/252 Spd/4 HP
Thunderbolt/Heat Wave/HP Grass lub Ice/Roost
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Electivire @ Expert Belt
Nature: Adamant
EVs: 252 Atk/252 Spd/4 HP
Meditate/Thunderpunch/Ice Punch/Earthquake
Zapraszamy ponownie.
Sygnatura użytkownika
Witaj proszê o movest dla moich pokemonów na teraz, a jestem po 4 liderze i od razu drugi na ligê poproszê ;)
Pachirisu lv31 ataki:Swift, Discharge,Sweet Kiss,Spark Natura:Lax
Gastrodon lv30 ataki:Body slam, Mud bomb, Water pulse,Rain Dance Natura: Naughty
Monferno lv34 Ataki:Flame Wheel, Feint, Mach Punch, Taunt Natura: Jolly
Dustox lv30 Ataki: Protect, Moonlight, Posion sting, Psybeam Natura: Modest
Planuje jeszcze z³apaæ Glameowa i Snovera
Dobra, dobra, dobra! Widzê, ¿e grasz w Platynkê. Bo masz Monferno. Tak¿e trzeba bêdzie siê postaraæ. W sumie, to nie lubiê uk³adaæ na liderów, zw³aszcza z tak wybrakowanym formularzem. Nie poda³e¶ TM/HM, bêd± mo¿e s³absze MSy. Na nastêpny raz u¿yj formularza.
Pachiiii.
Dobra, Laxa mogê jeszcze zaakceptowaæ. Na 31 i do tego trzeba do³o¿yæ lidera... Dobra, to spróbujemy to trochê podrobiæ. Nabij mu jeszcze 4 Levele, ¿eby z³apa³ Super Fang, bêdziemy po³owiæ. Wtedy mamy tak:
Swift/Discharge/Super Fang/Sweet Kiss. Naprawdê mo¿e wkurzaæ. Pakujesz Sweeta, potem po³owisz, nastêpnie suniesz z Discharge'a, ¿eby dostaæ trochê STAB. Powinno zej¶æ.
Gastrodon.
Hmmmm. Ciekawy pomys³ to Naughty, ale s± lepsze, uwierz.
Pffff.... Nie mam TM/HM, wiêc nie mogê nic zmieniæ, nie bêdê ci kaza³ jechaæ do 44 Levela... Szkoda, ¿e nie da³e¶.
Ferno.
Jolly! Bomba!
Dawaj jeszcze 2 Lvl na Infernape i wtedy dorzuæ Close Combat... Feint to cha³a, wiêc zmieñ to na CC. I znowu nie mam nic na polepszenie! Nie poda³e¶ mi co masz z TM, wiêc nie mogê ci pomóc najlepiej jak mogê! Nie bêdê szuka³, co do tej pory mog³e¶ zdobyæ.
Dustox.
To ci Modest przyfarci³.
Lv 34- Silver Wind. I dostaniesz:
Psybeam/Silver Wind/Moonlight/Whirlwind.
Tyle mogê.
No i tak. Meditite suniemy z Annoyera, Pachirisu. Szybki Kiss, Fang i Discharge. Potem pu¶æ go na straty i daj Dustoxa. Szybki Psybeam i po robocie. Na Lucario Mud Bomb, potem Psybeam i na koñcu CC lub Flame Wheel. I tyle. Jeszcze liga. Ale napisz mi, gdy bêdziesz pod budynkiem, z wszystkimi TM/HM.
Snover jest fajny, aczkolwiek x4 FireWeakness jest z³y. Glameow jest beznadziejny, nie radzê. Ale naprawdê nie wiem, co móg³by¶ jeszcze tam do³o¿yæ. Daj jakiego¶ Smoczka (Draognite/Mence/Chomp) i jaki¶ fajny Grass, mo¿e byc Leafeon.
Sygnatura użytkownika
Neniu, móg³by¶ mi zaplanowaæ team na grê w Heart Golda? Mam Cyndaquila z natur± Hasty. Najlepiej Poki ju¿ z movesetami. Ale jak nie masz czasu....
Moje TM to:6,9,10,11,27,28,34,47,51,55,60,62,66,76,86,30
a i ja gram w Pokemon pearl a nie Platynke ;)
a i mam pytanie dla Gastrodona który atak zamieniæ na Surf?Rain dance?
Piecka, nie. Water Pulse. Dziêki duzemu HP mo¿e przeczekaæ Rain Dance i potem uderzyæ z Surfa. I wolê nazwy, jako TM'y.
Poxer, du¿e przedsiêwziêcie. Przygotuj siê na esej.
Po pierwsze, taktyki nie zak³adaj±ce zadawania obra¿eñ nie sprawdzaj± siê w in-game, wiêc pominê ten w±tek. Wszystkie twoje Poki to bêd± Sweepery, a czasami trochê Bulky.
Czyli na sam pocz±teczek przygody wybra³e¶ sobie Hasty Cyndaquila. Hmmm. Dobrze. Obrona jest zawsze wa¿na, jednak Speed, który nam przybêdzie przyda siê nieco bardziej. Chocia¿ i tak Typla ma go du¿ego.
W ka¿dym b±d¼ razie, na pierwszy Gym, gdzie mamy Flyingi, mo¿esz sobie wytrenowaæ troszkê Mareepa, który na 10 levelu ma Thundershock. Wtedy zmieciesz Falknera z powierzchni bitwy. Wtedy wêdrujesz dalej i dochodzisz do Azalea. Mieciesz Rocketów i wchodzisz do Gymu. Dziêki niewiarygodnemu Flame Wheel'owi niszczysz wszystkie 3 cieniaski od Bugsy'ego. Gdy chodzi o bitwy z nies³awnym "Silverem" Mareep/Flaaffy zapewnia ci ochronê przed Totodilem/Croconawem. Teraz, gdy masz ju¿ 2 odznaki, czas na kolejne ulepszenia. Po Headbucie, który z³apie Quilava (wierzê :P), mo¿esz sobie znale¼æ w Azalea bardzo ³adnego Heracrossa, najlepiej Adamant, a jak nie, to potem zbreedujesz go z Ditto. I ten oto pan, dziêki niewiarygodnemu Brick Break niszczy 3 Gym. I teraz nie mamy k³opotu, poniewa¿ twój Heracross powinien znaæ Night Slash. I gdy wyjdziesz z tego przyjaznego Goldenrod, od razu masz szansê z³apaæ swojego trzeciego Pokemona, Adamant Nidorana. Gdyby siê nie zgadza³a natura, nadal mo¿esz zbreedowaæ z Ditto. (dobrze mieæ tak wcze¶nie DC...) No i dochodzisz do tego miejsca, które nazywa siê Ecruteak i mo¿e siê chwilê pomêczysz, ale w koñcu zniszczysz Morty'ego, który jest cieeenki. I tak siê bêdzie dzia³o. Cianwood, Olivine i na koniec Mahogany, gdzie na Lake of Rage capniesz sobie Gyaradosa. Najlepiej Jolly lub Adamanta. Fajnie by³oby mieæ Shiny, wiêc zapisz przed nim i ³ap, dopóki takowych nie bêdzie. No i bijesz Pryce'a, po czym dochodzi do powrotu do Goldenrod po tego pro Timid Eevee'ego, którego zamienimy na Jolteona. I teraz idziemy do Blackthorn, gdzie Gyarados i jego Ice Fang niszczy ca³y Gym. Nastêpnie udajesz siê do Dragon's Den, gdzie po zgadniêciu wszystkich odpowiedzi od jakiego¶ szamana dostaniesz Timid Dratini z Extremespeed. No i fajnie, mamy 6 Pokemonów. Czeka ciê trening, po czym powiniene¶ otrzymaæ takie sety, które te¿ niech zostan± do Reda.
No i to by by³o na tyle... Jak dojdziesz do Reda, powiedz, wprowadzê zmiany.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.