zacznê od tego, ¿e ludzie, którzy siê nie znaj± niech siê lepiej w temacie nie wypowiadaj±.
muszê trochê skomentowaæ post Legendsa ;ddd
Cytat:
PSP to gówniana reprodukcja GBA.
A XboX to podróbka Playstation 2, a Playstation 2 to podróbka N64, a N64 to podróbka Pegazusa. nie rozumiem ani trochê Twojego argumentu (tzn wiem o co Ci chodzi, ale nie tworzy to sensu.), gdy¿ wg Twojego toku my¶lenia wychodzi na to, ¿e producentom konsol nie wypada robiæ nowych ze wzglêdu na to, ¿e bêd± lamiæ pomys³y od innych. poza tym, PSP to CA£KOWICIE co innego ni¿ GBA XDDDDDDDDDDD konsole w ogóle nieporównywalne pod wzglêdem grywalno¶ci, grafiki, ud¼wiêkowienia jak i porêczno¶ci.
Cytat:
Ot, bez licencji, uprawnieñ i tym podobnych rzeczy zasrane pañstwo Sony wziê³o sobie tak± maszynkê, pomy¶la³o "kurna, zar±bisty pomys³, zar±biemy go i bedziemy trzepaæ kasiore!!!". Otó¿ design cudnego GBA i cholernego PSP nie ró¿ni siê praktycznie NICZYM.
O tym napisa³em ju¿ wy¿ej.
Cytat:
Wyj±tek stanowi analog, którego GBA faktycznie nie mia³o. Kszta³t, idea, rozmieszczenie, sloty, WSZYSTKO jest ¿ywcem zapierdzielone od lat prac i starañ Big N. Ci pseudo-twórcy wziêli sobie GBA, wyd³u¿yli go ¿eby by³ proporcjonalny z ekranem 16:, wpierdzielili lepsz± kartê graficzn±, muzyczn±, rzucili na rynek po niebotycznych cenach, zajarali stos IMO debilnych newschoolowców zar±bist± grafik±, próbuj±c pokazaæ jak Nintendo jest do dupy.
radzê zapoznaæ siê z terminem "handheld" - wszystkie konsole tego typu opieraj± siê w³a¶nie na tym, co wcale nie znaczy ¿e zrzynaj± od siebie sposób na zarobek. poza tym nie wiem czy zauwa¿y³e¶, ale skok technologii pomiêdzy GBA i PSP to dwie lub nawet wiêcej generacji konsolowych. XDDDDDDDD
Cytat:
I za to ich szczerze N I E N A W I D Z Ê ! Zastanów siê dobry cz³owieku, czy u¿ytkowanie z takiego "czego¶" bêdzie sprawia³o Ci przyjemno¶æ.
Z PSP jestem zadowolony, mia³em te¿ przyjemno¶æ graæ na NDSie (przez nieca³e 2 miesi±ce) i powiem tak - z obydwu konsol mo¿na czerpaæ równ± przyjemno¶æ, zale¿y w co lubisz graæ. mi bardziej do gustu przypad³o PSP, niektórzy lubi± co innego. pogód¼ siê z tym, ¿e ka¿dy ma wybór. ;]
Cytat:
DS 1 - 0 PSP
lol
Cytat:
Druga sprawa, GRY. I tutaj masz znowu podzia³. PSP oferuje multum mordobiæ bez ¿adnego celu (ot, ¿eby dresy zamiast wy¿ywaæ siê na m³odzikach to t³uk³y 10 minut dziennie w jakiego¶ Tekkena albo co¶), jakie¶tam wy¶cigówy które nudz± siê po piêciu minutach, oraz multum niewci±gaj±cych (jak dla mnie), gier klasy GTA. PSP jest jednostrza³owcem - nie wci±ga, nie daje rado¶ci z gry, nie zauracza zar±bist± grywalno¶ci±.
i tu siê mylisz. nigdy nie mia³e¶ PSP a pie*&olisz ¿e a¿ mnie w dupie swêdzi. ;) PSP oferuje to samo co iKsboKsy, Plejstejszyny, enGejd¿e czy GejmKjuby razem wziête w bardzo zbli¿onej (czasami lepszej lub gorszej) oprawie graficznej. mamy tu wiêc do czynienia z ca³± gam± gier, w której ka¿dy znajdzie co¶ dla siebie. RPGi, strzelanki, bijatyki, skradanki, zrêczno¶ciówki, platformówki, przygodówki i wiele, wiele innych, pozdro.
Cytat:
Po przeciwnej stronie staje NDS. Wyskakuje ponad piêcioma tysi±cami tytu³ów (wliczajac ró¿ne wersje jêzykowe), daj±c WSZYSTKO czego dusza zapragnie. W cholere jRPGków i RPGków, które s± zawodowymi z³odziejami czasu i m³odo¶ci. Mnóstwo platformówek z cukierkow± i ¶liczn±, kolorow± grafik±, które piêknie daj± obraz czystej rozrywki. Ponadto kontynuacje kultowych hitów, przygodówki, wy¶cigówki, zrêczno¶ciówki, party... nie sposób wszystkich wymieniæ. Do tego atrakcje takie jak mikrofon, touch screen, etcetera.
nie zgodzê siê z tym, ¿e NDS stoi 'po przeciwnej stronie'. obydwie konsole stoj± po tej samej stronie, jednak z tego co widzê niektórzy fanboje nie potrafi± tego zdzier¿yæ i zaje¿d¿aj± konsolkê argumentuj±c, ¿e ta lub tamta jest lepsza, bo to w³a¶nie j± ma. ;d
Cytat:
NDS 2 - 0 PSP
lol2
Cytat:
Trzecia - multiplayer. PSP - no wai. DS - STOS rzeczy, w które mo¿na cioraæ poprzez WFC (czasem Wireless), w chiny zabawy, ¶wietne, ¶wietne mody.
no to teraz widzê, ¿e rzeczywi¶cie nie wiesz o czym mówisz. XDDDDDDDDDDDDDD psp bez multi? to jak mê¿czyzna bez hormonów mêskich XDDDDDDDDDDDDDD pozdro i dowiedz siê co to access point lub wireless web
lol rzal i bul, albo zatrzyma³e¶ siê w rozwoju na roku 2'1 kiedy wszyscy pocinali na gejbojach, albo próbujesz siê kreowaæ na zajebistego oldskulowca, który siedzi w temacie konsol.
Cytat:
Je¶li¶ gracz, kupuj NDS Lite.
ehe, kompletnie fanowska wypowied¼. ;]
Cytat:
Je¶li¶ newschoolowy shpAanEh, id¼ zastano siê nad swoim ¿yciem i pomy¶l nad tym, co naprawdê teraz robisz : ). Taka jest moja osobista sugestia, oldschoolowego gracza, zagorza³ego wroga sony (pisane celowo z ma³ej), fanatyka BIG N, tuwpiszswoj±propozycjê.
Podsuma: sprzedaj konsolkê i za zarobion± kasê kup sobie ¿ycie.
Cytat:
PS. Je¶li sony zlami pomys³ 3DSa, kto idzie ze mn± skopaæ im ty³ki i pozwaæ ich to s±du? : D
o ku^%a, a Ty znowu z tym zajumywaniem pomys³ów. XDDDDDDDDDDDDd
zacznê od tego, ¿e ludzie, którzy siê nie znaj± niech siê lepiej w temacie nie wypowiadaj±.
Wiêc szanuj swoje s³owa.
XaroX napisa³/a:
muszê trochê skomentowaæ post Legendsa ;ddd
XaroX napisa³/a:
A XboX to podróbka Playstation 2, a Playstation 2 to podróbka N64, a N64 to podróbka Pegazusa. nie rozumiem ani trochê Twojego argumentu (tzn wiem o co Ci chodzi, ale nie tworzy to sensu.), gdy¿ wg Twojego toku my¶lenia wychodzi na to, ¿e producentom konsol nie wypada robiæ nowych ze wzglêdu na to, ¿e bêd± lamiæ pomys³y od innych. poza tym, PSP to CA£KOWICIE co innego ni¿ GBA XDDDDDDDDDDD konsole w ogóle nieporównywalne pod wzglêdem grywalno¶ci, grafiki, ud¼wiêkowienia jak i porêczno¶ci.
S³ysza³ pan o czym¶ takim jak NES? Ojæ, chyba nie, skoro pisze takie pierdo³y ¿e N64 jest lamione z Pegasusa. A¿ przykro czytaæ.
Gdyby¶ zar±ba³ Star Warsy, poprawi³ kontrast, wzmocni³ d¼wiêk to te¿ byæ mówi³ ¿e to Twoja produkcja, a gdyby kto¶ zrobi³ taki atak s³ów to byæ t³umaczy³ ¿e IV epizod wyszed³ ponad 30 lat temu? Nie s±dzê. Dalej - to jest praktycznie to samo. Tylko z lepsz± kart± graficzn±, d¼wiêkow±, procesorem i nieco wyd³u¿ona. Czytaj post, potem komentuj. Bo chyba nie doczyta³e¶.
XaroX napisa³/a:
Cytat:
Je¶li¶ newschoolowy shpAanEh, id¼ zastano siê nad swoim ¿yciem i pomy¶l nad tym, co naprawdê teraz robisz : ). Taka jest moja osobista sugestia, oldschoolowego gracza, zagorza³ego wroga sony (pisane celowo z ma³ej), fanatyka BIG N, tuwpiszswoj±propozycjê.
Podsuma: sprzedaj konsolkê i za zarobion± kasê kup sobie ¿ycie.
W tej metaforze siê zgodzê. Nielicznie.
* nie chce mu siê k³óciæ, bo i tak nic dobrego z tego nie wyjdzie *
Okej, to mam jeszcze jedn± sugestiê. Przeczytaj jeszcze raz fragment ¿e jestem oldschoolowym graczem, potem napisz tego posta JESZCZE RAZ, bior±c pod uwagê ten fakt. Bo teraz potraktowa³e¶ mnie jako zamaniaczonego newschoolowca, dla którego grafa = grywalno¶æ (czyt. do siebie). Czytanie ze zrozumieniem, na drugi raz.
Aha, ja siê nie kreujê. Ja SIEDZÊ w temacie konsol i tak, jestem oldschoolowcem : ). Przynajmniej w temacie rozrywki elektronicznej. I IMO jest to znacznie lepsze, ni¿ tracenie kasy / ¿ycia / miejscenatwoj±reklamê na kupowanie / piracenie / podniecanie siê newschoolowymi plagiatami z Sony rodem. Ramen.
S³ysza³ pan o czym¶ takim jak NES? Ojæ, chyba nie, skoro pisze takie pierdo³y ¿e N64 jest lamione z Pegasusa.
pozdro ¿e bêdê wymienia³ wszystkie konsole, które wysz³y od pocz±tku do koñca. siemanko. XDDDDD
Cytat:
Dalej - to jest praktycznie to samo. Tylko z lepsz± kart± graficzn±, d¼wiêkow±, procesorem i nieco wyd³u¿ona.
to
jest
ca³kowicie
inna
konsola
od
innego
producenta
posiadaj±ca
funkcje
skupiaj±ce
siê
nie
tylko
na
graniu
ale
i
na
przechowywaniu
plików
czego
tamte
konsole
nie
mia³y.
Je¶li nie widzisz ró¿nicy miêdzy GBA a PSP to ja nie wiem, kto tu siê nie zna na temacie konsol. Jak ju¿ napisa³em we wcze¶niejszym po¶cie - gra³em na obydwu konsolach przez d³u¿szy czas, a nie tak jak Ty - tylko na jednej. Wiêc pozdro fanboju i wyzb±d¼ siê nienawi¶ci zanim zaczniesz krytykowaæ co¶, z czym nigdy nie mia³e¶ do czynienia.
Zacznijmy od tego ¿e Pegasus jest tkz. "oryginaln±" podróbk± NESa.
Nastêpna sprawa: o gustach siê nie dyskutuje.
Obydwaj panowie znacie siê na konsolach tylko jeden z was jest do jednej z konsol zniesmaczony.
Moim zdaniem obydwie s± dobre. Tylko ka¿da z nich bêdzie pasowaæ do innego odbiorcy.
Podejrzewam ¿e gdyby nie brak, jakiegokolwiek zainteresowania przez Nintendo naszym krajem DS by³by bardziej rozpowszechniony.
Na pocieszenie dodam ¿e DS jest najlepiej sprzedaj±c± siê konsol±. Wiêc i polska prasa musia³a siê nim zaj±æ. Polecam najnowszy numer CD action gdzie mamy parê stron po¶wiêconym DSowi i grom na t± konsolê.
Ach i jeszcze co do tych "Prince of Persiów". Tak s± na DSa. Ale nie idzie graæ.Przynajmniej nie mi. A te na PSP s± takie jak orygina³ na wiêksze konsole.
przepraszam bardzo, a wiêc wed³ug Ciebie konsola ma byæ w kszta³cie macicy, za¶ kartrid¿e w formie miniaturowego peniska, ¿eby wyró¿nia³y siê designem spo¶ród innych konsol? na dodatek zamiast funkcji jak ogl±danie filmów lub s³uchanie muzyki powinna byæ u¿ywana do podcierania i sma¿enia kotletów, bo wszystkie inne "dodatki" wykorzystano ju¿ w jakiej¶ innej konsoli.
pozdrawiam.
@DOWN
ololol nic nie mówiê XDDDDDDDDD
Ostatnio zmieniony przez XaroX 20 Sierpieñ 10, 00:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
XaroX wg ma 100 % racje !!
Teraz parê s³ów do Legendsa ja zauwa¿y³em bardzo du¿e podobieñstwo mój komp a moje ps2 Prawie taki sam wygl±d tylko ¿e ps2 tylko ¿e ps2 jest mniejsze. Wiêc z tego wynika ¿e PC to gówno i nie korzystaæ z tego tak? Ka¿dy ma w³asne zdanie na temat konsoli ja wole PSP ale wed³ug pana Legendsa PSP to gówno bo przypomina gameboya. A co mieli zrobiæ. Masz komórkê je¿eli masz pewnie wiedzia³e¶ ¿e wiêkszo¶æ jest do siebie podobnych wiêc nie kupowaæ komórek bo to gówno !! Masz w domu lodówkê tak lodówki te¿ s± takie same wiêc nie kupowaæ lodówek bo to gówno !! Aaaa no i zapomnia³em o najwa¿niejszym samochody wiele z nich jest podobnych do siebie wiêc nie kupowaæ samochodów bo to gówno!! Stary powiem ci jedno id¼ siê zamknij gdzie¶ bo robi mi siê niedobrze kiedy czytam twoje wypowiedzi.
@top jak ju¿ napisa³em wy¿ej ja bym wybra³ psp wg mnie sony coraz bardziej ulepsza swoje wszystkie produkty sam posiadam psp . A co do nintendo ds gra³em trochê a wg mnie na nintendo ds jest emulator a na psp nie ma (mo¿e i jest ale nie widzia³em). Jak znam ¿ycie dostane warna za obra¿anie innego u¿ytkownika ale op³aca³o siê
XaroX wg ma 100 % racje !!
Teraz parê s³ów do Legendsa ja zauwa¿y³em bardzo du¿e podobieñstwo mój komp a moje ps2 Prawie taki sam wygl±d tylko ¿e ps2 tylko ¿e ps2 jest mniejsze. Wiêc z tego wynika ¿e PC to gówno i nie korzystaæ z tego tak? Ka¿dy ma w³asne zdanie na temat konsoli ja wole PSP ale wed³ug pana Legendsa PSP to gówno bo przypomina gameboya. A co mieli zrobiæ. Masz komórkê je¿eli masz pewnie wiedzia³e¶ ¿e wiêkszo¶æ jest do siebie podobnych wiêc nie kupowaæ komórek bo to gówno !! Masz w domu lodówkê tak lodówki te¿ s± takie same wiêc nie kupowaæ lodówek bo to gówno !! Aaaa no i zapomnia³em o najwa¿niejszym samochody wiele z nich jest podobnych do siebie wiêc nie kupowaæ samochodów bo to gówno!! Stary powiem ci jedno id¼ siê zamknij gdzie¶ bo robi mi siê niedobrze kiedy czytam twoje wypowiedzi.
@top jak ju¿ napisa³em wy¿ej ja bym wybra³ psp wg mnie sony coraz bardziej ulepsza swoje wszystkie produkty sam posiadam psp . A co do nintendo ds gra³em trochê a wg mnie na nintendo ds jest emulator a na psp nie ma (mo¿e i jest ale nie widzia³em). Jak znam ¿ycie dostane warna za obra¿anie innego u¿ytkownika ale op³aca³o siê
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.