POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
FR/LG Monotype Challenge
Autor Wiadomo¶æ
Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 20 Lipiec 10, 15:31   

Byakurai napisa³/a:
Ok, co¶ temat ruszy³ pe³n± par±, mo¿e i ja zagram chocia¿ jestem tutaj za³o¿ycielem xD ale wszystko co robiê umieszczê w filmiku xD (dobry pomys³)

Te¿ o tym my¶la³em, ¿eby wykorzystaæ to do Walktroughta, ale zamiast tego mam ³adny opis.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 20 Lipiec 10, 15:39   

Imiê: Maron
Nazwisko: ???
Typ wyzwania: Normal
Obecny sk³ad:
Ratticate [SZCZCZUREK] 29
    Hyper Fang
    Counter
    Thief
    Cut

Clefairy [PLUSZACZEK] 30

Mega Punch
    Brick Break
    Sing
    Metronome

Fearow [DZIOBUTELI] 30
    Pursuit
    Peck
    Growl
    Fury Attack

Persian [KASIARZKU¦] 30
    Water Pulse
    Schock Wave
    Pay Day
    Secret Power

Eevee [EWOLUCJONA] 29
    Quick Attack
    Sand - Attack
    Secret Power
    Dig

Pidgeotto [ZALATYWACZ] 31
    Tackle
    Sand - Attack
    Quick Attack
    Wing Attack

Imiê Rywala: Sudrot
Nazwisko Rywala: Oak
Typ Wyzwania: Mieszany
Obecny Sk³ad:
Charmeleon 25 [Charmeleon]
    Rage
    Leer
    Ember
    Growl

Pidgeotto 25 [Pidgeotto]
    Sand - Attack
    Whirlwind
    Quick Attack
    Tackle

Exeggcute 23 [Exeggcute]
    Carage
    Leech seed
    Hypnosis
    -

Kadabra 20 [Abra]
    Teleport
    Kinesis
    Confusion
    Disable

Gyrados 22 [Gyarados]
    Thrash
    Tackle
    Bite

===================================================================

Ja, Maron rozpoczynam dnia 19 lipca 2010 swoj± podró¿ PoKeMoN. Zaraz za mn± startuje mój rywal Sudrot (Moim prawdziwi rywale to SUmo DRago i kojOT).

13:40 19 lipca 2010

Odrywam siê od rozrywki, podejmujê z komputera MIKSTURÊ i wychodzê z domu. Idê szukaæ Oak'a w trawie ko³o miasta. Ten zatrzymuje mnie i prowadzi do laboratorium. Razem z Sudrot'em

wybieramy

swoje startery. Jako, ¿e na pierwszych trzech lierów kanto najlepszy jest typ ro¶linny wybieram bulbasaura i nadajê mu imiê KWIATORO¦L a Sudrot bierze Charmandera. Po pierwszej walce

któr±

wygra³em Bulbasaur ma poziom 6, a ja wychodzê do miasta odebrac paczuszkê dla Oaka, o comnie poprosi³. Idê przez trawê, leczê pokemona w PC i idê do Martu po przesy³kê. Wracam i dajê

Oakowi

paczkê, a on daje mi dexa. Od pomocnika dostajê balla.

13:50 19 Lipca 2010

Kierujê siê do Victory Road, gdzie walczê Sudrotem. Po przemy¶lanej walce mój KWIATORO¦L otrzymuje2 poziomy: ma teraz 9, czyli równy obu pokemonom Sudrota. Wracam i spotykam

starego

dziadka, pokazuje mi to, co ju¿ umiem, ale trudno siê mówi. Idê na pó³noc i zwiedzam dalsze uliczki. £apiê Ratatê poziom 5 i wracam siê do PC, a nastêpnie idê dalej trenuj±c SZUCZUREK.

14:05 19 lipca 2010

B³akam siê po lesie Viridian pokonuj±c Poke-robaki. Walczêz jakim¶ trenerem, a mój Ratata zdobywa Quick Attack, wraz z poziomem 7. POkonujê kolejnego trenera, Ratata otrzymuje poziom

8, ale zostaje

zatruty. Jak na zawo³anie na ziemi le¿y antidote, którego u¿ywam. Wychodz±c z Lasy SZCZUREK ma poziom 10. Idêdo PC w Pewter City, a nastêpnie kierujê si.ê do miejscowej sali

pokemonów

kamiennych. Niestety tu, pokemon normalny mi nie pomo¿e, wiêc u¿ywam Bulbasaura. W walce z testerem, mój pokemon zdobywa poziom 11, ucz±c siê Vine Whip. Pokemony Brocka nie

wytrzymywa³y

ani jednego udzerzenia, wiêc otrzyma³em BULDERBADGE, a KWIATORO¦L zdoby³ poziom 13. Idê do PC, a nastêpnie zatrzymujê siê tam, by co¶ zje¶æ.

14:35 19 lipca 2010

WYchodzê z Pewter i kierujê siê na wschód gdzie spotykam profesorka i daje mi on buty do biegania. miêdzyczasie w³±czam sobie "The lion sleeps tonight". Idê dalej i spotykam wielu trenerów.

Do Tunelu

prowadz±cego do Cereulan, podrodze moje pokemony zdobywaj± poziom 14, a Ratata uczy siê Hyper Fang. Pokonujê paruu trenerów i moje pokemony maj± po 16 i 15 poziom. Bulbasaur

poznaje Sleep

Powder za Poison Powder otrzymany na tym samym poziomie. Inaczej mówi±c Sleep powder wyrzuci³ Tackle. Wróci³em do PC, uleczy³empoki i ide dalej penetrowaæ jaskiniê. Spotykam

jakiego¶ leszcza z

TR, ale nale¿y mu siêszacunek, za to, ¿e jego Sandshrew opar³ siê mojemu OKHO: Hyper Fangowi, który narazie mieczie wszystko. Ratata otrzymuje TM THIEF zamiast Tail Whip. Pokona³em

parê

trenerów i znalaz³em Moon Stone. Stwierdzii³em, ¿e przed zag³êbieniem siêjeszcze dalej w jaskiniê nale¿y wypocz±æ. Roz³o¿y³em sobie namiocik, wsun±³em do ¶piwora, jako ¿e w jaskini by³o

ch³odno i

po³o¿y³em siê spaæ. Z moim trybem ¿yciapotrafi³em i¶c zawsze i wszêdzie. A mo¿e pó¼niej bêdzie tu mniej s³abych trenerów?

15:45 20 Lipca 2010

Powracam na trasê. Zchodzê na dól, a po paru walkach z TR i pojedynku z chwiwym Kujonem mój ratata mdleje. W kieszeni mam Revive, ale wiem, ¿e taka podró¿ dobrze zrobi mojemu

Bulbasaurowi.

Mia³em racjê, przeistacza siê onw Ivysaur. Znalaz³em Helix Fossil i pod±¿am dalej. Wyszed³em z jaskini. Jednak przypomnia³em sobie, egdzie¶ w tych okolicach znajdowa³y siê Clefairy, które

przydadz± mi

siê w mojej podró¿y. Zawracam i szukam tego rzadkiego pokemona. PO chwili poszukiwañ znalaz³em upragnionego stworka. A po jego z³apaniu wyszed³em z jaskini. Spotka³em dwóch panów,

którzy nauczyli moj± Clefairy Mega Punch i Mega Kick na miejsce Growl i Pound. Parê kroków dalej spotka³em spearowy, a jeden z nich do³±czy³ do mojej kolekcji.

16:10 20 lipca 2010

Dochodzê do Cereulan City. Odwiedzam Centrum Pokemon, a nastêpnie kierujê siê na pó³noc, do osoby znanej jako BILL. Lubiê przebywaæ w otoczeniu wa¿nych osób,a on siê do nich zalicza.

Po drodze spotykam Sudrota, jak zwykle siê chwali i rozpoczyna pojedynek. PLUSZACZEK i SZCZCZUREK zdobrywaj± po poziomie. SZCZCZUREK ZMIENIA SIÊ W RATICATE, otrzymujê od

Sudrota Fame Checker.

16:35 20 lipca 2010

Wracam do PC, a nastêpnie odpoczywam tam. Do BILLA pójdê jutro.

11:00 22 lipca 2010

Wyruszam Do Billa. Po drodze rozwalam paru rywali. Zrozumia³em, ¿e o ile Clefairy daje radê i zdoby³ 16 poziom, to spearow jest za s³aby, by wybiæ siê na trenerach ze swojego 11 poziomu.

Idê trenowaæ go w trawie. Poczu³em ¿al, gdy zobaczy³em w trawie Abrê. Zawsze mia³em do niego s³abo¶æ. Ale nie z³apa³em go. Wyszkoli³em go na poziom 16 i spróbowa³em ponownie. Tym

razem w sali pokemonów wodnych. Spearow mnie nie zawiód³. Pokona³ pomocników Misty. Jednak na samej liderce pad³y wszystkie normalne pokemony. To KWAITORO¦L musia³ poonaæ

Staryu i Starmie Dochodzê do kolejnej grupy trenerów i rozbijam obóz.

19:00 22 lipca 2010

Wyruszam w dalsz± drogê pokonujê kilku ternerów i dostajê siê do Billa. Po znalezieniu Billa, pomagam mu wróciæ do siebie a nastêpnie dostajê jego S. S. Ticket orz dane Pokemonów.

Wracam do miasta lecze pokemony i ruszam tropem z³odzieja z TR. Odbieram mu dig, a po paru walkach przechodzê przez podziemn± ¶cie¿kê dochodz±c do Vemirlion. Moje pokemony

osi±gnê³y poziomuy: SZCZCZUREK: 23, PLUSZACZEK: 18, DZIOBUTELI: 19, KWIATRO¦L 19.

19:40 22 lipca 2010

Chodzê po mie¶cie. Otrzymujê od jakiego¶ natreta kupon na rower. Niezbyt mi to potrzebne, bo mam LCTRL [WASZA SPACJA], ale przyj±³em podarunek. Idê na pok³ad statku, ale wczêsniej

kupujê sobie zestaw leków. Pokonujê wszystkich na statku. Po walce z Sudrotem (uda³o siê zdobyæ nowe dane) pogada³em z kapitanem statku, a potem otrzyma³em CUT. W ostatniej chwili

opu¶ci³em statek przed odp³yniêciem. Tak naprawdê chcia³em siê zmierzyæ z 3 liderem. PO pokonaniu dwóch s³ugusów poszed³em uleczyæ poki do PC, a nastêpnie od³o¿y³em do PC'ta
(A we¼cieodró¿nijcie Pokemon Center od PC!) mojego startera. To dla niego koniec. Pokona³em lidera. Teraz tylko muszê znale¼æ 3 pokemony typu normalnego do BOXA (jeaa) ¿eby dostaæ

FLASH OD OAKA. To jest problem. Z³pa³aem Meowth i Pidghey,którego zmieni³em w Pidgeotto. Wyposarzy³em ich w TM i wytrenowa³em. Nastêpnie wzi±³em HM05 i poszed³em na drogê do

ROCK TUNNEL. Kiedy dostajê siê do ROCK TUNNEL. Moje pokemony mia³y ju¿ ponad 20 poziom. KWIATORO¦Lmi siê przyda³. Otrzyma³ on FLASH. Id±c przez RockTunnel spotykam wielu

trenerów. Wychodzê, a nastêpnie idê do PC. Dalej idê na po³udnie, jednak drogê blokuje mi snorlax. Idê wiêc na zachód do Saffron, a iedy stra¿nik mnie nie puszcza - do Celadon. Dostajê od

kobiety TEA. Dalej dostajê od faceta COIN CASE i idê sobie pograæ. Zdobywam 2000 ¿etonów i idê do jakiego¶ Rocketa. Odkrywam ich kryjówkê i po wielu labiryntach pokonujê bossa i

dostajê SIlph Scope. Dalej idê do PC, a nastênie koñczê liderkê z Celadon. Po ³atwym zwyciêstwie idê do kasyna. Potem wracam do Pokemon Tower, a nastêpnie pokonujê tam Sudrota. Idê do PC, a dalej do góry wie¿y trupów.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Ostatnio zmieniony przez Maron 25 Lipiec 10, 14:53, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 22 Lipiec 10, 11:14   

Czemu nie ma Monotyp ICE? Da siê go przecie¿ zrobiæ. wystarczy wymieniæ siê z chopakiem Poliwhirl za Jinx a dalej graæ tylko nim do jaskini.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 22 Lipiec 10, 11:53   

Dobra, te¿ siê za to biorê ;P
Moim typem bêdzie Flying, jest wolny ?
Je¶li tak to :

Nick: Afil
Typ: Flying
Jestem w
Odznak: Dwie

Team:

Pidgeotto
P³eæ: Male
Lvl.: 28
Ataki:
1. Tackle
2. Whirlwind
3. Wing Attack
4. Quick Attack

Fearow
Lvl.: 28
Ataki:
1. Peck
2. Pursuit
3. Leer
4. Fury Attack

Butterfree
Lvl.: 24
Ataki:
1. Takle
2. Stun Spore
3. Supersonic
4. Confusion

Zubat
Lvl.: 18
Ataki:
1. Leech Life
2. Astonish
3. Supersonic
4. Bite

Magikarp
Lvl.: 16
Ataki:
1. Splash
2. Tackle

Ch'Ding
Lvl.: 18
Ataki:
1. Peck
2. Sand-Attack
3. Cut
4. Fury Attack

A wiêc, pokona³em Brocka, cuuudem i jak najszybciej przeszed³em Mt.Moon. Pokona³em ju¿ rywala, tylko dwoma pokemonami. Teraz wystarczy trening i na Gym. Pokonujê Misty z zapasem dwóch pokemonów i jednym w ciê¿kim stanie. Czy jest jakakolwiek mo¿liwo¶æ, abym pokona³ elektryczne gym ?! xD

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 27 Lipiec 10, 16:05, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy  

Byakurai 
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 22 Lipiec 10, 12:53   

Maron napisa³/a:
Czemu nie ma Monotyp ICE? Da siê go przecie¿ zrobiæ. wystarczy wymieniæ siê z chopakiem Poliwhirl za Jinx a dalej graæ tylko nim do jaskini.

Jednym pokemon'em ca³e FR to by by³o ten user kox. Nie ma bo w oryginalnej wersji s± tylko dwa pokemon'y lodowe z czego jednego nie wolno z³apaæ

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

.//Rah 
Bug Catcher
No kurna

Do³±czy³: 09 Mar 2010
Wys³any: 22 Lipiec 10, 18:18   

no tak, dewgong, lapras, cloyster? ewentualnie 6 jynxów w teamie?;p

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 22 Lipiec 10, 19:30   

To czemu ich w wyszukiwarce pokemonów lodowych nie ma xD By³ tylko Jinx xD Dobra kto chce mo¿e wzi±æ Ice zgadzam siê

Sygnatura użytkownika

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 24 Lipiec 10, 12:40   

A wiêc nie mo¿na u¿ywaæ HM SLAVE do walki? A jak mi go wyci±gnie np. Whirlwindem, mogê nim zawalczyæ? Albo ¿eby u¿yæ revive na pokach innych? Pisze ¿e nie wolno nim trenowaæ. A za pojawienie siê w walce dostaje ju¿ ExPa! I WA¯NE PyTaNiE:

czy mogê przemieniæ EEVEE w NORMALU?[/u]

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 24 Lipiec 10, 18:58   

Je¿eli na hm'a tak, je¿eli do wsadzenia do kompa ... tak, je¿eli do trenowania ... nie

Sygnatura użytkownika

Garnczyk
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 01 Maj 2010
Wys³any: 16 Pa¼dziernik 10, 23:12   

Witam! ^^
Powracam po d³ugiej nie obecno¶ci! :D
czy nadal mogê kontynuowac podró¿ Typem- Ground? :<
Pozdrawiam

Wy¶wietl posty z ostatnich: