Ok, co¶ temat ruszy³ pe³n± par±, mo¿e i ja zagram chocia¿ jestem tutaj za³o¿ycielem ale wszystko co robiê umieszczê w filmiku (dobry pomys³)
Te¿ o tym my¶la³em, ¿eby wykorzystaæ to do Walktroughta, ale zamiast tego mam ³adny opis.
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Ja, Maron rozpoczynam dnia 19 lipca 2010 swoj± podró¿ PoKeMoN. Zaraz za mn± startuje mój rywal Sudrot (Moim prawdziwi rywale to SUmo DRago i kojOT).
13:40 19 lipca 2010
Odrywam siê od rozrywki, podejmujê z komputera MIKSTURÊ i wychodzê z domu. Idê szukaæ Oak'a w trawie ko³o miasta. Ten zatrzymuje mnie i prowadzi do laboratorium. Razem z Sudrot'em
wybieramy
swoje startery. Jako, ¿e na pierwszych trzech lierów kanto najlepszy jest typ ro¶linny wybieram bulbasaura i nadajê mu imiê KWIATORO¦L a Sudrot bierze Charmandera. Po pierwszej walce
któr±
wygra³em Bulbasaur ma poziom 6, a ja wychodzê do miasta odebrac paczuszkê dla Oaka, o comnie poprosi³. Idê przez trawê, leczê pokemona w PC i idê do Martu po przesy³kê. Wracam i dajê
Oakowi
paczkê, a on daje mi dexa. Od pomocnika dostajê balla.
13:50 19 Lipca 2010
Kierujê siê do Victory Road, gdzie walczê Sudrotem. Po przemy¶lanej walce mój KWIATORO¦L otrzymuje2 poziomy: ma teraz 9, czyli równy obu pokemonom Sudrota. Wracam i spotykam
starego
dziadka, pokazuje mi to, co ju¿ umiem, ale trudno siê mówi. Idê na pó³noc i zwiedzam dalsze uliczki. £apiê Ratatê poziom 5 i wracam siê do PC, a nastêpnie idê dalej trenuj±c SZUCZUREK.
14:05 19 lipca 2010
B³akam siê po lesie Viridian pokonuj±c Poke-robaki. Walczêz jakim¶ trenerem, a mój Ratata zdobywa Quick Attack, wraz z poziomem 7. POkonujê kolejnego trenera, Ratata otrzymuje poziom
8, ale zostaje
zatruty. Jak na zawo³anie na ziemi le¿y antidote, którego u¿ywam. Wychodz±c z Lasy SZCZUREK ma poziom 10. Idêdo PC w Pewter City, a nastêpnie kierujê si.ê do miejscowej sali
pokemonów
kamiennych. Niestety tu, pokemon normalny mi nie pomo¿e, wiêc u¿ywam Bulbasaura. W walce z testerem, mój pokemon zdobywa poziom 11, ucz±c siê Vine Whip. Pokemony Brocka nie
wytrzymywa³y
ani jednego udzerzenia, wiêc otrzyma³em BULDERBADGE, a KWIATORO¦L zdoby³ poziom 13. Idê do PC, a nastêpnie zatrzymujê siê tam, by co¶ zje¶æ.
14:35 19 lipca 2010
WYchodzê z Pewter i kierujê siê na wschód gdzie spotykam profesorka i daje mi on buty do biegania. miêdzyczasie w³±czam sobie "The lion sleeps tonight". Idê dalej i spotykam wielu trenerów.
Do Tunelu
prowadz±cego do Cereulan, podrodze moje pokemony zdobywaj± poziom 14, a Ratata uczy siê Hyper Fang. Pokonujê paruu trenerów i moje pokemony maj± po 16 i 15 poziom. Bulbasaur
poznaje Sleep
Powder za Poison Powder otrzymany na tym samym poziomie. Inaczej mówi±c Sleep powder wyrzuci³ Tackle. Wróci³em do PC, uleczy³empoki i ide dalej penetrowaæ jaskiniê. Spotykam
jakiego¶ leszcza z
TR, ale nale¿y mu siêszacunek, za to, ¿e jego Sandshrew opar³ siê mojemu OKHO: Hyper Fangowi, który narazie mieczie wszystko. Ratata otrzymuje TM THIEF zamiast Tail Whip. Pokona³em
parê
trenerów i znalaz³em Moon Stone. Stwierdzii³em, ¿e przed zag³êbieniem siêjeszcze dalej w jaskiniê nale¿y wypocz±æ. Roz³o¿y³em sobie namiocik, wsun±³em do ¶piwora, jako ¿e w jaskini by³o
ch³odno i
po³o¿y³em siê spaæ. Z moim trybem ¿yciapotrafi³em i¶c zawsze i wszêdzie. A mo¿e pó¼niej bêdzie tu mniej s³abych trenerów?
15:45 20 Lipca 2010
Powracam na trasê. Zchodzê na dól, a po paru walkach z TR i pojedynku z chwiwym Kujonem mój ratata mdleje. W kieszeni mam Revive, ale wiem, ¿e taka podró¿ dobrze zrobi mojemu
Bulbasaurowi.
Mia³em racjê, przeistacza siê onw Ivysaur. Znalaz³em Helix Fossil i pod±¿am dalej. Wyszed³em z jaskini. Jednak przypomnia³em sobie, egdzie¶ w tych okolicach znajdowa³y siê Clefairy, które
przydadz± mi
siê w mojej podró¿y. Zawracam i szukam tego rzadkiego pokemona. PO chwili poszukiwañ znalaz³em upragnionego stworka. A po jego z³apaniu wyszed³em z jaskini. Spotka³em dwóch panów,
którzy nauczyli moj± Clefairy Mega Punch i Mega Kick na miejsce Growl i Pound. Parê kroków dalej spotka³em spearowy, a jeden z nich do³±czy³ do mojej kolekcji.
16:10 20 lipca 2010
Dochodzê do Cereulan City. Odwiedzam Centrum Pokemon, a nastêpnie kierujê siê na pó³noc, do osoby znanej jako BILL. Lubiê przebywaæ w otoczeniu wa¿nych osób,a on siê do nich zalicza.
Po drodze spotykam Sudrota, jak zwykle siê chwali i rozpoczyna pojedynek. PLUSZACZEK i SZCZCZUREK zdobrywaj± po poziomie. SZCZCZUREK ZMIENIA SIÊ W RATICATE, otrzymujê od
Sudrota Fame Checker.
16:35 20 lipca 2010
Wracam do PC, a nastêpnie odpoczywam tam. Do BILLA pójdê jutro.
11:00 22 lipca 2010
Wyruszam Do Billa. Po drodze rozwalam paru rywali. Zrozumia³em, ¿e o ile Clefairy daje radê i zdoby³ 16 poziom, to spearow jest za s³aby, by wybiæ siê na trenerach ze swojego 11 poziomu.
Idê trenowaæ go w trawie. Poczu³em ¿al, gdy zobaczy³em w trawie Abrê. Zawsze mia³em do niego s³abo¶æ. Ale nie z³apa³em go. Wyszkoli³em go na poziom 16 i spróbowa³em ponownie. Tym
razem w sali pokemonów wodnych. Spearow mnie nie zawiód³. Pokona³ pomocników Misty. Jednak na samej liderce pad³y wszystkie normalne pokemony. To KWAITORO¦L musia³ poonaæ
Staryu i Starmie Dochodzê do kolejnej grupy trenerów i rozbijam obóz.
19:00 22 lipca 2010
Wyruszam w dalsz± drogê pokonujê kilku ternerów i dostajê siê do Billa. Po znalezieniu Billa, pomagam mu wróciæ do siebie a nastêpnie dostajê jego S. S. Ticket orz dane Pokemonów.
Wracam do miasta lecze pokemony i ruszam tropem z³odzieja z TR. Odbieram mu dig, a po paru walkach przechodzê przez podziemn± ¶cie¿kê dochodz±c do Vemirlion. Moje pokemony
Chodzê po mie¶cie. Otrzymujê od jakiego¶ natreta kupon na rower. Niezbyt mi to potrzebne, bo mam LCTRL [WASZA SPACJA], ale przyj±³em podarunek. Idê na pok³ad statku, ale wczêsniej
kupujê sobie zestaw leków. Pokonujê wszystkich na statku. Po walce z Sudrotem (uda³o siê zdobyæ nowe dane) pogada³em z kapitanem statku, a potem otrzyma³em CUT. W ostatniej chwili
opu¶ci³em statek przed odp³yniêciem. Tak naprawdê chcia³em siê zmierzyæ z 3 liderem. PO pokonaniu dwóch s³ugusów poszed³em uleczyæ poki do PC, a nastêpnie od³o¿y³em do PC'ta
(A we¼cieodró¿nijcie Pokemon Center od PC!) mojego startera. To dla niego koniec. Pokona³em lidera. Teraz tylko muszê znale¼æ 3 pokemony typu normalnego do BOXA (jeaa) ¿eby dostaæ
FLASH OD OAKA. To jest problem. Z³pa³aem Meowth i Pidghey,którego zmieni³em w Pidgeotto. Wyposarzy³em ich w TM i wytrenowa³em. Nastêpnie wzi±³em HM05 i poszed³em na drogê do
ROCK TUNNEL. Kiedy dostajê siê do ROCK TUNNEL. Moje pokemony mia³y ju¿ ponad 20 poziom. KWIATORO¦Lmi siê przyda³. Otrzyma³ on FLASH. Id±c przez RockTunnel spotykam wielu
trenerów. Wychodzê, a nastêpnie idê do PC. Dalej idê na po³udnie, jednak drogê blokuje mi snorlax. Idê wiêc na zachód do Saffron, a iedy stra¿nik mnie nie puszcza - do Celadon. Dostajê od
kobiety TEA. Dalej dostajê od faceta COIN CASE i idê sobie pograæ. Zdobywam 2000 ¿etonów i idê do jakiego¶ Rocketa. Odkrywam ich kryjówkê i po wielu labiryntach pokonujê bossa i
dostajê SIlph Scope. Dalej idê do PC, a nastênie koñczê liderkê z Celadon. Po ³atwym zwyciêstwie idê do kasyna. Potem wracam do Pokemon Tower, a nastêpnie pokonujê tam Sudrota. Idê do PC, a dalej do góry wie¿y trupów.
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Ostatnio zmieniony przez Maron 25 Lipiec 10, 14:53, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
A wiêc, pokona³em Brocka, cuuudem i jak najszybciej przeszed³em Mt.Moon. Pokona³em ju¿ rywala, tylko dwoma pokemonami. Teraz wystarczy trening i na Gym. Pokonujê Misty z zapasem dwóch pokemonów i jednym w ciê¿kim stanie. Czy jest jakakolwiek mo¿liwo¶æ, abym pokona³ elektryczne gym ?!
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 27 Lipiec 10, 16:05, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy
A wiêc nie mo¿na u¿ywaæ HM SLAVE do walki? A jak mi go wyci±gnie np. Whirlwindem, mogê nim zawalczyæ? Albo ¿eby u¿yæ revive na pokach innych? Pisze ¿e nie wolno nim trenowaæ. A za pojawienie siê w walce dostaje ju¿ ExPa! I WA¯NE PyTaNiE:
czy mogê przemieniæ EEVEE w NORMALU?[/u]
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.