Praktycznie od samego pocz±tku gier pokemon, najwa¿niejsz± rzecza w treningu jest evolucja. Jest mnóstwo sposobów evolucji które ja wam teraz opiszê.
Evolucja przez kamienie evolucji
Jedn± ze starszych metod evolucji jest przemiana dziêki kamieniom evolucji. Znanymi kamieniami s± FIRE STONE, WATER STONELEAF STONE, THUNDER STONE, SUN STONE, SHINY STONE, DAWN STONE i DUSK STONE. Przyk³adowym pokemonem który evoluuje dziêki kamieniowy evolucji jest Roselia która evoluuje w roserade za pomoc± shiny stone.
Ewolucja przez szczêscie i porê dnia
Pierwszy raz t± metodê evolucji u¿yto w grach G/S/C. W grach R/S/E zapomniano o tej metodzie która wróci³a z tytu³em Diamond/Pearl. W serii G/S/C ludzie siê mêczyli by t± metod± dostaæ jedn± z dwóch evolucji eevee-umbreona lub espeona.
Ewolucja przez wymianê i trzymany przedmiot
W pierwszej serii przez wymianê mo¿na by³± dostaæ alakazama i gengara. W serii diamond/pearl ¿eby ewoluovac niektóre poki trzeba by³o siê wymieniæ i daæ mu przedmiot. Przyk³adami takich poków s± magmar i electabuzz które evoluuj± w magmortara i electivire przez wymianê i trzymany przedmiot-magmarizer i electrizer.
Ewolucja zale¿na od p³ci
W czwartej serii dodano nowy sposób evolucji który jest zale¿ny od p³ci pokemona. przyk³adem takich pokemonów jest burmy który je¿eli jest ch³opakiem evoluuje w mothima, a je¿eli dziewczyn± w wormadama.
Ewolucja dziêki trzymanemu przedmiotowi i porze dnia
Kolejnym sposobem evolucji jest przemiana przez trzymany przedmiot i porze dnia. Niektóre pokemony potrzebuj± specjalnego przedmiotu i odpowiedniej pory dnia ¿eby sie przemieniæ. Przyk³adem takiego poka jest sneasle znany z serii G/S/C który evoluuje w weavile dziêki razor claw i level up w nocy.
Ewolucja zale¿na od miejsca
Niektóre pokemony evoluuj± przez level up w odpowiednim miejscu którym na przyk³ad jest eterna forest i mt.coronet. Przyk³adem takiego poka jest magneton który evoluuje w magnezona w obszarze mt.coronet.
Ewolucja na podstawie nauczonego ataku
W czwartej serii dosz³a jeszcze inna metoda evolucji zale¿na od nauczonego ataku którego pokemon uczy siê naturalnie. Przyk³adem takiego pokemona jest aipom który evoluuje gdy pozna atak double attack
Ewolucja dziêki konkretnemu Pokemonowi w Dru¿ynie
Metoda evolucji dziêki której evoluuje tylko jeden pok-mantyke. Je¿eli masz mantyke i remoraida w dru¿ynie, mantyke evoluuje ci w mantine. To bardzo ciekway fakt gdy¿ mantine'y czêsto maj± przyczepione do jednego ze "skrzyde³" w³a¶nie tego ma³ego pokemona.
Evolucja przez odpowiedni level
Najbardziej znana metoda dziêki której evoluuje wiêkszo¶æ pokemonów.Przyk³adem mog± byæ startery ze wszystkich regionów np. bulbasaur evoluuje w ivysaura na 16 lvl'u, a ivysaur w venusaura na 32lvl'u
Hm...prosi³bym o przyklejenie, dodajê do listy FAQ
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Glupio ze w yellow pokemon pikachu nie ewouluje trzeba zlapac innego [ szkoda bo raichu to moj prawie ulubiony pok wiecie ze rayquaze kocham najbardziej
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.