Witam
Zaczne od tego ze szukalem takiego tematu na forum i nic nie znalazlem, jednak moze poswiecilem na to za malo czasu, w takim wypadku prosze o link.
Wiec chodzi mi o to ze juz dawno nie gralem w pokemony i postanowilem wrocic, czekam az listonosz przyniesie mi konsole wraz z wersja gry platinum platinum (najnowsza, mam racje?) i chcialbym sie dowiedziec z ktorych wersji wczesniejszych gier moge transferowac pokemony do tej.
Zeby bylo latwiej to zrobie liste pytan bo w tych moich myslach spisanych do tematu mozna czasem sie pogubic.
1. Miedzy jakimi wersjami gier mozna transferowac pokemony? Chodzi o wszystkie gry z GB, GBC, GBA oraz NDS.
2. Jak wychodza gry to sa pierw dwie wersje np. Red/Blue, Gold/Silver, Ruby/Sapphire czy Pearl/Diamond, pozniej zawsze wychodzi trzecia Yellow, Crystal, Emerald oraz Platinum, w pytaniu chodzi o to czy w tej trzeciej wersji wystepuja wszystkie pokemony z obydwu pierwszych? Jak np. w Pearl mamy Palkia w a Diamond Dialga to czy w wersji Platinum mozna zdobyc obydwa te pokemony?
3. Czy w tej trzeciej wersji gier, polaczenia poprzednich, np. Ruby/Sapphire -> Emerald, jest tez mozliwosc zlapania takich pokemonow jak Mew czy Deoxys ktore sa odblokowywane na eventach nintendo? Kiedys byla i raczej nadal jest opcja proponowana przez producenta ze poczta wysylasz do nich gre a oni ja upgrade'uja do wersji z danym pokemonem. Wiec raczej nie bedzie problemu z Aurora Ticket lub Old Sea Map.
4. Czy jest mozliwosc przerobienia GBA albo NDS tak jak PSP? nie chodzi mi o granie na konsoli w sicagniete gry z internetu, tylko o jakas lepsza mozliwosc zapisywania w kazdym miejscu, podczas walki itp. oraz ewentualnie przyspieszenia gry jak to mozna zrobic na emulatorach.
1. Mo¿esz migrowaæ gry z GBA, to znaczy z gier Fire Red/Leaf Green a tak¿e Ruby/Sapphire/Emerald. Migracja polega na tym, ze pokemony z gier na gba zostaja przesylane do gier 4. generacji i mo¿na je z³apac w Pal Parku.
2. Tak
3, 4 Nie wiem.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Drogie bravo!
Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/
Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY
1.Miêdzy R/S/E/FR/LG, po 6 na 24 godziny.
2 . one s± po lidze na szczycie góry, lvl.80.
3.W D/P/Plt nie mo¿na zdobyæ mew i dexoys'a przez event tak jak w R/S/E/FR/LG, potrzebny transfer z kim¶ kto go ma.
4.Jest emulator na PSP do gier GBA, gier NDS nie przerobisz za ni chu chu.
jak masz pytanie wal, jestem specem od D/P/Plt.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
DominLoL troche zle zrozumiales pytanie 3 i 4, w pytaniu 3 chodzi mi o to czy w wersji platinum wystepuja eventowe pokemony te co w Pearl i Diamond (Darkrai, Shaymin i Arceus).
Pytanie 4 nie dotyczy psp tylko NDS albo GBA, czy moge ktoras z tych konsol przerobic jakos zeby mozna bylo zapisywac w kazdym momencie (np. walka) oraz przyspieszyc szybkosc gry, chociaz glownie chodzi o zapisywanie, chyba wiadomo jak to ulatwia gre jezeli ktos gral na pc .
3.Wystêpujê ale jest potrzeby tka jak w przypadku D/P item eventowy albo event od Nintendo.
4.wybacz, ale co¶ nie jarzê za mocno za na dzieñ dobry, na konsolce siê nie da takich rzeczy zrobiæ, z tego co mi wiadomo,.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
Znalezlem na necie zagadnienia typy M3Real i CycloDS Evolution, nie wiesz albo ktos inny mzoe co to jest. Z tego co wyczytalem to jakas przerobka do DS, ale ludzie w temacie wiedzieli o co chodzi wiec nikt nic nie wyjasnial. Zdaje sie ze to jest jakas karta taka sama jak z gra, cos w stylu magicznej karty do psp. Tylko ze na tym mozna grac w sciagniete gry z netu, a mi chodzi o zapisywanie i ewentualnie jeszcze przyspieszenie gry wiec jak by ktos wiedzial czy to ma takie mozliwosci prosze o potwierdzenie .
4. Czy jest mozliwosc przerobienia GBA albo NDS tak jak PSP? nie chodzi mi o granie na konsoli w sicagniete gry z internetu, tylko o jakas lepsza mozliwosc zapisywania w kazdym miejscu, podczas walki itp. oraz ewentualnie przyspieszenia gry jak to mozna zrobic na emulatorach.
Takiej mo¿liwo¶ci nie ma. Niem mo¿na przy¶pieszaæ gier, ale z tego co s³ysza³em w niektórych edycjach EZ-Flash'a (programator umo¿liwiaj±cy odpalenie ¶ci±gniêtych gier GBA na DS) jest mo¿liwo¶æ zapisu w czasie rzeczywistym. W specyfikacji GBA Expansion Packa (taki EZ-Flash dostosowany do programatora M3Real) te¿ widnieje taka opcja, ale mi siê jako¶ nie uda³o tego rozkminiæ do tej pory.
Cytat:
Znalezlem na necie zagadnienia typy M3Real i CycloDS Evolution, nie wiesz albo ktos inny mzoe co to jest. Z tego co wyczytalem to jakas przerobka do DS, ale ludzie w temacie wiedzieli o co chodzi wiec nikt nic nie wyjasnial. Zdaje sie ze to jest jakas karta taka sama jak z gra, cos w stylu magicznej karty do psp. Tylko ze na tym mozna grac w sciagniete gry z netu, a mi chodzi o zapisywanie i ewentualnie jeszcze przyspieszenie gry wiec jak by ktos wiedzial czy to ma takie mozliwosci prosze o potwierdzenie .
To s± programatory, rzecz praktycznie niezbêdna dla posiadacza DS'a. Programator umo¿liwia odpalenie ¶ci±gniêtej z internetu gry, grê wsadzasz na kartê pamiêci microSD, a t± kartê do programatora, którego wk³adasz do standardowego slotu na grê. W ten sposób, na jednym cartigu masz mo¿liwo¶æ grania w spory wachlarz gier.
Je¶li chcesz kupiæ programator to napisz jak± wersjê DS kupujesz: Classic, Lite czy DSi. W przypadku tych dwóch pierwszych jedynymi rozs±dnymi alternatywami s±: Acekard oraz M3Real (unikaæ jak ognia R4, N5 i innych). Dla DSi na rynku istniej± jedynie nowej generacji Acekardy, które obs³uguj± równie¿ DS Lite, wiêc nowe Acekardy s± chyba najlepszym wyborem, a konkretniej Acekard 2i taki jak tu.
Jako dodatek do programatora mo¿esz dokupiæ Ram-Pack, który wk³ada siê w slot do gier GBA i dziêki któremu mo¿na graæ w takie gry jak Emerald. Bezkonkurencyjne s± wszelkie EZ-Flash'e. Aha je¶li kupujesz najnowszego DSi to niestety nie odpalisz gier GBA, poniewa¿ brakuje 2. slota. Aczkolwiek za jaki¶ czas pewnie wyjdzie Acekard umo¿liwiaj±cy odpalenie gier GBA na pierwszym slocie, ale na to trzeba poczekaæ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.