Wys³any: 4 Pa¼dziernik 09, 21:49 Pokemon Street Fighter
Strona pierwsza, akt 1
Za górami, za lasami, istnia³ pewien wojownik o imieniu Bruno. By³ s³awny z swoich sztuk walki. Pierwszy z nielicznych potrafi³ przeciwstawiæ siê w walce nie tylko z mistrzami, ale i z pokeonami.
Gdy jego pokemony zawodzi³y, sam wkracza³ na arenê, wykorzystuj±c poznane wcze¶niej techniki sztuk walk w walkach z naprawdê niepokonanymi jeszcze nigdy na ¶wiecie przez ¿adnego cz³owieka pokemonami.
Tak… Ten o to trener nie tylko walczy³ na ringu, ale równie¿ na arenach. By³ najs³ynniejszym trenerem pokemonów oraz jedynym cz³owiekiem zdolnym walczyæ z nimi.
Wiele ludzi potem zaczyna³o go na¶ladowaæ, równie¿ pokazuj±c po sobie spory wachlarz niewidzianych nigdy przedtem ataków. Tak powsta³a nowa dyscyplina walk pokemonowych - walki braterskie.
Nazwa pochodzi³a od tego, ze pokemon wraz z swoim trenerem stwarzali wiê¼, zwana wiêzi± bratersk± wojowników. Trener móg³ nie podawaæ polecenia pokemonom i u¿ywaæ przedmiotów, ale równie¿ samemu braæ udzia³ w walkach 2v2 przeciwko pokemonowi i jego trenerowi. Walki te bywa³y popularne wy³±cznie w niekonwencjonalnych turniejach oraz coraz czê¶ciej prywatnie, w niektórych miejscach na ka¿dym krañcu ¶wiata pokemon. Nigdy nie zosta³y zarejestrowane, jako podstawowe walki, bo by³y traktowane jako eksperymenty - tak, jak dyscypliny na wyspach Pomarañczowych. Tym razem jednak, pewien trener przeszed³ samego siebie… postanowi³ wprowadziæ walki braterskie jako g³ówn± dyscyplinê w walkach Liderskich. Poznajmy jego historiê.
Strona pierwsza, akt 2
Poznajmy Maæka, faceta muskularnego, trenuj±cego rodzinne sztuki walki, stosuj±cych w³asny styl Fighterski. Nasz bohater dosta³ w wieku 22 lat m³odego ucznia - Machopa. Nazwa³ go Mach³opem, chocia¿, ¿e by³ on dziewczyn±… jednak jej temperament oraz ¿ywio³owo¶æ charakteryzowa³ j± jako 100% ch³opa. Mia³a cios, ale nie mia³a stylu… Maciek by³ szczê¶liwy z swojego ucznia, pragn±³ nauczyæ j± wszystkie ciosy, jakie zna³. Gdy zauwa¿y³ w swoim uczniu potencja³ wojownika, postanowi³ zostaæ trenerem pokemonów.
Pragn±³ byæ taki, jak Bruno… nigdy nie walczy³ w walkach braterskich, jednak chcia³ to zmieniæ. Dowiedzia³ siê, ¿e jest nowa liga trenerów dyscypliny walk trenerskich. Mia³ szanse na s³awê i popularno¶æ. Ale nie wszystko od razu…
(strona druga…)
Jeste¶ na arenie… w³a¶nie trenujesz na manekinie nowe ciosy, jednak ci±g³e w tym samym stopniu. Manekin wytrzymywa³ kaxzdy twój cios piê¶ci± i nog±. Jednak gdy tylko dosta³ z pó³obrotu w g³owê, manekin siê rozpad³… twój Mach³op to zobaczy³a.
Uczennica podbieg³a do swojego mistrza, k³aniaj±c mu siê z szacunkiem… trzyma³a kopertê oraz paczkê.
Nie zdziwi³e¶ siê, paczka by³a podpisana przez profesora Elma. Zawarto¶æ tez by³a tobie znana… 5 pokeballi, czek na 1000$ oraz karta trenerska z pokedexem i Pokenavem… nowy model, z wbudowanym match callem i przeno¶nym, mobilnym Internetem od Ery.
Jednak koperta by³a ciekawsza… by³ tam list od Crystal, dziewczyny z s±siedztwa…
Cytat:
Drogi pojebie… je¶li jeszcze raz zbli¿ysz siê na mój teren, wybije ci zêby co do jednego… bez pozdrowienia - Crystal
-Och Mach³opie, widaæ mamy robotê! - mówiê z niewymown± rado¶ci± do mojego pokemona (teoretycznie lepsze by³oby "oznajmiam", ale nie wymagajmy wiele od mojej postaci...), po czym skanuje go pokedexem. Mam nadziejê, ¿e zna jakie¶ zaje***te ataki, ¿eby zrobiæ lepsze wra¿enie. Gdy ju¿ to zrobiê, napinam musku³y i wychodzê z chaty, koniecznie zatrzaskuj±c mocno drzwiami i biorê ze sob± moj± Mach³op. Kieruje siê oczywi¶cie w kierunku domu tej ca³ej Crystal i pukam... Tfu, z³e s³owo. Napie**lam w jej drzwi jak mocno siê da, a gdy ju¿ mi otworzy mówiê:
-To co dziecinko, masz mo¿e ochotê na szybki numerek, czy od razu przechodzimy do rzeczy? - po czym bezpardonowo obijam j± w mordê, daj±c zaraz potem pole do treningu dla mojego poka .
Du¿o ataków sygnaturowych... to znaczy, ¿e jak bêdzie musia³a improwizowaæ, nie bêdziesz siê musia³ martwiæ ;3
------------
Wyszed³e¶ z domu... dom Crystal by³ ca³kiem niedaleko, parê kroków i ju¿ znalaz³e¶ siê pod jej p³otem.
Gdy tylko zrobi³e¶ krok do ogródka, nagle straci³e¶ równowagê, ale w ostatniej chwili zrobi³e¶ salto (nooo... pó³ salto) i odskoczy³e¶ na bok.
Potkn±³e¶ siê o o ogon Tododile... pokemona Crystal jak siê potem dowiedzia³e¶.
A dowiedzia³e¶ siê po tym, jak ona wysz³a z domu i z rozbiegu siê na ciebie rzuci³a... no nie¼le, atak kopniakiem ca³ym cia³em.
Odpar³e¶ atak... Twój Mach³op te¿ siê wyszykowa³ do walki...
Crystal by³a chud± dziewoja, bardzo giêtk±, a co za tym idzie, bardzo szybka, by³a powa¿nym przeciwnikiem nawet dla takiego si³acza jak ty, bo mia³a szybkie kopniêcia.
Natomiast Tododile... nigdy nie walczy³. Pierwszy raz na kogo¶ siê rzuci³.
Crystal siê u¶miechnê³a:
- Wiedzia³am, ¿e przyjdziesz! Nie pozostaje mi nic innego, jak spe³niæ moj± obietnicê.
Zaczê³a walkê... Tododile zaczai³ siê na ciebie od ty³u, drapi±c ciê po plecach... trochê ciê to po³askota³o, no ale poczu³e¶ ciep³o krwi
Natomiast dziewczyna wykona³a trój-kopniak (potrójne uniesienie nogi w powietrze), celowa³a ciê w g³owê... a to spryciara...
uda³o ci siê obroniæ trzykrotnie. Dziewczyna trochê siê zawiod³a:
- Móg³by¶ daæ mi jakie¶ fory! Jestem przecie¿ dziewczyn±
------------------
Crystal: stan - Doskona³y
Ty: stan - Dobry
Tododile: 100% HP
Mach³op: 100% HP
Pamiêtaj, ¿e to ma gra typu humor, wiêc nie przywi±zuj lepiej zbyt wielkiej wagi do moich strategii
====
-Kochana, fory to ja mogê Ci dawaæ, ale w ³ó¿ku! - mówiê do dziewczyny, po czym obracam siê, chwytam Totodaila, który ponoæ bierze mnie od ty³u, cokolwiek by to mia³o znaczyæ, otwieram jego szczêkê palcami i rzucam go na jego trenerkê, najlepiej tak, by przy okazji j± pogryz³. Po tym daje polecenia do mego super-pokemona: - Mach³op, we¼ siê nie gap, tylko napier***aj! Low kick w t± babê, albo w jej pokemona, albo jeszcze lepiej - w jej pokemona, ¿eby potem polecia³ i przy***a³ swojej trenerce, b±d¼ te¿ na odwrót, wedle uznania. A potem we¼ sama co¶ wymy¶l, byleby Ci mózg nie wyparowa³. Masz tam w ch*j ataków, to we¼ se co¶ wybierz i jedziesz. - koñczê wywód i wracam do rozpierduchy. Jeee!
ajjj... to szkoda, bo mam swoje zasady >D
----------------
Dziewczyna zauwa¿y³a twój b³ysk w oku, wiêc wycofa³a siê... pobieg³a z powrotem do domu (uciek³a, tchórzliwa mêda! >.<). Ca³a walka teraz 2 na jednego...
Chwyci³e¶ natrêta zza pleców... przetrzyma³e¶ gnoja na tyle d³ugo, na ile pozwoli³y twoje nerwy bólowe, bo cham zrêcznie ugryz³ ciê w d³oñ. Rzucenie nim siê nie powiod³o...
Krokodylek odskoczy³... Mach³op wykorzysta³a sytuacje i zasstosowa³a zwój ultra finalny i najniebezpieczniejszy cios, jak ttylko umia³a!
Niski kop!
Bum... prost w krocze biednego krokodylka... twoje jaja te¿ siê ¶cisne³y, wyobra¿aj±c, jak ogromny ból musia³ spotkaæ krokodylka...
No có¿... Critical Hit
(lepiej oducz j± tego ataku )
Crystal: stan - Doskona³y
Ty: stan - Dobry, lekko krwawisz
Tododile: 50% HP
Mach³op: 100% HP
Czekaj... Crystal niby uciek³a...
Aaaa... o ta.... w twoj± stronê leci ³ó¿ko wielko¶ci dwudrzwiowej szafy... jedyn± rzecz±, jaka mog³e¶ dokonaæ przed zauwa¿eniem lec±cego w ciebie obiektu, to us³yszeæ g³os Crystal...
- Mówi³e¶ co¶ o ³ó¿ku?
Ostatnio zmieniony przez 4xI 11 Pa¼dziernik 09, 13:22, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Hm - jedyn± rzecz±, jak± mi pozostaje, jest szybki krok, albo i dwa w bok. Teraz pora wcieliæ w ¿ycie nowy, szatañski plan! Wchodzê na ³ó¿ko, biorê z niego poduchê i rzucam w stronê Crystal! Gdy dziewczyna bêdzie odpieraæ atak, Mach³op ma podej¶æ j± od ty³u i nakopaæ jej mocno do d*py! O³ tak! W miêdzyczasie ja biorê drug± poduszkê i kopiê j± (w miarê z bliska), w krzywy ryj Totodile'a, nastêpnie wkopuj± mu j± tak kilka razy, a¿ siê po³knie i zad³awi!
Potem ka¿e Mach³opowi obezw³adniæ Crystal i zdejmuje z niej ciuchy! XD (z Crystal, nie Mach³op rzecz jasna...)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.