*poink*
Us³ysza³e¶ dziwnie znajomy d¼wiêk. Jakby sprê¿yny, która nagle siê wyprostowa³a. Nie by³ to d¼wiêk metaliczny, oj nie... dobrze wiedzia³e¶, kto mo¿e wydawaæ takie d¼wiêki.
Us³ysza³e¶, ¿e ten kto¶ siê zbli¿a i dochodzi znad twoich pleców. W³a¶nie teraz, kiedy siê pakujesz do wyj¶cia.
Gdy tylko siê obróci³e¶, by nakryæ ma³ego spoinka, ten natychmiast wskoczy³ ci prosto w ramiona.
Ma³y zawsze lubi³ tak zaskakiwaæ sowich przyjació³. Szkoda, ze nie wie, z jak± wielk± si³± si³ê kinetyczn± uderza. Jego ma³y, spiralny ogonek te¿ stanowi jego broñ.
Wiedzia³e¶, ze atak na twoj± osobê by³ wyrazem mi³o¶ci pokemona do ciebie, ju¿ zd±¿y³e¶ siê przyzwyczaiæ.
Ma³y tym razem nie by³ w weso³ym humorze... posmutnia³.
Biedak, przyzwyczai³ siê do swojego ¿ycia w starej szopie, razem z Laur± i Mackiem. Lubi³ wszystkich w New Bark Town i przykro mu by³o na my¶l, ze musi opuszczaæ te miejsce. Zagnie¼dzi³ ci siê w ramionach, lekko oddychaj±c i co chwila charkaj±c. Wtedy sobie przypomnia³e¶, ¿e przed atakiem spoinka, zajmowa³e¶ siê pakowaniem na podró¿. Pokemon musia³ to zobaczyæ i z premedytacj± przeszkodziæ, tak, jak robi± to ma³e dzieci... trafi³ swój na swego x)
Ale nie mo¿esz siê spó¼niæ, umówi³e¶ siê z Laur± pod star±, opuszczon± scen± Koordynatorsk±, gdzie niegdy¶ odbywa³y siê najwiêksze w mie¶cie pokazy Pokemon. Te¿ postanowi³a zrobiæ to samo co ty...
... a mianowicie wyruszyæ, wbrew wszystkim, na poszukiwania Maæka!
Nie byle¶ pewny, na co siê piszesz... od miesiêcy nie dawa³ odznak ¿ycia, jednak, jednak w telewizji mówili o jakim¶ zamaskowanym trenerze, który wygrywa wszystkie turnieje w Jhoto... w³a¶nie, turnieje, a nie walki Gymowskie i Puchar krainy.
Turnieje to by³y pomniejsze walki dal pieniêdzy i s³awy. Osoby, które d³ugo walcz± w turniejach, staj± siê s³awni. Puchar Jhoto to niestety dla nich marzenie, bo... nie maj± uprawnieñ trenerskich.
I to by pasowa³o do Maæka, ukryty, nie pokazuj±cy twarzy, trener, który w tajemnicy przed wszystkimi ruszy³ w w³asn± podró¿ pokemon. Byli¶cie pewni razem z Laura, ze tylko on by³by do tego zdolny.
Póki co, Laura chcia³a ci co¶ powiedzieæ tam, nad star± estrada. Mia³a pewne wie¶ci, które przyda³y by siê w lokalizacji Macka.
---------------------------------
Napisz, co pakujesz na podró¿. Czeka ciê przygoda, wiêc trzeba siê przyszykowaæ :] Dla u³atwienia, posiadasz ju¿ Pokedex oraz PokeGear, z radiem fm oraz match callem x3
Gra jest nielevelowa, wiêc bêdziesz musia³ sam siê domy¶liæ, kiedy twój pokemon ewoluuje oraz jakie ataki zna.
Ehh Spoink, Spoink,-mówiê rozmasowawszy obola³e miejsce-Nie jeste¶ ¶wiadom swojej si³y, to jasne przecie¿ nie przysz³o nam wcze¶niej walczyæ z ¿adnym przeciwnikiem-ci±gnê, pakuj±c do torby latarkê, scyzoryk i ubranie na zmianê, nie jestem wybredny i wiêcej mi nie potrzeba, najwy¿ej kupiê co¶ na mie¶cie..
Ah tak no w³a¶nie za co? Podchodzê do skarbonki albo portfela, gdzie trzymam gotówkê i ca³o¶æ zabieram ze sob±. Zdajê sobie sprawê ¿e du¿o tego nie bêdzie ale na przys³owiowe waciki starczy. Wychodzê.
Spoinka nie cofam do kuli, co prawda nie porozmawiam z nim ale to mi³o gdy kto¶ obok drepta.
Pod scen± biegnê do przyjació³ki i witam siê z ni±.
To jak ruszamy ja jestem gotowy, mam nadzieje ¿e nie zabra³a¶ ze sob± ca³ej szafy, ech to by by³o w stylu Maæka.. Mniejsza o to ja radzê ruszaæ odrazu, w koñcu na co mamy czekaæ?-mówiê, po czym skanujê pokedexem mojego skacz±cego przyjaciela.
Spoink rado¶nie chrumkn±³... wiedzia³, ¿e jest silny... ale lubi³, kiedy mu siê to przypomina ;]
Spakowa³e¶ co trzeba (zapisz w sygnie), w skarbonce w kszta³cie Grumpiga wygrzeba³e¶ ca³e 1000$, akurat tyle, ile potrzeba na podró¿.
W koñcu wyszed³e¶ z smutnie po³yskuj±cym Spoinkiem i ruszy³e¶ w stronê tej estrady.
Jak znalaz³e¶ siê na miejscu, faktycznie, Laura tam ju¿ by³a i szykowa³a swojego pokemona, Chimchar'a. W³a¶nie widzia³e¶, jak uczy³a go nowego ciosu...
- Chimchar! Teraz ustaw d³oñ przodem do mnie... tak, w³asnie tak... teraz uwazaj, uderzenie! Brawo.... poæwiczymy jeszcze trochê, bo na tego dzieciaka bêdê wieeee..... cze¶æ, Gu¶! Wreszcie przyszed³e¶ :]
Sta³a s³odko przodem do ciebie... u¶miechnê³a siê, ukrywaj±c k³opotliwo¶æ. Chamchir jednak lekko siê wzdrygn±³, lecz zaraz potem przekwita³ ciebie i Spoinka.
Cytat:
To jak ruszamy ja jestem gotowy, mam nadzieje ¿e nie zabra³a¶ ze sob± ca³ej szafy, ech to by by³o w stylu Maæka.. Mniejsza o to ja radzê ruszaæ odrazu, w koñcu na co mamy czekaæ?
- No wiesz co, Gu¶... mo¿e nie zabra³em ze sob± szafy, ale wziê³am od ojca parê TM'ów... mam dla ciebie TM29! Tata mówi³, ¿eby nie braæ go, bo to zbyt niebezpieczny atak, ale i tak podkosi³am. A tak po za tym, musisz poczekaæ...
Dziewczyna popatrzy³a na twojego spoinka dosyæ dobitnie.
- S³uchaj... mogli¶my siê spotkaæ wszêdzie, pod twoim domem, pod moim... nawet pod nasz± szopk±... ale ja wybra³am w³a¶nie t± opuszczon± scenê pokemon. Jak my¶lisz, dlaczego?
Zauwa¿asz w niej szatañski u¶mieszek. Chamchir stan±³ jak do ataku.
- Nauczymy twojego Spoinka ataku psychicznego, a zaraz potem zawalczymy!
--------------------------------------
Spoink - Skan Spoinka.Pozornie umiera, gdy przestaje podskakiwaæ. Na swojej g³owie nosi per³ê do Clamperla. Skanowany osobnik wydaje siê byæ dziecinny i nie-zdyscyplinowany...
Hmmm... walka, nie przepadam za nimi ale có¿ poæwiczyæ zawsze mo¿na, wreszcie siê wy¿yje¶ na kim¶ innym-¶mieje siê i g³aszcze ¶winkê po g³ówce.
Zacznijmy od tego ¿e u¿yjesz Splash, sam nie wiem po co tak do picu
Teraz ju¿ powaga! Wiem z w³asnej autopsji ¿e potrafisz nie¼le dowaliæ swoim cia³kiem, wiêc wybij siê ogonkiem i spróbuj osi±gn±æ du¿± prêdko¶æ i staranuj przeciwnika brzuszkiem
Postaraj siê, przeciwnik musi le¿eæ na ziemi wtedy ty zacznij sobie po nim beztrosko skakaæ.
Ok odej¶æ na chwilê daj mu odetchn±æ, w koñcu nie jeste¶my sadystami, mam nadzieje ¿e przeciwnik tego nie wykorzysta.
Podejrzewam ¿e w pobli¿u s± jakie¶ drobne kamienie i ¿wir. Swoj± moc± telekinzy podnie¶ je do góry i ci¶nij w oczy przeciwnika by na chwilê straci³ orientacjê. teraz przyj na niego Headbutt. I teraz uwaga, je¶li Ci siê uda to do³±cz do tego Zen Hedbutt. Ale pamiêtaj je¶li nie czujesz siê na si³ach to poprostu zaatakuj zwyk³ym atakiem.
Ok to na razie tyle. Czekamy na ruch przeciwnika.
- ¦wietnie! Chamchir, uwa¿aj, przeciwnik jest w bojowym nastroju!
Jej s³owa + atak splash = wybuch ¶miechu Chimchara
No có¿... powiedzmy, ¿e to by³a rozgrzewka - Chimchar nie bawi³ siê z tob± zbyt d³ugo - od razu zaatakowa³ ogniem (ember)
Spoink przyj±³ na siebie atak... nie by³ zbyt dobry, bo nie takie ekstremalne warunki mog± przetrwaæ pokemony jego gatunku.
Kolejny atak spoinka - Uderzenie g³ówki!
Chimchar spodziewa³ siê ataku, wiêc szybko go omin±³, uderzaj±c w ¶winkê ca³y czas ogniem.
Gdy chimchar zauwazy³, zê to nic nie daje, skupi³ siê na innym ataku.
- Chimchar! Focus Punch! Tak, jak uczy³am!
Chimchar zatrzyma³ siê przed spoinkiem, utrzymuj±c ofensywn± postawê. Nie uderza³. Czeka³...
Spoink nie czeka³, skupi³ swoje moce psychiczne i rzuci³ w przeciwnika jedyn± rzecz±, jak± posiada³ - per³± x3
Klejnot uderzy³ ma³pkê prosto w twarz... nastêpnie klejnot wróci³ do w³a¶ciciela, ucieszonego z udanego ataku.
Cytat:
Postaraj siê, przeciwnik musi le¿eæ na ziemi wtedy ty zacznij sobie po nim beztrosko skakaæ.
Ok odej¶æ na chwilê daj mu odetchn±æ, w koñcu nie jeste¶my sadystami, mam nadzieje ¿e przeciwnik tego nie wykorzysta.
Spoink wzi±³ to sobie do sera... wskoczy³ na ma³kê i zacz±³ po niej skakaæ... ma³pka siê nie rusza³a... po chwili z braki cierpliwo¶ci, uderzy³ w spoinka Focus Punchem...
Spoink oddali³ siê trochê, pl±cz±c po udanym ataku... ma³pka po za guzem na g³owie, nie dosta³a zbyt du¿ego uszczerbku na zdrowiu.
- NIe wiarygodne... ten atak psychic jest niez³y! A wadzi³e¶ Focus Punch mojej ma³pki!? Wiedzia³am, ze bêdzie ciekawiej!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.