POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:24
Pokemon Platinum i inne gry
Autor Wiadomo¶æ
Rennossa
Gapa, gubi PokeBalle
...wolê swoj±...

Do³±czy³: 18 Mar 2009
Sk±d: z Floaromy
  Wys³any: 19 Lipiec 09, 16:58   Pokemon Platinum i inne gry

Kiedy¶ na laptopa z Vist± ¶ci±gn±³em emulatora NDS oraz Pokemon Platinum. Przesz³em do 3 odznaki, a potem mi siê znudzi³o wiêc postanowi³em ¶ci±gn±æ sobie grê na GBA (Harvest Moon ^^ ), wszystko by³o cacy dopóki mój braciszek nie wy³±czy³ komputera na ostro przez power (tak naprawde to nie wiem czy to z tego powodu, bo ja te¿ nie raz go tak wy³±cza³em ^^ ). Niektóre pliki które wyrzuci³em wróci³y...w³±czy³em Harvest Moon'a i przestawi³em wielko¶æ okienka w VBA na 2x, wtedy pokaza³ siê komunikat u do³u ekranu w dymku, ¿e ten program jest niezgodny z palet± kolorów Windows Aero (czy co¶ takiego) i wtedy okna zmieni³y siê na Windows Vista Basic.
Komputer chodzi³ wolniej ni¿ poprzednio a gry strasznie siê cie³y (przed tym Poki chodzi³y mi p³ynnie na openGL -_- ).
Czy mo¿e kto¶ wie jak temu zaradziæ??

Oto mój sprzêt:
Procesor:AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-80 2,10 GHz
Ramy: 4GB
System: 64-bitowy
Karta: ATI Radeon HD 3200 Graphics

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Rennossa 20 Lipiec 09, 11:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 19 Lipiec 09, 20:04   

komponenty dobre, problem w tym, ¿e VBA i Vista razem s± jak mieszanka wybuchowa, nie mam Visty, ale mam radê, zmieñ motyw systemu na najprostszy jaki jest, wtedy gra i jej p³ynno¶æ powinny wróciæ do normy.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Escallibur 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 20 Lipiec 09, 00:06   

Cytat:
VBA i Vista razem s± jak mieszanka wybuchowa

Hmm po prawie roku grania na VBA na Vi¶cie dowiaduje siê ciekawych rzeczy:). Prawda jest taka ¿e na odpowiednio szybkim komputerze emulatory dzia³aj± na Vi¶cie tak samo jak na XP a nawet lepiej (jak to by³o u mnie).

Konfiguracjê sprzêtowa rzeczywi¶cie masz dobr±, podejrzewam ¿e musia³by¶ pogmeraæ w oknie Personalizacji.

Co do komunikatu o zmianie palety to fakt tyle ¿e u mnie nie mia³o to ¿adnego efektu ubocznego jedynie upierdliwa chmura w rogu co jaki¶ czas.

Rennossa
Gapa, gubi PokeBalle
...wolê swoj±...

Wys³any: 20 Lipiec 09, 11:23   

Podobno kolega mojej siostry przestawi³ z systemu 32-bitowego na 64-bitowy (nie zainstalowa³) czy to mo¿e byæ powód...undercover te¿ mi tak wolno chodzi... :(

Sygnatura użytkownika

Go¶æ

Wys³any: 20 Lipiec 09, 13:48   

Hmm o ile wiem pe³ne i sprawne przestawienie systemu z 32 na 64 bity wymaga ca³kowitej reinstalacji i ponownej instalacji systemu.

Pewnie sterowniki twojego procesora (i nie tylko) s± przystosowane do wersji 32 bity. Niestety 64 bitowe Visty maj± w³asne wersje sterowników, mo¿e ich instalacji pomo¿e/

Rennossa
Gapa, gubi PokeBalle
...wolê swoj±...

Wys³any: 20 Lipiec 09, 16:32   

Móg³by¶ siê zarejestrowaæ ale dziêki za pomoc ^^ ...

Sygnatura użytkownika

blanka909090 
Pewnie nie zna PokeMana
Chikorita

Do³±czy³a: 21 Lip 2009
Sk±d: Nad morzem:D
  Wys³any: 21 Lipiec 09, 18:02   Pokemon Ruby na telefon

A ja mam niema³y problem... Kole¿anka wys³a³a mi przez bluetooth'a gre pokemon gold na telefon... A ¿e ju¿ znudzi³a mi siê trochê, postanowi³am ¶ci±gn±æ sama inn±. Czy kto¶ mo¿e mi podaæ linka z instrukcj± jak moge tê grê zgraæ? ¦ci±gnê³am Ruby z downloadu na tym forum i emulator. Ale dalej jestem kompletnie ciemna:D pomocy!

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 21 Lipiec 09, 18:29   

w ruby na zwyk³ym fonie nie zagrasz, musisz mieæ fona z symbiane, pytaie nie na teamt, powiniene¶ rozejrzeæ siê po forum.
pozatym, w ruby to mo¿esz se jedynie na kompie lub konsoli pograæ, polecam kompa ja ciê na GBA/DS nie staæ.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: