jest to nowa strona o emulatorze i o jego dodatkach, niestety, po angielsku
1.Pierwsze uruchomienie!
Najpierw ¶ci±gamy No$GBA z linków wy¿ej, nastêpnie ropzakowywujemy programem 7-zip'em albo WinRar'em . Program nale¿y zaisntalowaæ, a nastêpnie po ¶ci±gniêcu No$GBA, klikamy na plik z emulatorem prawym przyciskiem myszy i szukamy opcji "Wypakuj tutaj", w Winrar'ze szukamy "extraxt Here", a w 7-zip'e pod zak³±dk± o tej samej nazwie co program powinno byæ "rozpakuj tutaj", po kliknicu danej zak³adki, emulator zostanie wypoakowany do folderu o nazwie"No$GBA 2.6a"
Nastêpnie klikamy ikonkê emulator'a:
To co widzice w folderze, by³o ¶ci±ganie osobno!
Po czy powino nam siê otworzyæ takie okno:
"UWAGA" TE GRY KTÓRE WIDZIECIE BY£Y ¦CI¡GANE, EMULATOR ICH NIE ZAWIERA!
Wybieramy jak±¶ grê i klikamy na otwórz.
Pojawia sie ju¿ okno emulacji:
Po w³±czeniu gry wybieramy zak³adkê"Options" a nastêpnie"Emulation Options:
Te ustawienia s± najbardziej optymalne, mi gry chodz± w granicach 78-201% FPS'ów.
Nastêpnie prze³±czamy na zak³±dkê contrlos:
Klawiszologiê mo¿na zmieniæ, wybieramy klawisz który chcemy zamieniæ i klikamy na klawiaturze klawisz na który chcemy zamieniæ.
Klikamy OK i Save Options, gotowe!
!UWAGA! Emualtor mo¿e mieæ ma³e problemy na niektórych systemach Windows Vista, ja testowa³em emulator na XP z Service Pak 3
1.2 Dmuchn±æ w mikrofon.
Wielu klientów siê mnie pyta:"Jak emulowaæ mikrofon na emulatorze",odpowiada³em"Nie wiem".
A¿ do teraz.
Rano,tak sobie gra³em w Naruto Path of the Ninja 2 i muszê dmuchn±æ mmikrofon,¿eby przej¶æ dalej.
15 minut kombinowa³em,a¿ mi si uda³o,odpowied¼ jest prosta.
Musisz mieæ mikrofon,pod³±czony do ró¿owego gniazdka.Po zainstalowaniu oprogramowania mikrofonu:
Wy¶wietla ci sie to okno:
Sekcja"Mikrofon"Musi byæ ustawiona na maximum!
Pó¿niej testujesz mikrofon,je¶li dzia³a,oki,je¶li nie dzia³a,mo¿liwe ¿e twój mikrofon jest za s³aby.
PS.Sorry za kiepsk± jako¶æ
!UWAGA! NIE GWARANTUJÊ ¯E KA¯DY MIKROFON BÊDZIE DZIA£A£ NA SYSTEMACH WINOWDS VISTA MOG¡ BYÆ PROBLEMY Z T¡ SEKCJ¡ Na laptopach wbudowanych z mikrofonem mo¿e nie byæ tej sekcji"g³o¶niczka" jak pokazano na screenie.
Wtedy otwierasz program od swojej karty d¼wiêkowej i tam powiniene¶ wszystko znale¼æ.(info by marcinek64)
2.Jak za³adowaæ Save'y ¶ci±gniête z neta!?
Ja osobi¶cie nie popieram takich rozwi±zan, ale có¿.
No$GBA jak i VBA ma t± funkcjê, tylko ¿e w No$GBA jest to trochê ³atwiejsze.
Save'y mo¿na ¶ci±gn±c np.z http://www.gamefaqs.com
Przyk³adowo gram w Sonic Rush, muszê wiedzieæ jaka jest wersja jêzykowa gry, amerykañska, eropejska czy japoñska.
Nastêpnie szukam wersji która odpowiada moim wymaganiom.
Po ¶ci±gniêcu plik wygl±da tak:
Fajnie jest, ale nas interesuje to!:
Nazwa save'u musi byæ identyczna jak nazwa gry!
Inaczej to nie zadzia³a, ok, czas na ma³y retusz:
Wygl±da to lepiej, nie?
Po tym ma³ym zabiegu wk³adamy Save'a do folderu z emulatrem, nastêpnie wk³adamy go do folderu Battery!UWAGA! NIE WSZYSTKIE SAVE'Y S¡ PRAWDZIWE, WIÊC RADZÊ WAM SAVE W£¡SNY ZOSTWAIÆ LUB ZMIENIÆ JEGO NAZWÊ, ¯EBY EMULATOR WAM GO NIE SKASOWA£!
Je¿eli wszystko jest ok, to powinno byæ miodzio i powinni¶my mieæ ca³a grê zakoñczon± w 100%.
Dzia³a na 100%, je¿eli nie dzia³a to nie jest wina metody tylko zapisu.
!UWAGA! TEN SPOSÓB JEST TYLKO I WY£¡CZNIE DO GIER NA NDS'A, SPOSÓB NA GRY GBA JEST ZUPE£NIE INNY, NO$GBA NIEUMO¯LIWIA ZA£ADOWANIA SAVE'ÓW Z GBA!
2.2 NIE CHCE MI SIÊ ZAPISAÆ GRA!
Wiele jest takich pryzpadków, jest te¿ wiele powodów takich zdarzeñ, to najpopularniejsze:
- Z³y rom
- Z³e ustawienia
- Z³a wersja emulator'a
- Z³y system zapisu
¯eby zapisaæ grê np. w pokemonach, wchodzimy w menu gry u szukammy opcji SAVE, je¿li gramy w wrsjê inna ni¿ anglojêzyczn±, to szukamy w menu takiego notatnika, dalej postêpujemy wed³ug instrukcji, gra powinna siê zapisaæ, o ile mamy dobre ustawienia, je¿eli nie, to bêdziesz siê mêczy³, po to jest opcja Auto w No$GBA 2.6a, ustawiaj±c j±, jakaolwiekk gra zapisze nam siê automatycznie, je¿eli tak siê nie stanie, to musi byæ wina romu, wtedy ¶ci±gamy z pewngo ¼ród³a np.z naszego downloadu.
Wiêkszo¶æ romów jest w 100 % sprawan i dzia³aj±ca, sam osobi¶cie spawdza³em (i uploadowa³em).
Je¿eli dalej dziejê siêto samo, a rm mmy tai ja k umpel i jemu dzia³a,to ¶ci±gamy inn± wersjê emulatora, w wypadu wadliwego dzia³a 2.6 i 2.6a polecam wersjê 2.5, emuluje jeszcze w miarê szybko, je¶li mam mocnego kompa.
Co do ostatniego podpunktu , to chodzi tu o opcjê"SnapShot" jest to najmniej dobpracowana opcja w ca³ym emulatorz'e.
Nie robi to ani zdjêc, ani nie zapisuje gry, wiêc adzê nie u¿ywaæ tej opcji i omijaæ j± z daleka.
2.3 Jak wczytaæ grê?
W przypadku niektórych gier, system zapisu jest automatyczny, gra sama nas spyta, albo mo¿na j± zapisaæ w dowolnym momencie.
W przypadu pokemonów, wchodzimy w menu gry, szukamy opcji Save ( je¿eli grasz w wersje inn± ni¿ anglojêzyczn±, to szukasz notatnika), dalej postêpujemy ju¿ wed³ug instrukcji.
2.4 Save'a ma dziwne roszerzenie/koñcówkê, a emulator tego nie czyta, co robiæ?!
Takie save'y czêsto wstêpuj± na http://www.gamefaqs.com roszerzenia .duc, .dst itd s± przeznaczone dla konsol nintendo DS, ale mo¿emy je ³atwo zmieniæ na nasz± korzy¶æ.
Sposób 1:
Przyk³adowe Save'y do Pokemon Ranger:SoA :
Podker¶lone na czerwono rozszerzenia, to te, których emlator nie czyta.
Pierwszym sposobem ¿eby zmieniæ save' jest prosty, ¶ci±gamy save'a.
Po sci±gniêcu save wygl±da tak:
Jak widaæ, rozszrzenie jest obce i emulator go nie przczyta, zmieniamy wiêc koñcówkê na .sav, powinno ono wygl±daæ tak:
Zmieniany nastêpnie nazwê save'a, na tak± sam± jak± ma nasz rom (UWAGA! NAZWA MUSI BYÆ TAKA SAMA JAK NA ROMIE!!!, KONÆÓKÊ .sav ZOSTAWIAMY W SPOKOJU)
save'a wsadzamy do folderu "Battery" (je¶li macie w³asny save to przenie¶cie go w inne miejsc,e poniewa¿ system spyta siê czy go zast±piæ ¶ci±gniêtym save'em)
Uruchamiamy emulator, je¿eli nic siê nie sta³o, trudno, zdarza siê, tego sposobu osobi¶cie nie polecam, bo niezawsze dzia³a.
Stronê odkry³em niedawno powiem wam, przydaje siê, ta strona to nasz drugi sposób, ¶ciagamy save'a, jego postaæ zostaje nie zmieniona:
ok, wchodzimy na stronê, i szukamy roszerzenia naszej gry w tym polu:
Pó¼niej pole ni¿ej, wybieramy do jakiego formatu chcemy skonwertowaæ save'a, do emnulatora:
Pó¼nije szukamy naszego save'a, wybieraj±c "Wybierz" w pierwzej opcji, je¶li znale¼lismy nasz save, klkamy ok i"Convert", po chwili bêdziemy mieæ do ¶ci±gniêcia nasz nowy save, wk³±damy go do folderu "Battery" pamiêtaj±c o zmianie nazwy, odpalamy rom i gotowe.
(UWAGA!!! NIE GWARANTUJÊ ¯E TE SPOSOBY BÊD¡ W 100%DZIA£A£Y!)
3.Jestem Cheatman'em! MUSZÊ WPISYWAÆ KODYYy!
Taak, mam kilku kumpli, którzy s± cheatman'ami, ale mniejsza z tym.
Kody, wprowadza siê nastêpuj±co, uruchamiamy emulator i jak¶ grê.
W moim przypadku to Megaman Star Force 2 ZerkerXNinja.
Wciskamy F2 na klawiaturze, wyskauje takie okno:
S³u¿y ono do wpisywania kodów, ¿eby jaki¶ dodaæ klikamy"Add New"
Pojawi siê nowe okno:
W Górnym oknie nale¿y wpisaæ kod, a w dolnym co¶ co nam siê bedzie kojarzy³o z dzia³niem danego kodu.
Nastêpnie nale¿y zaznaczyæ, czy dany kod jest Codebraker'em czy ActionReplay'em.
To co zanzaczymy ma du¿e znaczenie, je¿eli ¼le zaznaczymy emmulator mo¿e nas poinformowaæ, mo¿e siê tak zdarzyæ, ¿ tego nie zrobi, i mo¿e nam siê zepsuæ gra.
Nastêpnie zaznaczamy pole"RAW", klikamy ok.Powracamy do poprzedniego okna, ale ju¿ z kodem na li¶cie, obok nazwy kodu jest pole, trzeba jezaznaczyæ ¿eby emulator wiedzia³, jakiego kodu ma u¿ywaæ, zaznaczammy pole, klikamy ok i gotowe!
4.Czemu mam wybraæ ten a nie inny emulator np.IdeaS?
Jest kilka powodów podam te które s± moim zdaniem najwa¿niejsze:
Grafika:No$GBA oferuje najlepsz± grafikê na obecn± chwilê w emulatorach NDS, bo np.DeSumme ma lekkie braki.
Prêkdo¶æ emulacji:Tutaj No$GBA wygrywa pod ka¿dym wzglêdem, w wersji 2.6a mamy mo¿liwo¶æ ustawienia prêdko¶ci do swoich upodobañ, na ¶rednim kompie chodzi bardzo dobrze w okolicach 75-90%
Prostota u¿ytkowania:Sterowanie w No$gBA mo¿emy6 dostosowaæ do swoich potrzeb, ponadto emulator obs³uguje pady co siê przydaje je¶li mamy rêce tylko do pada
Lista obs³ugiwanych gier: Jest ich multum ponad 4500 romów! Za¶ jego odpowiedniki osb³uguj± tylko do 3000 i to nie zawsze poprawnie
Podsumowanie:No$GBA to najlepszy emulator na obecn± chwilê, jego konkurenci mimo i¿ wci±¿ siê rozwijaj±, min± lata nim osi±gn± jego poziom.
5.Jêzyk gry
Odpalili¶cie kiedy¶ grê angielsk± i odpali³a siê wam po np.hiszpañsku??
mi tak, a ¶ci¶lej mówi±c, ka¿dy Sonic na NDS'a, wkoñcu siê wkurzy³êm i zacz±³em kombinowaæ, co tu zrobiæ, jest wersja bez tego buga, ale je¶li nie chcesz ci±gaæ tej wersji, przeczytaj ten punkt:
Uruchamiamy No$GBA i odpalamy jaki¶ rom, potem wybieramy Option i tam gdzie mamy "Start Catridge Directly" zmienamy na "GBA BIOS(Nintendo Logo)",
(UWAGA! POTRZEBNE BIOSY:BIOSGBA.7 I BIOSGBA.9,JE¦LI BRAK PISZ NA PW LUB GG) klikamy ok, Save option i resetujemy rom, pojawi siê nam takie co¶:
Klikamy na dolny ekran i przechodzimy to takiego Menu:
uruchamiamy grê kilkaj± na jej ikonkê.
Gra wymagaj±ca poprawek to w moim przypadku Mario and Sonic at the Olympic Winter Games, title screen wygl±da tak:
Zong, bo rom jest angielski, co robiæ?Sci±gn±æ inny rom?Ale¿ nie!!
Odpalamy jeszcze raz grê, i klikamy ikonkê konsoli, t± na dole:
ikonkê klucza:
potem ikonka globusa:
i wybieramy english, potem naciskamy klawisz A i powinno nam siê pojawiæ takie co¶:
je¶li tak jest, resetujemy rom jeszcze raz ( wiem ¿e to doprowadzado furi)
i zamiast pojawienia siê pierwszy raz ekranu widzimy ju¿ jego angielskojêzyczn± wersjê:
klikamy ikonkê gry i pojawia nam siê title screen tym razem po angielsku:
zabieg ten jest dosyæ d³ugi i ¿mudny, ale wart rado¶ci grania.
niestety, jest jedno "ale{", ten zabieg musisz powtórzyæ za ka¿dym razem gdy odpalisz, ale moim zdaniem ten sposób jest ³atwiejszy, dzi¶ wieczorme bêdzie do pobranai wersja skonfigurowana do tego specjalnie zabiegu.
NIE POLECAM ODPALANIA GIER W TEN SPOSÓB BO EMULATOR MO¯E NIEKTÓRYCH NIE WCZYTAÆ LUB J¡ USZKODZIÆ U¯YWAJCIE TYLKO DO ZMIANY JÊZYKA
5.Najczêsciej zadawane pytaia:
Q:Po walce ze starlym zawiesza mi siê, gra robiæ?
A:W³±cz d¼wiêk i zresetuj grê
Q:Gra mi siê nie chce zapisaæ!
A:Zmieñ ustawienia na takie jakie s± w FAQ albo sci±gnij wersjê skonfigurowan±
Q:Czy mo¿na graæ No$GBA w multiplayerze?
A:Mo¿na, alle musisz mieæ mocnego kompa, w wiêkszo¶ci wypadków, po w³±czeniu multi emulator siê powiesza
Q:Nie mogê zacz±æ graæ, wysakuje mi tylko jaki¶ komunikat!
A:Zmieñ system zapsiu na taki jak jest w ustawieniach
Q:Cemu niektóre gry które siê odpalaj± na No$GBA s± po w³osku?
A:Emulator zawiera pewien b³±d który t³umaczy niektóre gry na w³oski, w FAQ jest download do wersji 2.6a bez tego b³êdu, powinno pomóc
Q:Gra nadal uruchamia mi siê po hiszpañsku/ w innym jêzyku ni¿ angielski, co robiæ?
A:Wkrótce zrobiê aktualizacjê do FAQ bna ten temat, cierpliwo¶ci
Q:Po uruchomieniu HG/SS i wyborze bohatera scina mi grê, co robiæ??
A;U¿yj tego kodu: 020DD9DC E1A00000, mo¿esz te¿ u¿yæ ³atki która znajduje siê gdzie¶ na forum.
Q:Jak u¿yæ tej ca³ej ³atki???
A:Wkrótce zrobiê jak u¿yæ ³±tki, poczekaj.
Du¿o osób pyta siê o powiêkszenie emulatora No$Gba. Oto sposób!
MyZoom to program, który jest w pe³ni kompatybilny z No$GBA!
Ta czê¶c wyja¶ni wam, jak go uruchomiæ:
1. Sci±gamy MyZoom i ropzakowujemy go za pomoc± 7-zip'a lub winrar'a.
2. Otwieramy No$GBA(UWAGA, POTRZEBUJEMY NO$GBA W WERSJI OD 2.5)
3.Nstêpnie uruchamiamy MyZoom:
I...TATDAM!
Widaæ ró¿nicê?;D
Sterowanie takie same jak w No$GBA, !UWAGA, PO WEJ¦CIU W TRYB MYZOOM NIE MO¯MY U¯YWAÆ W£¡CZYÆ KODÓW!
5.2 Zmiana rozdzielczo¶ci
Czasami zdarza siê ¿e dla kogo¶ powiêkszenie ekranu pokazane na górze jest za ma³e, wtedy robimy tak± sztuczkê:
wybieramyt jedn± z rodzielczo¶ci, tym samym powiêkszaj±c ono, niestety, skutkuje to deformacj± graficzn± w kszta³cie pixelizacji.
Mo¿e to te¿ spowodowaæ obni¿enie odtwarznaych klatek na sekundê ( zmienjszenie p³ynno¶ci)
5.3 Szybsza p³ynno¶æ=wiêksze okno?
Je¿eli nie macie zbyt mocnego kompa, mo¿ecie u¿yæ jednej z opcji dostêpnych w nowszej wersji MyZoom'a:
mo¿na tu ustawiæ ilo¶æ odtwarzanych klaetek, domy¶lnie jest to 60 klatek, ale mo¿na dostosowaæ p³ynno¶æ klatek do naszych upodobañ,u mnie doskonale pasuje 25 klatek.
5.4 Ukryj normalne okno, zostaw powiêkszone
Na screenie w pierwszym punkcie widzicie dwa okna emuluj±ce:
normalne no$GBA i myzoom'a, je¿eli przeszkadza wam to, u¿yjcie opcji"Hide Emu?".
Wybieraj±c hide okno no$GBA zniknie i zostanie okno myzooma.
lepiej co?
5.5 Chce prawdziwego NDS'A!!!
Tak, emulacja nie dajê wszystkich mo¿liwo¶ci konsolo NDS(Wi-Fi, multplayer przez sieæ itp)
prawdziwy DS kosztuje du¿o ( od (wersja Fat)500 do 1200z³( wersja DSi)
je¿eli nie staæ ciê, a masz mocnego kompa, mo¿esz zorbiæ prawdziwego DS'a w swoim komputerze, no...prawie prawdziwego.
W nowej wersji myzoom, mo¿emy ustawiæ skórkê, nie wiem jak to wyt³umaczyæ, wiêc poka¿ê:
Najpierw otwieramy No$GBA, pó¼niej myzoom, nastêpnie kilkamy PPM ( prawym przyciskiem myszy) i wybieramy opcjê"Skin":
nastêpnie 'Select skin':
pó¼niej szukamy w folderze "skin" skórki:
s± dwie do wyboru, tylko ¿e obydwie takie same ;D
Wybieramy wersjê z koñcówk± 16, i wybieramy otwórz.
Wracamy do porzedniego stanu, powtarzamy sekwencjê:
Klikmay PPM na dolny ekran, i wybieramy 'Skin on", i oto jak wygl±da nasze MyZoom po tym zabiegu:
autor ci±gle pracuje nad udoskonaleniem opcji, bo jak widzicie, s± pewnie czarne paski po bokach, rozmier skin'a to 780x797, zape³nia to czê¶æ ekranu, co mo¿e irytowaæ.
Opcja te ma pewnie niestety wy³±cza niektóre opcje dostêpne w wersji bez skórki.
¯eby przesun±æ emulator nale¿y przytrzymaæ obydwa przyciski myszy na emulku i przesunaæ go w dane miejsce.
Je¿eli bêd± wystêpowaæ problemy nieopisane w tym temacie, to proszê sie zg³osiæ pod mój numer gg, PW lub piszcie bezpo¶rednio tutaj.
Autorstwa DominLoL'a/GravityLoLa 2008-2010
kopiowanie za zgod± autora
Ostatnio zmieniony przez paqo 1 Kwiecieñ 13, 08:26, w ca³o¶ci zmieniany 57 razy
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
ju¿ wkrótce na ¿yczenie userów wersja video FAQ, w kilku czê¶ciach
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
marcinek, nie cwaniakuj, bo testow±³em na stacjonarnym pcie, wiêc siê nie czepiaj, pozatym, wszystko powinno byæ tak jak w FAQ, kumpel testow±³ te¿ na laptopie i mu dzia³a³o.proszê o usniêcie niepotrzebnych postów.
Sygnatura użytkownika
Fajnie, mam do ciebie pytanie:
Czy nie ma jakiej¶ specjalnej konfiguracji do laptopa z Vist± Home Premium?
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
testowa³em na XP'ku, nie wiem jakie s± konfiguracje do visty
Sygnatura użytkownika
ok, marcinek, dziêki dodam to zaraz do FAQ, i B£AGAM! niech kto¶ pouuuswa te posty!
i zamiast zadawaæ pytania tu piszcie na pw, bo robi siê spam.
Marcinek, z jakiej strony?
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.