Ostatnie problemy z moim komputerem u¶wiadomi³y mi, ¿e od wielu, wielu lat nic siê w nim nie popsu³o, z wyj±tkiem systemu operacyjnego, który raz do roku po prostu musi pokazywaæ ró¿nokolorowe wersje ekranu ¶mierci. Jako ¿e za b³êdy siê p³aci, powa¿nie zastanawiam siê nad ca³kowitym przej¶ciem na inne oprogramowanie. Tu chyba alternatyw± jest jedna z wersji Linuksa, najprawdopodobniej Ubuntu. Podpowiedzcie, warto? Ogarnê to?
Z tego co kojarzê najnowsze Ubuntu maj± ju¿ zaimplementowane przegl±darki, O³pen Ofisy i jakie¶ pierdy do multimediów. Tak¿e nie powinno byæ zbyt du¿o problemów.
Nie mniej. Ja jako¶ na razie siedzê na tej Windzie ale to kwestia przyzwyczajenia. Pewnie jak kiedy¶ równie¿ bêdzie mi sypa³ b³êdami na lewo to pomy¶lê nad zmian±.
Postaw sobie go na maszynie wirtualnej przed. Bêdziesz móg³ ogarn±æ i zobaczyæ z czym to siê je. Jak siê nie spodoba to wci±¿ bêdziesz mia³ Windowsa na dysku. A jak uznasz ¿e warto to zainstalujesz ju¿ normalnie.
Po co wogóle wirtualn± maszynê stawiaæ? Ubunciaka da siê odpaliæ z p³ytki bez instalacji (LiveCD/DVD).
Ze swojej strony mogê poleciæ Ubuntu, jednak warto tak¿e sprawdziæ innne Linuxy typu Debian (czyli - podstawa Ubuntu), Fedorê, Minta czy Open Suse. S± ich dziesi±tki, ró¿ni±ce siê g³ównie wygl±dem i pakietami.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.