Witajcie. Widzê ¿e na forum zasz³o kilka zmian w rozk³adzie dzia³ów. Przypuszczam ¿e PokeMan albo Conquest za to odpowiada. Chcia³bym wyraziæ swoj± opiniê na ten temat:
Po pierwsze - dziwne wydaje mi siê rozdzielenie gier pokemon i pozosta³ych pokemonowych spraw. My¶lê ¿e to powinno byæ po³±czone, a je¶li nie to powinno byæ wszystko osobno - anime, manga i gry.
Po drugie - panuje jaki¶ dziwny podzia³ gier konsolowych. Wcze¶niej by³ podzia³ na najnowsze gry i gry pozosta³e, gdzie do najnowszych zalicza³o siê zarówno B2/W2, jak i X/Y. Teraz s± gry na NDS i 3DS oraz na GB,GBC i GB Advance. My¶lê ¿e w miarê mo¿liwo¶ci powinno to byæ rozdzielone, ale w sensowny sposób - by konsole siê nie miesza³y. Ewentualnie pogodzi³bym siê z takowym mieszaniem w przypadku GB i GBC, gdzie wiêkszo¶æ gier z GBC by³a mo¿liwa do uruchomienia na GB. Innym s³owem podzia³ wed³ug mnie powinien wygl±daæ tak
Dzia³ Pokemon
......
Poddzia³: Ogólnie o grach i emulacji
Poddzia³ : Gry na GB i GBC
Poddzia³: Gry na GBA
Poddzia³: Gry na DS
Poddzia³: Gry na 3DS
Gry na DS s± mo¿liwe do uruchomienia na 3DS ale nie dzia³a to w drug± stronê i pomiêdzy grami na DS a 3DSa technologicznie jest du¿a przepa¶æ je¿eli chodzi o grafikê i ³±czno¶æ, wiêc nale¿a³o by je rozdzieliæ. Gier na 3DSa jest te¿ póki co ma³o wiêc nale¿a³oby podj±æ starania by nie ginê³y w nat³oku gier DSowych.
Po trzecie - powróci³bym do PPSU jako osobnego du¿ego dzia³u, gdy¿ logicznie ³±czy³ siê on z Dzia³em "O forum PokeCollect" przedstawiaj±c najpierw nasze, a potem obce zak±tki w internecie po¶wiêcone pokemonom. Poza tym wtr±canie poddzia³u o stronach internetowych do dzia³u ogólnego, gdzie mowa jest tylko o OFICJALNYCH PRODUKTACH pokemon dziwnie wygl±da.
Poza tym, brak zastrze¿eñ.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Shadi 23 Styczeñ 14, 15:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Zmiany zrobi³em ja, w celu tymczasowego zmniejszenia wagi strony g³ównej. Potrwa to do po³owy lutego kiedy bêd± zmiany. Rozumiem zarzuty. Cieszê siê zarazem, ¿e kto¶ podj±³ temat w odpowiednim dziale i wzbogaci³ moj± wiedzê o konkret tzn. swoj± wizjê.
Shadi napisa³/a:
Po trzecie - powróci³bym do PPSU jako osobnego du¿ego dzia³u, gdy¿ logicznie ³±czy³ siê on z Dzia³em "O forum PokeCollect" przedstawiaj±c najpierw nasze, a potem obce zak±tki w internecie po¶wiêcone pokemonom
Kategoria PPSu by³a wy¿ej od dzia³u forumowego, i tak jest nadal.
Shadi napisa³/a:
Poza tym wtr±canie poddzia³u o stronach internetowych do dzia³u ogólnego, gdzie mowa jest tylko o OFICJALNYCH PRODUKTACH pokemon dziwnie wygl±da.
PPS ma tyle postów oraz wiecej wspólnego z official (ni¿ np. PBF), ¿e sta³ siê ju¿ odrêbn± dziedzin± Pokemon, choæ specyficzn± tylko dla Polski.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Zmiany zrobi³em ja, w celu tymczasowego zmniejszenia wagi strony g³ównej. Potrwa to do po³owy lutego kiedy bêd± zmiany. Rozumiem zarzuty. Cieszê siê zarazem, ¿e kto¶ podj±³ temat w odpowiednim dziale i wzbogaci³ moj± wiedzê o konkret tzn. swoj± wizjê.
Faktem jest ¿e ta strona by³a rozci±gniêta, ale czy komu¶ to przeszkadza³o, to ju¿ trudno mi by³oby powiedzieæ. Nie zastanawia³em siê nad tym. Dziêki za tak szybki odpis. Mam nadziejê ¿e to dobra inicjatywa by oprócz pisania na gg, równie¿ tutaj co¶ robiæ.
PokeMan napisa³/a:
Kategoria PPSu by³a wy¿ej od dzia³u forumowego, i tak jest nadal.
Aha. To najmocniej przepraszam. Jako¶ ¼le skojarzy³em.
PokeMan napisa³/a:
PPS ma tyle postów oraz wiecej wspólnego z official (ni¿ np. PBF), ¿e sta³ siê ju¿ odrêbn± dziedzin± Pokemon, choæ specyficzn± tylko dla Polski.
Zgodzê siê, ¿e ma wiêksze znaczenie ni¿ jaki¶ PBF. Natomiast je¿eli chodzi o specyfikê tylko polsk± to nie znam tematu by móc siê wypowiedzieæ, ale przypuszczam ¿e skoro jest mnóstwo stron o pokach niekoniecznie polskich, to jakie¶ zagraniczne "sceny" istniej±.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Shadi 23 Styczeñ 14, 17:42, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Faktem jest ¿e ta strona by³a rozci±gniêta, ale czy komu¶ to przeszkadza³o, to ju¿ trudno mi by³oby powiedzieæ.
Mi, jako adminowi przeszkadza³o.
Szybka wrzutka, tzn. zmiany: dzi¶ po trochu spe³ni³em sugestie Shadiego. Ale jeszcze bêd± zmiany.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.