Nie bêdê pisa³, kim jestem i co robiê, przejdê od razu do meritum.
Chodzi o to, ¿e z PPSu znikn±³em jakie¶ dwa lata temu. Przez ten czas patrz±c na pokescenê nic siê nie zmieni³o. Wojny, jakie¶ pseudo fora i brak konkurencji dla PV. Tak mo¿na to podsumowaæ. Patrz±c z perspektywy czasu, jedyn± alternatyw± by³o mPoke, które niestety nie wypali³o. Z kolei je¶li chodzi o samego Glossyego, to teraz zajmuje siê simsami i jest mu z tym ca³kiem dobrze, aktualnie jest na Gamescomie. Dlatego je¿eli nie ma wsparcia od strony Nintendo, to nie ma sensu robiæ cokolwiek dla pokemonów w Polsce. Mo¿e jestem zbyt du¿ym materialist±, ale takie s± fakty. Nintendo ma w dupie wasze stronki, fora itp. Ja za swoj± pracê (kto chce wygoogluje) otrzymujê co miesi±c pensjê i co jaki¶ czas sprzêt o warto¶ci powy¿ej 200z³ + wyjazdy. Dlaczego? Bo takie jest wsparcie producenta. Nie ma sensu siedzieæ w tym bagnie jakim jest PPS, bo to siê po prostu nie op³aca.
Dobrze post±pi³ vulpi zamykaj±c Revivala. Za³o¿y³ bloga, na którym zarabia. Tak, nie bójmy siê tego powiedzieæ. Jest to du¿o lepsze rozwi±zanie, ni¿ mêczenie siê z dzieciarni± na forum.
A kiedy Valhalla dosta³a jakie¶ zaproszenie gdziekolwiek, nie mówiê o konwentach. Kiedy dostali jakikolwiek sprzêt od Nintendo? To s± pytania retoryczne. Jednak mo¿e dostaj± jaki¶ sprzêt, nie wiem tego. Byæ mo¿e Daru ma wszystkich gdzie¶ i jest w stanie siê z tego utrzymaæ. Kto wie?
Gdyby ta wspó³praca by³a prawdziwa, co jaki¶ czas na Valhalli widzieliby¶my ró¿nego rodzaju konkursy z ciekawymi nagrodami do wygrania. Redakcja otrzymywa³aby gry do przej¶cia i konsole do przetestowania. Bo to co teraz jest, to jest dla mnie ¶miech na sali.
Z wiadomych wzglêdów rozumiem misjê PC. Jest to forum, które pokazuje PPS prawdziwe, a nie jak PVF tak jak powinno byæ. Podoba mi siê, ¿e macie gdzie¶ Nintendo i wspieracie piractwo. Brakuje mi jednak regularnych turniejów w poksy, które by³yby streamowane nawet dla tych 10-20 widzów. Ale chocia¿ co¶ by siê dzia³o. Tak samo pó¼niej, mogliby¶cie zostaæ zauwa¿eni i dostaæ na prawdê ciekaw± opcjê wspó³pracy.
Dziwi mnie te¿ brak jakiegokolwiek dialogu z lud¼mi, którzy na youtubie nagrywaj± let's playe z pokemonów. Przecie¿ takich ludzi jest sporo. Wystarczy z nimi pogadaæ i obmy¶liæ jakie¶ ciekawe formy integracji. Nie bêdê Wam mówi³ wszystkiego, co powinni¶cie zrobiæ, bo nie jestem dobrym wujkiem. Chcê Was tylko nakierowaæ.
Id±c dalej ostatnio po³±czyli¶cie si³y z DomiX. Dobra, wszystko fajnie. Ale czemu forum i strona s± do siebie nie podobne?
Kolejna sprawa PBF. My¶leli¶cie, ¿eby po³±czyæ si³y z jakim¶ darmowcowym pbfem? Zrobiæ od nich przekierowanie, a wszystkim zachowaæ ich rangi. Przecie¿ oni by siê na to zgodzili. Wiêksze forum, wiêkszy presti¿, a o przed³u¿enie swojego e-penisa przecie¿ chodzi.
Reasumuj±c PPS stoi w tym samym miejscu, w którym sta³ 2 lata temu. Nic siê nie zmienia poza kolorkami i lud¼mi. Czê¶æ zostaje, czê¶æ odchodzi. Przychodz± nowi, ale jako¶ci jako¶ nie widaæ. A sama scena jest nieatrakcyjna dla sponsorów i nie ma sensu w ni± inwestowaæ swojego czasu.
Brakuje mi jednak regularnych turniejów w poksy, które by³yby streamowane nawet dla tych 10-20 widzów.
turniej by³y ju¿, pisa³em -.- na emulatorach GBA by³y turnieje III geny i jeden turniej IV na konsolach
p4key napisa³/a:
Id±c dalej ostatnio po³±czyli¶cie si³y z DomiX. Dobra, wszystko fajnie. Ale czemu forum i strona s± do siebie nie podobne?
po³±czenie trwa dopiero jakie¶ 2-3 dni -.-
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 23 Sierpieñ 13, 10:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Zacietrzewiony p4key nie potrafi zrozumieæ, ¿e kto¶ inny mo¿e mieæ inny sposób na ¿ycie, poza tym nie umie czytaæ z zrozumieniem, ani mnie, ani Domina, ani czegokolwiek. Jest z pokolenia graczy, którzy stracili kontakt z biedn± Polsk± rzeczywisto¶ci±, w której telewizor nadal jest wa¿ny.
Wyci±g z dzisiejszych ekscesów p4keya na naszym SB:
Cytat:
[Dzisiaj 10:07] p4key: Wiadomo, czy bêdzie emulator do 3ds? Czy muszê na to hajs wy³o¿yæ?
[Dzisiaj 10:07] p4key: Btw. powinni¶cie zrobiæ jaki¶ ujednolicony wygl±d strony i forum
[Dzisiaj 10:08] DominLoL: p4key, odsy³am ciê tutaj : http://pokecollect.net.pl/viewtopic.php?t=3543
[Dzisiaj 10:10] p4key: To jest post z 2011, a mamy 2013 ;)
[Dzisiaj 10:10] PokeMan: a ja p4 z uwagami o o frum i stronie odsy³am do dzia³ów w kategorii: "O naszym forum"
[Dzisiaj 10:10] DominLoL: ale aktualny m³otku -.- patrz na datê aktualizacji -.-
[Dzisiaj 10:11] DominLoL: pozatym, jakby by³ to by tutaj ju¿ dawno by³ wrzucony i by³o FAQ jak odpaliæ
[Dzisiaj 10:11] p4key: Nie by³o mnie na PPSie prawie 2 lata ju¿ i widzê, ¿e niewiele siê zmienia
[Dzisiaj 10:11] DominLoL: nie ma póki co i nie bêdzie, kup se 3ds'a, op³aca siê
[Dzisiaj 10:12] p4key: Btw. pomy¶lcie o streamowaniu walk i robieniu jaki¶ turniejów na emulatorach, je¿eli siê da
[Dzisiaj 10:12] p4key: Tak samo my¶lê, ¿e PBF mogli¶cie zrobiæ ³±cz±c siê np. z tym Crystal Stories
[Dzisiaj 10:12] PokeMan: p4, id¼ poczytaj posty, bo to co chcesz juz robi siê na forum Enygmy
[Dzisiaj 10:12] DominLoL: vap, by³o, spó¼ni³e¶ siê te 2 lata
[Dzisiaj 10:13] PokeMan: KURFA, uwagi o forum w POSTACH, nei na SB, gdzie jutro ju¿ twoich uwag NEI BÊDZIE
[Dzisiaj 10:13] DominLoL: turnieje III geny na emulach by³y kilka razy a jeden IV generacyjny na konsolach
[Dzisiaj 10:13] DominLoL: to zrób to archiwum to co¶ zostanie :]
[Dzisiaj 10:13] p4key: Nie wiem kto to jest Enygma i jakie ma forum , kto¶ nowy?
[Dzisiaj 10:14] p4key: Mo¿esz zawsze zapisaæ je w notatniku, ja przyszed³em tylko popatrzeæ i powiedzieæ, co ja bym zrobi³
[Dzisiaj 10:14] PokeMan: Domi¶, nie b±d¼ ¶mieszny, SB nie bêdzie rozwijane, bo to DODATEK do forum, a nie meritum
[Dzisiaj 10:15] p4key: Domin ale streamowanie + komentowanie meczy z poksów, to by by³o co¶ pierwszego w Europie
[Dzisiaj 10:15] PokeMan: P4 nie bêdê ci tutaj pisa³ tego, co masz jak krowa na rowie napisane w tematach w odpwiednich dzia³ach
[Dzisiaj 10:15] p4key: Je¿eli by¶cie zaczêli to robiæ, to mo¿e by siê co¶ zaczê³o ruszaæ
[Dzisiaj 10:16] p4key: Btw. czemu pad³ PoPL?
[Dzisiaj 10:16] DominLoL: vap, zapomnia³e¶ chyba ¿e tutaj jest za ma³o ludzi na to -.- przestañ bajki gadaæ i skup siê na realiach
[Dzisiaj 10:17] p4key: Mnie i tak nie chce siê wchodziæ w poki na nowo, bo to nie jest przysz³o¶ciowe
[Dzisiaj 10:17] PokeMan: p4 - czemu pad³ ? MASZ NAPISANE W TEMACIE
[Dzisiaj 10:18] DominLoL: to po kiego wróci³ê¶ -.-
[Dzisiaj 10:18] PokeMan: p4, a gdzie tw³ój przysz³osciowy klan CS ? HAHA
[Dzisiaj 10:18] p4key: Nie klan, e-sport to jest przysz³o¶æ , poczytaj na internecie co robiê teraz
[Dzisiaj 10:19] p4key: Popatrz sobie tak samo na Valhallê, marnuje swój potencja³
[Dzisiaj 10:19] p4key: Dlaczego Raik jeszcze nie wgra³ tam nowego szablonu, który gotowy by³ 2-3 lata temu?
[Dzisiaj 10:21] DominLoL: ...to jest ten szablon -.-
[Dzisiaj 10:29] Inaka: Domin, czemu do p4keya mówisz "Vap", skoro Vapem nie jest (o ile mnie pamiêæ nie myli)?
[Dzisiaj 10:29] Inaka: A ten... o którym Enygmie by³a mowa? Bo ja znam dwóch, nya ._.
[Dzisiaj 10:31] DominLoL: bo avek
[Dzisiaj 10:33] Inaka: Vapek chyba nigdy nie mia³ na avku Eevee, je¶li mnie pamiêæ nie myli ._.
[Dzisiaj 10:43] Ketchup: Jestem za m³ody w internetach ¿ebym w wiedzia³ o czym mowa ;_ ;
[Dzisiaj 10:46] p4key: PPS upadnie i to jest nieuniknione. Poza tym Poke jak czytam te g³upoty, ¿e kto¶ ogl±da TV to p³aczê ze ¶miechu
[Dzisiaj 10:46] DominLoL: poke, bardzo prawo, daæ p4keyowi bana na sb, wiesz co, baaardzo ³adnie -.-
[Dzisiaj 10:47] p4key: TV jest niepotrzebna i za 5 lat nikt nie bêdzie jej ogl±da³. Poczytaj portale o technologii
[Dzisiaj 10:48] p4key: Tak samo gry, Nintendo jest mark± niszow±, jedyny powrót marki nast±pi³by, gdyby wyda³a oficjalne gry na Androida
[Dzisiaj 10:48] p4key: Ale có¿ widzê, ¿e niektórzy zamykaj± siê tylko na POKEMON i nic inne do nich nie dociera. Smutne.
[Dzisiaj 10:49] DominLoL: eam....sorki, ale wbijasz jak filip z konopi, pierdzielisz niby fakty a teraz gadasz ¿e jeste¶my pozamykani na poki
[Dzisiaj 10:50] p4key: Nie Ty, PokeMan
[Dzisiaj 10:50] PokeMan: Materialisto, PPS nie jest dla kasy.
[Dzisiaj 10:50] DominLoL: nie czytasz tego co piszemy, nie czytasz zaleg³ych postów które obja¶niaj± sytuacjê, nie masz pojêcia co siê dzieje
[Dzisiaj 10:50] p4key: Poza tym, kto w tych czasach korzysta jeszcze z GG?
[Dzisiaj 10:50] DominLoL: mimo to pierdzielisz m±dro¶ci, dude, ten post jaki waln±³e¶ to wystarczy kilkana¶cie minut ostatnie posty przeczytaæ -.-
[Dzisiaj 10:51] PokeMan: Ja siê nie chwalê, ¿e pracujê tam gdzie Daru (dubbingi).
[Dzisiaj 10:51] p4key: Uwierz mi wszêdzie znajdziesz pieni±dz, gdy bêdziesz chcia³. A na pewno nie wierzê, ¿e Daru robi to charytatywnie.
[Dzisiaj 10:51] DominLoL: wiesz co, przesadza, p4key, serio, przesadzasz powoli
[Dzisiaj 10:51] PokeMan: p4, jaako¶ w Japonii i USA nadal TV ogl±daj± a to przecie¿ takie rozwiniête kraje...
[Dzisiaj 10:51] p4key: Dobra dubbingi, ale kto w tych czasach ogl±da t± telewizjê? Tylko dzieci i starsi ludzie. M³odzie¿ to nie interesuje.
[Dzisiaj 10:52] p4key: Dla mnie osobi¶cie TV jest zbêdne. W³±czê sobie TVN PLayer lub Iplê i obejrzê to co mnie interesuje, a nie to co muszê
[Dzisiaj 10:52] p4key: bo akurat leci
[Dzisiaj 10:52] DominLoL: s³ucaj, ¼le ci? wypad za granicê, pogodx siê ¿e polska jest sto lat za murzynami
[Dzisiaj 10:52] PokeMan: KURFA, praca = dubbing, hobby i pasja = PPS. Kumasz ? NIE DOCIERA, ¿e na hobby nie trzeba zarabiaæ ?
[Dzisiaj 10:53] DominLoL: nim osi±gniemy lvl obecych niemczech min± wieki, jak ci ¼le to robisz wypiad do tokio i masz w dupie polske
[Dzisiaj 10:53] p4key: Polska nie jest 100 lat za murzynami ;). Uwierz mi nasz kraj na tle innych jest sympatyczny
[Dzisiaj 10:53] Inaka: Mo¿e lepiej nie do Tokio, zabije siê z powodu pracy :P
[Dzisiaj 10:54] p4key: Niemcy akurat przenosz± czê¶æ swoich biznesów do Polski
[Dzisiaj 10:55] p4key: Mia³em podej¶cie takie jak Wy, gdy vulp zamyka³ Revivala, ale z perspektywy czasu zrobi³ dobrze.
[Dzisiaj 10:55] p4key: PokeMan nazywasz mnie materialist±, ale powiedz mi, to ¿e dostajê pieni±dze, za to co lubiê, to ¼le?
[Dzisiaj 10:56] PokeMan: p4 je¶li musisz zarabiaæ na swim hobby, to ¿al mi Ciebie
[Dzisiaj 10:56] p4key: Po¶wiêcasz swój czas, zdobywasz do¶wiadczenie, które jest udokumentowane, a nie jak na forum
[Dzisiaj 10:57] DominLoL: ja out, bo jak was czytam niedobrze mi siê robi
[Dzisiaj 10:57] p4key: Powiedz mi na kim robi wra¿enie, ¿e by³e¶ administratorem forum o pokach?
[Dzisiaj 10:57] PokeMan: http://media2.pl/badania/...L.TV-i-MTV.html <<< druga tabelka
[Dzisiaj 10:58] p4key: Nie porównuj muzycznej telewizji z innymi kana³ami . Na ka¿dej domówce jak nie ma dobrego sprzêtu, leci muza z 4funtv
[Dzisiaj 10:58] PokeMan: Udokumentowane ? HAHAHA, gdzie ? To ¿e Vulp zabiera ludziom posty, to nie znaczy ¿e ja tak zrobiê
[Dzisiaj 10:58] p4key: Dobra i co poka¿esz swoje posty w rozmowie o pracê?
[Dzisiaj 10:59] PokeMan: Baranie, CZYTAJ "muzyczno-m³odzie¿owe"
[Dzisiaj 10:59] PokeMan: Ja ju¿ mam pracê
[Dzisiaj 10:59] p4key: I praca w dubbingu jest szczytem Twoich marzeñ i kariery?
[Dzisiaj 11:01] PokeMan: KURFA, nie ka¿dy bêdzie PROfesjonalnym graczem, bo nie ka¿dy siê do tego nadaje, rasisto
[Dzisiaj 11:01] PokeMan: poza tym, 2 z³ brutto za przeczytanie jednego zdania, to chyba dobra stawka, je¶li dziennie dochodzi do 180 linijek
[Dzisiaj 11:02] p4key: Czy jestem profesjonalnym graczem? Pracujê jako dziennikarz
[Dzisiaj 11:02] p4key: Ale to jest praca na teraz, gdy chodzê do szko³y, a pó¼niej mam zamiar siê dalej rozwijaæ.
[Dzisiaj 11:04] Opticum: mam nadzieje ze obaj p4key i PokeMan hardo trolujecie
[Dzisiaj 11:04] p4key: Na studiach mam zamiar siê tym zaj±æ na wiêksz± skalê.
[Dzisiaj 11:04] p4key: Przynajmniej ruch jaki¶ jest ;P
[Dzisiaj 11:05] p4key: Popatrz jak ¿yje np. Dark Archon. On wiedzia³, kiedy odej¶æ z PPSu
[Dzisiaj 11:05] PokeMan: KURFA, RUCH to jest w postach, NIE NA SB, out robiê st±d
[Dzisiaj 11:06] p4key: Ja te¿ lecê, przemy¶l to co napisa³em. Bo oboje wiemy, ¿e mam racjê. A Archon, Glossy i ja jeste¶my tego przyk³adem.
[Dzisiaj 11:07] PokeMan: Nie ka¿dy lubi gry, rasisto
[Dzisiaj 11:07] Opticum: raki
[Dzisiaj 11:07] DominLoL: w³a¶nie widzimy poku¶, widzimy -.-
[Dzisiaj 11:07] Opticum: poza tym naucz sie definicji rasisty, pokemanku
[Dzisiaj 11:08] Inaka: Domin, masz ochotê na jak±¶ lu¼n± rozmowê, dopóki tych dwóch siê nie wypali?
[Dzisiaj 11:08] DominLoL: poke, ty by¶ w grach typu simy i tropico wymiata³, lubisz wszystkimi rz±dziæ i wiesz co najlepesze, musisz spróbowaæ
[Dzisiaj 11:08] DominLoL: pewno inaka, gg?
[Dzisiaj 11:08] Afil: PokeMan: (...) bo nie ka¿dy siê do tego nadaje, rasisto // Widzê znajomo¶æ jêzyka polskiego na poziomie "patomax"
[Dzisiaj 11:09] PokeMan: Opty¶, rasist± jest p4 bo gloryfikuje jeden zawód nad inne
[Dzisiaj 11:09] Inaka: Jasne. Musz± powiedzieæ, ¿e AW po angielsku wymiata
[Dzisiaj 11:09] p4key: Nie ka¿dy lubi gry - argument inwalida. Dlaczego rynek gier jest wiêkszy ni¿ rynek muzyki, filmu i ksi±¿ek?
[Dzisiaj 11:10] p4key: Zawodów masz mnóstwo. Mówiê tylko, ¿e siedzenie na PPSie przez ca³e ¿ycie to jego marnowanie.
[Dzisiaj 11:11] p4key: PPS jest dobry je¿eli chcesz siê nauczyæ pisaæ i obyæ z krytyk±. Pó¼niej czas dorosn±æ.
[Dzisiaj 11:11] PokeMan: p4 ale ty sobie rób to co Archon i Glossy, bo co Ci moja konkurencja ?
[Dzisiaj 11:11] p4key: Po prostu ¿al mi patrzeæ jak marnujesz potencja³. Ch³opie masz 20 lat na karku.
[Dzisiaj 11:11] Afil: A-ha... wiêc zawód jest ¶ci¶le powi±zany z ras± przedstawiciela danej klasy robotniczej?
[Dzisiaj 11:12] PokeMan: p4 czemu nie mozesz tolerowaæ kogo¶ o INNYCH pogl±dach ?
[Dzisiaj 11:12] DominLoL: acha, czyli ja jako zawodówka mam najmniej do powiedzenia, tak? dyskryminacja, ot co
[Dzisiaj 11:12] p4key: Czy w którym¶ momencie Ciê nie tolerowa³em? Mówiê, ¿e jest to nieop³acalne. Przecie¿ mnie to nie przeszkadza, co robisz.
[Dzisiaj 11:12] Afil: Bo rasizm to niechêæ, a wrêcz agresja wobec innych ras. W najbardziej ubogim jêzyku mówi±c.
[Dzisiaj 11:12] PokeMan: Afil, nie czepiaj sie, wiem, chba lepiej pasuje "dyskrymintor ws. drogi ¿ycia"
[Dzisiaj 11:13] DominLoL: poke, nazwij to najzwyczajniej w ¶wiecie hejtem i tyle
[Dzisiaj 11:13] PokeMan: Ja to widzê tak, ¿e p4 siê rzuca, bo nie robiê tego co on. Chore.
[Dzisiaj 11:14] Afil: Wiesz lepiej, ¿e wed³ug tego zdania p4key jedzie Ciê za rasê zawodow±. Czy ty nie widzisz oczywistego b³êdu?
[Dzisiaj 11:14] p4key: Dobra to powiedz mi dlaczego na Gamescom nie pojecha³ nikt z PPSu, ¿eby o tym napisaæ jakie¶ arty itp?
[Dzisiaj 11:14] DominLoL: i widzisz jak to wygl±da z naszej strony jak siê z tob± ¿remy? bardzo podobnie, jak nie tak samo
[Dzisiaj 11:14] Afil: I to siê nazywa w³a¶nie dyskryminacja, a nie rasizm. NIE! To te¿ nie jest ksenofobia!
[Dzisiaj 11:14] p4key: Firmy rozdawa³y wej¶ciówki itp.
[Dzisiaj 11:15] DominLoL: afil, ja widzê ale lubiê mieæ odpowied¼ jasn± i klarown± ¿eby potem nie zarzuciæ mi jakich¶ nieporozumieñ
[Dzisiaj 11:15] p4key: Jedyny problem to koszta dojazdu, dlatego m.in. mnie tam nie ma.
[Dzisiaj 11:15] DominLoL: p4, mo¿e dlatego ¿e na GAMESCOMIE NIC ZWI¡ZANEGO Z POKAMI NIE MA!?
[Dzisiaj 11:15] PokeMan: Domin, ale ja wam nie wypominam gier, ja zreszt± NIGDY nie zaczynam k³ótni
[Dzisiaj 11:16] p4key: Premiera Pokemon X/Y? O której mówi± ludzie nie tylko z PPSu, a ludzie z bran¿y? Megaewolucje s± hitem poza PPSem.
[Dzisiaj 11:16] DominLoL: nieeeee :] oczywi¶cie :]
[Dzisiaj 11:17] PokeMan: Domi¶, ja w dzia³ o Grach nie w³a¿ê i nie hejtujê. Wy w³azicie do PPSowych i hejtujecie
[Dzisiaj 11:17] Afil: Ja tylko zwróci³em uwagê na bardzo, bardzo ra¿±cy b³±d. Tyle ode mnie.
[Dzisiaj 11:18] PokeMan: A P4 bije wszytkich, bo to jedyny m±dry i musi nas nauczyæ jedynej slusznej drogi zawodowej...
[Dzisiaj 11:18] p4key: Czy gry nie s± powi±zane z PPSem? Tak jakby¶ w Unii Europejskiej nie móg³ siê o Polsce wypowiadaæ. Chore.
[Dzisiaj 11:18] DominLoL: p4, +1
[Dzisiaj 11:19] PokeMan: P4 w dzialach o PPS, wypomina mi siê, ¿e pisze o PPS. Czy ja robiê to samo w dziale o Grach ?
[Dzisiaj 11:19] p4key: I co ja mam z tym wspólnego? Ja to wypominam?
[Dzisiaj 11:20] p4key: Banuj ich i tyle. Tak bym robi³, gdybym mia³ admina na forum. Bo nie ma co siê cackaæ.
[Dzisiaj 11:20] p4key: Poza tym ci±gle nie macie pojêcia o pozycjonowaniu przema...
[Dzisiaj 11:21] Ketchup: Skoro tematem tej rozmowy s± , jakby nie patrz±c, pokemony, to czy nie powinno to byæ pisane w postach?
[Dzisiaj 11:22] PokeMan: Brawo ketchup, powinny byæ, tylko P4 g³up.
[Dzisiaj 11:23] PokeMan: I dlatego poczatkowo dostal bloka na SB, ktorego przywracam mu
/
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 23 Sierpieñ 13, 11:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Jest z pokolenia graczy, którzy stracili kontakt z biedn± Polsk± rzeczywisto¶ci±, w której telewizor nadal jest wa¿ny.
nie jest wa¿ny, deal with it, jeden.
dwa, mia³by¶ zrobione archiwum szo³ta nie musia³by¶ robiæ logów jak teraz
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 23 Sierpieñ 13, 11:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
[Sro 18:34] PokeMan: Dobrze kowalcie ;)
[Sro 18:59] emachel: uwa¿aj, bo za 5 lat to mo¿e tam byæ admem i odkopywaæ tematy
[Sro 19:00] kowalt: Nie wa¿ne jak o tobie mówiê. Byleby nick by³ z ma³ej :P
[Sro 19:00] Inaka: Admin forum PokeWars +1:
[Sro 19:00] Inaka: » (zg³o¶) hRs - 21-08-18:57 -- po co rozpoczynaæ trzy rzeczy na raz, skoro nie zrobi³o siê ¿adnej porz±dnie.
[Sro 19:01] kowalt: *mówi±
[Sro 19:05] PokeMan: oho, zbanowano mnie na forum PokeWarsów
[Sro 19:07] Inaka: Serio?
[Sro 19:08] Inaka: Jaki powód? :D
[Sro 19:09] PokeMan: "Nieznany". Có¿ admin despota, wszak maj± tam ca³y dzia³ do og³aszanai banów czy co¶ takiego
[Sro 19:09] Inaka: Nie ma nic nowego w og³aszaniu banów, nya.
[Sro 19:11] PokeMan: có¿, od¶wie¿ g³ówn± zobacz mojego przekre¶lonego namekopa
[Sro 19:12] Inaka: To widzia³am, mówiê o tym dziale :P
[Sro 21:15] Ketchup: Przypadkiem us³ysza³em pierwszy op pokemonów
[Sro 21:16] Ketchup: Pop³aka³em siê TT_TT
[Sro 21:17] kowalt: Spyta³bym jak wra¿enia ale od tego jest odpowiedni temat w odpowiednim dziale gdzie¶ tam na górze
[Sro 23:18] Byakurai: 7 Dni <3 Jak ja dawno tego nie widzia³em :D
[Wczoraj 0:37] Afil: Eh...
[Wczoraj 10:48] Inaka: Nya.
[Wczoraj 12:46] emachel: nyan~
[Wczoraj 13:52] Opticum: pewnie obudze guwnoburze, ale co konklest zrobil takiego na pps?
[Wczoraj 14:01] emachel: hehe, a co Ty zrobi³e¶? XD
[Wczoraj 14:05] Opticum: nie mowie o sobie, tylko o conquescie
[Wczoraj 15:59] 4xIjestêg³up: opty¶ za³o¿ycielem najlepszego kana³u na IRC o pokach :3
[Wczoraj 16:06] Conquest: najs traj, opti
[Wczoraj 16:07] Conquest: ksi±¿kê piszesz? :D
[Wczoraj 19:04] Ketchup: Gdzie mogê znale¶æ anime pokemon po japoñsku z polskimi napisami? (Tak jestem leniwy)
[Wczoraj 19:09] dominik94: anime-shinden.info tu trochê jest :)
[Wczoraj 19:13] Conquest: Ketchup. poszukaj se na forum o¶wiadczenia ws. SB
[Wczoraj 19:42] PokeMan: haha, ale Nilson w dupe dosta³ na PVF od moich zwolenników
[Wczoraj 19:52] Afil: dominik94 - Niestety, u nas anime-shiden zosta³o wyklête jako NIE POLSKA STRONA O ANIME. Nie powiem przez kogo.
[Wczoraj 19:54] PokeMan: PokeMan zawsze na fali :)
[Wczoraj 19:59] Conquest: *znowu b³ysn±³
[Wczoraj 20:17] 4xIjestêg³up: ale zgodze siê z jednym - news by³ strasznie ¼le napisany, wrêcz bez polotu...
[Wczoraj 20:17] Ketchup: niestety nie znalaz³em tego o¶wiadczenia. Albo jestem ¶lepy, albo g³upi
[Wczoraj 20:19] 4xIjestêg³up: tak sucho to siê pisze do FAKTÓW i to serio zas³oguje bardziej na miano 'brukowego' stylu, a nie newsa
[Wczoraj 20:36] Inaka: Na Shindenie nie ogl±dam od dawna, playery mi nie dzia³aj±, musia³abym grzebaæ we wtyczkach, a mi siê nie chce ;o Wolê a
[Wczoraj 20:36] Inaka: *angielskie suby, przynajmniej przy okazji powtarzam jêzyk.
[Wczoraj 20:37] 4xIjestêg³up: animezone jest moim fav so far
[Wczoraj 20:41] PokeMan: Ketchup jest g³upi, jest w: dzia³ "Co nowego na forum?"
[Wczoraj 20:44] Ketchup: Gomene, to siê ju¿ wiêcej nie powtórzy (chyba)
[Wczoraj 20:45] Ketchup: Na animezone w³a¶nie ogl±dam Shippuduena :)
[Wczoraj 20:51] DominLoL: ketchup, jak shippudena chcesz dobrego to se wejd¼ na shippuuden.pl, od 2 lat ogl±dam i nie narzekam
[Wczoraj 21:00] Byakurai: Meh... mi na shippuuden.pl w³a¶nie nie dzia³a. Animezone only
[Wczoraj 21:16] Ketchup: Na shippuuden.pl strasznie wolno mi ³aduje. Tutaj nie muszê czekaæ.
[Wczoraj 21:19] paqo: hej
[Wczoraj 21:25] Inaka: Te¿ animezone, akurat teraz Naruto ogl±dam, ale nowsze anime na angielskich stronach
[Wczoraj 21:28] Ketchup: Pó¼niej dokañczam Bleach
[Wczoraj 21:55] Afil: Ja tam na anime-shiden siê sto³ujê i mam bekê z tego jak wszyscy p³acz±
[Wczoraj 21:57] Opticum: anime to but
[Wczoraj 21:57] Opticum: one piece jedyne sluszne anime
[Wczoraj 22:07] tt22: ³an pis - jeden sik ? :D
[Wczoraj 22:07] tt22: lubisz anime o jednym sikaniu ?
[Wczoraj 22:15] Opticum: hohohihi super rzart
[Wczoraj 22:59] DominLoL: jak kto¶ chce anime to ma jeszcze od biedy animeon
[Dzisiaj 0:04] Afil: I Diff-Anime. Trololooo
[Dzisiaj 0:04] Afil: Ale od biedy to jest wszystko pokroju kreskófeczka...
[Dzisiaj 9:25] Inaka: Tylko w akcie desperacji, nya :P
[Dzisiaj 10:07] p4key: Wiadomo, czy bêdzie emulator do 3ds? Czy muszê na to hajs wy³o¿yæ?
[Dzisiaj 10:07] p4key: Btw. powinni¶cie zrobiæ jaki¶ ujednolicony wygl±d strony i forum
[Dzisiaj 10:08] DominLoL: p4key, odsy³am ciê tutaj : http://pokecollect.net.pl/viewtopic.php?t=3543
[Dzisiaj 10:10] p4key: To jest post z 2011, a mamy 2013 ;)
[Dzisiaj 10:10] PokeMan: a ja p4 z uwagami o o frum i stronie odsy³am do dzia³ów w kategorii: "O naszym forum"
[Dzisiaj 10:10] DominLoL: ale aktualny m³otku -.- patrz na datê aktualizacji -.-
[Dzisiaj 10:11] DominLoL: pozatym, jakby by³ to by tutaj ju¿ dawno by³ wrzucony i by³o FAQ jak odpaliæ
[Dzisiaj 10:11] p4key: Nie by³o mnie na PPSie prawie 2 lata ju¿ i widzê, ¿e niewiele siê zmienia
[Dzisiaj 10:11] DominLoL: nie ma póki co i nie bêdzie, kup se 3ds'a, op³aca siê
[Dzisiaj 10:12] p4key: Btw. pomy¶lcie o streamowaniu walk i robieniu jaki¶ turniejów na emulatorach, je¿eli siê da
[Dzisiaj 10:12] p4key: Tak samo my¶lê, ¿e PBF mogli¶cie zrobiæ ³±cz±c siê np. z tym Crystal Stories
[Dzisiaj 10:12] PokeMan: p4, id¼ poczytaj posty, bo to co chcesz juz robi siê na forum Enygmy
[Dzisiaj 10:12] DominLoL: vap, by³o, spó¼ni³e¶ siê te 2 lata
[Dzisiaj 10:13] PokeMan: KURFA, uwagi o forum w POSTACH, nei na SB, gdzie jutro ju¿ twoich uwag NEI BÊDZIE
[Dzisiaj 10:13] DominLoL: turnieje III geny na emulach by³y kilka razy a jeden IV generacyjny na konsolach
[Dzisiaj 10:13] DominLoL: to zrób to archiwum to co¶ zostanie :]
[Dzisiaj 10:13] p4key: Nie wiem kto to jest Enygma i jakie ma forum :) , kto¶ nowy?
[Dzisiaj 10:14] p4key: Mo¿esz zawsze zapisaæ je w notatniku, ja przyszed³em tylko popatrzeæ i powiedzieæ, co ja bym zrobi³
[Dzisiaj 10:14] PokeMan: Domi¶, nie b±d¼ ¶mieszny, SB nie bêdzie rozwijane, bo to DODATEK do forum, a nie meritum
[Dzisiaj 10:15] p4key: Domin ale streamowanie + komentowanie meczy z poksów, to by by³o co¶ pierwszego w Europie :)
[Dzisiaj 10:15] PokeMan: P4 nie bêdê ci tutaj pisa³ tego, co masz jak krowa na rowie napisane w tematach w odpwiednich dzia³ach
[Dzisiaj 10:15] p4key: Je¿eli by¶cie zaczêli to robiæ, to mo¿e by siê co¶ zaczê³o ruszaæ
[Dzisiaj 10:16] p4key: Btw. czemu pad³ PoPL?
[Dzisiaj 10:16] DominLoL: vap, zapomnia³e¶ chyba ¿e tutaj jest za ma³o ludzi na to -.- przestañ bajki gadaæ i skup siê na realiach
[Dzisiaj 10:17] p4key: Mnie i tak nie chce siê wchodziæ w poki na nowo, bo to nie jest przysz³o¶ciowe
[Dzisiaj 10:17] PokeMan: p4 - czemu pad³ ? MASZ NAPISANE W TEMACIE
[Dzisiaj 10:18] DominLoL: to po kiego wróci³ê¶ -.-
[Dzisiaj 10:18] PokeMan: p4, a gdzie tw³ój przysz³osciowy klan CS ? HAHA
[Dzisiaj 10:18] p4key: Nie klan, e-sport to jest przysz³o¶æ :) , poczytaj na internecie co robiê teraz
[Dzisiaj 10:19] p4key: Popatrz sobie tak samo na Valhallê, marnuje swój potencja³
[Dzisiaj 10:19] p4key: Dlaczego Raik jeszcze nie wgra³ tam nowego szablonu, który gotowy by³ 2-3 lata temu?
[Dzisiaj 10:21] DominLoL: ...to jest ten szablon -.-
[Dzisiaj 10:29] Inaka: Domin, czemu do p4keya mówisz "Vap", skoro Vapem nie jest (o ile mnie pamiêæ nie myli)?
[Dzisiaj 10:29] Inaka: A ten... o którym Enygmie by³a mowa? Bo ja znam dwóch, nya ._.
[Dzisiaj 10:31] DominLoL: bo avek
[Dzisiaj 10:33] Inaka: Vapek chyba nigdy nie mia³ na avku Eevee, je¶li mnie pamiêæ nie myli ._.
[Dzisiaj 10:43] Ketchup: Jestem za m³ody w internetach ¿ebym w wiedzia³ o czym mowa ;_ ;
[Dzisiaj 10:46] p4key: PPS upadnie i to jest nieuniknione. Poza tym Poke jak czytam te g³upoty, ¿e kto¶ ogl±da TV to p³aczê ze ¶miechu
[Dzisiaj 10:46] DominLoL: poke, bardzo prawo, daæ p4keyowi bana na sb, wiesz co, baaardzo ³adnie -.-
[Dzisiaj 10:47] p4key: TV jest niepotrzebna i za 5 lat nikt nie bêdzie jej ogl±da³. Poczytaj portale o technologii
[Dzisiaj 10:48] p4key: Tak samo gry, Nintendo jest mark± niszow±, jedyny powrót marki nast±pi³by, gdyby wyda³a oficjalne gry na Androida
[Dzisiaj 10:48] p4key: Ale có¿ widzê, ¿e niektórzy zamykaj± siê tylko na POKEMON i nic inne do nich nie dociera. Smutne.
[Dzisiaj 10:49] DominLoL: eam....sorki, ale wbijasz jak filip z konopi, pierdzielisz niby fakty a teraz gadasz ¿e jeste¶my pozamykani na poki
[Dzisiaj 10:50] p4key: Nie Ty, PokeMan
[Dzisiaj 10:50] PokeMan: Materialisto, PPS nie jest dla kasy.
[Dzisiaj 10:50] DominLoL: nie czytasz tego co piszemy, nie czytasz zaleg³ych postów które obja¶niaj± sytuacjê, nie masz pojêcia co siê dzieje
[Dzisiaj 10:50] p4key: Poza tym, kto w tych czasach korzysta jeszcze z GG?
[Dzisiaj 10:50] DominLoL: mimo to pierdzielisz m±dro¶ci, dude, ten post jaki waln±³e¶ to wystarczy kilkana¶cie minut ostatnie posty przeczytaæ -.-
[Dzisiaj 10:51] PokeMan: Ja siê nie chwalê, ¿e pracujê tam gdzie Daru (dubbingi).
[Dzisiaj 10:51] p4key: Uwierz mi wszêdzie znajdziesz pieni±dz, gdy bêdziesz chcia³. A na pewno nie wierzê, ¿e Daru robi to charytatywnie.
[Dzisiaj 10:51] DominLoL: wiesz co, przesadza, p4key, serio, przesadzasz powoli
[Dzisiaj 10:51] PokeMan: p4, jaako¶ w Japonii i USA nadal TV ogl±daj± :D a to przecie¿ takie rozwiniête kraje...
[Dzisiaj 10:51] p4key: Dobra dubbingi, ale kto w tych czasach ogl±da t± telewizjê? Tylko dzieci i starsi ludzie. M³odzie¿ to nie interesuje.
[Dzisiaj 10:52] p4key: Dla mnie osobi¶cie TV jest zbêdne. W³±czê sobie TVN PLayer lub Iplê i obejrzê to co mnie interesuje, a nie to co muszê
[Dzisiaj 10:52] p4key: bo akurat leci
[Dzisiaj 10:52] DominLoL: s³ucaj, ¼le ci? wypad za granicê, pogodx siê ¿e polska jest sto lat za murzynami
[Dzisiaj 10:52] PokeMan: KURFA, praca = dubbing, hobby i pasja = PPS. Kumasz ? NIE DOCIERA, ¿e na hobby nie trzeba zarabiaæ ?
[Dzisiaj 10:53] DominLoL: nim osi±gniemy lvl obecych niemczech min± wieki, jak ci ¼le to robisz wypiad do tokio i masz w dupie polske
[Dzisiaj 10:53] p4key: Polska nie jest 100 lat za murzynami ;). Uwierz mi nasz kraj na tle innych jest sympatyczny
[Dzisiaj 10:53] Inaka: Mo¿e lepiej nie do Tokio, zabije siê z powodu pracy :P
[Dzisiaj 10:54] p4key: Niemcy akurat przenosz± czê¶æ swoich biznesów do Polski :)
[Dzisiaj 10:55] p4key: Mia³em podej¶cie takie jak Wy, gdy vulp zamyka³ Revivala, ale z perspektywy czasu zrobi³ dobrze.
[Dzisiaj 10:55] p4key: PokeMan nazywasz mnie materialist±, ale powiedz mi, to ¿e dostajê pieni±dze, za to co lubiê, to ¼le?
[Dzisiaj 10:56] PokeMan: p4 je¶li musisz zarabiaæ na swim hobby, to ¿al mi Ciebie
[Dzisiaj 10:56] p4key: Po¶wiêcasz swój czas, zdobywasz do¶wiadczenie, które jest udokumentowane, a nie jak na forum
[Dzisiaj 10:57] DominLoL: ja out, bo jak was czytam niedobrze mi siê robi
[Dzisiaj 10:57] p4key: Powiedz mi na kim robi wra¿enie, ¿e by³e¶ administratorem forum o pokach?
[Dzisiaj 10:57] PokeMan: http://media2.pl/badania/...L.TV-i-MTV.html <<< druga tabelka
[Dzisiaj 10:58] p4key: Nie porównuj muzycznej telewizji z innymi kana³ami :) . Na ka¿dej domówce jak nie ma dobrego sprzêtu, leci muza z 4funtv
[Dzisiaj 10:58] PokeMan: Udokumentowane ? HAHAHA, gdzie ? To ¿e Vulp zabiera ludziom posty, to nie znaczy ¿e ja tak zrobiê
[Dzisiaj 10:58] p4key: Dobra i co poka¿esz swoje posty w rozmowie o pracê?
[Dzisiaj 10:59] PokeMan: Baranie, CZYTAJ "muzyczno-m³odzie¿owe"
[Dzisiaj 10:59] PokeMan: Ja ju¿ mam pracê
[Dzisiaj 10:59] p4key: I praca w dubbingu jest szczytem Twoich marzeñ i kariery?
[Dzisiaj 11:01] PokeMan: KURFA, nie ka¿dy bêdzie PROfesjonalnym graczem, bo nie ka¿dy siê do tego nadaje, rasisto
[Dzisiaj 11:01] PokeMan: poza tym, 2 z³ brutto za przeczytanie jednego zdania, to chyba dobra stawka, je¶li dziennie dochodzi do 180 linijek
[Dzisiaj 11:02] p4key: Czy jestem profesjonalnym graczem? Pracujê jako dziennikarz
[Dzisiaj 11:02] p4key: Ale to jest praca na teraz, gdy chodzê do szko³y, a pó¼niej mam zamiar siê dalej rozwijaæ.
[Dzisiaj 11:04] Opticum: mam nadzieje ze obaj p4key i PokeMan hardo trolujecie
[Dzisiaj 11:04] p4key: Na studiach mam zamiar siê tym zaj±æ na wiêksz± skalê.
[Dzisiaj 11:04] p4key: Przynajmniej ruch jaki¶ jest ;P
[Dzisiaj 11:05] p4key: Popatrz jak ¿yje np. Dark Archon. On wiedzia³, kiedy odej¶æ z PPSu :)
[Dzisiaj 11:05] PokeMan: KURFA, RUCH to jest w postach, NIE NA SB, out robiê st±d
[Dzisiaj 11:06] p4key: Ja te¿ lecê, przemy¶l to co napisa³em. Bo oboje wiemy, ¿e mam racjê. A Archon, Glossy i ja jeste¶my tego przyk³adem.
[Dzisiaj 11:07] PokeMan: Nie ka¿dy lubi gry, rasisto
[Dzisiaj 11:07] Opticum: raki
[Dzisiaj 11:07] DominLoL: w³a¶nie widzimy poku¶, widzimy -.-
[Dzisiaj 11:07] Opticum: poza tym naucz sie definicji rasisty, pokemanku
[Dzisiaj 11:08] Inaka: Domin, masz ochotê na jak±¶ lu¼n± rozmowê, dopóki tych dwóch siê nie wypali?
[Dzisiaj 11:08] DominLoL: poke, ty by¶ w grach typu simy i tropico wymiata³, lubisz wszystkimi rz±dziæ i wiesz co najlepesze, musisz spróbowaæ
[Dzisiaj 11:08] DominLoL: pewno inaka, gg?
[Dzisiaj 11:08] Afil: PokeMan: (...) bo nie ka¿dy siê do tego nadaje, rasisto // Widzê znajomo¶æ jêzyka polskiego na poziomie "pato max"
[Dzisiaj 11:09] PokeMan: Opty¶, rasist± jest p4 bo gloryfikuje jeden zawód nad inne
[Dzisiaj 11:09] Inaka: Jasne. Musz± powiedzieæ, ¿e AW po angielsku wymiata
[Dzisiaj 11:09] p4key: Nie ka¿dy lubi gry - argument inwalida. Dlaczego rynek gier jest wiêkszy ni¿ rynek muzyki, filmu i ksi±¿ek?
[Dzisiaj 11:10] p4key: Zawodów masz mnóstwo. Mówiê tylko, ¿e siedzenie na PPSie przez ca³e ¿ycie to jego marnowanie.
[Dzisiaj 11:11] p4key: PPS jest dobry je¿eli chcesz siê nauczyæ pisaæ i obyæ z krytyk±. Pó¼niej czas dorosn±æ.
[Dzisiaj 11:11] PokeMan: p4 ale ty sobie rób to co Archon i Glossy, bo co Ci moja konkurencja ?
[Dzisiaj 11:11] p4key: Po prostu ¿al mi patrzeæ jak marnujesz potencja³. Ch³opie masz 20 lat na karku.
[Dzisiaj 11:11] Afil: A-ha... wiêc zawód jest ¶ci¶le powi±zany z ras± przedstawiciela danej klasy robotniczej?
[Dzisiaj 11:12] PokeMan: p4 czemu nie mozesz tolerowaæ kogo¶ o INNYCH pogl±dach ?
[Dzisiaj 11:12] DominLoL: acha, czyli ja jako zawodówka mam najmniej do powiedzenia, tak? dyskryminacja, ot co
[Dzisiaj 11:12] p4key: Czy w którym¶ momencie Ciê nie tolerowa³em? Mówiê, ¿e jest to nieop³acalne. Przecie¿ mnie to nie przeszkadza, co robisz.
[Dzisiaj 11:12] Afil: Bo rasizm to niechêæ, a wrêcz agresja wobec innych ras. W najbardziej ubogim jêzyku mówi±c.
[Dzisiaj 11:12] PokeMan: Afil, nie czepiaj sie, wiem, chba lepiej pasuje "dyskrymintor ws. drogi ¿ycia"
[Dzisiaj 11:13] DominLoL: poke, nazwij to najzwyczajniej w ¶wiecie hejtem i tyle
[Dzisiaj 11:13] PokeMan: Ja to widzê tak, ¿e p4 siê rzuca, bo nie robiê tego co on. Chore.
[Dzisiaj 11:14] Afil: Wiesz lepiej, ¿e wed³ug tego zdania p4key jedzie Ciê za rasê zawodow±. Czy ty nie widzisz oczywistego b³êdu?
[Dzisiaj 11:14] p4key: Dobra to powiedz mi dlaczego na Gamescom nie pojecha³ nikt z PPSu, ¿eby o tym napisaæ jakie¶ arty itp?
[Dzisiaj 11:14] DominLoL: i widzisz jak to wygl±da z naszej strony jak siê z tob± ¿remy? bardzo podobnie, jak nie tak samo
[Dzisiaj 11:14] Afil: I to siê nazywa w³a¶nie dyskryminacja, a nie rasizm. NIE! To te¿ nie jest ksenofobia!
[Dzisiaj 11:14] p4key: Firmy rozdawa³y wej¶ciówki itp.
[Dzisiaj 11:15] DominLoL: afil, ja widzê ale lubiê mieæ odpowied¼ jasn± i klarown± ¿eby potem nie zarzuciæ mi jakich¶ nieporozumieñ
[Dzisiaj 11:15] p4key: Jedyny problem to koszta dojazdu, dlatego m.in. mnie tam nie ma.
[Dzisiaj 11:15] DominLoL: p4, mo¿e dlatego ¿e na GAMESCOMIE NIC ZWI¡ZANEGO Z POKAMI NIE MA!?
[Dzisiaj 11:15] PokeMan: Domin, ale ja wam nie wypominam gier, ja zreszt± NIGDY nie zaczynam k³ótni
[Dzisiaj 11:16] p4key: Premiera Pokemon X/Y? O której mówi± ludzie nie tylko z PPSu, a ludzie z bran¿y? Megaewolucje s± hitem poza PPSem.
[Dzisiaj 11:16] DominLoL: nieeeee :] oczywi¶cie :]
[Dzisiaj 11:17] PokeMan: Domi¶, ja w dzia³ o Grach nie w³a¿ê i nie hejtujê. Wy w³azicie do PPSowych i hejtujecie
[Dzisiaj 11:17] Afil: Ja tylko zwróci³em uwagê na bardzo, bardzo ra¿±cy b³±d. Tyle ode mnie.
[Dzisiaj 11:18] PokeMan: A P4 bije wszytkich, bo to jedyny m±dry i musi nas nauczyæ jedynej slusznej drogi zawodowej...
[Dzisiaj 11:18] p4key: Czy gry nie s± powi±zane z PPSem? Tak jakby¶ w Unii Europejskiej nie móg³ siê o Polsce wypowiadaæ. Chore.
[Dzisiaj 11:18] DominLoL: p4, +1
[Dzisiaj 11:19] PokeMan: P4 w dzialach o PPS, wypomina mi siê, ¿e pisze o PPS. Czy ja robiê to samo w dziale o Grach ?
[Dzisiaj 11:19] p4key: I co ja mam z tym wspólnego? Ja to wypominam?
[Dzisiaj 11:20] p4key: Banuj ich i tyle. Tak bym robi³, gdybym mia³ admina na forum. Bo nie ma co siê cackaæ.
[Dzisiaj 11:20] p4key: Poza tym ci±gle nie macie pojêcia o pozycjonowaniu przema...
[Dzisiaj 11:21] Ketchup: Skoro tematem tej rozmowy s± , jakby nie patrz±c, pokemony, to czy nie powinno to byæ pisane w postach?
[Dzisiaj 11:22] PokeMan: Brawo ketchup, powinny byæ, tylko P4 g³up.
[Dzisiaj 11:23] PokeMan: I dlatego poczatkowo dostal bloka na SB, ktorego przywracam mu
[Dzisiaj 11:27] DominLoL: bardzo brawo poke, koñcz± ci siê argumenty to ucinasz dyskusjê, klasyk
[Dzisiaj 11:30] PokeMan: rozmowy na SB nie ma sensu, bo za ma³o miejsca na dok³adne napisanie my¶li.
[Dzisiaj 11:31] PokeMan: Poza tym, to co on pisa³, to nie tu, tylko w postach ma byæ.
My¶lê, ¿e podchwyci³em ducha rozmowy na ten temat. Proszê o kontynuacje w tym temacie, bo fajnie siê czyta :3
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Nast±pi³ podzia³ PPSu. Jednak strona krzyczy ¿e TV to tylko monitor. Druga krzyczy ¿e TV siê ogl±da. Kuffa ludki. Nie czaicie ¿e inni mog± robiæ z swoim TV co chc±. Ba je¶li wyd³ubie z neiog bebechy i zrobiê z neigo domek dla psa to bêdê trzeci± stron± która bêdzie walczyæ o swoje zdanie?
Telewizji nie ogl±dam od czasu jakiego¶. Nie mam czasu, nie jara mnie to, wolê internety. Ale rozumiem ludzi którzy to lubi±. Dlatego dajcie z tym spokój bo to ¶mieszne. Broniæ swojego zdania to jedno. Ale staraæ siê na si³ê przekonaæ innych?
Ogl±danie Telewizji jest git.
Nie jest git bo to tylko monitor to konsoli.
Ale du¿o ludzi ogl±da.
Ale du¿o ludzi nie ogl±da.
Ale tak.
Ale nie.
Ale tak.
...
A teraz p4key.
Fajnie ¿e znalaz³e¶ hobby na którym udaje Ci siê zarabiaæ. Gratulujê. Masz niesamowitego farta.
Trafnie stwierdzi³e¶ te¿ ¿e na pokach u nas raczej nie zarobisz. Ale to oznacza ¿e skoro je lubiê to mam je olaæ? Bo nie zarobiê? A nie mogê zarabiaæ gdzie indziej a w wolnym czasie zaj±æ siê czym¶ co lubiê? Yay? Nie na ka¿dym hobby zarobisz. A w wiele trzeba ca³kiem sporo w³o¿yæ. Ale zazwyczaj robi siê to dla funu a nie dla zabwy.
Na prawdê szczerze gratulujê. Niestety ja jestem miernot± gamingow± wiêc raczej nie poci±gnê. Lubiê pograæ ale jestem zbyt kiepski by co¶ w tym osi±gn±æ. Ale cieszê siê ¿e s± ludki w polszy które wi±¿± z tym przysz³o¶æ. Tak trzymaj.
No dobra, ale jednak konserwacja i utrzymywanie strony to sporo pracy. Wiele rzeczy o ktore trzeba dbac to mozolna dlubanina. Nie mozna stac w miejscu, trzeba ciagle szukac nowych pomyslow i nowych rozwiazan na strone. No i czesto trzeba tez za cos placic, chociazby za domene. W pewnym momencie zapal i "fun" sie koncza i trzeba miec motywacje do pracy. A praca nad strona za darmo, nie rozni sie od pracy nad strona za kase. Ponadto praca nad strona Pokemon nie rozni sie od pracy nad inna strona. Co najwyzej tresc jest inna. Dlatego nie dziwie sie adminom, ze zamykaja serwisy, bo tak na prawde oni maja najmniej funu a najwiecej pracy. No chyba, ze mamy leserow co tylko chodza i pisza posty i mowia ile to oni dla strony nie robia.
Ale to nie admin ma pisac posty. On ma tylko dawac przestrzen po to by ci co chca sobie pisali. Zauwazcie, ze w wielu duzych serwisach administracja jest niewidoczna. Co najwyzej widoczny jest jakis moderator czy redaktor naczelny. Bo przy duzych serwisach administrator zwyczajnie nie ma czasu, bo ciagle jest cos do zrobienia, ciagle ktos cos psuje, ciagle trzeba cos dodac.
Ten kto nie spedzil kilku godzin zastanawiajac sie, dlaczego w skrypcie z tysiacem linijek wywala blad w jednej, nie wie co to jest byc adminem. I nie zrozumie motywow tych, co wola odejsc i robic za jakikolwiek profit niz za free.
Ostatnio zmieniony przez De 23 Sierpieñ 13, 19:42, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
je¶li chodzi o samego Glossyego, to teraz zajmuje siê simsami i jest mu z tym ca³kiem dobrze, aktualnie jest na Gamescomie.
mo¿e nawet dawaæ dupy milionom murzynom na raz,
za support takiego szitu jakie daje EA to nawet powinien
Cytat:
Ja za swoj± pracê (kto chce wygoogluje) otrzymujê co miesi±c pensjê i co jaki¶ czas sprzêt o warto¶ci powy¿ej 200z³ + wyjazdy.
ja to nazywam sprzedawaniem swojej duszy...
Cytat:
Nie ma sensu siedzieæ w tym bagnie jakim jest PPS, bo to siê po prostu nie op³aca.
no có¿... przyjació³ za kasê to nie kupisz, je¶li to do ciebie przemawia ;3
Cytat:
Dobrze post±pi³ vulpi zamykaj±c Revivala. Za³o¿y³ bloga, na którym zarabia. Tak, nie bójmy siê tego powiedzieæ. Jest to du¿o lepsze rozwi±zanie, ni¿ mêczenie siê z dzieciarni± na forum.
zrobi³ burdel i wyszed³... och tak, sympatycznie to o nim ¶wiadczy <3
Cytat:
Gdyby ta wspó³praca by³a prawdziwa, co jaki¶ czas na Valhalli widzieliby¶my ró¿nego rodzaju konkursy z ciekawymi nagrodami do wygrania. Redakcja otrzymywa³aby gry do przej¶cia i konsole do przetestowania. Bo to co teraz jest, to jest dla mnie ¶miech na sali.
aktualnie jest dosyæ ciekawiej, bo to fani fanom kupuj± nagrody i organizuj± konkursy
powiedz szczerze, zazdro¶cisz - ty sprzedany koncernom pomiataczu
Cytat:
Z wiadomych wzglêdów rozumiem misjê PC. Jest to forum, które pokazuje PPS prawdziwe, a nie jak PVF tak jak powinno byæ. Podoba mi siê, ¿e macie gdzie¶ Nintendo i wspieracie piractwo. Brakuje mi jednak regularnych turniejów w poksy, które by³yby streamowane nawet dla tych 10-20 widzów. Ale chocia¿ co¶ by siê dzia³o. Tak samo pó¼niej, mogliby¶cie zostaæ zauwa¿eni i dostaæ na prawdê ciekaw± opcjê wspó³pracy.
turnieje w poksy regualnie odbywaj± siê na tworze zwanym tintower (tintower.pl), tutaj faktycznie brakuje ludzi do organizacji takich rzeczy, ale jak admin robi co tylko potrafi by odstraszaæ nowych, to siê nie dziwie =)
Cytat:
Dziwi mnie te¿ brak jakiegokolwiek dialogu z lud¼mi, którzy na youtubie nagrywaj± let's playe z pokemonów. Przecie¿ takich ludzi jest sporo.
dogadywaæ siê z antecjuszami, co poki lubi± tylko dlatego, bo chc± subów?
HAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAH XDDDDD
Cytat:
w koñcu jaka¶ porz±dna krytyka - pod³±czam siê do pytania i dodaje, ¿e jestem wkurzony ZEROWYM podobieñstwem
Cytat:
Reasumuj±c PPS stoi w tym samym miejscu, w którym sta³ 2 lata temu. Nic siê nie zmienia poza kolorkami i lud¼mi. Czê¶æ zostaje, czê¶æ odchodzi. Przychodz± nowi, ale jako¶ci jako¶ nie widaæ. A sama scena jest nieatrakcyjna dla sponsorów i nie ma sensu w ni± inwestowaæ swojego czasu.
podpowiem ci co¶ - scena jest nieatrakcyja, bo wci±¿ s± ci sami ludzi przy korytkach x3
s± ju¿ spaczeni psychicznie i zatruwaj± t± scenê
ona upadnie, ju¿ nied³ugo
No dobra, ale jednak konserwacja i utrzymywanie strony to sporo pracy. Wiele rzeczy o ktore trzeba dbac to mozolna dlubanina. Nie mozna stac w miejscu, trzeba ciagle szukac nowych pomyslow i nowych rozwiazan na strone. No i czesto trzeba tez za cos placic, chociazby za domene. W pewnym momencie zapal i "fun" sie koncza i trzeba miec motywacje do pracy. A praca nad strona za darmo, nie rozni sie od pracy nad strona za kase. Ponadto praca nad strona Pokemon nie rozni sie od pracy nad inna strona. Co najwyzej tresc jest inna. Dlatego nie dziwie sie adminom, ze zamykaja serwisy, bo tak na prawde oni maja najmniej funu a najwiecej pracy. No chyba, ze mamy leserow co tylko chodza i pisza posty i mowia ile to oni dla strony nie robia.
Ale to nie admin ma pisac posty. On ma tylko dawac przestrzen po to by ci co chca sobie pisali. Zauwazcie, ze w wielu duzych serwisach administracja jest niewidoczna. Co najwyzej widoczny jest jakis moderator czy redaktor naczelny. Bo przy duzych serwisach administrator zwyczajnie nie ma czasu, bo ciagle jest cos do zrobienia, ciagle ktos cos psuje, ciagle trzeba cos dodac.
Ten kto nie spedzil kilku godzin zastanawiajac sie, dlaczego w skrypcie z tysiacem linijek wywala blad w jednej, nie wie co to jest byc adminem. I nie zrozumie motywow tych, co wola odejsc i robic za jakikolwiek profit niz za free.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.