2 Pa¼dziernika zostanie wyemitowany special Pokemon : Origin, który bêdzie siê opiera³ na wydarzeniach z pierwszych gier, Pokemon Red/Green/Blue. Nie ma ¿adnych udziwnieñ, zasady pierwszej generacji, pierwszy pokedex, ogólnie Retros pe³n± gêb±. Nie wiadomo póki co czy jest to pe³noprawna seria anime czy jednorazowy special.
Moja opinia:
JA CHCÊ TO JAKO NOWE ANIME Z POKAMI! T_T
Ale jest szansa ¿e jak bêdzie ogl±dalno¶æ to kto¶ pomy¶li by to ci±gn±æ :]
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 17 Sierpieñ 13, 08:02, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Bardzo dobra wiadomosc, bo to na pewno bedzie dobra odskocznia od przygod Asha. Nurtuje mnie tylko jedno pytanie - czy bedzie to dubbingowane na polski i emitowane w naszym kraju? Mam nadzieje, ze tak. Je¶li jeden odcinek, to na pewno nie, ale pog³oski mówi± o ca³ym sezonie! Widze w tym wielki potencjal i mam nadzieje, ze zainteresuje sie tym ogolnopolska stacja (Polsat?) i doznamy renesansu Pokemanii i anime Pokemon w Polsce.
Twórcy znów zwracaj± nasz± uwagê na Kanto, a w tym jedne z najbardziej kultowych postaci. Jako, ¿e anime ponoæ jest towarem komercyjnym reklamuj±cym gry, to odwa¿ê siê postawiæ ¶mia³± hipotezê, ¿e
Ukryta Wiadomo¶æ:
Je¶li jeste¶ *zarejestrowanym u¿ytkownikiem* musisz odpowiedzieæ w tym temacie ¿eby zobaczyæ t± wiadomo¶æ --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
By³oby Ekstra, gdyby opiera³o by siê to na mandze. Mam ju¿ do¶æ przygód dzieciaka który znalaz³ kamieñ filozoficzny i jest wiecznie m³ody =_=
@UP: Raczej nie, bo wszyscy nastawieni s± na Hoenn (chocia¿ wszystko zepsuli po Pokemon B/W2 i Pokemon "Gray")
Ostatnio zmieniony przez Ketchup 17 Sierpieñ 13, 11:41, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nurtuje mnie tylko jedno pytanie - czy bedzie to dubbingowane na polski i emitowane w naszym kraju?
je¶li bêdzie ogl±dalno¶æ to mo¿e to wyemituj± przy okazji jakiego¶ maratonu albo premiery filmu, cholera tam wie.
Conquest napisa³/a:
Widze w tym wielki potencjal i mam nadzieje, ze zainteresuje sie tym ogolnopolska stacja (Polsat?) i doznamy renesansu Pokemanii i anime Pokemon w Polsce.
polsat? neee....DXD raczej by jednej ze swoich flagowych pozycji w ³apki polsatu nie odda³o. zreszt±, cholera wie jak siê sytuacja rozwinie.
Moim zdaniem renesans pokemani na tak± skalê jaka by³a siê nie stanie bo to siê utrzymywa³o kilka lat, niemo¿liwe jest powtórzenie takiego sukcesu, to jest pewne. Jednak nawet chwilowy powrót tych czasów jest mile widziany.
Ketchup napisa³/a:
By³oby Ekstra, gdyby opiera³o by siê to na mandze.
na pocz±tku mi siê zdawa³o ¿e te¿ tak bêdzie ale gdy zobaczy³em Charmandera pod kontrol± Reda odrazu mnie otrz±snê³o z tej my¶li. A ju¿ by³em nastawiony na t± ekstra fabu³ê....ech....
Ketchup napisa³/a:
wszyscy nastawieni s± na Hoenn (chocia¿ wszystko zepsuli po Pokemon B/W2 i Pokemon "Gray")
zepsuli? V generacja trwa³a najkrócej z dotychczasowych, jest nazywana generacj± przej¶ciow±/hybryd±. W V generacji powoli ¿egnali¶my elementy ze starych gier i dostawali¶my przedsmak tego co bêdzie w kolejnych grach. Mimo ¿e B/W/B2/W2 by³y tylko przej¶ciówkami, wyszy³y nie¼le i podpompowa³y hype'a na kolejn± genê.
Conquest napisa³/a:
No w³a¶nie, to by³o zaskoczenie, wiêc mo¿e spróbuj± wkrêciæ nas jeszcze raz?
hmm...od wydania gier I generacji mine³o lat ju¿ prawie 20, raczej na drugie re-maki by³ nie liczy³, co, robienie re-make'a re-make'a? nieee, my¶lê ¿e anime na rocznicê 20 lecia powstania wystarczy, mo¿e wydadz± R/G/B/Y/FR/LG na urz±dzenia mobilne, nie wiem, ja tylko spekulujê.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 17 Sierpieñ 13, 12:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Pomys³ fajny. Kreska fajna. W koñcu odpoczniemyod Asha
¦miesz± mnie ludki którzy mówi± ¿e Red nie wygl±da jak Red. Twócy chcieli unikn±æ porównaæ do Asha dlatego zrezygnowali z Reda z mangi a dali nam tego z FR/LG.
Sam odcinek raczej obejrzê. Fakt wystêpywania w nim Greena i Charizarda(choæ nie u boku tego trenera co trzeba) jest okiej. I ciekawi mnie co twórcy zmieszcz± w tak krótkim materiale.
No i poruszona kwestia celu. Po co wypuszczaj± jaki¶ odcinek specjalny? Mo¿e nowa gra? Rimejki R/G/B/FR/LG? Czemu nie?
A mo¿e w X/Y bêdzie mo¿na odwiedziæ Kanto? W sumie za pewniaka stawia siê mo¿liwo¶æ ³apania Mewtwo w tych grach. Wiêc mo¿e nasz hiro³s zwiedzi Kanto i tam spotka najbardziej epickiego Pokemona ze wszystkich?
A mo¿e twórcy szykuj± nam ma³± niespodziankê i dostaniemy piêæ takich specjali. Po jednym na ka¿d± generacje? To by³oby fajne aczkolwiek nie wiem czy piêciokrotne ogl±danie potyczki z elit± by³oby git.
Fakt wystêpywania w nim Greena i Charizarda(choæ nie u boku tego trenera co trzeba) jest okiej.
ty doczyta³e¶ ¿e to na podstawie gier a nie mangi, ne? w grach red domy¶lnie wybra³ charmandera a green bulbazaura
kowalt napisa³/a:
Mo¿e nowa gra? Rimejki R/G/B/FR/LG? Czemu nie?
powtórzê siê raz jeszcze: Nie ma sensu robiæ re-make'a czego¶ co ju¿ ten re-make ma. Zamiast R/G i Fr/LG, mogliby zrobiæ remaki Blue i Yellow, ne? To ju¿ ma wiêcej sensu.
kowalt napisa³/a:
A mo¿e w X/Y bêdzie mo¿na odwiedziæ Kanto? W sumie za pewniaka stawia siê mo¿liwo¶æ ³apania Mewtwo w tych grach. Wiêc mo¿e nasz hiro³s zwiedzi Kanto i tam spotka najbardziej epickiego Pokemona ze wszystkich?
niemo¿liwe, X/Y wa¿± blisko 2GB, w±tpiê by przy tych wszystkich modelach 3D upchnêli drugi region.
kowalt napisa³/a:
A mo¿e twórcy szykuj± nam ma³± niespodziankê i dostaniemy piêæ takich specjali. Po jednym na ka¿d± generacje? To by³oby fajne aczkolwiek nie wiem czy piêciokrotne ogl±danie potyczki z elit± by³oby git.
w±tpiê, prêdzej wchodzi opcja dwudziestolecia.
Sygnatura użytkownika
powtórzê siê raz jeszcze: Nie ma sensu robiæ re-make'a czego¶ co ju¿ ten re-make ma. Zamiast R/G i Fr/LG, mogliby zrobiæ remaki Blue i Yellow, ne? To ju¿ ma wiêcej sensu.
Jest sens. Nie mieli¶my jeszcze przecie¿ I-generacyjnej gry na (3)DS'a.
3DS jest wstecznie kompatybilny z HG/SS gdzie kanto by³o a HG/SS takie stare nie jest, primo, secundo, równie dobrze mog± wypu¶ciæ FR/LG/R/B/G/Y w Virtual Machine albo na urz±dzenia mobilne ( najmniej prawdopodobne ale kto tam wie ). nie napalajcie siê na re-make czego¶, co ju¿ ten re-make ma, bo to nie ma sensu ani w logice ani w niczym, ¿e ¿e chodzi o kasê ale raczej w±tpiê, nintendo nigdy nie by³o a¿ tak pazerne jak EA.
btw, Conquest widzê ¿e zbaczamy z tematu, we¼ to wydziel gdzie¶ ³adnie by dyskusja trwa³a, bo raczej w±tpiê by kto¶ sobie odpu¶ci³ szansê udowodnienia mi ¿e siê mylê
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 17 Sierpieñ 13, 12:42, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Fakt wystêpywania w nim Greena i Charizarda(choæ nie u boku tego trenera co trzeba) jest okiej.
ty doczyta³e¶ ¿e to na podstawie gier a nie mangi, ne? w grach red domy¶lnie wybra³ charmandera a green bulbazaura
Ca³e ¿ycie my¶la³em ¿e ta gra opiera siê na wyborze gracza. A tu zonk. Ci którzy grali wybieraj±c Bulbê lub ¯ó³wia pewnie s± zawiedzeni ¿e grali w niew³a¶ciwy sposób.
Nie ma czego¶ takiego jak domy¶lny wybór starterów.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.