Temat zainspirowany newsem o pojawieniu siê N'a w anime. Porównujemy tu jedn± postaæ, tyle ¿e przedstawion± w ró¿nych uniwersach - anime, mandze i grach. Oczywi¶cie mo¿na mówiæ o ka¿dej postaci, to mo¿e ja zacznê (w ograniczonym zakresie, bo nie znam siê niestety na mandze ):
Lance
anime - postaæ ciekawa, intryguj±ca wrêcz, tajny agent Lance walcz±cy w Johto z Zespo³em R, a w Hoenn z Zespo³ami Aqua i Magma. Zawsze ze swym wiernym Dragonitem - jednym z moich ulubionych Poksów Brava
gry - równie¿ ¶wietnie, Lance jest przedstawiony jako wybawca, bohater i mistrz - tak jak byæ powinno
Temat fajny i przyjemny. Ciekawe mo¿e byæ porównanie Misty, Brocka i Sapphire z May. Postaram siê co¶ skrobn±æ g³êbszego jak znajdê trochê czasu. Na razie co¶ dla Conquesta. Niech am co¶ ch³opaczyna z ¿ycia.
Specjalnie dla Ciebie Lance z mangi. Uprzedzam ¿e pisane z g³owy wiêc cosik mo¿e siê nie zgadzaæ:
- Pierwszy raz widzimy go w serii R/B/G. Ale to pod koniec tylko mówi parê s³ów. G³ówny z³y charakter serii Yellow. Pewny siebie. Chce powo³aæ do ¿ycia legendarnego stworka który pomo¿e mu zniszczyæ/zaw³adn±æ nad ¶wiatem(nie pamiêtam). Rodzony niedaleko Virdian. Posiada wiêc tajemnicze moce podobne do tych które ma Yellow. Czwarty cz³onek elitarnej czwórki.
W serii G/S/C pokazuje siê z innej strony. Razem z reszt± Elity pomaga pokonaæ Rakietowców. Zalicza te¿ epizod podobny do tego z gier tej¿e serii. Wystêpuje jako mistrz Elity. Pi±ty z czterech.
W serii R/S/E/FR/LG/E nie stwierdzono obecno¶ci. A przynajmniej ja go nie pamiêtam.
Seria HG/SS. Zaczyna siê od tego ¿e nasz smoczy trener znikn±³. Chocia¿ mój nosek wywêszy³ info ¿e tu znowu co¶ kombinuje.
No to teraz kilka s³ów ode mnie ;)
Na pierwszy ogieñ pójdzie Steven
anime- mo¿e nie ca³kiem ale jego postaæ mnie lekko rozczarowa³a. Oprócz logiki i si³y nie pokaza³ nic wiêcej, a najbardziej ¿a³ujê, ¿e twórcy nie pokazali jako jego g³ównego Pokemona Metagrossa.
manga- co by tu du¿o mówiæ, moja ukochana postaæ
gry- te¿ bardzo fajnie zosta³ przedstawiony, jako bardzo silny trener
Platinum
gry- no mi siê tam ona podoba³a, zawsze w D/P gra³am ni±...
manga- no by³a po prostu ¶wietna, mo¿e jej charakter nie by³ doskona³y, ale jako trenerka i strateg by³a naprawdê ¶wietna
anime- no ja siê pytam co to ma byæ? To co z ni± zrobili jest straszne, chodz±cy cukierek zdobywaj±cy s³ita¶ne Pokemony. Zero charakteru czy jakiegokolwiek temperamentu, nie mówi±c ju¿ o jakie¶ strategii walki. Jej udzia³ w Wielkim Festiwalu ca³y czas uznajê za przypadek.
Norman
gry- ¶wietny lider, siline Pokemony
manga- bezwzglêdny ojciec trzymaj±cy tward± rêk± rodzinê i dbaj±cy o jej dobro mo¿e i w okrutny sposób, ale jak¿e efektywny.
anime- ... Zepsuli go ca³kowicie, mieli taki ¶wietny materia³ na lidera a co zrobili? S³abego ojczulka, który pozwala na wszystko aby jego córeczka by³a najszczê¶liwsz± dziewczynk± na ¶wiecie. Nawet jego walka z Satoshim mnie lekko rozczarowa³a, nie by³o w niej niczego specjalnego.
Wallace
gry- no ca³kiem spoko jak dla mnie wypad³, w szczególno¶ci w Emeraldzie
manga- bardzo go polubi³am po walce z Zespo³em Magma. Mo¿na powiedzieæ, ¿e by³a to jedna z postaci dziêki którym seriê R/S czyta³o mi siê tak przyjemnie
anime- rozumiem, ¿e w mandze te¿ by³ przedstawiony jako koordynator, ale strasznie go w anime przes³odzili jak dla mnie. Nie by³o w nim widaæ nic co siê widzi w mistrzach, Cynthia i Steven pobili go pod tym wzglêdem na g³owê.
To te postacie, których charaktery szczególnie utkwi³y mi w pamiêci, jak co¶ sobie jeszcze przypomnê to na pewno dopiszê
Jako ¿e trzeba nadrobiæ te 15 postów to bierzemy siê do roboty.
Na pocz±tek mój naujulubieñszy z naujlubieñszych bochater Pokemonowy. Gary/Shigeru/Green/Blue czy jak kto go jeszcze tam zwie.
Gry: Chyba najwiêkszy dupek w historii rywali. Zawsze pewny siebie. Nigdy nie przyznaje siê do pora¿ki. Nawet jak przegrywa ostatecznie w lidzê mówi tylko ¿e i tak jest lepsiejszy od nas. Ale nam to nie przeszkadza by ³oiæ mu ty³ek przy ka¿dym kolejnym przechodzeniu E4. W kolejnych grach wraca jako lider. Tu ju¿ spokornia³. Gratuluje nam zwyciêstwa. Ba. W HG/SS od jego siory mo¿na wyrwaæ numer do tego kolesia. Ogólnie postaæ wredna ale jednak lubiê go. Pomimo tego ¿e jest dupkiem. No i istnieje legenda o pochowanym przez niego Raticate na cmentarzu.
Manga: Wci±¿ dupek. Ale tu z klas±. Do tego zmienia siê coraz bardziej z serii na seriê. Ba. Jest w stanie nawet oddaæ jednego z swoich Pokemonów innemy trenerowi. I to z tych silniejsiejszych. Podobnie jak w grach ostatecznie przegrywa z Redem/g³ównym bohaterem. Ale jest moj± ulubion± postaci± w ca³ym uniwersum Pokemona. Bo tak!
Anime: Bardziej dupek ni¿ w mandze ale mniej ni¿ w grach. W johto ostatecznie przyznaje siê do pora¿ki. Potem co¶ tam jeszcze stara siê zrobiæ ale ostatecznie postanawia zostaæ badaczem. I wtedy przesta³ byæ moim ulubieñcem. B±d¼ co b±d¼ wiêkszo¶æ stworków zostawi³ u dziadka(i to tych moich ulubionych) i zacz±³ prawiæ g³upie mora³y o przyja¼ni i mi³o¶ci do stworków. Dawniej pod±¿a³ za nim wianuszek fanek. Gdy siê go pozby³ okaza³ siê jednak fajnieszjy. Do tego ten króciutki fragmencik z t± jego pelerynk±. Szkoda ¿e zaraz j± zrzuci³. Ale có¿.
Dobra. Jak kto¶ nastêpny kogo¶ porówna to i ja zawezmê siê za kolejn± osobê.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.