POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
15 Sierpieñ 12, 10:42
Nowa gra pokemon, potrzebna pomoc!
Autor Wiadomo¶æ
Fanatyk
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 13 Sie 2012
Wys³any: 13 Sierpieñ 12, 14:33   Nowa gra pokemon, potrzebna pomoc!

Cze¶æ wypada³oby siê przedstawiæ. Nazywam siê Pawe³ i mam 18 lat, w tym roku maturka. Pokemonami zainteresowa³em siê poprzez serial, który kilkana¶cie lat temu ogl±da³em. Teraz na nowo przypominam sobie co sta³o siê w kolejnych odcinkach, a wszystko dziêki internetowi. Ale koniec gadania o g³upotkach, przechodzimy do konkretów.

Mam zamiar stworzenia gry o tematyce pokemon, która bêdzie czym¶ w rodzaju najedzenia siê po grach, które ju¿ przeszli¶my. Nowe przygody i specjalnie stworzona fabu³a. Wszystko po to aby ka¿dy gracz, móg³ poczuæ siê trenerem pokemon. Nie wiem jak Wy, ale ja graj±c w plemiona próbujê wczuæ siê w doskona³ego stratega i wodza, a graj±c w pokemony chcê poczuæ t± atmosferê, która powinna emitowaæ z gry. Nowa gra pokemon nie powinna byæ monotonna, bo w grê która siê szybko nudzi nikt nie chce graæ, my¶lê ¿e misje i zdobywanie odznak to nie wszystko, co powinna posiadaæ "gra idealna". Graj±c musimy staæ siê trenerem ca³ym sob± i byæ g³odnym sukcesów i przygody która mo¿e nas czekaæ.

Projekt jest otwarty. Mia³ byæ tworzony tylko przeze mnie, jednak zrozumia³em ¿e potrzebujê ludzi znaj±cych siê na pokemonach bardziej ode mnie. Zapewne wielu z Was ma g³owê pe³n± pomys³ów, a zlecenie napisania gry to jest kwestia kilku tysiêcy z³otych. A ja my¶lê ¿e osoba z zajawk± do gry jest bardziej zdeterminowana do zrobienia czego¶. Poszukujê osób kreatywnych, nie koniecznie znaj±cych Pokemony od podszewki. Najwa¿niejsza jest w³a¶nie determinacja i chêæ do dzia³ania. Skoro projekt by³by otwarty, zespó³ te¿. Nie ma maksymalnej liczby miejsc. Liczê ¿e znajdê osoby z chêci± stworzenia "w³asnej" przygody Pokemon. Wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ tutaj lub na forum projektu. Gor±co zachêcam do zainteresowania siê tym projektem.

Link do forum projektu: http://pokegame.xaa.pl/

Pozdrawiam

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 13 Sierpieñ 12, 14:38   

Przenios³em do bardziej pasuj±cego dzia³u.

Co do projektu to zagl±dam na forum i troszkê siê udzielam :)

Fanatyk
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 13 Sierpieñ 12, 14:42   

Dziêki Conquest, zachêæ kolegów po fachu :)
Potrzebna mi du¿a baza danych, Waszych danych jak i do¶wiadczeñ. Bez tego pisanie gry jest niemo¿liwe ;]

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 08:03   

Fanatyk napisa³/a:
Ale koniec gadania o g³upotkach

Anime Pokemon to nie g³upota. To, ¿e w Polsce nie mamy wykszta³conej kultury konstruktywnych dyskusji o kreskówkach, to nie powód, aby uwa¿aæ, ¿e kreskówki s± infantylne/p³askie w swojej istocie. Bo nie s±, o odcinkach Pokemon móg³by dyskutowaæ tony textu, tylko nie mam z kim. Podobnie da siê nawet o animacjach angielskich które s± nies³usznie uwa¿ane przez mangozjebów za co¶ gorszego od anime. Na pewnym forum kreskówkowym kto¶ ruszy³ cztery litery i wczoraj za³o¿y³ temat okre¶laj±cy ten nasz Polski problem. Linku nie podam publicznie, bo ww. temat widoczny jest tylko dla zalogowanych.
Fanatyk napisa³/a:
która bêdzie czym¶ w rodzaju najedzenia siê po grach, które ju¿ przeszli¶my.

Najedzenia ? jedzenia ? Je¿d¿enia ?
Fanatyk napisa³/a:
Zapewne wielu z Was ma g³owê pe³n± pomys³ów, a zlecenie napisania gry to jest kwestia kilku tysiêcy z³otych.

Aha, czyli przyznajesz, ¿e szukasz fr...ee helpers for miska ry¿u ?

Fanatyk napisa³/a:
Liczê ¿e znajdê osoby z chêci± stworzenia "w³asnej" przygody Pokemon.

Takie osoby graj± w PBFy, hacki albo Online`owe RPGi o których istnieniu chyba nie masz pojêcia.

Fanatyk napisa³/a:
Link do forum projektu: http://pokegame.xaa.pl/

Nawet tam, nie dowiedzia³em siê, czy to ma byæ gra online, czy jaki¶ hack, czy na instalacje do kompa...

Conquest napisa³/a:
Przenios³em do bardziej pasuj±cego dzia³u.

Podsumujmy - autor pierwotnie napisa³ w "Propozycje, debaty, pytania" (podobnie na PVF - napisa³ w ichniejszym dziale o stronie), potem Conquest przenosi do PPS...po czym ja przenoszê...nie wiem gdzie przenie¶æ, chcia³em przenie¶æ do Gier, ale nie wiem czy chodzi o grê online. Dlatego, ¿e widzê link do forum (kiepski pomys³ z tym forum, zaraz napiszê dlaczego) to przeniosê do "Zwyk³e fora".

I teraz clue - To nie ma sensu. Mo¿e jeste¶ idealist±, ale kompletnie nie masz pojêcia o polskim fandomie Pokemon. Bo gdyby¶ mia³, to nie zak³ada³by¶ specjalnego oddzielnego forum, tylko w kulisach przedstawi³ swój pomys³ adminom najwiêkszych pokefor (PVF, PoPL, nasze czyli PC, ewentualnie pasowa³oby ci chyba najbardziej TT) i tam za³o¿y³ dzia³.
Poza tym, je¶li to gra online to niestety, ale ju¿ mamy mocn± czo³ówkê - pokelife.pl, pokeworld.pl oraz pokemononline.pl które spêdzaj± sen z oczu adminów prawdziwych PPSowych stron/for, ale to kwestia na inny temat. Tak wiêc ludzie maja gier Pokemon pod dostatkiem - PBFy, online`owe, na konsole...
Nie ma sensu robiæ czego¶ kolejnego tego typu - poda¿ przewy¿sza popyt. Za to w przypadku stron mamy odwrotnie - popyt przewy¿sza podaæ - czego efektem jest to, ¿e na Krakonie jaka¶ dziewczynka nie wiedzia³a, ¿e przed BW by³o 13 poprzednich sezonów i odcinki s1 jakie Daru wy¶wietla³, traktowa³a jako atrakcjê. Tak, tak, takie s± efekty, ¿e mamy za ma³o prawdziwych polskich pokestron (koniecznie o wszystkim oprócz Gier które s± ju¿, a¿ za dobrze opisane), a te które ju¿ s±, s± kiepskie, skoro ludzie tacy nieu¶wiadomieni.

Podsumowuj±c - póki co jestem na du¿e Nie, choæ ciekaw jestem, aby¶ przedstawi³ jakie konkrety udowadniaj±ce, ¿e chcesz zrobiæ jak±¶ grow± rewolucjê.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 14 Sierpieñ 12, 08:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Fanatyk
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 11:54   

Po pierwsze, pisz±c "o g³upotkach" mia³em na my¶li ma³o istotne przedstawienie siê.

Po drugie
Cytat:
tym czym¶ okre¶lasz swoj± inteligencjê ;] pisz±c takie bzdety

Po trzecie
Cytat:
Aha, czyli przyznajesz, ¿e szukasz fr...ee helpers for miska ry¿u ?
, gra bêdziê darmowa, tworzona przez graczy dla graczy. Wielu pokemaniaków ma g³owê pe³n± pomys³ów, a umiejêtno¶ci napisania w³asnej gry czy fundusze blokuj± im zapa³y. A uwierz mi, ¿e napisanie dobrej gry to kilka tysiêcy z³otych. A ja to robiê "za miskê ry¿u" jakby¶ chcia³ g³êbiej to analizowaæ.

Po czwarte
Cytat:
Takie osoby graj± w PBFy, hacki albo Online`owe RPGi o których istnieniu chyba nie masz pojêcia.
Dla mnie PBFy to prze¿ytek, mo¿e dla Ciebie i paru osób nie.

Po pi±te
Cytat:
Nawet tam, nie dowiedzia³em siê, czy to ma byæ gra online, czy jaki¶ hack, czy na instalacje do kompa...
dowiesz siê teraz i powiem Ci, ¿e to bêdzie gra via www. Je¿eli to pojêcie Ci co¶ mówi.

Po szóste
Cytat:
Poza tym, je¶li to gra online to niestety, ale ju¿ mamy mocn± czo³ówkê - pokelife.pl, pokeworld.pl oraz pokemononline.pl które spêdzaj± sen z oczu adminów prawdziwych PPSowych stron/for, ale to kwestia na inny temat. Tak wiêc ludzie maja gier Pokemon pod dostatkiem - PBFy, online`owe, na konsole...

Nie uwa¿am pokelife za konkurencjê, znam swoje umiejêtno¶ci i wiem ¿e silnik gry kupiony za kilka z³otych i trochê zmieniony ma swoje du¿e wady. A ja te wady w swojej grze ominê. Pozosta³ych gier nie widzia³em, ale jak one dla Ciebie s± tak± sam± mocn± czo³ówk± jak pokelife. To dziêki za dodanie mi ogromnej pewno¶ci siebie.

A co rewolucji, nie bêdzie to bezmy¶lna klikanka jak pokelife. Bêdzie to gra rpg, wspomagana map± 2D oraz systemem questów. Co ju¿ mo¿e powiedzieæ ¿e ma to wiêkszy potencja³ ni¿ w/w gra.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 12:21   

....taaak, ju¿ to widzê:
ambitny projekt, w którym ominiesz/zakamuflujesz bol±czki gry, na dodatek chcesz to robiæ nie p³ac±c nikomu, wmawiaj±c ludziom "robimy to dla siebie, jam jest boss i wy³o¿y³em kasê na projekt a wy jeste¶cie moje murzyny", uwa¿aj bo ci siê uda ;]

i nie czepiaj siê inteligencji poke, on ma dobr± ;] a jedyna, do jakiej bym siê przyczepi³ to twoja.

Pierwszy post jest napisany chaotycznie i sam dalej nie wiem, jak mam zrozumieæ czy zinterpretowaæ co niektóre zdania tak, by nie przekrêciæ ich znaczenia, przyk³ad z tym "najedzeniem siê", mog³e¶ napisaæ ¿e kto¶ bêdzie móg³ siê jeszcze bardziej "nasyciæ" lub " obje¶æ", wiêc od teraz, nim co¶ powiesz, zbastuj zdeka, bo nie wiem jak na innych forach, ale u nas s± posty za obrazê admina :p

PBF to prze¿ytek? Tak patrzê na nasz pbf i inne fora PBFowe, patrzê na liczbê graczy, postów, ogólnie na staty i siê nie zgadzam. PBF jest silnie zakorzeniony w polskim PPS'ie.

Poke-life i inne tego typu strony nie s± dla ciebie konkurencj±? Tam s± setki userów ( u mnie po³owa klasy tam gra, ka¿da lekcja infy od marca to by³o ci±g³e pykanie w to : O ) i dobre zasady, tekstówki, mimo ¿e "bezmy¶lne klikanki", przyci±gnê³y rzesze graczy, spójrz na ich staty a siê zdziwisz, w jak krótkim czasie od startu uzbierali ca³kiem niez³± sumkê graczy.

Po¿yjemy zobaczymy, statystyki nie k³ami±, pamiêtaj, liczby zawsze, ale to zawsze mówi± prawdê.

Moja prognoza jest taka: Fail. Przerost formy nad tre¶ci±.
Jeste¶ idealist±, ale same idea³y i pomys³y nie wystarcz±, nie opisa³e¶ praktycznie nic, je¶li chodzi o projekt, napisa³e¶ kilka ogólnych bzdet, ¿adnych konkretów, kto ma ci na to pój¶æ, jak nie wiadomo na co siê porywa?

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 14 Sierpieñ 12, 12:24, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Fanatyk
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 15:00   

Kocham to jak swój broni swojego. Obraza admina? Je¿eli admin zachowuje siê na nale¿ytym poziomie nikt go nie obra¿a.

Powiem jeszcze raz. Za co mam komu¶ p³aciæ? Je¿eli chcesz pomóc to pomagasz, a je¿eli nie - no to to nie. Nikogo nie zmuszam do pracy, mo¿esz przyj¶æ rzuciæ jednym pomys³em i wiêcej siê nie pokazywaæ. Jest to projekt otwarty. Nie wiem co chcesz pokazaæ tym
Cytat:
robimy to dla siebie, jam jest boss i wy³o¿y³em kasê na projekt a wy jeste¶cie moje murzyny
ale uwierz nie b³yszczysz. Masz jakie¶ dziwn± i niczym nie potwierdzon± opiniê o mnie czy o mojej pracy. Powiedz mi na czym siê opierasz?

Cytat:
i nie czepiaj siê inteligencji poke, on ma dobr± ;] a jedyna, do jakiej bym siê przyczepi³ to twoja.

Udowadnia to moj± tezê ^^ brak obiektywizmu.

Nie jestem mistrzem polonistyki, wiêc to Ty zbastuj.

Tak, tam s± setki userów. A dlaczego? Bo nie ma nic lepszego. Kiedy¶ nie maj±c internetu i gier na komputerze gra³e¶ w paintballa. Teraz masz inne gry i grasz w nie. Uuuu zaczyna co¶ ¶wieciæ w g³ówce? ;]

Powiem tak, je¿eli kto¶ jest zainteresowany napisze do mnie a siê dowie. Nie potrzebujê nikogo kto wiêcej gada ni¿ robi. Mówisz przerost formy nad tre¶ci±, umiesz programowaæ kolego? Znasz jakie¶ jêzyki? Je¿eli siedzia³by¶ tyle co ja w tej bran¿y wiedzia³by¶ co nie co. Ja posiadam wiedzê i umiejêtno¶ci do napisania porz±dnej gry. Nie jestem cz³owiekiem, który siê chwali gdy nic nie umie. Wiele lat uczy³em siê programowaæ, by³y wzloty i upadki. Teraz posiadam odpowiednie warunki do napisania takiej gry z której bym by³ zadowolony. A do tej pory ¿adna z moich gier mi siê nie spodoba³a, posiedzia³y 2/3 msc i kasowa³em je. Bo wiedzia³em ¿e staæ mnie na co¶ lepszego. Ty mo¿esz dalej nie mieæ swojego zdania i byæ zapatrzonym w swojego admina, mo¿ecie mnie oboje zbanowaæ. Ale to nie bêdzie nic znaczy³o, bo nie zachowa³em siê wbrew jakimkolwiek zasadom moralnym. To Wy mo¿ecie byæ ¼le nastawieni co do mojej osoby, mi to nie przeszkadza. Bo czepiaj±c siê do dwóch s³ów widzê, ¿e szukacie dziury w ca³ym.
A na co siê porywa osoba, która chce pomóc? Taka osoba na obecny czas musi dysponowaæ wiedz± na temat mechanizmu pokemonów. Gdy nie bêdzie podstaw, nie ma co mówiæ o reszcie. G³ównym w±tkiem gry s± pokemony i to w³a¶nie na nich siê skupiam.

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 14 Sierpieñ 12, 15:03   

Uwierzy³em ostatnio go¶ciowi który oferowa³ grê na takich zasadach jak twoja.
Dosta³em nêdzne co¶ co z Pokami ma wspólnego tyle ¿e by³y tam obrazki i nazwy.
Poza tym koniec. Wszystko by³o zwalone. Od pocz±tku do koñca. Ca³y system.

Wiêcej osób bêdzie Ciê pewnie krytykowaæ ni¿ pomagaæ. My¶lisz ¿e ile by³o takich projektów? Gdyby nie to co napisali koledzy wy¿ej nawet nie spojrza³bym na ten temat nigdy w ¿yciu. Co jaki¶ czas jaki¶ geniusz odkrywa ¿e brakuje porz±dnej gry RPG Pokemon na polskiej scenie. I ka¿dy ile obiecuje. Cuda, wianki. A ukoñczony zosta³ jak dot±d jeden projekt. Pokebitwy to siê zwie. Nie polecam.

Sam zastanawia³em siê jak mo¿na naje¶æ siê gr±. Przeje¶æ jeszcze bym i zrozumia³.

Tak sobie my¶lê ¿e Ci wszyscy geniusze rewolucjoni¶ci korzystaj± z jednego formularza do og³aszania swojego projektu. Wszyscy zaczynacie tak samo. I podobnie koñczycie.

Ale jako ¿e nie mo¿na wszystkim ¿yczyæ niepowodzenia i skazywaæ od razu na pora¿kê.
Próbuj. Mo¿e tobie siê uda. Ale nie licz ¿e wszystkim od razu projekt twój siê spodoba.

Sygnatura użytkownika

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 15 Sierpieñ 12, 10:39   

Fanatyk napisa³/a:
Po pierwsze, pisz±c "o g³upotkach" mia³em na my¶li ma³o istotne przedstawienie siê.

Gdyby¶ by³ w ¶rodowisku od dawna, nie musia³by¶ siê przedstawiaæ. Zreszt±...co mnie obchodzi Twój wiek i Twoja matura ? Ja nie wyobra¿am sobie pój¶æ do jakiego¶ fandomu i napisaæ "Jestem weso³y romek, mam na przedmie¶ciu domek..." nie nie, to bez sensu.

Fanatyk napisa³/a:
Po drugie
Cytat:
tym czym¶ okre¶lasz swoj± inteligencjê ;] pisz±c takie bzdety

DominLoL napisa³/a:
Pierwszy post jest napisany chaotycznie i sam dalej nie wiem, jak mam zrozumieæ czy zinterpretowaæ co niektóre zdania tak, by nie przekrêciæ ich znaczenia, przyk³ad z tym "najedzeniem siê", mog³e¶ napisaæ ¿e kto¶ bêdzie móg³ siê jeszcze bardziej "nasyciæ" lub " obje¶æ",

Dziêki Domin, ¿e mi wyja¶ni³e¶. Nie no, ale u¿ywanie metafor kulinarnych do gier ? I to jeszcze tak, ¿e nijak Ciê nie mo¿na zrozumiec ? O losie...
Fanatyk napisa³/a:
Nie jestem mistrzem polonistyki

To zatrudnij marketingowca, bo póki co piszesz d³uga¶ne zdania podrzêdnie wielokrotnie z³o¿one, które nie pasuj± do tekstów reklamowych.
Fanatyk napisa³/a:
gra bêdziê darmowa, tworzona przez graczy dla graczy. Wielu pokemaniaków ma g³owê pe³n± pomys³ów, a umiejêtno¶ci napisania w³asnej gry czy fundusze blokuj± im zapa³y. A uwierz mi, ¿e napisanie dobrej gry to kilka tysiêcy z³otych.

Przez graczy dla graczy ? Jako¶ nie widzê tych graczy co kipi± chêciami, bo póki co, to tylko Ty latasz po forach i szukasz ludzi. Gdyby rzeczywi¶cie tak du¿o chcia³o pomóc, to by¶ poczt± pantoflow± zebra³ ludzi wcze¶niej. I tak, maj± pomys³y...i wtedy id± na pokestrony pisaæ artyku³y. W ostateczno¶ci je¶li tak chc± robiæ te gry to zg³aszaj± siê zapewne do kierownictwa ju¿ istniej±cych np. PokeLife. A ta ca³a gra jest niepotrzebna co ju¿ udowodni³em Ci wcze¶niej.
Fanatyk napisa³/a:
Dla mnie PBFy to prze¿ytek, mo¿e dla Ciebie i paru osób nie.

Taaak ? http://pokelife.pl/forum/...php?f=13&t=2265 << forum gry PokeLife. Jaki¶ gracz pyta o Pokowe PBFy.
Fanatyk napisa³/a:
dowiesz siê teraz i powiem Ci, ¿e to bêdzie gra via www. Je¿eli to pojêcie Ci co¶ mówi.

Mówi mi, bo ju¿ ci wymieni³em nazwy innych takich gier.
Fanatyk napisa³/a:
Nie uwa¿am pokelife za konkurencjê, znam swoje umiejêtno¶ci i wiem ¿e silnik gry kupiony za kilka z³otych i trochê zmieniony ma swoje du¿e wady. A

PokeLife z tego co pamiêtam, to w ogóle nigdzie na PPS siê nie reklamowa³o. Dopiero po kilku miesi±cach gracze zaczêli pisaæ o tej grze na innych forach.
Fanatyk napisa³/a:
Masz jakie¶ dziwn± i niczym nie potwierdzon± opiniê o mnie czy o mojej pracy. Powiedz mi na czym siê opierasz?

Domin zrobi³ to co ty, oceni³ Ciê tylko na podstawie tego co napisa³e¶. Ty przyszed³e¶ znik±d i nie masz zielonego pojêcia o ¶rodowisku do jakiego chcesz kierowaæ swój jeszcze nieistniej±cy produkt. Na czym opierasz swoj± opiniê o nas ? Na podstawie postów w jednym temacie, bo tylko ten czytasz.
Fanatyk napisa³/a:
Nie potrzebujê nikogo kto wiêcej gada ni¿ robi. Mówisz przerost formy nad tre¶ci±, umiesz programowaæ kolego? Znasz jakie¶ jêzyki? Je¿eli siedzia³by¶ tyle co ja w tej bran¿y wiedzia³by¶ co nie co. Ja posiadam wiedzê i umiejêtno¶ci do napisania porz±dnej gry. Nie jestem cz³owiekiem, który siê chwali gdy nic nie umie. Wiele lat uczy³em siê programowaæ, by³y wzloty i upadki. Teraz posiadam odpowiednie warunki do napisania takiej gry z której bym by³ zadowolony. A do tej pory ¿adna z moich gier mi siê nie spodoba³a, posiedzia³y 2/3 msc i kasowa³em je. Bo wiedzia³em ¿e staæ mnie na co¶ lepszego. Ty mo¿esz dalej nie mieæ swojego zdania i byæ zapatrzonym w swojego admina, mo¿ecie mnie oboje zbanowaæ. Ale to nie bêdzie nic znaczy³o, bo nie zachowa³em siê wbrew jakimkolwiek zasadom moralnym. To Wy mo¿ecie byæ ¼le nastawieni co do mojej osoby, mi to nie przeszkadza. Bo czepiaj±c siê do dwóch s³ów widzê, ¿e szukacie dziury w ca³ym.

Umiesz prowadziæ pokefora ? Znasz jakiego¶ wa¿nego PPSowicza? Gdyby¶ siedzia³ na PPS tyle lat co my, to by¶ rozumia³ nasze nastawienie. Ja mam kilkuletnie do¶wiadczenie w prowadzeniu for i stron. By³y wzloty i upadki. Teraz posiadam kompetencje i moralne prawo do oceniania takich projektów, jaki niby robisz.
Wiesz dlaczego mamy takie nastawienie ? Bo do g³owy by mi nie przysz³o, ¿eby np. chcieæ zrobiæ to co ty, tylko w uniwersum Digimon i pój¶æ sobie z marszu do ich fandomu. A tam jak Filip z Konopi reklamowaæ siê, jaki to ja jestem super i ¿e grê zrobiê. Nie. Gdyby¶ by³ na tym forum choæ kilka miesiêcy, albo na innym - czyli ogólnie by³ znany w naszym ¶rodowisku...to by¶my wiedzieli kim jeste¶, jak siê zachowujesz i by¶my inaczej siê zachowali Wobec Ciebie.

Gdyby¶ nie by³ oderwany od naszej fandomowej rzeczywisto¶ci, to by¶ przeczyta³ http://pokecollect.net.pl/viewforum.php?f=20 <<< nasz dzia³ o pokegrach online. Poczytaj tematy i zobacz ile by³o zapowiedzi. A ile siê spe³ni³o...

Inna sprawa, ze Twój temat sk³oni³ mnie do przeniesienia poddzia³u o grach netowych, do dzia³u PPSu - i tak wiêkszo¶æ tych reklam gier, to reklamy for/stron, a nie gier, które i tak nie wypalaj±.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: