POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Conquest
30 Sierpieñ 13, 12:46
Polowanie na winnych
Autor Wiadomo¶æ
Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 3 Lipiec 12, 15:29   Polowanie na winnych

Ojciec zmar³...
Ecruteak by³o ³adnym miastem, nawet, gdy w nim pada³o. Stare budynki, dwie wie¿e, ten klimat - ach, gdyby¶ znalaz³ siê tu w innych okoliczno¶ciach, by³oby lepiej... a tak jest gorzej.
Rodzice nie ¿yj±, sprawcy wypadku uciekli, tajemniczy, b³êkitny Pokemon te¿ zwia³... Szed³e¶ powoli opustosza³± ulic±, spogl±daj±c na kulkê w swojej d³oni. W Pokeballu spoczywa³ Cyndaquil.
Cyndaquil, z racji tego, i¿ to ognisty Pokemon, nie móg³ ci akurat towarzyszyæ na zewn±trz ze wzglêdu na tragiczne warunki pogodowe, jednak, gdy tylko deszcz przestanie laæ, planowa³e¶ wypuszczenie swego nowego kumpla na ¶wie¿e powietrze... Na razie jednak bêdzie musia³ siê trochê pomêczyæ.
Siêgn±³e¶ do kieszeni plecaka wziêtego ze sob± i wyci±gn±³e¶ Pokedex, by wykonaæ tê jedyn± s³uszn± czynno¶æ, czytaj: skanowanie Pokemona. Na ekranie pokaza³y siê nastêpuj±ce dane:
Pokedex napisa³/a:

|#155 - Cyndaquil
P³eæ: Samiec
Ataki: Tackle | Leer
Atak Specjalny: Return

No có¿, mo¿na powiedzieæ, ¿e nie jest a¿ tak ¼le...
Spojrza³e¶ w niebo. Nadal pada³o, jednak na wschodzie by³o ju¿ widaæ lekkie oznaki przeja¶nienia w¶ród chmur, wiêc mo¿e i deszcz przestanie nied³ugo padaæ? Na razie jednak warto poszukaæ sobie jakiego¶ schronienia - chyba, ¿e wolisz mokn±æ.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 4 Lipiec 12, 06:02   

[my¶li]Lubiê deszcz. Mo¿e tu postojê i dam mu siê och³odziæ... ale co je¶li to nie by³ wypadek a perfekcyjnie zaplanowana zbrodnia? Mo¿e teraz sprawcy szukaj± mnie? W takim wypadku chodzenie po ulicy nie jest dobrym rozwi±zaniem...[/my¶li] Gdy koñczê te rozwa¿ania uwa¿nie, ale dyskretnie - tak, aby nie zwróciæ na siebie uwagi rozgl±dam siê po mie¶cie. Dochodzê do wniosku, ¿e najlepszym miejscem na spêdzenie tej nocy bêdzie miejscowe Centrum Pokemon. Przy okazji odpoczynku spróbujê nawi±zaæ relacje z Cyndaquilem. Mam nadziejê, ¿e w centrum bêdzie zapewnione mi bezpieczeñstwo...

------------------------------------------------------------------
Mam nadziejê, ¿e odpis jest w miarê zgodny z regulaminem :krejzol:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 6 Lipiec 12, 10:06   

Nom jest, ale niezgodne z regulaminem jest popêdzanie MG :P Za to powinnam ciê ju¿ ukatrupiæ.
----------------------------
Rozejrzenie po mie¶cie wiele da³o... Dziêki niemu zorientowa³e¶ siê, ¿e w Ecruteak znajduje siê market sieci Ledyba, Centrum Pokemon, oczywi¶cie, sala trenerska oraz teatr! I to nie byle jaki - podobno dziewczêta (dziewczêta!), które wystêpuj± na jego deskach, w czasie spektakli nosz± kimona... ach!
Dotarli¶cie w koñcu do budynku z czerwonym dachem, czyli do Centrum Pokemon. Jego wej¶cia strzeg³ do¶æ ros³y mê¿czyzna w garniturze i pelerynie przeciwdeszczowej... Przynajmniej jeste¶cie w jakiej¶ czê¶ci bezpieczni.
Wypu¶ci³e¶ swojego podopiecznego, który natychmiast postanowi³... podj±æ próbê ucieczki. Na szczê¶cie nie podrepta³ ku wyj¶ciu, lecz w kierunku Siostry Joy, która spojrza³a zaskoczona na Pokemona, a nastêpnie u¶miechnê³a siê do ciebie.
- Widaæ, ¿e jeste¶cie razem od niedawna - skomentowa³a, oddaj±c ci Cyndaquila. - W czym mogê ci pomóc?

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 7 Lipiec 12, 07:46   

Nie popêdzam, tylko pytam orientacyjnie kiedy jest szansa na odpis :) Czila³t xD
------------------------------------------------------------------

- Có¿, szukam schronienia przed deszczem... - nie przyznajê siê do tego co siê sta³o nieopodal Ecruteak, by nie zwracaæ na siebie uwagi w nieznanym mi dot±d mie¶cie - Czy móg³bym przenocowaæ w Centrum Pokemon? - pytam, maj±c nadziejê na twierdz±c± odpowied¼ ze strony Siostry Joy, wszak muszê mieæ czas i miejsce, ¿eby na spokojnie przemy¶leæ co ze sob± zrobiæ, aby ten z³y stan rzeczy odmieniæ... Na nastêpny dzieñ mam ju¿ wstêpne plany zwiedzania tego piêknego, historycznego miasta!

Ostatnio zmieniony przez Conquest 7 Lipiec 12, 08:16, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 12, 12:28   

Siostra Joy patrzy³a na ciebie przez chwilê, po czym kiwnê³a g³ow±.
- Oczywi¶cie, ¿e mo¿esz tu przenocowaæ. Centra stworzono po to, by leczyæ Pokemony i w razie co dawaæ schronienie ich trenerom - mówi±c to, poda³a ci klucz opatrzony numerem 3. - Jakby¶ potrzebowa³ pomocy, zawsze mo¿esz mnie tu znale¼æ.
Podziêkowa³e¶ jej i skierowa³e¶ w kierunku pokoju, który znajdowa³ siê na piêtrze.
Gdy tylko otworzy³e¶ drzwi, twoim oczom ukaza³ siê ca³kowicie normalny widok - pos³ane ³ó¿ko, stolik, na którym sta³o radio, krzese³ko i tanio urz±dzona ³azienka - prysznic, umywalka i toaleta w jednym pomieszczeniu.
Jak na takie warunki nic nadzwyczajnego, ale mog³o byæ gorzej. Teraz wypada³oby wymy¶liæ jaki¶ dobry plan dzia³ania.

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 23 Lipiec 12, 06:30   

[my¶li]Hmmm... muszê najpierw ustaliæ, co ze sob± pocz±æ w zaistnia³ej sytuacji - mo¿e pochodziæ po mie¶cie w poszukiwaniu przyjació³, mo¿e skompletowaæ siln± dru¿ynê odpowiednich dla mnie Pokemonów, a mo¿e od razu rozpocz±æ dochodzenie w sprawie morderstwa... tak wiele problemów, a tak ma³o czasu...[/my¶li] Postanawiam udaæ siê jutro do przepiêknego teatru miasta Ecruteak znajduj±cego siê nieopodal mojej obecnej lokacji. Mo¿e spotkam dziewczêta (dziewczêta!) Idê spaæ, jednak dalej denerwujê siê o dalszy przebieg spraw...

Ostatnio zmieniony przez Conquest 23 Lipiec 12, 06:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 16:38   

Sen. Sen, sen, b³ogi sen, który nie przyniós³ nic nadzwyczajnego. ¯adnych w±tpliwo¶ci, ¿adnych prze¶laduj±cych ciê cieni. W zasadzie rano obudzi³e¶ siê dok³adnie w takim samym stanie, jak ten, w którym by³e¶ przed wygodnym u³o¿eniem siê w objêciach Morfeusza... oczywi¶cie po przespanej nocy zniknê³o zmêczenie.
Pogoda za oknem przedstawia³a siê nieco lepiej ni¿ wieczorem, ukazuj±c jednocze¶nie miasto w nieco inny sposób - deszcz w pewien sposób pogr±¿a³ to miasto w niewyja¶nionym smutku, ciszy, natomiast ranne promienie s³oñca i drewniane budynki to ciekawe po³±czenie, zw³aszcza dla osoby, która mia³a zamiar dzisiaj zwiedziæ miasto.
W pokoiku od wczoraj nic siê nie zmieni³o... no, pomijaj±c lokalizacjê Cyndaquila, który spa³ zwiniêty w kulkê, le¿±c na porozrzucanych przez Tw± ja¶nie osóbkê kilkana¶cie godzin temu ubraniach. Trzeba przyznaæ, ¿e by³ to widok ciekawy, jednak bior±c pod uwagê, i¿ zegar wskazywa³ w³a¶nie godzinê 11 - nieco nieodpowiedni co do pory.

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 15 Kwiecieñ 13, 19:08   

- Wstawaj! Czas ruszaæ w sin± dal! - krzyczê ze ¶miechem w g³osie do ¶pi±cego jeszcze Pokemona. - Dzi¶ dzieñ, w którym porzucê kajdany strachu i wyruszê w podró¿ Pokemon, choæ nie taki pocz±tek zawsze sobie wyobra¿a³em. Musze pom¶ciæ ojca... Sprawdziæ có¿ to za tajemniczy Pokemon by³ wtedy w lesie... Dobra, tyle z planu, Cyndaquil, ruszamy! - ¦piesznie ubieram siê, wychodzê z pokoju i dziêkujê siostrze Joy, która stoi na recepcji, za go¶cinê tej nocy. Szybkim krokiem udajê siê do drzwi. Dzieñ jest piêkny, co tylko zachêca do przechadzki. Pierwsze kroki kierujê do miejskiego teatru... - Jest tu kto¶?!

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 7 Maj 13, 18:58   

Alleluja, uda³o mi siê zebraæ ty³ek do odpisu ._."
--------------------------------
Kajdany strachu by³y nieco dziwnym okre¶leniem okre¶laj±cym wyruszenie w podró¿, aczkolwiek zrozumia³ym, gdy zag³êbi³o siê nieco w Twoj± historiê. Wracaj±c jednak do g³ównego w±tku - dobry humor zapewne musia³ siê udzieliæ wszystkim, gdy¿ siostra Joy, odbieraj±ca od Ciebie klucz, u¶miecha³a siê ¿yczliwie, podobnie¿ jak inni ludzie nocuj±cy minionej nocy w budynku... a przynajmniej ci, których mija³e¶.
Na zewn±trz by³o nieco ch³odniej ni¿ mo¿na siê by³o spodziewaæ. Wia³ lekki wiatr, a s³oñce nie grza³o jeszcze na tyle mocno, by ogrzewaæ nasz± przytuln± niebiesk± planetê. Na razie jednak trzeba by³o sobie radziæ z pomoc± wszelkich p³aszczy.
Doj¶cie do teatru miejskiego nie by³o zbyt skomplikowane, gdy¿ budynek znajdowa³ siê nieca³e sto metrów od szpitala, w którym jeszcze kilka(na¶cie) godzin temu ca³e Twoje dotychczasowe ¿ycie zaczê³o siê, za przeproszeniem, waliæ. Niska budowla postawiona zgodnie z wymogami japoñskiej architektury ³asi³a oko, trzeba przyznaæ, jednak w ¶rodku...
...pusto, a ba³agan gorszy ni¿ po wybuchu Voltroba... co siê dzieje, cholerka jasna?

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 31 Sierpieñ 13, 06:18   

O mój Bo¿e! - my¶lê sobie, widz±c ba³agan wewn±trz tego jak¿e piêknego, zabytkowego budynku teatru. Uznajê, ¿e chyba czas pobawiæ siê w detektywa. Ponoæ ciekawo¶æ to pierwszy stopieñ do piek³a, ale moje ¿ycie to i tak w tym momencie piek³o. Co mam do stracenia? Niewiele. Zagl±dam wiêc w ka¿dy k±t budynku, szukaj±c kogokolwiek lub czegokolwiek pod startami porozrzucanych przedmiotów, aby wyja¶nione zosta³o mi co siê tutaj sta³o. Jako osoba wra¿liwa na sztukê jestem bardzo zniesmaczony zastanym stanem rzeczy i chcê wyja¶niæ co wydarzy³o siê w tym prawdopodobnie najstarszym teatrze ¶wiata.

Ostatnio zmieniony przez Conquest 31 Sierpieñ 13, 06:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: