Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D Bear wants justice
Wiek: 29 Do³±czy³: 14 Sie 2009 Posty: 3250 Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 9 Styczeñ 12, 20:35 Zakochany Blues i jego przygody
Pewter city wygl±da³o piêknie o poranku. Kiedy wstawa³e¶ s³oñce w³a¶nie wschodzi³o nad gymem i muzeum pokemon. Miasto, do którego musia³e¶ tak szybko siê przyzwyczaiæ têtni³o ju¿ powoli ¿yciem. Ludzie zaczynali wstawaæ, by ruszyæ do roboty by wykarmiæ rodzinê. Ostatnio, a dok³adniej od ¶mierci twojego ojca, twoja matka musia³a zacz±æ pracowaæ, wiêc rankiem by³e¶ sam. Musia³e¶ dorosn±æ szybciej ni¿ twoi rówie¶nicy by jej pomóc, ale mia³e¶ dosyæ tego ¿ycia. Chcia³e¶ pod±¿yæ za marzeniami i wyruszyæ w podró¿ pokemon, by zostaæ mistrzem ligi. Twoja matka wiedzia³a o tym, chc±c czy nie chc±c na ciebie te¿ przysz³a kolej. Twoi rówie¶nicy ju¿ to dawno zrobili, prawie wszyscy ju¿ mieli kilka odznak lub wst±¿ek. Lecz dzisiejszy dzieñ by³ inny, twoja mama mia³a wolne, ale i tak wysz³a do sklepu, wiêc mia³e¶ dwie godzinny wolnego czasu. Nagle rozleg³ siê d¼wiêk dzwonka, a u twoich drzwi zawita³ listonosz z paczk± zaadresowan± pod twoj± matkê. Odebra³e¶ j± i otworzy³e¶. Znalaz³e¶ w niej 6 pokeballi i dziwn± rzecz, która wygl±dem przypomina³a dwuekranow± zabawkê. Z jednego pokeballa wyskoczy³ dziwny pokemon, który wygl±dem przypomina³ zielonego psa, z ¿ó³tym pasem na nosie.
-Ju¿ otworzy³e¶? – Zapyta³a twoja rodzicielka. Ty szybkim ruchem chcia³e¶ chowaæ pieska, ale nie zd±¿y³e¶.
-To ju¿ chyba wiesz, co ciê czeka? Ruszasz we w³asn± podró¿, a ten ma³y piesek to Electrike, twój starter. – Ci±gnê³a dalej. No to, co mog³e¶ siê cieszyæ. Matka zgodzi³a siê na twoj± podró¿. Mog³e¶ wyruszyæ, cieszyæ siê wolno¶ci±, bawiæ siê, mog³e¶ wszystko to, co tylko sobie wymarzy³e¶. W tym samym czasie wyrusza³a do podró¿y twoja przyjació³ka Nina Black. Piêkna dziewczyna w twoim wieku chojnie obdarzona przez naturê. Mia³a piêkne blond w³osy siêgaj±ce do ramion. Zwykle nosi³a niebieskie jeansy i ³adn± zielon± bluzeczkê na rami±czka, ale nie pogardzi³a te¿ sukienk± do kolan. Podkochiwa³e¶ siê w ni± po tajemnie, ale nie chcia³e¶ jej o tym mówiæ, bo ba³e¶ siê jej reakcji i nie chcia³e¶ niszczyæ waszej przyja¼ni. Wspólna podró¿ jednak to idealny moment na polepszenie relacji miêdzy ludzkich. Kto wie co z tego jeszcze wyjdzie. Warto by by³o siê jej zapytaæ nie s±dzisz? Najpierw jednak musia³e¶ zje¶æ po¿ywne ¶niadanie. P³atki kukurydziane w kszta³cie kuleczek i dwie kromki chleba posmarowane obficie nutell±. Zjad³e¶ bardzo szybko, bo by³e¶ mocno podekscytowany swoj± podró¿±, nagle w oknie zobaczy³e¶ swoj± przyjació³kê. No to chyba nadarzy³a siê okazja by spytaæ j± o chodzenia … to znaczy o wspóln± podró¿.
===========================
To moja pierwsza ogólnie gra bez lvl, b±d¼ wyrozumia³y :P
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Ich bin eine
Ostatnio zmieniony przez Byakurai 9 Styczeñ 12, 20:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
-Ah, jaka ona ³adna... Muszê naprawdê przestaæ ca³y czas o niej my¶leæ.-Mówiê do siebie w my¶lach, szybkim ale zrozumia³ym gestem pokazujê przyjació³ce ¿eby poczeka³a, ¿e zaraz zejdê, a w tym czasie szybko biorê plecak pakujê PSP, pokeballe, kulkê z pieskiem chowam tak ¿ebym móg³ go szybko wyci±gn±æ, kilka gier, np. Pokepon 3, Pokemon Ultimate Ninja Heroes, dziwne dwu ekranowe urz±dzenie. Rzucam plecak na ³ó¿ko, z szuflady wyci±gam ubrania i zak³adam je, po tym podnoszê plecak i szybko zbiegam na dó³.
-Pa Mamo!- Mówiê wybiegaj±c z domu, w przedpokoju zak³adam szybko buty o ma³o nie wywalaj±c siê i mój ulubiony szal, wychodzê.
-Hej Nina! S³ysza³em ze te¿ wyruszasz w podró¿.-Lekko rumieni±c siê zaczynam rozmowê. Czekaj±c na odpowied¼ wyci±gam mojego nowego pokemona i wypuszczam go, potem g³aszczê, drapiê pod brod± i za uchem, próbuj±c siê z nim zaprzyja¼niæ.
Wys³any: 10 Styczeñ 12, 20:57
-No tak, dobrze s³ysza³e¶ i co w zwi±zku z tym? Chcesz ze mn± podró¿owaæ czy jak? - Zapyta³a siê ciebie Nina. Temperament to ona ma ostry, nie ma, co, ale jak mus to mus. Zakochanemu zawsze rzucaj± k³ody pod nogi. No tak, ale trzeba by by³o chyba odpowiedzieæ. Kiwn±³e¶ szybko g³ow± na tak, a twoja przyjació³ka na to za¶mia³a siê. Zauwa¿y³a twojego nowego pokemona. Pog³aska³a go za uchem jak to na psa przysta³o, po czym z³apa³a za swój pas, chwyci³a za jeden z sze¶ciu pokeballi, a nastêpnie rzuci³a nim w górê. Rozb³ys³o bia³e, bij±ce po oczach ¶wiat³o i nagle zobaczy³e¶ zarys pewnego pokemona. Wyskoczy³ z niego piêkny sze¶cioogoniasty ma³y pokemon, który wygl±dem przypomina³ s³odziutkiego czerwonego lisa.
-To Vulpix, mój starter. - Powiedzia³a Nina -A twój to Electrike czy¿ nie? - Doda³a, po czym zaczê³a g³askaæ swojego ma³ego liska. Wyci±gnê³a podobne urz±dzenie do twojego i zaczê³a skanowaæ twojego pokemona.
Pokedex napisa³/a:
Electrike
309
Electrike - pokemon pies. Mierzy 0,6 metrów i wa¿y 15.2 kilogramów. Korzysta z elektryczno¶ci, któr± przechowuje w sier¶ci. Potrafi byæ szybszy, ani¿eli ludzkie oko zauwa¿y.
-Bojê siê co bêdzie siê dzia³o podczas naszej przygody...-Mówiê w my¶lach prze³ykaj±c ¶linê, ona mnie czasem przera¿a. Ale có¿, samemu by³oby nudno na wyprawie przez ca³e Kanto, a z ni±, bêd± pewnie dzia³y siê ró¿ne ciekawe rzeczy.
-Fajny ten twój lisek, nazwa³a¶ go jako¶ czy po prostu Vulpix?-Pytam siê kucaj±c przy pokemonie kole¿anki, jego tak¿e skanujê i wracam do mojego pupila. Po krótkim czasie poznawania siê z pieskiem zaczynam znów rozmawiaæ z Nin±.
-No wiêc, skoro mamy podró¿owaæ razem musimy ustaliæ gdzie siê teraz udamy, ja osobi¶cie radzê i¶æ do Viridian forest i potrenowaæ tam.-Mówiê do dziewczyny lekko rumieni±c siê.
-Przygoda przez Kanto z ni±... zapowiada siê super!-Mówiê w my¶lach i czekam na odpowied¼.
Wys³any: 14 Styczeñ 12, 20:05
Pokedex napisa³/a:
Vulpix #037
Vulpix - Pokemon ma³y lis. Ewoluuje w Ninetales'a. Ma sze¶æ piêknych ogonów, których ilo¶æ przy ewolucji ro¶nie.
-Do Viridian Forest powiadasz? Dobrze, mo¿emy tam i¶æ, mój Vulpix te¿ chêtnie potrenuje. Przyda siê to do walki o odznakê. - Powiedzia³a Nina. Twój pokemon zacz±³ siê do ciebie ³asiæ. Chodzi³ ko³o twojej nogi i zacz±³ na ciebie szczekaæ. Schowa³e¶ go do pokeballa i ruszy³e¶, a razem z tob± twoja towarzyszka. Z Pewter City do lasu mia³e¶ krótk± drogê, jak rzut beretem. Byli¶cie tam dziesiêæ minut pó¼niej. Las wygl±da³ jeszcze lepiej ni¿ zwykle. Nowe drzewa, które zosta³y zasiane tam kilka lat temu, wyros³y teraz na potê¿ne i wysokie drzewa, a na których mog³y zamieszkaæ du¿e ilo¶ci s³odkich i nie s³odkich, ale potê¿nych pokemonów. Tylko szukaæ, ³apaæ, b±d¼ na nich trenowaæ.
======================================
Trochê s³abe, ale Vulpix mnie wkurzy³
Sygnatura użytkownika
-Hmm... mogê potrenowaæ tu Electrike, bo ciê¿ko bêdzie elektrycznemu pokowi pokonaæ kamienne, albo z³apaæ jakiego¶ pokemona który u³atwi mi walkê... Ciê¿ko siê zdecydowaæ.-My¶lê, wypuszczam Electrike'a ¿eby rozezna³ siê z otoczeniem, musi wiedzieæ gdzie bêdzie walczy³.
-Nina, masz jaki¶ pomys³ co bêdziesz robi³a? Ja za bardzo nie wiem.-Pytam siê kole¿anki, maj±c nadziejê ¿e pomo¿e mi podj±æ decyzjê. Ca³y czas rozgl±dam siê po tym wielkim lesie, maj±c nadziejê ¿e znajdê przeciwnika, godnego mojego Electrike, chocia¿... nawet Caterpie by siê nada³, wa¿ne ¿ebym mia³ z kim zawalczyæ.
---------
Trochê nie wiedzia³em co napisaæ, ale wydaje mi siê ¿e jest dobrze.
Wys³any: 15 Styczeñ 12, 14:50
-To znaczy? No wiesz, mo¿e bardziej wyt³umacz swoje pytanie, bo wiesz. Nie jestem medium, jak pewna osoba w tym regionie. - Odpowiedzia³a ci Nina. Twój Electrive zacz±³ jak na psa przysta³o wêszyæ tu i ówdzie za jakim¶ pokemonem. Dziesiêæ minut szukania, a tu nic. Ju¿ mieli¶cie traciæ nadzieje, kiedy to twój pokemon co¶ znalaz³. Jaki¶ dziwny cieñ przeskoczy³ nad tob± na kolejne drzewa. Twój starter zacz±³ za nim biec, a ty tu¿ za nim. Nagle zauwa¿y³e¶, ¿e twój podopieczny siê zatrzyma³ i zacz±³ szczekaæ na jak±¶ dziwn± ma³pkê.
-Uuu, to Aipom. - Powiedzia³a Nina. No có¿, znalaz³e¶ swojego pierwszego le¶nego pokemona. Teraz zostaje twoja decyzja. Trenujesz na ma³pie, a potem j± ³apiesz, albo po prostu j± olewasz i szukasz dalej.
Sygnatura użytkownika
-Electrike unieruchom go... j±... niewa¿ne... U¿yj Thunder wave ¿eby go sparali¿owaæ i szybie tackle, po u¿yciu ataku odskocz, ponownie thunder wave i mocno Tackle. U¿ywaj±c tego spróbuj wybiæ siê od drzewa ¿eby szybciej lecieæ na przeciwnika, gdy tylko przestanie byæ sparali¿owany u¿ywaj thunder wave.-Wydaje komendy pieskowi i wyci±gam Dexa ¿eby zeskanowaæ Aipom.
-Oby siê electrikowi uda³o, chcia³bym ¿eby Nina zobaczy³a ¿e jestem dobrym trenerem.-Mówiê w my¶lach. Co jaki¶ czas spogl±dam na Ninê i bacznie obserwuje walkê, oby nie by³o za trudno... Nie chcê przegraæ mojej pierwszej walki.
Wys³any: 17 Styczeñ 12, 20:57
-Aipom - pokemon ma³pa. ¯yje wysoko w koronach drzew. Mo¿e u¿ywaæ swojego ogona tak samo zrêcznie i swobodnie, jak swoich r±k. - Powiedzia³ Pokedex
Twój pokemon ruszy³ szybko wedle twoje polecenia na ma³± fioletow± ma³pkê. Niestety ta, nie by³a taka g³upia i szybkim mykiem przeskoczy³a na kolejne drzewo, sprawiaj±c, ¿e twój biedny Electrike przywali³em ³bem w drzewo.
-Aipom. Aipom pom pom pom. - Za¶mia³a siê ma³pka, po czym niczym Tarzan przechodzi³a z ga³êzi na ga³±¼, oddalaj±c siê od ciebie coraz to bardziej. Twój pokemon otrz±sn±³ siê, a nastêpnie ruszy³ za ni± w po¶cig. Szybkim biegiem ruszy³ za ni±, dziêki czemu ju¿ 5 min pó¼niej by³e¶ przy niej. Siedzia³a na ostatnim drzewie lasu. Zauwa¿aj±c to przyjê³a pozycjê bojow±. Zauwa¿y³e¶ dziwny blask w jej oczu. By³a gotowa i chêtna do walki. Wskoczy³a twojemu pokemonowi na ³eb, po czym poci±gnê³a go za uszy. Ten nie by³ zadowolony z tego i szybko zacz±³ próbowaæ j± zrzuciæ. Uda³o mu siê to po chwili szarpaniny. U¿y³ Thunder Wave tak jak mu kaza³e¶, co na moment unieruchomi³o przeciwnika, a potem ruszy³ w kierunku drzewa, na które wskoczy³ i odbi³ siê lec±c w kierunku biednej ma³pki. Ta nie mog±c siê ruszyæ oberwa³a, ale szybko siê podnios³a i walczy³a dalej.
Electrive - 90% hp
Aipom - 85% hp
Sygnatura użytkownika
-Brawo Electrike! Ok, gdy próbuje uciekaæ u¿yj Thunder wave ¿eby j± sparali¿owaæ, i zanim siê otrz±¶nie szybko tackle, potem odsuñ siê trochê na wszelki wypadek gdyby ta ma³pa chcia³a atakowaæ, a je¿eli to zrobi szybki unik i po raz kolejny Thunder wave. Daj z siebie wszystko!-Wydajê komendy pokemonowi, ca³y czas obserwujê poczynania ma³py, z nadziej± ¿e zobaczê co¶ co mo¿e mi pomóc wygraæ.
-Dobra jest, kiedy bêdzie s³aba, muszê j± z³apaæ.-Mówiê w my¶lach, ka¿dy sojusznik siê przyda w razie gdyby Electrike nie poradzi³ sobie, zreszt±, to pierwszy lider, nie powinien byæ taki trudny, ale... pozory mog± myliæ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.