Wys³any: 30 Listopad 10, 16:20 Ty, co ty taki cichy?
- SYNU! WSTAWAJ! -
Tak. Ten syn to ty. Jak zwykle zostajesz budzony przez sw± czcigodn± rodzicielkê. Wiêc bez wzglêdu na okoliczno¶ci czy stan zdrowia musisz wstaæ i zje¶æ ¶niadanie. Takie ¿ycie 16-latka. A szczególnie tego o imieniu Alan Fail. Twój wzrok wêdruje po pokoju w poszukiwaniu ubrañ. Wygl±dasz przy okazji przez okno, gdzie spotykasz ¶nieg. Tak, w Snowpoint zawsze jest ¶nieg. By³ tu zawsze, no i zawsze tu bêdzie. Dobra, ubranie znalezione, jeste¶ ju¿ umyty i ogólnie zrobi³e¶ czynno¶ci poranne. Jeszcze tylko jajko. Wed³ug "Poradnika dla pocz±tkuj±cych hodowców" musisz codziennie je ogrzewaæ i k±paæ. Ale sekundê... GDZIE JEST JAJKO? Zapewne musia³e¶ zgubiæ je w pokoju, ewentualnie w salonie. Chyba, ¿e w³amali ci siê ninja do pokoju i ukradli jajo... Nie. To nie wchodzi w grê. Najlepiej poszukaj w salonie, bo pokój chyba nie zawiera nawet ¶ladowych ilo¶ci jajek Pokemonów.
Lekko przestraszony... sprostuj... przera¿ony t± sytuacj± wybieg³em z pokoju i krzycz±c do mamy jakie¶ niezrozumia³e s³owa w koñcu wydusi³em z siebie co¶, co brzmia³o jak ludzka mowa.
- Mamo! Jajko znik³o! Chyba jest w salonie, a wiêc nigdzie nie siadaj! - Krzykn±³em do mamy, ale mia³o to byæ tak¿e przestrog± dla innych mieszkaj±cych w tym domu... i dzier¿±cych to samo ,,¿a³osne'' nazwisko. Ale có¿, trzeba siê spieszyæ! A wiêc w kilku skokach wbieg³em... no.. mo¿e jednak wskoczy³em do salonu i zasapanym g³osem znowu zacz±³em wydawaæ nieludzkie brzmienia.
- Ma-macie jajko? - Cuuudem wyduka³em, swoim jak¿e zasapanym g³osem, który brzmia³ raczej jak lokomotywa, ale zostawmy te szczegó³y.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
- Jajka to s± w lodówce. - stwierdza logicznie twoja matka. - Ale twoje jajo, to wielkie, to le¿y na fotelu. Znowu go zapomnia³e¶. -
Kierujesz wzrok na fotel. A jednak. Le¿y tam bia³e jajo usiane zielonymi ³atami. Troszkê siê kiwa, ale to zrozumia³e, bo w koñcu nie jest puste. Ostro¿nie bierzesz je w rêce i zanosisz do pokoju. Tam l±duje na jego pos³aniu, gdzie powinno byæ bezpieczne. Teraz powinni¶my sprawdziæ kolejny rozdzia³ w ksi±¿ce o hodowli jajek. Gdzie ona jest? A, tak, pewnie te¿ w salonie.
Oczywi¶cie.... po co schodziæ znów do salonu? Mo¿na krzykn±æ do mamy o ,,przyniesienie'' wielkiej ksiêgi wiedzy! Dlatego te¿ bez chwili wahania wykrzykujê magiczne s³owa:
- Maaaaaaaaaamo! Przyniesiesz mi z do³u ksiêgê hodowcy pokemon?! - I tym samym nada³em ksi±¿ce w³asne okre¶lenie, które niestety bardzo zapadnie mi w psychikê.. znaczy zaszyje siê gdzie¶ w pamiêci i bêdzie mnie drêczy³o do koñca moich dni.
Oczywi¶cie po tych s³owach.. do mamy.. ju¿ jej nie s³ucham, tylko swoj± bawe³nian± ¶cierk± zaczynam pucowaæ jajo na b³ysk. Dok³adnie i powoli, przecieram ka¿d± smugê... uwa¿am, aby nie zarysowaæ skorupki, by nie ,,pukn±æ'' w jajko ³okciem, czy kolanem, aby pokemonik siê nie przestraszy³. Choæ znaj±c moje ,,zamy¶lenie''... eh.. lepiej sobie tego nie przypominaæ.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
- Ju¿, ju¿! - krzyczy z do³u twoja mama. Po chwili rzeczywi¶cie wchodzi do pokoju i bez s³owa podaje ci grube tomisko w twardej oprawie opatrzone napisem "Poradnik Hodowcy Pokemonów". Przez chwilê przygl±dasz siê temu cudowi cywilizacji, jakim jest ksi±¿ka, po czym z namaszczeniem j± otwierasz. Szukasz rozdzia³u na którym skoñczy³e¶, chyba dwunastego. Znajdujesz zak³adkê, i zaczynasz czytaæ.
"Jajo Pokemona jest bardzo podatne na ruch, wiêc najlepszym sposobem wyklucia Pokemoniego jaja jest po prostu z nim bardzo du¿o chodziæ. Dlatego wielu trenerów decyduje siê na hodowanie jaj poniewa¿ przebywaj± wielkie odleg³o¶ci podczas podró¿y."
- Heh... nawet ksi±¿ki chc± siê mnie pozbyæ z domu? Eeee... Nie fajnie... - My¶lê i podchodzê o okna patrz±c na widoki za oknem.
- Dobra! Czas wyj¶æ z jajkiem na spacer! Chwila... przecie¿ tutaj ¶niegu... tyle... ¿e... HEJ! Jak niby mam wyjechaæ z Snow Point maj±c jajko, tak, ¿eby jajko nie zamarz³o?! To niemo¿liwe! Poza tym... Snow Point to miasto, które kocham... - Mówiê sam do siebie... czy to jest dziwne? Nie-e. To oznaka inteligencji jak ¶mie twierdziæ moja mama. - Dobra... HEJ! MAMY STATKI! Zapomnia³em...
Eh... te moje roztrzepanie...
A wiêc biorê jajko i schodzê na dó³ po schodach... powoli... aby poogl±daæ TV. Je¶li bêdzie mi dane...
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.